in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς μπορώ να κάνω τον σύντροφο μου νοικοκύρη;

Δεν κάνει απολύτως τίποτα στο σπίτι

Αγαπητή Α,μπα χαίρεται! είμαι 6 χρόνια με το αγόρι μου. συγκατοικούμε εδώ και 4 χρόνια σε δικό μου σπίτι. Εγώ 25 εκείνος 27. Εκείνος είναι ατσούμπαλος, απρόσεκτος, τσαπατσούλης, αφηρημένος, ξεχασιάρης. Αλλά είναι επίσης και εργατικός, δυναμικός, φιλόδοξος ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6a0ea653ec433717a3b188e66be45ccf

αγαπητη α.μπα χαιρεται! ειμαι 6 χρονια με το αγορι μου. συγκατοικουμε εδω και 4 χρονια σε δικο μου σπιτι.εγω25 εκεινος 27. εκεινος ειναι ατσουμπαλος, απροσεκτος, τσαπατσουλης, αφηρημενος, ξεχασιαρης. Αλλα ειναι επισης και εργατικος, δυναμικος, φιλοδοξος. Στην δουλεια του τα παει καλα και συντηρει το σπιτι που μενουμε, καθως εγω δεν εχω βρει κατι σταθερο. Γι αυτο τον λογο μεγειρεμα και δουλειες στο σπιτι τις κανω εγω, απο φιλοτιμο. Το μονο που του εχω πει να κανει ειναι να μαζευει τα σκουπιδια και τις ακαθαρσιες του (που ειναι πολλες) και να βαζει τα βρωμικα ρουχα στα απλυτα και οχι στο πατωμα ,περιμένοντας να τα μαζέψω εγω. Δεν κανει τπτ. Οσες φορες και να το συζητησαμε, τσακωθηκαμε, βριστηκαμε. Μεχρι και επιτηδες αφησα το σπιτι 3 μερες χωρις να το αγγιξω να δω τι θα φιλοτιμηθει να κανει απο μονος του. Τιποτα. αυτη η κατασταση με φθειρει και μου δημιουργει πολλα νευρα ειδικα μετα απο 4 χρονια. τον αγαπω δεν θελω να χωρισουμε, αλλα νιωθω υποτιμητικα και οτι δεν με σεβεται που του λεω να αλλαξει κατι που με ενοχλει και δεν κανει τπτ. Μεχρι και το πιατο με το φαγητο του εγω πρεπει να το παω στον νεροχυτη αλλιως θα σαπισει στο τραπεζι. Καθε βραδυ που παει για υπνο εμενα μου μενει ενα σαλονι χαλια να καθαρισω. Καθε μερα. Θα ηταν υπεροχο να μου δειξει οτι νοιαζεται για το σπιτι που μενουμε μαζι..να το φροντιζει και αυτος απο μονος του χωρις υποδειξεις συνεχεια απο εμενα. Μια φορα να δει οτι τα σκουπιδια γεμισαν..να τα βγαλει κ να τα πεταξει. Οταν κατι χαλαει να πηγαινει να το φτιαχνει και οχι να χρειαζεται να φωναζω τον πατερα μου γτ εγω δεν θα μπορω να το κανω. Να δειξει οτι νοιαζεται… του τα εχω πει..τιποτα. Αλλα που κανει και με εκνευριζει ειναι οτι ποτε δεν βαζει σε ενα μερος τα πραγματα του και τα χανει συνεχεια(κλειδια, τσιγαρα,χαρτακια,φορτιστες) με αποτελεσμα να εκνευριζεται να βριζει να φωναζει και να κοπανιεται .Καθε μερα. Αλλα δεν κανει κατι να το αλλαξει. Τι να κανω για να αλλαξει αυτο? δεν μπορω αλλο. Μου λεει οτι θελει να κανουμε οικογενεια και μονο ομως που φανταζομαι το μελλον με πιανει φρικη. Τι θα γινει όταν εγω θα βρω δουλεια?? Τι θα γινει αμα κανουμε παιδια??? λες να αλλαξει ή θα τρεχω και δεν θα φτανω? πολλες φορες μου λεει οτι ειμαι υστερικια και παραλογη που δεν μπορω να κανω ενα ετσι και να μαζεψω τις τριχες του, που ψυριστηκε στο μπανιο. Επισης και το αλλο που με πληγωσε ειναι οτι μου ειπε οτι εγω δεν κανω τπτ και ειμαι ολη μερα σπιτι και κοιμαμαι, αρα δεν θα μου ειναι κοπος να μαζεψω τα σκουπιδια του. Χανει την ουσια. Ειμαι ανεργη, ψαχνω πολυ καιρο για δουλεια και δεν καθεται τπτ, ειμαι αφραγκη… δεν εχω ορεξη ουτε να βγω ουτε να γλεντησω, μονο να καθομαι σπιτι…δεν το κανω απο τεμπελια αλλα απο στεναχωρια. Ειμαι πολυ μπλοκαρισμενη. Και η κατασταση στο σπιτι δεν με βοηθαει καθολου, ουτε αυτος… τι κανω για να αλλαξει? θα του κανει καλο και στην δικια του ζωη αμα αλλαξει… να ειναι πιο ηρεμος χωρις νευρα και νοικοκυρης. Και οι αλλοι ετσι είναι????

Ποιοι άλλοι; Οι άλλοι άντρες;

Όχι βέβαια. Όχι. Φυσικά και δεν είναι έτσι οι άλλοι άντρες. Ο κάθε άντρας είναι διαφορετικός, γιατί οι άντρες είναι άνθρωποι.

Αν περιμένεις να αλλάξει για να είσαι εσύ εντάξει σε αυτή τη σχέση, είσαι σε λάθος σχέση. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να αλλάξει. Δεν έχει σημασία τι θα ήταν καλύτερο για αυτόν ή για σένα.

Είναι αυτός που είναι, και πουθενά δεν φαίνεται ότι ο ίδιος έχει πρόβλημα με αυτό που είναι. Ίσα ίσα, σε λέει υστερικιά. «εκεινος ειναι ατσουμπαλος, απροσεκτος, τσαπατσουλης, αφηρημενος, ξεχασιαρης. Αλλα ειναι επισης και εργατικος, δυναμικος, φιλοδοξος». Αυτός είναι. Τον ξέρεις καλά πλέον. Μην ελπίζεις σε αλλαγές. Μπορείς να είσαι μαζί του, με αυτόν τον άνθρωπο, με αυτά τα χαρακτηριστικά; Μόνο μην ελπίζεις ότι θα αλλάξει. Μόνο μην πιστέψεις ποτέ ότι μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξει. Μην βασίζεσαι στο ότι μπορεί να αλλάξει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

70 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν

“πολλες φορες μου λεει οτι ειμαι υστερικια και παραλογη που δεν μπορω να κανω ενα ετσι και να μαζεψω τις τριχες του, που ξυριστηκε στο μπανιο. ” ΟΧΙ οχι όχι όχι όχι όχι όχι. Να κάνει κείνος “ένα έτσι” και να μαζέψει τις τρίχες, να βάλει και το πιάτο στο νεροχύτη μια και σηκώθηκε. ΟΟΟΧΙΙΙΙΙΙΙ. Δεν είναι ατσούμπαλος ξεχασιάρης απρόσκετος και τσαπατσούλης, είναι έτσι μεγαλωμένος, πιθανότατα με μια μάνα που δεν δουλευε και έτρεχε πίσω από πατέρα και γιο(ους) για να τα έχει όλα στην εντέλεια, και όταν φώναζε “Δεν βρίσκω τα κλειδιά μου” η μανούλα απαντούσε “Στο κουτί της… Διαβάστε περισσότερα »

Darth Vader Anakin Skywalker
Darth Vader Anakin Skywalker
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Καλώς την! Που ήσασταν Origami, ανησύχησα!

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Darth Vader Anakin Skywalker

Πασχαλινές διακοπές (Βλέπε ελιωσα στο netflix και έφαγα το σύμπαν)

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Κι εγώ, και μετά αυτό με τη σακούλα που λέει η no_roots πιο πάνω. μαζί με τρίχες και αποφάγια μέσα REVENGE!!!!!!!!!!!!

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Όχι στην οικογενειακή βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.

#vrwmopyrhnwsh
#anorthodoxospolemos
#biochemicalwarfare

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Τα πουκάμισα άπλυτα και ασιδερωτα

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Σκιάς όναρ άνθρωπος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Δεν περίμενα να το πω αλλά και εγώ τηγάνι ψηφίζω!

Ερωτώσα, από τη στιγμή που βρίζεστε για αυτό το θέμα, όλη η σχέση κάπου χωλαίνει. Αν δεν μπορεί να καταλάβει 1. ότι δε γίνεται ένας μόνος του να χτυπιέται για ένα σπίτι που ζει με άλλον/άλλους και 2. την ψυχολογική κατάσταση στην οποία είσαι, το ότι δε μαζεύει τα πιάτα και δε βρίσκει τα κλειδιά του δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Δε θα αλλάξει γιατί, ακόμα και όταν του εξηγείς το πρόβλημα, δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει.

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Και μόνο που το διάβασα, μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο!! Μια με το τηγάνι και όταν συνέλθει να βρίσκεται έξω απο την πόρτα παρέα με τις κάλτσες, τα σώβρακα και τα λοιπά μπογαλακια του.

Kiwifruit
Kiwifruit
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Χαχαχχαχχαχαχχαααααχχαχαχαχ
Εκεί που λέει αν κάνουμε οικογένεια λες να αλλάξει … Αχαχαχαχχαχαχαχχα
Επίσης οταν σε ρωτανε που ειναι διαφορα πράγματα ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ, δεν χρειάζεται χααχαχ

Now or never
Now or never
4 χρόνια πριν

Διαβάζοντας στην αρχή το κείμενο νόμιζα ότι ήταν άλλη μια συζήτηση για της δουλειές του σπιτιού. Πηγαίνοντας παρακάτω η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκα, σε υποτιμά, σου λέει ότι κάθεσαι όλη μέρα και δεν κάνεις τίποτα και πιστεύω ότι και να είχες δουλειά πάλι τα ίδια θα έλεγε δυστυχώς.. άσχετα με την κατάσταση αυτή στο σπίτι κοίτα να προσέξεις τον εαυτό σου, να βγαίνεις όσο μπορείς έστω και για περπάτημα, πήγαινε και σε κάποιο δωρεάν σεμινάριο και όλα θα πάνε καλά. Μια αγκαλιά από μένα 🤗

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Φίλη την επόμενη φορά ρούχα, σκουπίδια, τρίχες και ό,τι άλλο παρατάει από δω κι από κει, όλα μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών μαζί με φορτιστές κλπ και η σακούλα έξω από την πόρτα μαζί με αυτόν. Μόνο τα κλειδιά του κράτα που είναι του σπιτιού σου.
Αν μπορείς να το κάνεις, καλώς. Αν δεν μπορείς, πρέπει να δεχτείς πως η κατάσταση αυτή είναι και δεν πρόκειται να αλλάξει, δυστυχώς.

Συγχύστηκα μεσημεριάτικα.

mm
mm
4 χρόνια πριν

Πες του ότι βρήκες δουλειά. Εσωτερική οικιακή βοηθός, 500 ευρώ τον μήνα, ένσημα και ρεπό κάθε Κυριακή. Και αν δεν το καταλάβει δώσε του τον λογαριασμό της τράπεζας και πες του ότι προτιμάς τα χρήματα να τα καταθέτει κάθε 15 ημέρες.
( Συμφωνώ με την αμπα δεν θα αλλάξει και δεν θέλει να αλλάξει. Δεν τον προβληματίζει καθόλου το θέμα, το μόνο πρόβλημά του είναι ότι συγκατοικεί με μια «γκρινιάρα», «τεμπέλα», «υστερική» και «αχάριστη»)
Υ/Γ Λίγα είναι τα 500, 750 με 800 ευρώ πρέπει να ζητήσεις αφού μιλάμε για άτομο με συμπτώματα άνοιας https://ageliesergasias.gr/tag/ikiaki-voithi/

Karlee
Karlee
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

Καλοοοο!!! Δε θα το σκεφτομουν ποτε! Κλαπ κλπ

Ταλ_εμε
Ταλ_εμε
4 χρόνια πριν

Μετά απο 4 χρόνια συγκατοίκησης και τόσες φωνές ακόμα περιμένεις να αλλάξει;Εσύ άλλαξες; Σταμάτησες να θες να μην είναι ακατάστατος;(μη με κράξετε δεν την κατηγορώ απλά να τονίσω τα λεγόμενα μου προσπαθώ). Δεν θα αλλάξει. Και ίσως αποπροσανατολίζεις την προσοχή σου για να μην δεις το πραγματικό πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι οτι δεν είναι νοικοκύρης το πρόβλημα είναι οτι δεν σε σέβεται και δεν σε εκτιμάει. Και φαίνεται απο το γεγονός πως σε κατηγορεί οτι εφόσον είσαι άνεργη και δεν κάνεις τίποτα είσαι υποχρεωμένη να μαζέψεις τα σκουπίδια του. Και είσαι υποχρεωμένη γιατί αυτός δουλεύει και φέρνει το ψωμί… Διαβάστε περισσότερα »

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν

Όταν κάποια στιγμή εγώ έμεινα χωρίς δουλειά αποφάσισα εγώ από μόνη μου πως αφού ο άντρας μου δουλεύει εγώ θα κάνω τα πάντα στο σπίτι. Όχι από ενοχές. Σαν ένα μοίρασμα των εργασιων το ειδα. Με την ξεκάθαρη δήλωση πως αν βρω δουλειά θα τα μοιράσουμε τα πράγματα. Κι όντως έτσι έγινε. Τώρα μοιραζόμαστε τις δουλειές. Όμως ακομη και τότε ποτέ δεν θεώρησε αυτός αυτονόητο πως εγώ θα κάνω τα πάντα. Ποτέ δεν άφησε το μπάνιο βρόμικο, ποτέ δε θεώρησε πως έχει τη δούλα να συμμαζεύει το χάος που αφήνει. Προφανώς δεν τον χάλασε να μη χρειάζεται να φροντίσει για… Διαβάστε περισσότερα »

Karlee
Karlee
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  luckystrike

Γάιδαρος. Πες το, μην ντρέπεσαι.

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Karlee

Μωρέ είπα να είμαι γλυκιά. Μήπως δε θα καταλάβει η κοπέλα;

Dimis
Dimis
4 χρόνια πριν

Πρώτον, αυτός δεν αλλάζει. Έχει βολευτεί. Δεύτερον, είμαι της άποψης ότι οι σχέσεις κρίνονται στην καθημερινή ζωή και στα μικρά πράγματα. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά και δουλειά να βρεις (που στο εύχομαι γιατί ξέρω πόσο ψυχοφθόρα είναι η ανεργία) πάλι από εσένα θα περιμένει να καθαρίσεις γιατί “σιγά την δουλειά που κάνεις και κουράζεσαι”. Βαρύ αυτό που λέω για κάποιον που δεν σας ξέρει, αλλά…. Τρίτον, πώς ακριβώς βρίσκεις την ενέργεια να αναζητήσεις εργασία;; Το λέω γιατί το “ψάχνω για δουλειά” είναι δουλειά. Θέλει τρέξιμο, ψάξιμο, και έχει πολύ άγχος. Μήπως το ότι δεν έχεις βρει ακόμα κάτι οφείλεται,… Διαβάστε περισσότερα »

mojo jojo
mojo jojo
4 χρόνια πριν

Φίλη, φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς! Το να έχεις κάποιον που δε σε εκτιμάει είναι βασανιστήριο και σου ρίχνει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία! Πιο πολύ νευρίασα με τη στάση του στο θέμα της ανεργίας. Ακούς εκεί “όλη μέρα κάθεσαι”!!!

aeromango
aeromango
4 χρόνια πριν

Θελω να πω κατι παιδιά. Τετοιες ιστοριες για άντρες που δεν κουνανε τον κωλο τους να κάνουν το παραμικρο ακούμε συχνά. Και συνηθως συνοδευονται απο σχολια “ε βεβαια έτσι τον εμαθε η μανουλα του”. Παρομοια σχολια διαβασα κι εδω και ειναι γεγονος οτι το μυαλο μας αμεσως παει εκει, ετσι εμαθε απο το σπιτι του aka απο τη μανα του. Επισης ακούς και το “αφου τρεχει απο πισω η γυναίκα του κ του το επιτρεπει” ΟΧΙ. Δεν φταινε πάντα οι γυναίκες. Φτανει πια, για καθε μαλακισμενη συμπεριφορα να φτσιει παντα μια μανα η μια σύντροφος. Ειναι ολοκληρο γαϊδούρι ας αναλαβει… Διαβάστε περισσότερα »

Flying Grandma
Flying Grandma
4 χρόνια πριν

Του κλείνεις ένα εισιτήριο με Ryan για Τιμισοάρα και εύχεσαι να μη γυρίσει ποτέ. Την έχω ζήσει από κοντά τη φάση αυτή με πρώην συνάδελφο. Το πρώτο σταδιο ήταν αυτό που περιγράφεις. Τώρα έχουν δυο παιδιά και όποτε τη βλέπω μοιάζει η καημένη σαν να πήρε μέρος στο σαρβάιβορ. Ο τύπος παίζει να μην έχει αλλάξει ούτε μια πάνα στη ζωή του ενώ αυτή κάνει τον Βέγγο (κάνει και δυο δουλειές).
Σας έχω ξαναπεί ότι θέλει να του κόβει τα νύχια; Σας το έχω ξαναπει…

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Flying Grandma

Θέλει να του κάνει ΤΙ;

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Flying Grandma

Εγώ θα θελα να ξερά τη μάνα του…..

Rubia
Rubia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Εγώ θα ήθελα να ξέρω πόσο την έχει γιατί δεν εξηγείται αλλιώς. Γιατί τον ανέχεται;

Flying Grandma
Flying Grandma
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rubia

Είναι ίδιος ο πατέρας της… και φουλ αχώνευτος. Σε λίγο δεν θα θα τους μιλάει άνθρωπος.

Rubia
Rubia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Flying Grandma

Κρίμα η κοπέλα ρε γμτ. Πολύ στεναχωριέμαι με κάτι τέτοια.