in

Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί οι διάσημοι πάνε και μένουν στο Λας Βέγκας;

Αντί να κάτσουν να χαλαρώσουν σε μια έπαυλη στο Μαλιμπού!

Μήπως μπορείς να εξηγήσεις τι είναι το «las vegas residency” που κάνουν κάποιοι τραγουδιστές; Δηλ, καταλαβαίνω ότι είναι κάποιος χώρος στη συγκεκριμένη πόλη που κάνουν μόνιμα συναυλίες για κάποιο διάστημα(συνήθως πάνω από χρόνο), αλλά, θέλω να πω, πρέπει να μένουν εκεί; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

97695cf25de684751d09a121e8b37660

Μήπως μπορείς να εξηγήσεις τι είναι το «las vegas residency” που κάνουν κάποιοι τραγουδιστές; Δηλ, καταλαβαίνω ότι είναι κάποιος χώρος στη συγκεκριμένη πόλη που κάνουν μόνιμα συναυλίες για κάποιο διάστημα(συνήθως πάνω από χρόνο), αλλά, θέλω να πω, πρέπει να μένουν εκεί; Ή πηγαινοέρχονται με ελικόπτερο για λίγες ώρες την ημέρα, τις ημέρες της εβδομάδας που έχουν συναυλία και στην πραγματικότητα μένουν αλλού; Π.χ. η Britney που έχει παιδιά, τα έχει μαζί όλα αυτά τα χρόνια; Μένουν μόνιμα εκεί; Πάνε εκεί σχολείο; Και τα Σαββ/κα στον πατέρα τους που μένει σε άλλη πόλη; Η δε Celine Dion είχα καταλάβει πως έμενε εκεί και πήγαινε Καναδά για να δει τον άντρα της όποτε μπορούσε(αυτός ήταν άρρωστος και δεν ταξίδευε νομίζω) αλλά δεν επηρέαζε αυτό τη σχέση του ζευγαριού; Δηλ, να ξέρεις ότι του μένουν λίγοι μήνες ζωής, να τρώτε κι οι δυο με χρυσά κουτάλια, και να μένετε αλλού για την αμοιβή από το residency;! Θα μου πεις, θα επηρέαζε τόσο όσο το να έκανε π.χ. ευραπαϊκή tour , αλλά όσα και να είναι η αμοιβή, είναι ζάμπλουτοι ήδη όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες που ποτέ να μην ξαναδούλευαν πάλι πλούσιοι θα ήταν, αντί να κάτσουν να χαλαρώσουν σε μια έπαυλη στο Μαλιμπού (εκτός κι αν πηγαινοέρχονται με το ελικόπτερο που έλεγα), επιλέγουν και πάνε και μέρουν στη μέκκα του εθισμού στα «τυχερά» παιχνίδια στη μέση της ερήμου;! Ο Bruno Mars θα πάρει και το σκυλί του μαζί; Γιατί το μοιράζεται με τη σύντροφό του κι αυτή λέει θα μείνει πίσω. 150εκ έχει; Πόσα ακόμη θέλει πια;! Ίσως επειδή εμένα μου φαίνεται άαχημο μέρος από εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο που έχω δει όσο ζω και από φίλους που έχουν πάει και μου το έχουν διηγηθεί, μου φαίνεται ξεπεσμός, τι να πω..

– Ζαπ!

Το Λας Βέγκας είναι λούνα παρκ για μεγάλους. Ναρκωτικά, πόρνες και αλκοόλ υπάρχουν παντού, δεν χρειάζεται να πας στο Λας Βέγκας για να έχεις άλλοθι. Αν θέλεις όμως, μπορείς να φας σε πεντάστερα Μισελέν με αυθεντικούς πίνακες Πικάσο στους τοίχους, να δεις τις πιο φαντασμαγορικές συναυλίες, να κολυμπήσεις σε πισίνες με σούπερ σέρβις κάτω από τον ήλιο της ερήμου, να περπατήσεις στις άπειρες αρωματισμένες, στεγασμένες και γυαλιστερές λεωφόρους των μεγάλων ξενοδοχείων και να χαζέψεις βιτρινάρες με Λουί Βιτόν και Σανέλ και διαμαντικά σα να είσαι στη Σιγκαπούρη. Άντε και να παίξεις εκατό δολάρια στην ρουλέτα, για το καλό, πριν επιστρέψεις στη δωματιάρα σου με το τζακούζι που έχει τηλεόραση από πάνω, για να δεις ντοκιμαντέρ με ελάφια και να πιεις μια σαμπάνια ακόμα, ή να δεις ταινία που δεν έχουν φέρει ακόμα στα σινεμά στην γιγάντια οθόνη στη σαλονάρα σου, ενώ παραγγέλνεις μύδια στρείδια ή ξέρω γω τριπλό μπέργκερ medium rare, αναλόγως τι τύπος είσαι. Όλα αυτά στις τέσσερις το πρωί, και κανείς δεν θα σου πει ότι θα έπρεπε να κοιμάσαι τώρα, ούτε θα σου χτυπήσει κανείς την πόρτα στις 9 το πρωί για να καθαρίσει. Όλοι ξέρουν ότι τώρα μάλλον κοιμάσαι.

Γενικώς, το τι θα κάνεις στο Λας Βέγκας δείχνει ποιος είσαι εσύ, και όχι τι είναι το Λας Βέγκας.

Γι’ αυτό πιστεύω ότι όλοι αυτοί πάνε για residency. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις ένα διάστημα πριν μπεις οριστικά στην διαδικασία απόσυρσης σε ένα μέρος που έχει όλες τις πιθανές ανέσεις, και αυτό το διάστημα μπορεί να κρατήσει πολύ και να βγάλεις πολλά λεφτά, τόσα πολλά ώστε να μην ανησυχείς καθόλου για τα γεράματα σου. Είναι σαν ασφάλεια ζωής, μόνο που περιλαμβάνει ρουμ σέρβις όταν σου κατέβει και τα καλύτερα σπα που μπορείς να φανταστείς, απεριόριστα, και πας σε όλα παίρνοντας μόνο μερικά ασανσέρ. Σαφώς πιο άνετο από το να βρίσκεσαι συνεχώς σε περιοδεία.

Δεν ξέρεις τι έξοδα μπορεί να έχει ένας πλούσιος, το ζάμπλουτος είναι πολύ σχετικό, ανάλογο με τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω τους. Η Σελίν Ντιόν για να διατηρήσει το επίπεδο ζωής που έχει, ίσως χρειάζεται να περάσει μερικά χρόνια από το Λας Βέγκας. Τα λεφτά ξοδεύονται πολύ γρήγορα, όσα κι αν είναι.

Φαντάζομαι ότι τα παιδιά της Μπρίτνεί πήγαιναν σχολείο στο Λας Βέγκας, ναι. Ποιος ξέρει τι γίνεται με τον πατέρα τους, κάτι μου λέει ότι δεν θα του έπεφτε άσχημα να μένει κι αυτός εκεί. Σου φαίνεται ότι δεν είναι μέρος για να μένεις μόνιμα, μόνο που είναι.

Δεν ξέρω τι σου έχουν πει οι φίλοι σου, ίσως να μην είχαν αρκετά λεφτά για να περάσουν καλά εκεί, δεν μπορώ να το πω περιφραστικά, γιατί σε αυτό καταλήγουμε. Είναι ακριβό μέρος αν θέλεις να ζήσεις αυτό που μπορεί να προσφέρει. Αν σου φτάνουν μόνο για να πας στο τρίτο ανήλιαγο στενό πίσω από το strip, και από τυχερά παιχνίδια σου φτάνουν ίσα ίσα για τους κουλοχέρηδες, καλύτερα να μην πας καθόλου. Υπάρχουν πολλά άλλα μέρη στην Αμερική για να περάσεις καλά. Κι εσύ δηλαδή τι φωτογραφίες βλέπεις ως τώρα στη ζωή σου; Γιατί κι αυτό στο Λας Βέγκας είναι.

Επειδή έγινε την άλλη φορά κάποια αναστάτωση με την έκφραση «ταξικό μίσος», θα το ξαναπώ. Η ζωή είναι πολύ ωραία όταν έχεις πολλά λεφτά. Τα λεφτά μπορούν να φέρουν ευτυχία. Μην τα κάνεις κρεμαστάρια. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να κάνουμε residency στο Λας Βέγκας, μακάρι. Αλλά μην πιστέψεις ποτέ ότι πίσω από την αίγλη κρύβεται ντεκαντάνς. Κρύβεται μεν, αλλά είναι καλύτερη από τη ντεκαντάνς της φτώχειας. Πώς να το κάνουμε; Είναι πολύ άνισα κατανεμημένα ο πλούτος. Αλλά αυτό δεν γίνεται ελαφρύτερο αν οικτίρεις τους πλούσιους. Το να νομίζεις ότι λυπάσαι τους πλούσιους είναι απλώς θλιβερό.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

16 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Πέτρα
Πέτρα
4 χρόνια πριν

Ο συλλογισμός της Λένας ξεκινάει από το είναι ωραίο να έχεις πολλά λεφτά και καταλήγει στο μακάρι να είχαμε όλοι πολλά λεφτά; Μου δημιουργεί τα ίδια αισθήματα με τη φράση “πάρε μια ανάσα και άφησε το ταξικό σου μίσος να σε περάσει ” . Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό , αλλά από τα απλά πρέπει να ξεκινάμε καμία φορά : είναι αδιανόητο να συγκεντρώνεται τόσος πλούτος , τόσος που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξοδευτεί σε μια ζωή , ενώ δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν με ανασφάλεια από νοίκι σε νοίκι και παλεύουν να τα βγάλουν πέρα μέσα στο καπιταλισμό . Και… Διαβάστε περισσότερα »

PersuitofHappiness
PersuitofHappiness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Πέτρα

συγχαρητήρια Πέτρα.
Με έβγαλες και από την δύσκολη θέση να τα γράφω πάλι.

Jelly Roll
Jelly Roll
4 χρόνια πριν

Το περίφημο “τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία” είναι για να παρηγορούμαστε εμείς που δεν έχουμε πολλά. Τα λεφτά μόνα τους όντως δεν αρκούν, θέλει και διάθεση το πράγμα. Αλλά σίγουρα βοηθάνε πάρα πολύ. Αρχικά γεμίζουν το στομάχι. Νηστικός κι ευτυχισμένος δεν υπήρξε ποτέ κανείς. Επιπλέον λύνουν προβλήματα. Ακόμα και με τους ανθρώπους γύρω σου λύνουν τα προβλήματα, “Αγαπητή Α,μπα μην μου πεις να πάω σε ψυχολόγο, δεν έχω λεφτά”. Ναι, αλλά αν είχες το μόνο που μένει είναι η διάθεση να λύσεις το πρόβλημα. Η ενήλικη ζωή δεν έχει μόνο την μοναξιά να υποφέρει, τη μισή σου μέρα την… Διαβάστε περισσότερα »

tempeloskylos
tempeloskylos
4 χρόνια πριν

Ψειρίζω τώρα, αλλά δεν κρατιέμαι: Πεντάστερα είναι τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια πάνε μέχρι τρία αστέρια Μισελέν.

Ederra
Ederra
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  tempeloskylos

Ε πώς κι εμένα μου χτύπησε

Mia
Mia
4 χρόνια πριν

Τα λεφτα ΔΕΝ φερνουν την ευτυχια απαραιτητα ΑΛΛΑ ναι φερνουν ενα καλο επιπεδο ζωης και μια ανεση. και ναι αν σε εχει παρατησει ο Τακης ειναι πολυ καλυτερα να κλαις μεσα στο μεγαλο σπιτι σου , ή στο τζιπ σου, ή να μπορεις να πας στο σπα σου ή το ταξιδι σου στο Παρισι για να ξεχαστεις απο το να κλαις στη γκαρσονιερα σου εχοντας να δουλεψεις 10 ωρα επειδη χρωστας ενοικια. για να μη μιλησω για καταστασεις με προβληματα υγειας που εκει τα λεφτα κυριολεκτικα μπορουν να σωσουν τη ζωη σου. ειναι πολυ αφελες το εχει 150 εκταομμυρια ,… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν

Μπορεί να έχω καταλάβει και λάθος, αλλά στην ποπ κουλτούρα το να κάνεις show στο Λας Βέγκας σημαίνει ότι πλεον δεν εισαι τόσο μάχιμος καλλιτέχνης, δεν είσαι τόσο hot όνομα πλεον. Βλέπω τέτοια σχόλια στο twitter, σε σειρές και κρίνω βέβαια και από τα ονόματα που επιλέγουν να πάνε στο Λας Βέγκας (άνθρωποι με καριέρα τεράστια από πίσω μεν, που ίσως δε θα έβγαζαν τα εισιτηρια για παγκόσμια τουρνέ δε). Ισως έχει και κάνει και με το ότι απευθύνονται σε άλλο ηλικιακό target group σε αυτή τη φάση της καριερας τους. Τα παιδια της Μπριτνει δεν πάνε σχολείο στο 65ο… Διαβάστε περισσότερα »

Πιπέρι
Πιπέρι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Αχ Rebecca de Winter μου, είδα meme από το τραγούδι hit me babe one more time και εκεί που έλεγε my loneliness is killing me έλεγε my lower back is killing και γέλασα τόσο πολύ με τις αναμνήσεις και τα χρόνια που πώς περνάνε

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

κι εγώ μωρέ έχω – άσε που στο μυαλό μου συνεχίζω να τη σκέφτομαι σαν αθώο κοριτσάκι μαθητριούλα ενώ είμαστε συνομήλικες. Η Μπριτνι είναι ο Διονύσης Σχοινάς της Αμερικής. Στα μαγαζιά που τραγουδούν αμφότεροι ο μεσος όρος ηλικίας πρέπει να είναι 37 χρονών, όσοι τους ακούγαμε στο σχολείο δηλαδής

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

πωπω, καρχαρία, σκληρό!

Sia
Sia
4 χρόνια πριν

Πρώτη φορά το ακούω όλο αυτό με το Las Vegas residency. Για κάποιο λόγο έκανα παραλληλισμό με τα πανηγύρια που για 2-3 μήνες το καλοκαίρι κάποιοι λιγότερο μάχιμοι καλλιτέχνες κάνουν περάσματα με απανωτά λαιβ 🤣 Αλλά ακομη και μετά τη σπαρταριστη περιγραφή της Λένας για το Λας Βέγκας και πάλι δεν καταλαβαίνω κατι… Όλες αυτές οι ανέσεις στο Λας Βέγκας για τους καλλιτέχνες – για οσο μείνουν εκεί- δεν κοστίζουν επίσης πολλά λεφτά; Η οι καλλιτέχνες μένουν σε ένα πιο budget οίκημα με πέντε έξι βασικές ανέσεις για καλλιτέχνες πχ πισίνα, τζακούζι, οικονόμος, μαγείρισσα, με ένα κάπως πιο συγκρατημένο spending… Διαβάστε περισσότερα »

Open S
Open S
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sia

Το πιο πιθανό είναι ότι η διαμονή και οι περισσότερες υπηρεσίες στο Βέγκας τους παρέχονται δωρεάν προκειμένου να έχουν διάσημους στην πόλη τους. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα αλλά πριν πολλά χρόνια που έμενα στο Λος Άντζελες, πήγαινα στο Βέγκας κάθε 25 του μήνα που μου τελείωνε το μηνιάτικο. Δεν έπαιζα ποτέ στο καζίνο αλλά όλοι είχαμε κάποιους φίλους που έπαιζαν (πολλές φορές, όχι μεγάλα ποσά), και αυτοί είχαν “χρυσή ή χάλκινη -δεν θυμάμαι- κάρτα καζίνο” με κάτι σαν “free miles” και με τέτοιες κάρτες πηγαίναμε κάθε μήνα παρέες δωρεάν στα καλύτερά τους ξενοδοχεία με δωρεάν 2 γεύματα σε τέλεια… Διαβάστε περισσότερα »

Open S
Open S
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Open S

ps προς υπεράσπιση πάντως κάποιων σχολιαστών, παρόλες τις ανέσεις -που τώρα μου φαίνονται σαν μακρινό όνειρο- δεν άντεχα να κάθομαι εκεί για πάνω από 4 μέρες κάθε μήνα. Ήταν τελείως σουρεάλ το σκηνικό. Σαν να ζούσα μέσα στο Τρούμαν Σόου.

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Open S

ΑΥΤΟ έπαθα εγώ όταν πήγα στο vegas. Εμενα σε σπίτι Ντόπιων με ξενάγησαν φίλοι που ζουσαν 10+ χρόνια εκει και παρόλα αυτά την τέταρτη μέρα κοντευα να πάθω αποπληξία. Είχα μπουκώσει από το πολύ “blink” τα μαγαζια και τα καζίνο που ειναι ανοιχτά όλη μέρα, τα ψευτικα φωτα που νομίζεις ότι ειναι 10 το πρωι ολη μέρα, τα αντίγραφα εργων τεχνης ριγμένα φύρδην μίγδην στους διαδρόμους (αναγεννησιακα ρωμαϊκα αιγυπτιακά όλα αχταρμας) Γόνδολες από εδώ Πυραμίδες από εκεί, κομπάρσοι ντυμένοι Ρωμαίοι στρατιώτες και αρχαίοι Ελληνες και impersonators του Elvis prisley. Πραγματικά κάποια στιγμή είπα “Φτάνει πάμε πίσω” γιατί μου ερχόταν αναγούλα.… Διαβάστε περισσότερα »

Ghost
Ghost
4 χρόνια πριν

Τουλάχιστον αυτοί είναι μόνιμα σε μία πόλη για κάποιο διάστημα… Για διάβασε βιογραφίες διαφορων rock stars που κάθε τρεις και λίγο ήταν σε περιοδείες και για 1-2 χρόνια ξυπνούσαν και ούτε σε ποια πόλη ή χώρα ήταν για live δεν ήξεραν γιατί είχαν χάσει την μπάλα μετά από τόσο καιρό στο δρόμο. Ειδικά όταν υπήρχε οικογένεια πίσω, δεν τους ήταν και πολύ ευχάριστο όλο αυτό. Δεν κατάφεραν να γίνουν αυτό που είναι χωρίς θυσίες, δεν τους ήρθαν όλα εύκολα. Δεν είναι εύκολη δουλειά.

Alex Rainers
Alex Rainers
4 χρόνια πριν

Ας εμένα κι εγώ εκεί κι ας ήμουν το πιο ξεπεσμένο πράγμα.

Επίσης το Λας Βέγκας έχει και προάστια με οκ ανθρώπους. Πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά δε σπουδάζουν στριπερ.

Όσο για την ανισοκατανομή του πλούτου τι να πω ρε παιδιά ελάτε να τα βγάλουμε κι ύστερα να τα μοιράσουμε όλα στους φτωχούς. Δεν τελειώνουν οι φτωχοί. Μετά θα είμαστε εμείς φτωχοί