in

Αγαπητή «Α, μπα»: Θύμωσα που πήγαν και δήλωσαν αλλού τα ακίνητα τους

Αισθάνομαι απόρριψη

Συμπαράσταση και συμβουλή σας παρακαλώ. Τον Δεκέμβρη του 2018 η μισή Ελλάδα μπήκε στο Κτηματολόγιο. Δηλαδή όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τρίμηνη προθεσμία να δηλώσουν τα ακίνητά τους στις υπο κτηματογράφηση περιοχές ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

877d9bb33486ecb80707dccf8ef7eb62

Συμπαράσταση και συμβουλή σας παρακαλώ. Τον Δεκέμβρη του 2018 η μισή Ελλάδα μπήκε στο Κτηματολόγιο. Δηλαδή όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τρίμηνη προθεσμία να δηλώσουν τα ακίνητά τους στις υπο κτηματογράφηση περιοχές. Και εγώ και ο άντρας μου καταγόμαστε από περιοχές που μπαίνουν στο Κτηματολόγιο. Εγώ έφτιαξα πάρα πολλές δηλώσεις , όχι μόνο τις δικές μου και των γονιών μου αλλά και συγγενών , γειτόνων , φίλων που δεν προλάβαιναν κλπ. Παρόλο που είμαι δικηγόρος δεν τέθηκε θέμα αμοιβής, γιατί δεν το έκανα επαγγελματικά, μου έφερναν τα έγγραφα κι εγώ τους βοηθούσα ή τους συμπλήρωνα τα κατάλληλα έντυπα. Όταν ήρθε η σειρά του άντρα μου του πρότεινα να συνεννοηθεί με τους γονείς του , μια και υπάρχει στο ίδιο ακίνητο επικαρπία δική τους και δική του ψιλή κυριότητα, για να τους κάνω τις δηλώσεις όλες μαζί. Συνεννοήθηκε μαζί τους και του είπαν ότι έχουν ήδη αναθέσει σε δικό τους δικηγόρο (με αμοιβή) το θέμα του κτηματολογίου…. Αισθάνθηκα ακυρωμένη , όχι μόνο σαν επαγγελματίας , αλλά και σαν άνθρωπος . Δεν είναι ότι έχουν τα χίλια ακίνητα και τους πολυόροφους ουρανοξύστες, σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί κι εγώ να μην ήθελα να μπλεχτώ, ένα δυόροφο σπίτι και ένα χωράφι είναι όλα τα ακίνητα. Αλλά εδώ μιλάμε για έλλειψη εμπιστοσύνης, δεν το κουβέντιασαν καν μαζί μας. Για άλλα θέματα πχ τι δώρο θα πάρουμε στο γάμο του τάδε , ή πως θα πάμε στο γιατρό για το ετήσιο τσεκ απ, μπορεί να μιλήσουμε και δυο φορές τη μέρα στο τηλέφωνο, εδώ δεν ήθελαν να μας ενοχλήσουν! Καλά κάνω που αισθάνομαι απόρριψη ; Είμαι πολύ θυμωμένη μαζί τους και θύμωσα και με τον άντρα μου ο οποίος λέει ” εγώ τι φταίω ; Δεν πήγα αλλού για τις δηλώσεις ” . Συγγνώμη αν δε είναι σαφή αυτα που γράφω αλλά είμαι πολύ φορτισμένη

-Θύμα με περικεφαλαία

Νομίζω ότι υπάρχει μια ολόκληρη οικογενειακή ιστορία που εξηγεί το πόσο αναστατωμένη είσαι, γιατί από μόνο του δεν είναι απόδειξη για κάτι. Δεν είναι υποχρεωτικά έλλειψη εμπιστοσύνης, αλλά δεν λέω ότι κάνεις λάθος, γιατί εσύ μπορείς να αξιολογήσεις την συνολική σχέση που έχετε για να καταλήξεις για ποιο λόγο το έκαναν. Αφού είσαι δικηγόρος θα είχαν κι άλλες αφορμές ή ευκαιρίες να σε συμβουλευτούν. Αν είναι αυτό το τελευταίο δείγμα σε μια σταθερή στάση απέναντί σου, τότε ίσως ναι, να επιβεβαιώθηκες.

Καταλαβαίνω ότι είσαι θυμωμένη μαζί τους, αλλά με τον άντρα σου γιατί είσαι θυμωμένη; Πραγματικά, αυτός γιατί φταίει; Θυμώνεις που δεν θυμώνει μαζί τους;

Επίσης, μου φαίνεται υπέρβαση να νιώθεις ότι δεν σε σέβονται ως άνθρωπο. Αν ήταν έτσι δεν θα σε ρωτούσαν τι δώρο να πάρουν στον τάδε και πώς θα γίνει να πάνε στο γιατρό. Για ποιο λόγο δεν σε σέβονται ως επαγγελματία (αν συμβαίνει όντως αυτό) δεν ξέρω, ίσως απλώς επειδή είσαι γυναίκα. Μπορεί να είναι τόσο απλό. Αλλά και πάλι, την δυναμική της σχέσης σας εσύ την ξέρεις καλύτερα. Δηλώνεις θύμα, οπότε μάλλον υπάρχουν κι άλλα που δεν φαίνονται εδώ.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

66 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Θα σου πω τί παίζει με τους δικούς μου γονείς μπας και σε βοηθήσω λίγο. Ενώ είναι σε γενικές γραμμές γλυκύτατοι και πολύ ήρεμοι ανθρωποι, σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τέτοιου τύπου δουλειές, ξυπνάει ο Φρέντυ Κρούγκερ μέσα τους! Παρεξηγιούνται εύκολα, νιώθουν αδικημένοι, θυμώνουν κλπ.. Για τέτοιους λόγους, έκοψαν σχέσεις πριν 20φεύγα χρόνια με τους κολλητούς τους (και νονούς μας) που μας έκαναν μαθήματα έκθεσης και αρχαίων (γιατί δεν έρχονταν προετοιμασμένοι και δεν ήταν συνεπείς και καλά), νιώθουν εδώ και 30 χρόνια ριγμένοι από τον φίλο δικηγόρο που τους καθυστέρησε/έδειξε προχειρότητα/δεν τους επεσήμανε κάτι κλπ κλπ… Το πρόβλημα είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Zouzouna Goutsouna
Zouzouna Goutsouna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

´Για τέτοιους λόγους, έκοψαν σχέσεις πριν 20φεύγα χρόνια με τους κολλητούς τους (και νονούς μας) που μας έκαναν μαθήματα έκθεσης και αρχαίων ´

Εμ γι ´αυτο δεν πρεπει να προσφερουμε τις υπηρεσιες μας σε φιλους και συγγενεις.Για να αποφευγουμε τα μπλεξιματα και τις παρεξηγησεις!!

Xrist
Xrist
4 χρόνια πριν

Κάτι λείπει από την ιστορία. Εμένα μη σου πω ότι μου φαίνεται και ευγενικό να μη χώνεις το συγγενή δικηγόρο σου και να πληρώνεις άλλον.

Rubia
Rubia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xrist

Θα μπορούσαν να πληρώσουν αυτήν όμως. Δεν θα ήταν χώσιμο έτσι. Η δουλειά της θα ήταν.

Xrist
Xrist
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rubia

Σωστά αλλά δε θα τα δεχόταν μάλλον. Εδώ λέει ότι το έκανε σε όλο το σύμπαν τζάμπα

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rubia

Εδώ δεν πήρε λεφτά από τους δικούς της συγγενείς, γείτονες και φίλους, δεν νομίζω να έπαιρνε από τους γονείς του άντρα της και εκείνοι μπορεί να μην ήθελαν να υποχρεωθούν.

Rubia
Rubia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Συμφωνώ με όλα αυτά που λέτε απλά μου φαίνεται ότι όντως δεν την εμπιστεύονταν πάντως.

Shadow play
Shadow play
4 χρόνια πριν

Από που ακριβώς προκύπτει ότι δεν τη σέβονται ως επαγγελματία επειδή είναι γυναίκα; Μήπως να μη βλέπουμε παντού σεξισμο γιατί έτσι χάνεται η ουσία; Και ειδικά σε ένα επάγγελμα όπως η δικηγορια που είναι γυναικοκρατουμενο;

Xrist
Xrist
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Shadow play

Γυναικοκρατουμενο, ναι. Όλες οι γυναίκες δικηγόροι δουλεύουν υπάλληλοι σε δικηγορικά γραφεία αντρών. Στα 30 οι γυναίκες δικηγόροι συνήθως βγάζουν φωτοτυπίες ενώ στους συνομιληκους άντρες συναδελφους ανατιθενται μεγάλες ποινικές υποθέσεις. Μάλιστα κάποιες παρατούν το επάγγελμα, διότι οι νομικές σχολές είναι γεμάτες κορίτσια αλλά πώς γίνεται ρε παιδί μου μετά και είναι σχεδόν μισοί-μισοι..

Darth Vader Anakin Skywalker
Darth Vader Anakin Skywalker
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xrist

Αυτό που λέτε δεν ισχύει, καθόλου όμως.Σε κανένα σημείο.

Xrist
Xrist
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Darth Vader Anakin Skywalker

Λυπάμαι για αυτό που λέτε. Μου θυμίζει τις δηλώσεις Δανδουλάκη, που αρνείται μια πραγματικότητα επειδή τη γλίτωσε η ίδια.

Darth Vader Anakin Skywalker
Darth Vader Anakin Skywalker
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xrist

Λυπάστε που διαφώνησα με το ΟΛΕΣ οι γυναίκες …δουλεύουν υπάλληλοι …..και ΣΥΝΗΘΩΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ .Φέρτε εσείς τα στοιχεία γι αυτά που λέτε ότι είναι η πραγματικότητα. Εγώ ναι, τα αρνούμαι. Ούτε αυτή είναι η πραγματικότητα, ούτε εγώ “τη γλυτωσα” γιατί δεν είμαι δικηγορος- καμμία σχέση.

Xrist
Xrist
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Darth Vader Anakin Skywalker

Προφανώς το ‘ολες οι γυναίκες’ είναι σχήμα λόγου. Για να το πούμε κυριολεκτικά, η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων-αφεντικων είναι άντρες και η πλειοψηφία των υπαλλήλων-δικηγορων γυναίκες. Κατανοητό τώρα; Εσείς λέτε ότι τίποτα από αυτά που ισχυρίζομαι δεν ισχύει, ‘καθολου όμως’ και ‘σε κανένα σημείο’. Σοβαρά; Δεν υπάρχει σεξισμός στη δικηγορία; και το διαβάζουμε στο Αμπα αυτό; Ευτυχώς για το σχολιο σας, δεν υπέπεσε στην προσοχή πολλών και γλίτωσε το κράξιμο που του αρμόζει.

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
4 χρόνια πριν

Θύμωσες που δε σε χρησιμοποιούν συγγενείς για τσάμπα δουλειά; Άλλο πάλι κι αυτό! Μπορεί να ειναι νορμαλ οι ανθρωποι και να μη θέλουν να σε πρήξουν για να μη μπουν στην άβολη διαδικασία να θέλουν να σε πληρώσουν και να μη τους αφήνεις.

Jelly Roll
Jelly Roll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eleanor Oliphant

Βασικά αυτή είναι η πιο λογική εξήγηση. Οι άνθρωποι μπορεί να μην θέλουν να τη βάλουν να δουλέψει τζάμπα την κοπέλα και να μην θέλουν να της φορτωθούν, αυτό όμως ούτε υποτιμητικό, ούτε προσβλητικό είναι, ίσα ίσα δείχνει απόλυτη αναγνώριση. Κατά τα άλλα, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν ένα συγκεκριμένο δικηγόρο από πάντα και θα θέλουν ντε και καλά να κάνουν όλες τις δουλειές τους εκεί, γιατί να τους κρεμάμε τους ανθρώπους; Πολύ ευγενικοί μου φαίνονται εμένα.

polkadots
polkadots
4 χρόνια πριν

Α,μπα δεν μπορουμε να κατηγορησουμε οτι δεν της αναθεσαν αυτη , την εργασια επειδη ειναι γυναικα. Ειναι υπερβολικο και αυθαιρετο.
Η για καποιο λογο δε σε θεωρουν καλη στη δουλεια σου ειτε δεν θελουν να εχετε σχεσεις επαγγελματικα και μου περασε απο το μυαλο πως εχουν περιουσια που δεν θα ηθελες να γνωριζεις.
Οπως και να εχει , εφοσον σε ενοχλησε μπορεις να ρωτησεις.

seagull
seagull
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  polkadots

Μας αναφέρει ότι ζητήθηκε η άποψη της για κάποια θέματα. Μπορεί να είναι θέμα τύχης αλλά και τα 2 παραδείγματα εγω τουλάχιστον θα τα χαρακτήριζα «γυναικεία». Τι δώρο να πάρουμε; (Οι γυναίκες ξέρουν καλύτερα από αυτά). Πως να πάμε στο γιατρό; Όχι που να πάμε δηλαδή αλλά το πως, με ένα αυτοκίνητο;

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  polkadots

Polkadots κι εγώ έμεινα με την εντύπωση ότι επειδή αφορά περιουσιακά στοιχεία, τα πεθερικά απέφυγαν να εμπιστευτούν τη διαχείριση της νύφης τους. Σαν να φοβούνται μην κάνει καμιά κομπίνα, τους εξαπατήσει και βρει τρόπο να καρπωθεί το ακίνητο

Mirka Janic
Mirka Janic
4 χρόνια πριν

Ίσως νιώθεις θύμα γιατί έκανες τόσες δηλώσεις διαφόρων φίλων και συγγενών χωρίς να είναι δουλειά σου και χωρίς να πληρωθείς και θεωρείς ότι επειδή προσφερεσαι (θυσιαζεσαι;),δεν αναγνωρίζεται η προσφορά (θυσία;) σου.

Here Comes the Flood
Here Comes the Flood
4 χρόνια πριν

Κτηματολόγιο και εδώ;;; Ω Θεοί, είναι παντού!! Στο θέμα μας τώρα, είμαι μηχανικός και αυτήν την περίοδο εκτός απ’ όλα τα άλλα ασχολούμαι και εγώ με δηλώσεις Κτηματολογίου. Οι γονείς του φίλου μου έχουν ένα αγροτεμάχιο σε περιοχή που έληξε πριν από λίγο καιρό η προθεσμία υποβολής δηλώσεων. Τυχαία το έμαθα και τους επισήμανα ότι πρέπει να κάνουν δήλωση, έστω και εκπρόθεσμα, για να μην έχουν θέματα. Παρόλο που πρότεινα να έρθουν στο γραφείο μου να την κάνουμε ηλεκτρονικά, προτίμησαν να πάνε στην περιοχή και να την καταθέσουν μόνοι τους στο γραφείο κτηματογράφησης. Αλλά δεν προσβλήθηκα, κατάλαβα ότι μάλλον δεν… Διαβάστε περισσότερα »

v for vendetta
v for vendetta
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Here Comes the Flood

Όντως οι ηλικιωμένοι δεν τα εμπιστεύονται τα ηλεκτρονικά. Προτιμούν να πάνε να στηθούν στην ουρά. Αυτό ξέρουν, αυτό εμπιστεύονται! Άσε που για να κάνεις τη δήλωση ηλεκτρονικά χρειάζονται κωδικοί taxis που δεν θέλουν να τους δώσουν.

Μάρα Φέτη
Μάρα Φέτη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  v for vendetta

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα, ότι δεν θέλουν να δώσουν τους κωδικούς του taxis. Ή δεν θέλουν να γνωρίζει η “νύφη” λεπτομέρειες για την ακίνητη περιουσία τους.

Συγγνώμη αγαπητή ερωτώσα αν σου βάζω φυτιλιές, αλλά κάτι τέτοια τα συναντάω συχνά στη δουλειά μου κι έχω γίνει καχύποπτη. Ενδεικτικά θα σου πω ότι έχω κάνει κάμποσες δηλώσεις κτηματολογίου και οι περισσότερες ήταν για εντελώς άγνωστους σ’ εμένα ανθρώπους. Κάποιοι κυριολεκτικά είδαν φως (=γραφείο μηχανικού) και μπήκαν.
Απίστευτα βαρετή δουλειά παρεμπιπτόντως. Μη στεναχωριέσαι, χαμαλίκι γλίτωσες.

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μάρα Φέτη

Πρέπει να δώσεις και τους κωδικούς του τάξις για να το κάνεις? Και το συζητάμε ακόμα?? Εννοείται πως δεν θα τους έδινα ούτε στο γιο μου, όχι στη νύφη μου. Δεν βλέπω τίποτα το περίεργο

seagull
seagull
4 χρόνια πριν

Γιατί θα ΕΠΡΕΠΕ να αναγνωρίσουν την αξία σου;
Δε μας λες βασικά στοιχεία για τη μόρφωση, την παιδεία και τον χαρακτήρα των πεθερικών σου. Υποψιάζομαι όμως ότι δεν θα πέσεις από τα σύννεφα αν κάποιος τους πει σεξιστες, μιας και τα θέματα που αναφέρεις ότι ζήτησαν την άποψη σου είναι «γυναικεία». Άρα; Γιατί χρειάζεσαι την επιβεβαίωση από τον κάθε ένα; Εσυ δεν ξέρεις την αξία σου;

Darth Vader Anakin Skywalker
Darth Vader Anakin Skywalker
4 χρόνια πριν

Θύμα με περικεφαλαία γιατί είστε; Γιατί γλυτωσατε την αγγαρεία; Εγώ κάθε φορά που κάποιος συγγενής, γνωστός, κλπ αναθέτει ένα θέμα που γνωρίζω καλά σε κάποιον άλλο, αισθάνομαι μια ΑΠΕΡΑΝΤΗ ανακούφιση που το γλυτωσα.
Σιγά τώρα που παρεξηγήθηκατε γιατι δεν σας ανέθεσαν τη δήλωση του κτηματολογίου, που εδώ που τα λέμε απορώ κιόλας γιατί θεωρείτε ( και γιατί και τα πεθερικά σας θεωρουν) ότι ήθελε και δικηγόρο, σιγά το πραμα! Αντί να χαίρεστε!
Αλλά ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν σας έχουν εμπιστοσύνη, ως επαγγελματία, γιατί θυμώνετε μαζί τους; Η εμπιστοσύνη κερδίζεται, δεν εκβιάζεται.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Υπάρχει κάτι που δεν ήθελαν να δεις.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Άσε κι εγώ το σκέφτηκα αυτό.
Καθόλου τυχαία προτίμησα να μην το πω και απάντησα με αναλυσάρα, η λυσσάρα.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Χαχα ναι ρε πόντια τί έγραψες, αναλυση μεταθανάτιας μικροικονομιας! Συμφωνώ με όσα έγραψες, you went too deep.