in ,

Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Τα αγόρια να παίξουν, τα κορίτσια να μαζέψουν

Η δική μου ιστορία κάζουαλ (;) σεξισμου πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω, όταν ήμουν μαθήτρια της Ε’ δημοτικού. Τώρα είμαι 26 ετών, οπότε κάντε τα μαθηματικά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

430a864da6345b8ff74397d39b533d6d

Η δική μου ιστορία κάζουαλ (;) σεξισμου πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω, όταν ήμουν μαθήτρια της Ε’ δημοτικού. Τώρα είμαι 26 ετών, οπότε κάντε τα μαθηματικά.

Στο σχολείο λοιπόν εκείνη την ημέρα δεν κάναμε μάθημα, γιατί κάναμε κάποιο πάρτι μέσα στην τάξη. Όταν το πάρτι τελείωσε και η τάξη έπρεπε να συγυριστεί, λέει η δασκάλα: «ας βγουν τώρα τα αγόρια έξω να παίξουν και τα κορίτσια να μείνουν να μαζέψουμε την αίθουσα». Ω ναι το είπε.

Ανενδοίαστα και απλά. Και όταν φυσικά διαμαρτυρηθήκαμε για την αδικία λάβαμε την απάντηση ότι «μα βρε κορίτσια, για σκεφτείτε το. Στο σπίτι δηλαδή ποιος κάνει τις δουλειές; βάζουν ας πούμε οι μπαμπάδες σας σκούπα». Αφήνω τη δασκάλα στα ανελέητα σχόλιά σας….

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

17 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
anastasia
anastasia
4 χρόνια πριν

Είμαι εκπαιδευτικος ειδικοτητας σε δημοτικά σχολεία. Πέρσι κοριτσάκι της Γ δημοτικου, ήρθε κλαίγοντας στην τάξη από το διάλειμμα. Μου εξήγησε οτι κάποιος δάσκαλος της είπε (νομίζοντας ότι έλεγε αστείο): “που πας εσύ να τρέξεις, είσαι και ξανθιά, σιγά μην μπορείς”. Αφιέρωσα πολύ ωρα να της εξηγήσω (και σε όλη την τάξη) γιατί ο δάσκαλος είχε άδικο και τι ήταν αυτό που τον έκανε να νομιζει ότι ειναι αστειο, χωρίς να μιλήσω πολύ άσχημα για αυτόν στα παιδια. Ουφ θύμωσα που το σκέφτηκα πάλι.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν

Αν δεν είχες γράψει την ηλικία σου, θα πίστευα ότι μιλάμε για σχολείο πίσω στο 1960

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Και δηλαδή δεν υπήρχε ούτε ένας μπαμπάς να βάζει σκούπα, να της πει καμία “ναι ο δικός μου βάζει”, να σκάσει από το κακό της;

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Ή “εμένα ο μπαμπάς μου βάζει σκούπα, μαγειρεύει και σιδερώνει, κυρία”. Εγκεφαλικό η δασκάλα, που εύχομαι να έχει πάρει σύνταξη πια.

ρεντ
ρεντ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Πιο ακυρο πεθαίνεις αλλά, Λουκριτία από το κόσμο εσύ;

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ρεντ

Δεν είμαι η Λουκ από το κόσμο, αλλά ήμουν παλιά…πολυ, πολύ παλιά για την ακρίβεια, στο κόσμο. 😉

ρεντ
ρεντ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Αχ και χάρηκα ότι βρήκα κάποιον από τότε! Ωραίες εποχές

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ρεντ

Για ποιες εποχές μιλάς; Γιατί εγώ ήμουν στο κόσμο το 2008-2009.

ρεντ
ρεντ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Από το 2011 και μετά ήμουν αλλά νομίζω ήταν ήδη μέλος η λουκ που λεω καιρό..

Jelly Roll
Jelly Roll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Θυμάμαι αυτό που έλεγε μια φίλη μου, της οποίας μόνο ο πατέρας της έκανε δουλειές στο σπίτι. Όλα μα όλα εκείνος. Η μητέρα της αντε να μαγείρευε τίποτα που και που. Όταν λοιπόν ρωτούσαν στο δημοτικό ποιος κάνει δουλειές έλεγε “ο μπαμπάς” και την κοιτούσαν περίεργα. Απορούσαν αρκετά ώστε να ρωτάνε τους γονείς της αν όντως ήταν έτσι τα πράγματα. Ρωτούσαν μάλιστα και επάγγελμα. Γιατρός ο μπαμπάς, νοσοκόμα η μαμά, σοκ η δασκάλα. 23 χρόνων η φίλη μου.

FeelFree
FeelFree
4 χρόνια πριν

Είμαι εκπαιδευτικός προσχολικής ηλικίας και κάθε χρόνο συζητάω με τα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε το χώρο μας. Φέτος έχω στην τάξη παιδιά 3 ετών. Κάθε μέρα μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιος θα προλάβει να σερβίρει το γεύμα μας και ποιος θα καθαρίσει τα τραπέζια μετά. Αγόρια και κορίτσια το κάνουν όλοι μαζί χωρίς να υπάρχει δεύτερη σκέψη. Και όταν τα ρούχα μας λερωθούν πολύ λέμε ότι δεν πειράζει, θα τα πλύνουν η μαμά και ο μπαμπάς. Και όταν συζητάμε για το φαγητό μας που κάποιος μας το ετοίμασε με αγάπη και φροντίδα, είναι πολλά που αναφέρουν ότι… Διαβάστε περισσότερα »

mikro mou pioni
mikro mou pioni
4 χρόνια πριν

να θεσπιστει ενα ασυλο για σεξιστες εκπαιδευτικους τωρα

Lola Montez
Lola Montez
4 χρόνια πριν

Δουλεύω σαν βοηθός Η/Υ σε ιδιωτικό της επαρχίας. Την τελευταία εβδομάδα πριν το Πάσχα, τα μαθήματα ήταν πιο χαλαρά. Στο εργαστήριο Τεχνολογιάς συζητούσαμε για το τι δραστηριότητες μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά για να περάσει εύκολα το μάθημα. Η υπεύθυνή μου, γύρω στα 40, αναφώνησε “Να βάλουμε τα κορίτσια να τακτοποιήσουν το εργαστήριο και τα αγόρια να παίξουν στους υπολογιστές!” Την κοίταξα σαν εξωγήινη, γιατί γενικά είναι μια χαρά λογικός άνθρωπος. Βλέποντας την έκπληξή μου, μου λέει “Καλέ ναι, δεν ξέρεις πόσο αρέσει στα κορίτσια να συμμαζεύουν!” Προφανώς και δεν το κάναμε, αλλά η άγνοια με σόκαρε, συν του… Διαβάστε περισσότερα »

Felis
Felis
4 χρόνια πριν

Πέμπτη Δημοτικού, δηλαδή 10-11 χρονών, δύσκολο να μπορούσες να πεις αντεπιχείρημα στην τρισάθλια “εκπαιδευτικό”, πόσο μάλλον να την βάλεις στη θέση της.
Αναρωτιέμαι αν κάποιο από τα κορίτσια το είπε στους γονείς του και αν έκαναν κάτι γι’ αυτό….
Καλά, αν είχα παιδί και γινόταν τέτοιο πράγμα, θα είχα κάνει χαμό. Αλλά από προσωπικούς φίλους/συγγενείς δασκάλες, το μόνο που κάνει τους γονείς να επεμβαίνουν είναι άμα το βλαστάρι τους πήρε 9 και όχι 10… :/

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Ποσο χρονων ηταν η δασκάλα;

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Και γω αυτό ήθελα να ρωτησω, ελπίζω να έχει βγει στη σύνταξη πλέον και να μη συνεχίζει να μεταφέρει αυτή τη νοοτροπία στα παιδιά.

Chris
Chris
4 χρόνια πριν

Φωτεινή, έχω παρατηρήσει ότι σχεδόν πάντα στα σχόλιά σου λες ιδέες για το ποια θα ήταν μια καλή απάντηση σε κάποιον κλπ, και όντως δίνεις τέλειες απαντήσεις.
Αυτό που αναρωτιέμαι είναι, είσαι ετοιμόλογη και σκέφτεσαι αυτές τις απαντήσεις τη στιγμή που πρέπει να τις πεις και στην πραγματική ζωή;; Γιατί εγώ συχνά σκέφτομαι κάτι πολύ καλό, αλλά μόνο αρκετά αργότερα, αφού η συνομιλία έχει πια τελειώσει, και κάθε φορά στεναχωριέμαι.