in

Αγαπητή «Α, μπα»: Ο σύντροφος μου σιχαίνεται τα ζώα ενώ εγώ τα λατρεύω

Του φαίνεται αδιανόητο που τα φροντίζω τόσο πολύ

Είναι κακό που μου αρέσουν τα ζωάκια; Γενικώς αγαπάω πολύ όλα τα ζωάκια, είμαι κάτοχος 4 σκύλων και ασχολούμαι και με αδέσποτα, να τους βρω οικογένειες η να τα ταΐσω αλλά όχι σε υστερικό η υπερβολικό βαθμό ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6329e6fc11946eea71b788edaadd9197

Ειναι κακο που μου αρεσουν τα ζωακια? Γενικως αγαπαω πολυ ολα τα ζωακια, ειμαι κατοχος 4 σκυλων και ασχολουμαι και με αδεσποτα, να τους βρω οικογενειες η να τα ταισω αλλα οχι σε υστερικο η υπερβολικο βαθμο. Δεν εασχολουμαι δηλαδη ολη μερα με αυτο, σε πολυ λογικα πλαισια. Γενικως τα αγαπαω πλυ ρε γαμωτο και νιωθω στεναχωρια οταν καποιο ζωακι ειναι ταλαιπωρημενο η χτυπημενο η δεν το θελει κανεις κλπ κλπ. Οπως καταλαβαινεις, πολλοι με αντιμετωπιζουν σαν εξωγηινη επειδη αγαπαω τα σκυλια μου γιατι λενε οτι θα επρεπε να ενδιαφερομαστε πιο πολυ με ανθρωπους. Εγω εννοειται οτι θα βοηθησω και ανθρωπους που εχουν αναγκη αλλα νιωθω οτι και τα ζωα ειναι πλασματα και μαλιστα που δεν εχουν την ιδια νοημοσυνη με εμας και καμια φορα ειναι απροστατευτα. Ελα ομως που εχω ενα αγορι που ειναι ενετλως μη φιλοζωος, που σιχαινεται τριχες, δεν τα θελει μεσα στο σπιτι και γενικως ζοριζεται και να τα χαιδεψει. Δεν με πειραζει τοσο αυτο προσωπικα, γιατι οκ δεν αρεσουν σε ολους και το σεβομαι πολυ οταν καποιος η τα φοβαται η φεν τα θελει γενικα. νιωθω ομως αμπα μου οτι τρωω απεριοριστο bullying απο αυτον. Του φαινεται αδιανοητο που ασχολουμαι με σκυλια, που μπορει να βαλω νερο σε ενα αδεσποτο η που θα στεναχωρηθω αν ο σκυλος μου αρρωστησει. Εμενα παλι με εκνερυριζει αφαμταστα αυτη η σταση του ως προς εμενα, σα να μη με αποδεχεται και να με κρινει…οποτε ερχομαι στο ερωτημα. Ειμαι υπερβολικη που σκεφτομαι να χωρισω|? ωρες ωρες λεω..πως θα μπορεσω να συνυπαρξω με εναν ανθρωπο που σιχαινεται τα ζωα ενω εγω τα λατρευω? τα θεωρει εντελως κατωτερα απο ανθρωπους και δεν τον αγγιζει καν αν καποιο ζωο παθει κατι, ακομα και για τα δικα μου αδιαφορει. για να μην μιλησω για χαρακτηρισμοτς τυπου θα μεινεις γεροντοκορη με σκυλια και γατες..Δεν καταλαβαινω πλεον αυτη τη νοοτροπια των ανθρωπων ως προς τους ζωοφιλους. Θα ηθελα να ακουσω καποιες γνωμες.

ζωακια forever and ever

Δεν θα έκανα ούτε φίλο μου κάποιον που δεν καταλαβαίνει την σχέση του ανθρώπου με τα ζώα. Δεν είναι μόνο ότι δεν σε αποδέχεται – που δεν σε αποδέχεται δηλαδή. Αν δεν καταλαβαίνει γιατί θέλεις να βάλεις νερό σε αδέσποτο, αν δεν καταλαβαίνει γιατί στενοχωριέσαι όταν αρρωσταίνει το σκυλί σου, ο άνθρωπος αυτός έχει πολύ προβληματικά στοιχεία μέσα του που δεν θα ήθελα καν να εξερευνήσω. Δεν είναι «η νοοτροπία των ανθρώπων» αυτό που περιγράφεις. Ο φίλος σου είναι εξαίρεση. Οι περισσότεροι άνθρωποι συμπάσχουν με τα βάσανα των ζώων. Αλλιώς δεν είναι άνθρωποι, και δεν ξέρω τι είναι.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς άφησες έναν τέτοιο άνθρωπο να μπει στη ζωή σου, και δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να μην βλέπεις τι σημαίνει αυτό για τον χαρακτήρα του, συνολικά. Επικεντρώθηκες σε αυτό, ελπίζω να μην είσαι τυφλή απέναντι σε όλα τα άλλα που κάνει και λέει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

39 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
_the_queen
_the_queen
4 χρόνια πριν

“I’m suspicious of people who don’t like dogs, but I trust a dog when it doesn’t like a person.”

― Bill Murray

Αυτό έχω να πω μόνο…

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  _the_queen

Ναι μου τύχει σε γκόμενο. Ίσως ο μεγαλύτερος βλάκας που υπάρχει στην Ευρώπη.

Laurel
Laurel
4 χρόνια πριν

Φύγε μακριά, όχι τώρα, ΧΤΕΣ. Και μέχρι να το κάνεις, μην τον αφήσεις ΠΟΤΕ μόνο του με τα ζώα σου. Όχι, δεν λεω οτι απαραίτητα θα τους κάνει επί τούτου κακό, αλλά δεν θα σκοτιστεί και ιδιαίτερα αν πάθουν (πχ πόρτα ανοιχτή και το ζώο την κοπανάει, τρώνε κάτι που δεν θα έπρεπε ή δείχνουν αδιάθετα κι εκείνος δεν ασχολείται). Μη σου πω οτι ίσως και να θεωρεί οτι καλύτερα θα είναι αν τους συνέβαινε κάτι, μήπως ξεκολλούσες έτσι από τη φιλοζωία σου. Ούτε για φίλους, ούτε για γνωστούς τέτοιους ανθρώπους. Να ξέρεις οτι την ίδια ακριβώς ενσυναίσθηση κι ευαισθησία… Διαβάστε περισσότερα »

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Laurel

Αχου τι ωραία εξελιξηηηη

αράχνη
αράχνη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Laurel

Και πόσο εκνευριστική η λέξη ψόφησε που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι για τα ζώα. Χαίρομαι για σένα και το γατούλη σου 🥰

Laurel
Laurel
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Laurel

Σχεδον 4 χρονια μετα (και εναν ακομα γατουλη) σκεφτομαι πως πιστευα καποτε οτι θα μπορουσα να συμβιβαστω με οτιδηποτε λιγοτερο και δεν το χωραει το κεφαλι μου. Νομιζω οτι η σταση απεναντι στα ζωα ειναι τοσο deal breaker οσο πχ και η επιθυμια η οχι για γονεικοτητα (που btw ηταν απ τα δυο πρωτα πραγματα που συζητησαμε σοβαρα με τη συντροφο μου στις αρχες της σχεσης μας)

polkadots
polkadots
4 χρόνια πριν

Δεν νομιζω οτι το προβλημα ειναι πως δεν λατρευει τα ζωα. Γνωριζω ανθρωπους που δεν τα θελουν στο σπιτι τους , δεν θα τα χαιδεψουν , δεν θα κανουν χαζομαριτσες οταν τα δουν, δεν μπορουν τις τριχες τους . Δειχνουν ομως σεβασμο. Αν δουν ενα χτυπημενο η βασανισμενο ζωακι, θα το βοηθησουν με καποιο τροπο η τουλαχιστον δεν θα μεινουν αναισθητοι και μπορουν να κατανοησουν τη στεναχωρια του ανθρωπου οταν κατι συμβαινει στο ζωακι τους. Ο δικος σου εχει ελλειψη ενσυναισθησης. Δεν σεβεται εσενα και κοροιδευει τις επιλογες σου με εναν ασχημο τροπο. Νομιζω πως καθε ανθρωπος που θεωρει οτι… Διαβάστε περισσότερα »

Biskof
Biskof
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  polkadots

“για να μην μιλησω για χαρακτηρισμους τυπου θα μεινεις γεροντοκορη με σκυλια και γατες..”
Αυτή έκφραση φανερώνει για εμένα όλα όσα η Αμπα δεν θέλει να αναλύσει. Ειναι ξεκάθαρο ότι ο τύπος έχει “θεματακια”.
Δεν μπορώ να φανταστώ να με βλέπει έτσι η σύντροφος μου, η σχέση τους πάσχει.

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

Πόσο με εξοργίζουν οι άνθρωποι που μασάνε την καραμέλα “ασχολείστε με τα ζώα ενώ υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε”, και μα το μεγάλο μακαρονοτέρας ένα ευρώ σε άστεγο αποκλείεται να έχουν δώσει ποτέ.

Γενικά δέχομαι ότι δεν αγαπάνε όλοι οι άνθρωποι τα ζώα, σε πολλούς είναι αδιάφορα, δε θέλουν όλοι ένα σκύλο ή μια γάτα μέσα στα πόδια τους κι αυτό είναι σεβαστό. Αλλά δε θα μπορούσα να συνυπάρξω με κάποιον που περιφρονεί την αγάπη μου προς αυτά.

Demolition kiwi
Demolition kiwi
4 χρόνια πριν

Προσβολή για τα ζώα αυτό…

Aten
Aten
4 χρόνια πριν

Δε γίνεται να είστε μαζί γιατί κάποια στιγμή θα θέλετε να μείνετε μαζί, εσύ έχεις 4 σκυλάκια κι αυτός δε θέλει καν να τα ακουμπήσει. Θα γνωρίσεις σύντομα ένα αγόρι με περισσότερη ενσυναίσθηση και συμπόνια, διότι περί αυτού πρόκειται, βγάζοντας βόλτα τα σκυλάκια σου.

eraki
eraki
4 χρόνια πριν

Όχι καμπανάκι, καμπαναριό!!! Άνθρωπος που δεν αγαπάει τα ζώα, δεν αγαπάει ούτε τους ανθρώπους.

Chublis
Chublis
4 χρόνια πριν

Συνήθως οι άνθρωποι που σου λένε αντί να βοηθησεις τα ζώα, θα έπρεπε να βοηθάς ανθρώπους είναι οι μεγαλύτεροι παρτάκηδες. Δεν μπορώ να φανταστώ οτι ένας άνθρωπος με ευαισθησίες που βοηθαέι γενικά στον περίγυρό του δεν θα είχε και ένα soft spot για τα ζώα.

Nota Bene
Nota Bene
4 χρόνια πριν

Συμφωνώ απόλυτα με την απάντηση της Λένας. Αγαπώ τα ζώα, βοηθάω όσα μπορώ και έχω ένα υπέροχο σκυλάκι στη ζωή μου και στο σπίτι μου. Όταν ήμουν μικρότερη είχα κάνει σχέσεις με άντρες που δεν ήθελαν τα ζώα και απλά δεν ήθελα να δω την πραγματικότητα. Δεν είναι “τέλειοι αλλά..”, είναι απλά προβληματικές προσωπικότητες και επιλέγουμε να μην το αποδεχτούμε.

“Ο Πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα”.
Μαχάτμα Γκάντι

Αυτό ισχύει και για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά..

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Πως είναι δυνατόν να σου αρέσει τέτοιος άνθρωπος; Εγώ όχι γκόμενο, ούτε γείτονα δεν θα ήθελα να τον έχω.

Λένα ες ει τζι ει πι οου!