in

Αγαπητή «Α, μπα»: Με κάλεσε στο γάμο αλλά δεν κάλεσε τον σύντροφο μου

Δεν νομίζω ότι θα πάω

Αγαπητή Αμπα, Έμαθα από την αδερφή μου ότι η κολλητή φίλη της παντρεύεται σε λίγους μήνες. Όλα καλά να ζήσουν τα παιδιά! Στην συνέχεια μου μετέφερε ότι η κολλητή της θα καλέσει στον γάμο τους γονείς μου και εμένα αλλά όχι τον σύντροφο μου με τον οποίο συζώ πλέον του έτους γεγονός που η κοπέλα γνωρίζει όπως και τον ίδιο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ab5352d942440240dbdc86c2710a9244

Αγαπητή Αμπα, Έμαθα από την αδερφή μου ότι η κολλητή φίλη της παντρεύεται σε λίγους μήνες. Όλα καλά να ζήσουν τα παιδιά! Στην συνέχεια μου μετέφερε ότι η κολλητή της θα καλέσει στον γάμο τους γονείς μου και εμένα αλλά όχι τον σύντροφο μου με τον οποίο συζώ πλέον του έτους γεγονός που η κοπέλα γνωρίζει όπως και τον ίδιο. Έχω έρθει σε πολύ δύσκολη θέση. Καταλαβαίνω ότι τα οικονομικά της κοπέλας είναι περιορισμένα και ότι είναι ο δικός της γάμος αλλά εγώ έχω μια πολύ σοβαρή σχέση και δεν μπορώ να πω στον σύντροφο μου εγώ θα πάω αλλά δεν είσαι καλεσμένος. Αδιαφορώντας για τους λόγους που επιθυμεί η κοπέλα να παρευρεθώ χωρίς τον σύντροφο μου στον γάμο της εγώ έχω έρθει σε δίλημμα. Αφενός θέλω να πάω στον γάμο γιατί την κοπέλα την ξέρω από το δημοτικό, την συμπαθώ και είναι και πελάτισσα μου αλλά αφετέρου το θεωρώ γαϊδουριά – παλιομοδίτικο να καλείς μόνο την γυναίκα και όχι τον σύντροφο της με τον οποίο ξέρεις ότι συζεί εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι; Εμένα πάντως δεν μου έχει ξανατύχει. Σίγουρα αν ήμασταν παντρεμένοι θα τον καλούσε. Δεν νομίζω ότι θα πάω μόνη μου. Λογικά θα την πάρω τηλέφωνο ή θα της πάω δώρο και θα της εξηγήσω τους λόγους. Εσύ τι λες; Είμαι υπερβολική?

Όχι δεν είσαι υπερβολική. Είναι αγένεια αυτό που έκανε. Το έκανε και η Κιμ Καρντάσιαν στον εξ’ διπλής αγχιστείας αδερφό της, σε ένα από τα παιδιά της Κέτιλιν Τζένερ (σε μπέρδεψα;) τέλος πάντων, στον Μπρόντι Τζένερ, και ούτε αυτός πήγε, και παρεξηγήθηκε πολύ, και το έλεγε ένα χρόνο μετά. Η δικαιολογία της Κιμ ήταν ότι αυτός αλλάζει φιλενάδες κάθε τρεις μήνες και δεν καλεί φιλενάδες σε τόσο ακριβό γάμο, μόνο στεφανωμένους. Κάποιον τέτοιο κανόνα θα έχει και η φίλη της αδερφής σου. Αν και νομίζω ότι η Κιμ το έκανε για να μην πάει ούτε ο Μπρόντι, που, μεταξύ μας, ούτε εγώ θα καλούσα.

Δεν εννοώ κάτι για σένα με αυτό. Συμφωνώ ότι δεν είναι ωραίο αυτό που έκανε και φυσικά δεν θέλεις να πας αν δεν είναι καλεσμένος ο σύντροφός σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

95 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Flying Grandma
Flying Grandma
4 χρόνια πριν

Διαφωνώ κάθετα! Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον δικό μου γάμο, ήταν ένας πολύ κλειστός γάμος στον οποίο πραγματικά δεν είχα καλέσει αγαπημένους φίλους, συγγενείς και συναδέλφους. Όταν οι καλεσμένοι είναι τόσο συγκεκριμένοι και λίγοι, είναι αδύνατον να καλέσεις τον σύντροφο της παιδικής σου φίλης που εχεις πιει καφέ μαζί του 3 φορές. Επίσης, τρελαίνομαι με όσους παρεξηγούνται με τέτοια θέματα. Έλεος δηλαδή, όταν και αν παντρευτείς εσύ μην τους καλείς στην τελική. Κουμάντο στο πορτοφόλι του άλλου; Επίσης, κοινωνική ζωή και κοινωνικές υποχρεώσεις δεν έχουμε χωρίς τους συντρόφους μας; Τι είμαστε Χιώτες; Λυπηθείτε και τους νυφογαμπρους, πάντα καποιος… Διαβάστε περισσότερα »

Mia
Mia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Flying Grandma

συμφωνω ! για εναν ανθρωπο που ζοριζεται οικονομικα και θελει να κανει εναν ωραιο γαμο αν δε καλεσει 20 συντροφους απο φιλες σημαινει οτι εχει σωσει 1600 ευρω που μπορει να χρησιμοποισει αλλου. δεν ειναι λιγα λεφτα

Flying Grandma
Flying Grandma
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia

Ακριβώς!

Beholder
Beholder
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia

80 ευρω το ατομο γάμος;;;

Γβρμ
Γβρμ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Flying Grandma

Μεγάλη συμπάθεια Flying Grandma!

Flying Grandma
Flying Grandma
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Αμοιβαία 🙂

lolit@
lolit@
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Flying Grandma

Αν ήταν παντρεμένη όμως η κοπέλα δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση … αυτό είναι κοινωνικό στερεότυπο το οποίο έχει βρει τις δικαιολογίες του για να συντηρηθεί! Και μη μου πεις ότι είχες καλέσει (εσύ η οποιοσδήποτε άλλος) τον έναν από ένα παντρεμένο ζευγάρι.

Flying Grandma
Flying Grandma
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lolit@

Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες, νόμιζω το επισημαίνει και πιο κάτω πολύ εύστοχα η Jelly Roll. Αν η διάκριση έγινε επειδη δεν ήταν παντρεμένο το ζευγάρι, τάσσομαι αναμφισβήτητα μαζί σας. Όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι αυτό το θέμα. Έχω υπάρξει καλεσμένη σε γάμο χωρίς τον σύζυγο δύο φορές (η μία σε τραπέζι με κοριτσοπαρέα -καμια δεν είχε τον σύντροφο της μαζί-) και άλλη μια σε γάμο συναδέλφου οπου καλεστήκαμε όλοι από το γραφείο και κανείς δεν είχε φέρει σύζυγο/σύντροφο. Σε καμία από τις δυο περιπτώσεις δεν μας φάνηκε περίεργο, όυτε σε εμένα ούτε στους υπόλοιπους. Εξαρτάται από το ποσο μεγάλος… Διαβάστε περισσότερα »

tsatsara
tsatsara
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Flying Grandma

Συμφωνώ γενικά,αλλά ειδικά διαφωνώ.😋
Γιατί όταν κάνεις έναν κλειστό γάμο καλεις επιλεγμένα άτομα που είναι πολύ κοντινά σου.
Μια που απλά ξέρεις από το δημοτικό και δεν είστε κοντά,δεν την καλεις.

mongrel
mongrel
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Flying Grandma

Αναρωτιέμαι, αυτό που γινόταν παλιά να είσαι καλεσμένη/ος σε γαμο και να πηγαίνεις με όποιον θες στην τελετή, να χαιρετάς, να φωτογραφίζεσαι, να παίρνεις μπομπονιέρες και να φεύγεις δε γίνεται πια; όλοι οι καλεσμένοι πρέπει να πάνε και στη δεξίωση; λογικό μου φαίνεται να θέλει τη φίλη στο πάρτυ, αντε και τους γονείς αν μπαινοβγαινε σπίτι τους, αλλά και αδερφή φίλης και σύντροφο αδερφής φίλης πολύ δεν ανοίγει ο κύκλος;

Επίσης, γιατί άραγε δε μπορεί να πει ότι θα πάει μόνη της;

Arkas Grekos
Arkas Grekos
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Flying Grandma

Όπως ο γαμπρός και η νύφη έχουν επιλογή για τον ποιόν θα καλέσουν (δικός τους γάμος είναι!), η κοπέλα έχει επιλογή αν θα πάει ή όχι! Αυτό με τις παρεξηγήσεις δεν με αφορά γιατί πάντα κάπιος θα έχει παράπονα.

Demolition kiwi
Demolition kiwi
4 χρόνια πριν

Δε πατάω σε γάμους, βαφτήσια κλπ συγγενών εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια. Ο λόγος: με αντιμετωπίζουν ως μέλος της οικογένειας του πατέρα μου, ξέρεις “Οικογένεια Τάδε” στην πρόσκληση, ενώ κοντέω τα 40, μένω εκτός πατρικού 20 έτη κι εν τω μεταξύ είχα 2-3 μακροχρόνιες σχέσεις με συγκατοίκηση – αλλά είμαι ανύπαντρη. Κάποια στιγμή με ρώτησε η μάνα μου γιατί σνομπάρω το σόι της και απάντησα. Δηλαδή τι, όσοι δε παντρεύονται δεν είναι αυτοτελείς οντότητες; Δε μπορούν να έρθουν στο γάμο με τον εκάστοτε σύντροφο ή μόνοι ή με την πολυγαμική του σχέση; Όσο λοιπόν το σόι με αντιμετωπίζει σαν κόρη… Διαβάστε περισσότερα »

Zouzouna Goutsouna
Zouzouna Goutsouna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Demolition kiwi

Σε καταλαβαινω απολυτα!

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν

Αν και θα μ’ενοχλούσε άπειρα αν όντως ο λόγος που το κάνει είναι το “αστεφάνωτη”, προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι πάει να πει “έχω πολύ σοβαρή σχέση” και “δεν μπορώ να του πω ότι θα πάω μόνη μου”, λες και σοβαρή σχέση σημαίνει είμαστε αυτοκολλητάκια. Μας λες ότι τον έχει γνωρίσει, κι ότι είναι πελάτισσα δική σου, αλλά δεν συνάγεται ότι είστε (πολλώ δε μάλλον εκείνη με το σύντροφό σου) και πισινός με εσώρουχο. Εφόσον όμως σε απασχολεί τόσο πολύ (και μάλιστα πριν σκάσει και η πρόσκληση, για να είσαι βέβαιη ότι δεν θα τον καλέσει), κάνε μια κουβέντα στη νύφη.

Jelly Roll
Jelly Roll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Η αυτοκολλητοσύνη δεν νομίζω ότι είναι το πρόβλημα εδώ. Ούτε στο αστεφάνωτο ακριβώς. Είναι στο ότι θες η σχέση σου να είναι σεβαστή από τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν. Το να στείλεις σε παντρεμένο άνθρωπο προσκλητήριο που δεν συμπεριλαμβάνει το σύζυγο ισοδυναμεί με διπλωματικό επεισόδιο.
Αν εσένα αυτός ο άνθρωπος σου είναι οικογένεια χωρίς το στεφάνι τι γίνεται; Το στεφάνι είναι το θέμα; Δηλαδή οι άλλοι θέλουν ακράδαντα αποδεικτικά για να δεχτούν τον άνθρωπό σου ως οικογένειά σου;
(Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά μια συμπλήρωση με τον δικό μου πόνο έκανα)

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jelly Roll

Κι εγώ συμφωνώ στο κομμάτι του στερεοτυπικού, για το ποιον νιώθεις οικογένεια – πρέπει να αποβληθεί. Απλά δεν εισπράττω ακριβώς αυτό από τη γράφουσα, γι’αυτό έβαλα και τα quotes. Είναι καθαρά η αίσθηση που μου αφήνει το γράμμα, νιώθω ότι ο λόγος που νιώθει άσχημα είναι ότι είναι ο σύντροφός ΤΗΣ, που θέλει να είναι μαζί ΤΗΣ, η σοβαρή ΤΗΣ σχέση – δεν ξέρω καν αν το εξηγώ σωστά, ειλικρινά. Και είναι κι αυτό το “πώς να του το πω” λες κι ο άλλος θα κάθεται στα καρφιά, ενώ από το όλο γράμμα δε βγαίνει ότι είναι καν δεμένοι σαν… Διαβάστε περισσότερα »

Γβρμ
Γβρμ
4 χρόνια πριν

Α, νομίζω διαφωνώ. Αν κατάλαβα καλά δηλαδή, ότι η κοπέλα δεν έστειλε χωριστά προσκλητήρια, αλλά κάλεσε μια οικογένεια (τη μητρική της γράφουσας), με τα παιδιά τους (γράφουσα+αδερφή). Αν έχει κάποιο πρόβλημα η κοπέλα που έστειλε την ερώτηση, αυτό μάλλον είναι «γιατί δεν πήρα χωριστή πρόσκληση». Αλλά στην οικογενειακή πρόσκληση που απευθύνεται στον πατέρα σου (γκρρ) ε εντάξει, πρέπει να υπάρχει μεγάλη άνεση για να θεωρήσεις ότι είναι όλη η οικογένεια +1. Εμένα μου έχει τύχει και από τις δυο πλευρές. Αφενος με κάλεσαν σε γάμο μέσω της μάνας μου και το θεωρήσαμε όλοι αυτονόητο ότι πήγα χωρίς τον συζυγο, που… Διαβάστε περισσότερα »

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Έμενα που με κάλεσαν σε γάμο μέσω του πατέρα μου, δεν πήγα. Προφανώς γιατί κάλεσαν τον πατέρα μου και κοντά στον βασιλικό ποτίστηκε και η γλάστρα. Η περίπτωση της γράφουσας όμως από ότι καταλάβαίνω δεν είναι η ίδια γιατί έχουν πολύ καλές σχέσεις με την κοπέλα που παντρεύεται.

Γβρμ
Γβρμ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Granita Lemoni

Granita νομίζω καταλήγουμε στο ίδιο- άρα το πρόβλημα είναι «γιατί δεν έχω χωριστή πρόσκληση και ποτίζομαι μαζί με τη γλάστρα, ενώ νόμιζα ότι είμαι μια ξεχωριστή γλάστρα μόνη μου». Κι εγώ δεν πηγαίνω σε περιπτώσεις όπως αυτήν που ανέφερες, που είναι πολλές λόγω επαγγέλματος μητέρας. Εκεί που πήγα, αλλά δεν πήρα τον συζυγο, ήταν σε γάμο που την νύφη την ήξερα από μικρή αλλά ο σύζυγος όχι. Γενικώς δεν νομίζω ότι πρέπει να πολυσκάμε για τέτοια άγραφα πάντως. Ας κάνει ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει, κι οποιος παρεξηγηθεί, την επόμενη φορά ας διευκρινίσει.

Stalkerou
Stalkerou
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Όταν καλούν οικογενεια και εσύ έχεις παντρευτεί, αποτελείς ξεχωριστή οικογένεια. Τα προσκλητήρια δλδ που απευθύνονται στους γονείς σου δεν είναι για σένα, εκτός αν σου δώσουν άλλο που να αναφέρει εσένα και τον σύζυγο. Εν προκειμένω, όταν η γράφουσα λέει σχέση σοβαρή, μπορεί να το εννοεί ότι είναι σαν γάμος και απλά δεν έχει γίνει η νομική διαδικασία. Οπως και να έχει κανονικά, θα έπρεπε να της δώσει ξεχωριστή πρόσκληση μαζί με τον φίλο της. Στο δικό μας γάμο, αν σε μια οικογένεια τα παιδιά είχαν σοβαρή σχέση ή δίναμε ξεχωριστό ή τους το λέγαμε επί τούτου να φέρουν τ@… Διαβάστε περισσότερα »

Γβρμ
Γβρμ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Stalkerou

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο ξεκάθαρος ο κανόνας με τις οικογένειες, κυρίως όταν πρόκειται για μεγάλους γάμους. Σε ανοιχτό γάμο με μεγαλα σόγια σε επαρχία (όπως ο δικός μου καλή ώρα), τα πρωτοξαδερφα της μάνας μου ήταν αυτονόητο ότι θα είναι καλεσμένα και με το ίδιο προσκλητήριο και τα παιδιά τους, ανεξαρτητως οικογενειακής κατάστασης. Όλα όμως έγιναν και κατόπιν προφορικής συνεννοησεως (έχουν στενές σχέσεις όλοι με όλους) και δεν υπήρχε χώρος για παρεξήγηση.

aeromango
aeromango
4 χρόνια πριν

Εγω μπορεί να μην το εκανα αυτο που εκανε η νυφη και να καλουσα +1, αλλα αν μου το εκαναν θα πηγαινα, σιγα. Θα παω σε ενα γαμο με τους γονεις κ την αδερφη μου, δεν θα ειμαι μονη μεταξυ αγνωστων. Τι θα πει δεν μπορεις να πεις στον σύντροφο σου οτι θα πας αλλα αυτος δεν ειναι καλεσμενος. Τοσο πολυ καιγεται να παει στο γαμο της κολλητης της αδερφης της κοπελας του; Η μηπως απο τοτε που τα φτιαξατε πατε παντου δυο δυο σαν τους Χιωτες. Γενικως εγω ειμαι της αποψης οτι το γαμο του ο καθενας τον φτιαχνει… Διαβάστε περισσότερα »

Κοτόπουλο με μπάμιες
Κοτόπουλο με μπάμιες
4 χρόνια πριν

Αυτή τη γυφτιά δεν θα την καταλάβω ποτέ.Γιατί γυφτιά είναι.Ζήτημα να είναι και 20 άτομα παραπάνω οι σύντροφοι,ολόκληρο γάμο πας να κάνεις,από εκεί θα κόψεις?Μου το έκανε κολλητή γιατί ήταν κλειστός γάμος και γω απλά σε σχέση.Το δέχτηκα χωρίς κουβέντες.Ε,όταν με είδε στο γλέντι όλο το βράδυ μόνη μου σε ένα τραπέζι να κάθομαι,γιατί δεν ήξερα κανένα,ήρθε και ζήτησε συγνώμη.
Βεβαία εάν ο λόγος είναι ότι είσαι…αστεφάνωτη(!), την γράφεις κανονικά και αν σε ρωτήσει της τραβάς χέσιμο.

Γβρμ
Γβρμ
4 χρόνια πριν

Ώπα βρε κοτόπουλο. Δεν έχουν όλοι την ίδια αντίληψη περί εξόδων. Μπορεί ο άλλος να πληρώνει 20€ το κεφάλι και ναι, στα 20 παραπάνω άτομα να θέλει να το ξοδέψει αλλου το 400ευρο, λίγο είναι;! Ή μπορεί να θέλει να φωνάξει πολύ λίγους και να τους περιποιηθεί σούπερ γουαου και να δώσει 80€ το κεφάλι, θα τον βγάλουμε γύφτο (sic) επειδή δεν θέλει να σκάει ογδονταρια σε ανθρώπους που δεν ξέρει καλά; Νομίζω εκεί που καταλήγουμε όλοι είναι ότι η γράφουσα νόμιζε ότι έχει άλλη σχέση με την νύφη από αυτήν που όντως έχει- και σίγουρα έχουν πολύ διαφορετικές αντιλήψεις… Διαβάστε περισσότερα »

Γβρμ
Γβρμ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Λουλού ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω πολλά από αυτά που λες αλλά συμφωνώ στην κατακλείδα (ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει κι αν παρεξηγηθεί κάποιος, μέσα στο προγραμμα είναι). Το πρώτο που δεν καταλαβαίνω είναι πώς το εννοείς το μόνο παίρνουν χωρίς να δώσουν. Δηλαδή όταν καλείς το +1 περιμένεις ξεχωριστό δώρο από το +1, οπότε γίνεται απόσβεση;! Εμένα πάντως στον γάμο μου οι κοπέλες των φίλων μου που ήρθαν δεν έκαναν χωριστά δώρα και δεν περίμενα κιόλας, αλίμονο. Το άλλο που δεν κατάλαβα είναι που δεν σου αρέσει η διατύπωση με το κεφάλι- αφού έτσι πληρώνεις στους γάμους (αν δεν… Διαβάστε περισσότερα »

mm
mm
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Διόρθωση. Στο +1 δεν περιμένεις ξεχωριστό δώρο. Τα δώρα πάνε με την πρόσκληση. Αν σταλεί πρόσκληση στην οικογένεια τάδε είναι ένα το δώρο και περιμένουν γονείς και παιδιά (έστω και ενήλικα) με τα παιδιά ασυνόδευτα. Αν σταλεί πρόσκληση στον κύριο τάδε και στην κυρία τάδε (στεφανωμένοι ή όχι) περιμένεις ένα δώρο και τους δύο τους χωρίς παιδιά (έστω και αν τα παιδιά είναι ανήλικα, δεν έχουν συμπεριληφθεί στην πρόσκληση, δεν τα περιμένουν). Αν σταλεί πρόσκληση στην οικογένεια τάδε και ξεχωριστή πρόσκληση σε ενήλικο παιδί τότε αναγκαστικά πάνε δύο δώρα, ακόμα και αν το παιδί είναι φοιτητής και άνεργος. Εκεί στην… Διαβάστε περισσότερα »

Κοτόπουλο με μπάμιες
Κοτόπουλο με μπάμιες
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Και εδώ κολλάει το “Που πας ρε Καραμήτρο?”
Αν δεν έχεις budget κάνεις κλειστό γάμο.Αλλιώς οφείλεις να θεωρείς τους καλεσμένους που θα απαρτίσουν το γάμο και την ψυχή του πάρτυ,πιο σημαντικούς από λουλούδια,κεριά και μπομπονιέρες.Δεν σπας τις δυάδες, ούτε φέρνεις δικούς σου ανθρώπους σε δύσκολη θέση για 400 ευρώ.Δεν θα θυμάσαι μετά από χρόνια τον μπουφέ,ούτε οι καλεσμένοι.Την αίσθηση του να μοιράζεσαι αυτή τη μέρα θα νοσταλγείς.Επιμένω,είναι αστείο ποσό όταν πας να κάνεις ανοιχτό γάμο.

mm
mm
4 χρόνια πριν

Ναι, ίσως να είναι γυφτιά ίσως και απλή ισορροπία δυνάμεων στον γάμο (βλ. γαμπρός με μικρό κύκλο και 50 καλεσμένους και νύφη με τεράστιο σόι και 200 καλεσμένους). Και σκέψου ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί ο καλεσμένος να είναι η αδερφή της γράφουσας και για να μην είναι μόνη της, και θεωρώντας την σημαντικότατη καλεσμένη κάλεσε και την οικογένειά της. Ο σύντροφος της αδερφής της κολλητής μάλλον έρχεται σε δεύτερη (τρίτη – τέταρτη ) μοίρα. Η παρεξήγηση θα έπρεπε να έρθει αν ήταν η κολλητή της και αντί να πάρει πρόσκληση Μαρία Παπαδοπούλου +1 έπαιρνε πρόσκληση οικογένεια Γεωργίου και Σούλας… Διαβάστε περισσότερα »

Γβρμ
Γβρμ
4 χρόνια πριν

Σε βρίσκω καπως δογματικό, Κοτόπουλο. Πολλά «οφείλει», πολλά αξιώματα για ένα θέμα που είναι προσωπικό γούστο. Εγώ ας πούμε συμφωνώ μαζί σου για τις ποΑλλά άλλοι όχι, και το να λες ότι είναι λάθος αντί να δέχεσαι ότι κάποιος μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει στον γάμο του, και δεν σου αρκεί το να τον κακοχαρακτηρισεις εσυ αλλά θέλεις να μας πείσεις να το θεωρήσουμε σημαντικό και να τον κακοχαρακτηρίσουμε και όλοι οι υπόλοιποι…εεε. Γιατί τόσο μένος;!

Κοτόπουλο με μπάμιες
Κοτόπουλο με μπάμιες
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Που τα είδες τα πολλά αξιώματα?Ο γάμος,σαν τελετή,ειναι κοινωνικό γεγονός.Καλείς κόσμο και περιμένεις να σε τιμήσουν.Απο πότε οι αυτονόητοι κανόνες σεβασμού και ευγένειας είναι υπερβολή?Μόνοι μας ζούμε σ’αυτόν τον κόσμο?

Mia
Mia
4 χρόνια πριν

Οφειλεις ;; Τιποτα δεν οφειλεις ! Ο καθενας μπορει να θεωρει σημαντικο οτι θελει στο σπιτι , παρτι , γαμο του και γενικα σε οτιδηποτε στη ζωη του! εσυ μπορεις να θεωρεις πιο σημαντικο τους ανθρωπους και τους συντροφους των ανθρωπων που μπορει να χεις απλα ενα γεια , με γεια σου με χαρα σου , ασε και καποιον αλλον ομως να θεωρει σημαντικο την ομορφη διακοσμηση στο γαμο του , και τα λουλουδια και τις χαρτοπετσετουλες και τα ποτηρια! εγω παντως σε παρτυ γενθλιων μου που κανω πολυ προσεγμενα ολη την διακοσμηση γιατι μου αρεσει η διαδικασια , και… Διαβάστε περισσότερα »

Κοτόπουλο με μπάμιες
Κοτόπουλο με μπάμιες
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia

Δεν είναι ο γκόμενος το θέμα,η συμπεριφορά της είναι και οι προτεραιότητες.Ασε που το παρτυ είναι κάτι διαφορετικό.Να κανεις τη διακοσμηση σου οπως γουσταρεις,δεν αντιλεγω.Αλλα αν την προτιμας εναντι των ανθρωπων κ δεν σε νοιαζει αν θα δυσαρεστησεις,τοτε θα σε κακοχαρακτηρισω γιατι σου αξιζει.Οι επιλογες ειναι απειρες.Αλλα αμα μου παρεις ανθοδεσμη 500 ευρω αντι για 150 κ τσιγγουνευτεις τα 200 των καλεσμενων,τι να πω,καντον μονη σου μετα τον γαμο αφου ειναι τοοοοσο προσωπικο.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

Όταν καλείς κάποιον είναι αυτονόητο ότι πρέπει να καλέσεις και τη σχέση του. Τα οικονομικά δεν είναι δικαιολογία, κολλητή σας φίλη είναι υποθέτω ότι τα χρήματα που θα της δώσετε καλύπτουν και με το παραπάνω τα “έξοδά” σας ως ζευγάρι. Απλή ξεκάθαρη γαιδουριά είναι.

andi @
andi @
4 χρόνια πριν

Η κοπέλα σε κάλεσε επειδή είσαι αδερφή της κολλητή της και δεν μπορούσε να μην καλέσει την οικογένειά της. Αυτό νομίζω. Άρα κάνε ότι θες αλλά μην παρεξηγιεσαι.

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Όσο εκνευριστικό είναι να σε θεωρούν ανύπαρκτο αν είσαι γκόμενος και όχι σύζυγος (κλασσική ερώτηση που μου κάνουν: Πόσα χρόνια είστε μαζί με τον Μήτσο; -15 -Όχι, εννοώ παντρεμένοι!!!! Λες και πριν το γάμο δε μετράει η σχέση), άλλο τόσο εκνευριστικό είναι με τον σύζυγο να σε θεωρούν ΕΝΑΝ άνθρωπο. Πχ.. Classic διάλογος με συναδέλφους και περιφεριακούς φίλους. Μας καλούν σε παρτυ. _Θα ρθείτε; -Ο Μήτσος είναι άρρωστος. -Άρα δε θα ρθείτε; _-Όχι, εγώ είμαι καλά, θα ρθω. -Τί? ΜΟΝΗ ΣΟΥ???

karcharias
karcharias
4 χρόνια πριν

Όλα καλά με την απάντηση… αλλά ρε Λένα κάθεσαι και εσύ και βλέπεις kardashians…θέλω να πώ ότι η ποιότητα και κυρίως τα πρότυπα που προβάλλει το εν λόγω show δεν συνάδουν με τις εξαιρετικές απόψεις σου σε πλείστα θέματα που έχουν τεθεί στο site…περί ορέξεως βέβαια…ισως χρειάζεται και λίγο trashila που και που…

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  karcharias

Karcharia όλοι έχουμε τα guilty pleasures μας, εγώ πχ βλέπω Jane the Virgin 😉

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

αχ, εγώ έβλεπα φανατικά Σουλεϊμάν!

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμύριστο λουλούδι

masterchef, από την πρώτη σεζόν με τον Πετρετζίκη και μέχρι τώρα.

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμύριστο λουλούδι

αχ ναι αφου τα λεμε ολα, εγω εβλεπα Ασι την τουρκικη βερσιον της Περηφανιας και προκαταληψη

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμύριστο λουλούδι

Κι εγω εβλεπα ενα φεγγαρι φανατικα σουλειμάν και ενα αλλο τουρκικο που επαιζε στο μεγκα που λεγόταν ερωτας και τιμωρια .Ωραιοτατο και ο πρωταγωνιστης κουκλος!

μιμόζα
μιμόζα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Εγώ έχω πλέιλιστ ‘Ξημερώματα – δίνεις δικαιώματα΄

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Επίσης έχω δει 22 σεζόν του Americas Next Top Model και που και που βλέπω και shopping star.

Mia
Mia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  karcharias

για να βλεπεις κατι δηλαδη πρεπει να συμφωνεις 100% με αυτα που προβαλλει ? αν ηταν ετσι δε θα βλεπαμε τιποτα. ναι χρειαζεται πολλες φορες να βλεπεις ´´ελαφρια᾽᾽ πραγματα στην τηλεοραση

Bishō no Teresa
Bishō no Teresa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  karcharias

Κάτι τέτοια μου έλεγαν κι εμένα και είχα απορρίψει κάθε τι “γυναικείο” για 15 χρόνια της ζωής μου. Από μικρή το μήνυμα ήταν ότι γυναίκες σαν την Καρντάσιαν είναι παράδειγμα προς αποφυγή για να μην σε πουν χαζοβιόλα ή/και πουτάνα. Ορίστε ένα παράδειγμα lowkey mansplaining από τον Καρχαρία. Μπορούμε να στηριχθούμε πάνω του για τον καλοπροαίρετο σεξισμούλη του, τον άκρως διαβρωτικό και δηλητηριώδες, που θα έπρεπε να σηκώνει δεκάδες red flags για όλες μας.

karcharias
karcharias
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Bishō no Teresa

εντάξει δεν την λες και παράδειγμα προς μίμηση την συγκεκριμένη ( εμπορευματοποίηση γυναικείου σώματος κτλ )…ως προς τα λοιπά…. Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα κάπως άβολα και ένοχος που είχα πάει στον αγώνα του οποίου τα γεγονότα ( στριγκ στο πάγκο βωμολοχία κτλ ) στηλιτεύτηκαν ορθώς στο προηγούμενο άρθρο, καθώς ίσως με την παρουσία μου εκεί ουσιαστικά έδινα υποστήριξη σε αυτήν την κατάσταση…Αλλά διαβάζοντας την απαντήσή σου μάλλον δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα…μην στερηθώ και κάθε τι αντρικό …

Bishō no Teresa
Bishō no Teresa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  karcharias

Έχετε πλάκα που κάθε φορά που σας κάνουμε call out, κρώζετε “αΝτιΣτΡοφΟς σΕξΙσμΟς”. Είναι τόσο κουραστικές οι αντιστάσεις σας. Η Καρντάσιαν έχει κάνει πάρα πολλά για το beauty community με το οποίο, εγώ, ασχολούμαι ενεργά και καθημερινά. Τώρα με τι credentials μιλάς εσύ έτσι για την Καρντάσιαν, μάλλον είναι αυτό το λεγόμενο male entitlement, αυτό που σου επιτρέπει να πιστεύεις ότι ξέρεις εσύ καλύτερα, ενώ δεν ξέρεις. Και αντί να ακούσεις, θα περάσεις και στην αντεπίθεση, γιατί είσαι και προκλητικός. Όπως είπα, red flags.

karcharias
karcharias
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Bishō no Teresa

Εγώ για κάτι sex tape ξέρω…εκτός αν αυτό εννοείς με το beauty community…και ναι το έχω δει…και ήταν πολύ καλή..

Bishō no Teresa
Bishō no Teresa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  karcharias

Πολύ ωραίο και το slut shaming σου. Πιστεύω τέτοια σχόλια, που στάζουν μισογυνισμό, ανεβαίνουν για να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε. Κοίτα, δεν είναι ούτε η πρώτη φορά ούτε η τελευταία, που ένας σεξιστάκος στο ίντερνετ χρησιμοποιεί σεξισμό για να μας πατρονάρει (γιατί ξέρει καλύτερα, πώς να το κάνουμε), να μας κουνήσει το δάχτυλο για τα πρότυπα που πρέπει να αποφεύγουμε/ακολουθούμε και στη συνέχεια, να μειώσει την ίδια γυναίκα/πρότυπο στην κατώτερη θέση του (“πολύ καλού”) σεξουαλικού αντικειμένου, προκειμένου να κερδίσει μερικά ποντάκια στην συζήτηση χλευάζοντας και τη σεξουαλικότητά της και την ικανότητά της να είναι έχει μια πετυχημένη καριέρα… Διαβάστε περισσότερα »

Flying Grandma
Flying Grandma
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  karcharias

Παιδιά έχω δει όλες τις σεζόν του jersey shore… :/

idril
idril
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  karcharias

Μα τέτΧιο επίπεδο Λένα να το ρίχνεις με τις Καρντάσιαν, δεν το περίμενε ο Καρχαρίας.

myrto
myrto
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  karcharias

Ας μη τα παιρνουμε ολα τοσο σοβαρα! Μια χαρα επιπεδο εχει και ας βλεπει κ λιγο καρντασιανς. Δε χρειαζεται να περναει τον ελευθερο της χρονο διαβαζοντας μονο προυστ