in

Αγαπητή «Α, μπα»: Έχουμε χωρίσει αλλά συγκατοικούμε ακόμα

Είπαμε να κρατήσουμε φιλική σχέση αλλά μου λέει ψέματα

Με τον επί πολλά χρόνια σύντροφο μου έχουμε χωρίσει εδώ και λίγο καιρό, ακόμα όμως συγκατοικούμε στο ίδιο σπίτι, λόγω διάφορων πρακτικών και άλλων προβλημάτων ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

84f6897d430d68fe8ce9bff10eb88b6f

Με τον επι πολλα χρονια συντροφο μου εχουμε χωρισει εδω κ λιγο καιρο, ακομα ομως συγκατοικούμε στο ιδιο σπιτι, λογω διαφορων πρακτικων κ άλλων προβληματων κτλ. Εχουμε συζητησει την μελλοντική σχεση κ κυρίως απο τη μερια του επιζητεί να διατηρηθεί η επαφή μας σε φιλικό επίπεδο. Ωστόσο, αυτο που με φέρει σε κατάσταση εξω φρενων αρκετά συχνά κ ειναι κατι που κατα τη συμβίωση μας ολα αυτα τα χρονια δε συνέβη, ειναι οτι μου λέει ψέματα! Επανειλημμένα εχω μάθει οτι αλλού λέει οτι ειναι κι αλλού ειναι. Κ ναι δεν πιστεύω οτι ειναι γκομενικό, γιατί συναναστρέφεται με τα άτομα της κοινής αλλά κ ευρύτερης μας παρέας (οταν ημασταν ζευγάρι). Γιατι μου λέει ψέματα; Πως θέλει μετα εγω να διατηρησω αυτη τη σχέση σε φιλικο επίπεδο οταν με προδίδει έτσι; εμενα οι φιλοι μου δε μου λένε ψέματα για το που ειναι κ τι να κάνουν! Γιατί να ανεχτώ εγω αυτη τη συμπεριφορά είτε τώρα είτε στο μέλλον; Εχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του.. ειμαι υπερβολική που το βιώνω έτσι; Τι να κάνω, εκτος απο το να πάρω το δισάκι μου άρον αρον κ σ’αλλη παραλία;! Υ.Γ. Συγχαρητηρια για τη στηλη. Εισαι γιατρικό!

Γιατί είναι εγγύηση ότι είναι με άτομα της ευρύτερης παρέας για το ότι δεν είναι γκομενικό;

Μάλλον γκομενικό είναι, με κάποιον από την κολλητή παρέα, και γι’αυτό σου λέει ψέματα. Γιατί θα πέσεις από τα σύννεφα όταν ανακαλύψεις ότι τα ψήνει με κάποια που θεωρείς εκτός ορίων. Κακώς το θεωρείς παρεμπιπτόντως, έχετε χωρίσει, και δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να αποκαλυφθεί ότι λιγουρευόταν καιρό κάποια από το κοντινό σας περιβάλλον. Ετοιμάσου για το μπαμ.

Θα καταλάβετε αν μπορείτε να μείνετε φίλοι μόνο αφού χωρίσετε εντελώς, αν μείνετε σε διαφορετικά σπίτια, αν κατασταλάξουν οι νέες παρέες, και αρχίσετε και οι δυο τις γκομενικές εξερευνήσεις. Τότε θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Τώρα μόνο θεωρίες είσαστε, και δεν χρειάζονται.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

20 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
mongrel
mongrel
4 χρόνια πριν

Καλά, και γιατί πρέπει ως συγκάτοικοι να ασχολείστε με το πού είναι ο ένας ή η άλλη;

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mongrel

Ακριβώς. Χωρίσατε, τέρμα, δεν είναι υποχρεωμένος να σου πει που ήταν. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να είστε φίλοι, αφού δεν εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον. Αφού λοιπόν είστε de facto συγκάτοικοι, θα πρέπει να του συμπεριφέρεσαι όπως σε έναν απλό συγκάτοικο. Τις υποχρεώσεις σας ο καθένας, να μην ενοχλείτε ο ένας τον άλλο κλπ.

Τα πολλά πάρε-δώσε τέλος, θα σας ξεβράσει ο χρόνος σιγά-σιγά. Δεν γίνεται να βγαίνεις έξω φρενών μόνο και μόνο επειδή δεν σου λέει που είναι. Κρύβονται κι άλλα πράγματα από πίσω. Δες και το the break up με την Jennifer Aniston, ίδια φάση.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mongrel

Κι εγώ έτσι απόρησα.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

Νομίζω πρέπει να παραδεχτείς ότι δεν είστε φίλοι και δε θυμώνεις σαν “φίλη” για τα ψέματα του. Σκέψου απλά να σου κουβαλήσει τη γκόμενα μια μέρα κι εσύ να κοιμάσαι στο διπλανό δωμάτιο. Όποια κι αν είναι τα πρακτικά προβλήματα, πρέπει σταματήσεις να κοροιδεύεις τον εαυτό σου και να βρεις άλλη στέγη (ή εκείνος). Αλλιώς δε θα το ξεπεράσεις ποτέ.

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

Βρε καλό μου παιδί, δε γίνεται να μένεις μαζί με τον πρώην σου και να είναι κουλ. Θα μου πείτε κάθε ανθρώπινη σχέση είναι διαφορετική και οι άνθρωποι βρίσκουν τις ισορροπίες τους και δεν υπάρχουν κανόνες και τελαπονγκο – ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ. Βρες άλλη λύση, δεν ξέρω ποια είναι τα πρακτικά θέματα, αλλά σίγουρα δε μπορεί να είναι η μόνη λύση το να συγκατοικείτε. Όταν χωρίσετε στα αλήθεια, και δε θα είσαι εκεί για να ξέρεις τι ώρα κοιμάται, τι ώρα πάει τουαλέτα και πότε μπαινοβγαίνει στο σπίτι, και δε θα υπάρχουν ψέματα, γιατί ούτε θα ξέρεις ούτε θα σε αφορά… Διαβάστε περισσότερα »

Lobelia
Lobelia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Χωρίσαμε και απλά μένουμε μαζί αλλά ψάχνω τι ώρα μπαίνει, τι ώρα βγαίνει, ρωτάω που ήταν και που κοιμήθηκε και με πειράζει που λέει ψέματα. Αλλά χωρίσαμε και είμαστε φίλοι. Εγώ που δεν χώρισα πάντως και ο σύντροφός μου σχολάει πριν από μένα δεν ρωτάω τι ώρα ήρθες? Γιατί άργησες? Τα πρακτικά, οικονομικά και αλλά θέματα που μένουν μαζί είναι λίγο επειδή η φίλη μας δεν νιώθει ότι χωρισανε νομίζω…

NANA KOMSI
NANA KOMSI
4 χρόνια πριν

Προφανώς ακόμη δεν έχεις κατανοήσει πλήρως ότι έχετε χωρίσει. Δεν έχει καμία υποχρέωση ο πρώην να σου λέει που πάει και τι κάνει. Συγκάτοικοι είσαστε. Μέχρι εκεί. Δεν ξέρω ποια είναι αυτά τα πρακτικά προβλήματα, καλό είναι να λυθούν όμως και μάλιστα άμεσα , για να ηρεμήσετε και οι δύο. Αλλιώς τουλάχιστον εσύ δεν πρόκειται να προχωρήσεις στη ζωή σου. Ο πρώην κάτι μου λέει ότι έχει ήδη προχωρήσει.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν

Θα συμφωνήσω με τη Λένα ότι είναι γκομενικο και ναι ετοιμάσου για το big surprise. Βασικά απλά φύγε από το σπίτι. Εάν είναι κοινή ιδιοκτησία μπείτε στη διαδικασία να χωρίσετε τα τσαντάκια σας. Κάντο τώρα που είσαι σχετικά ψύχραιμη. Όταν θα μαθευτεί με ποια είναι (η τέλος πάντων όταν θα βρει κάποια) δε θα έχεις την ίδια ψυχραιμία να διαχειριστείς την κατάσταση.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Διόρθωση: τσανακια ήθελα να γραψω

Thereisalwayshope11
Thereisalwayshope11
4 χρόνια πριν

Εν μέρει άσχετο, αλλά εάν είχα 20 ευρώ για κάθε φορά που η ερώτηση στην Α,μπά κάπου περιείχει τη φράση “Eίμαι υπερβολική;” θα αγόραζα τη θαλαμηγό της προηγούμενης ερώτησης… Ε, και θα την δάνειζα και στη Λένα και σε όποιον άλλον ήθελε από εδώ γιατί δεν είμεθα και μοναχοφάηδες!

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
4 χρόνια πριν

Εγώ δυο μηνες άντεξα συγκατοίκηση μετά από χωρισμό. Τόσο έκανα δηλαδή να βρω σπίτι και να μετακομίσω. Α πα πα. Δεν το συνιστώ.
Δηλαδή όταν λέτε παραμένετε φίλοι, μπορείτε να φέρνετε νέους συντρόφους στο σπίτι;

miakotara
miakotara
4 χρόνια πριν

Από την πολλή “Σουηδία” πως καταλήγετε να μπλέκεστε πάλι στις ζωές και στα πόδια των άλλων απορώ.
Δεν είναι υποχρεωμένος να σου πει που βγαίνει και με ποιόν, εκτός και αν δεν είναι τελικά μόνο “πρακτικοί” οι λόγοι που μένετε μαζί.

Karamouza
Karamouza
4 χρόνια πριν

Δεν ειμαι σιγουρη οτι τον εχεις ξεπερασει γιατί αν ηταν ετσι ουτε που θα σε ενδιεφερε τι κανει και τι δεν κανει, που ειναι και που δεν ειναι. Εσυ ομως ασχολεισαι οποτε καλυτερα να μετακομισεις…

Alex Rainers
Alex Rainers
4 χρόνια πριν

ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ ΑΠ ΤΗ ΔΟΥΛΕΊΑ
ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩΩΩ
ΔΕΝ ΤΟ ΜΠΟΡΩ
ΝΑ Σ ΑΝΤΙΚΡΙΖΩ ΦΙΛΙΚΑΑΑ!!!!