in

Αγαπητή «Α, μπα»: Με ρώτησε πόσα λεφτά βγάζω

Εσείς τι θα απαντούσατε;

Α, μπα μου καλή. Δεν ξέρω αν έχεις απαντήσει σε ανάλογη ερώτηση, δε θυμάμαι κάτι. Σου έχει τύχει να σε ρωτήσουν πόσα λεφτά παίρνεις, ποιος είναι ο μισθός σου; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

03a25ddab96ff81923b1ff6fc90ca2d3

Α, μπα μου καλή.. Δεν ξέρω αν έχεις απαντήσει σε ανάλογη ερώτηση, δε θυμάμαι κάτι.. Σου έχει τύχει να σε ρωτήσουν πόσα λεφτά παίρνεις, ποιος είναι ο μισθός σου; Τι αγένεια, παρεμπιπτόντως..!! Με ρώτησαν πρόσφατα, και μάλιστα ένας παντελώς άγνωστος μου στην αίθουσα αναμονής του οδοντιάτρου (!). Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα αμήχανα, απάντησα, αλλά το σκυλομετάνιωσα… Τι θα απαντούσες εσύ ;

«Ικανοποιητικός μισθός» ή «μη ικανοποιητικός μισθός», ανάλογα με το τι είναι, ή τι όρεξη έχω εκείνη τη στιγμή, ή ανάλογα με το ποιος ρωτάει, στο κάτω κάτω.

Κάθε φορά που τίθεται αυτή η ερώτηση, στα σχόλια προκύπτει μεγάλος διχασμός. Πάντα εμφανίζονται αυτοί που δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν γιατί είναι αγένεια αυτή η ερώτηση. Για -ελπίζω- τελευταία φορά: είναι αγένεια. Σταματήστε να το ρωτάτε, δεν είναι δύσκολο. Αν έχετε απορία για τον δικό σας μισθό, να ζητήσετε αύξηση. Είναι αγένεια επειδή είναι κάτι πολύ προσωπικό και πολύ σχετικό για να αξιολογηθεί. Κάτι που είναι «ικανοποιητικό» για έναν, μπορεί να είναι ψίχουλα για κάποιον άλλον, οπότε κανείς δεν θέλει να πέσει σε αυτόν που θα σκεφτεί ότι δουλεύουμε για ψίχουλα. Επίσης, αν δουλεύουμε για ψίχουλα, είναι δική μας δουλειά, δεν χρειαζόμαστε άλλον για να μας το επισημάνει.

Να θυμάσαι ότι ποτέ μα ποτέ, σε καμία περίπτωση, σε καμία περίσταση, δεν είσαι υποχρεωμένη να απαντήσεις σε μια ερώτηση. Αν δεν έχεις έτοιμο τον ελιγμό, να έχεις πρόχειρο στο μυαλό σου το «δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτό». Απλά και κατανοητά. Μοναδική εξαίρεση είναι αν έχεις ορκιστεί στο δικαστήριο. Άλλος λόγος -πραγματικά- δεν υπάρχει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

42 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
bella ciao
bella ciao
5 χρόνια πριν

Λοιπόν, εμενα από τα 20 μέχρι τα 30, με ρωτούσαν με πόσους άντρες έχω πάει.30 με 40 ποσα λεφτά βγάζω και αυτή τη δεκαετία το hot αδιακριτο ερώτημα είναι πόσες φορές την εβδομάδα κανω σεξ τώρα που εχω παιδιά . Αν με ρώταγαν στα 20-30 πόσες φορές την εβδομάδα κανω σεξ, 30-40 με πόσους άντρες εχω πάει (ειχα ηδη απομυθοποιησει το θεμα σεξ με πολλούς) και τώρα πόσα βγάζω, θα απαντούσα με το κεφάλι ψηλα!! Λάθος timing και στις αδιακριτες ερωτήσεις!χαχαχαχα!!!

luckystrike
luckystrike
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Χαχαχαχαχαχαχα
ποτέ δεν με ρώτησε κανείς με πόσους έχεις πάει. Κανα δυο μ’έχουν στην κατηγορία τσουλάκι χωρίς να ρωτήσουν, ο άντρας μου χέστηκε και η μαμά μου θεωρεί πως παντρεύτηκα άσπιλη κι αμόλυντη. Με τα λεφτά λίγο ζορίζομαι. Πάντα στο μείον είμαι. Χαχαχαχα

Πουπουλόπαπια
Πουπουλόπαπια
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Χαχαχα μια ηλιοφάνεια το σχόλιο 🌞
Κ τι πετυχημένα φαίνεται η άμεση σύνδεση του σεξ ως νομίσματος σε αυτά τα μουχλιασμενα μυαλά…

Velay
Velay
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Σωστό!
“πόσες φορές την ΕΒΔΟΜΑΔΑ κανω σεξ τώρα που εχω παιδιά”!
Αισιόδοξο τον βρίσκω τον κύκλο σου…

M. Pony
M. Pony
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Velay

ε ναι, παει με το μηνα, τριμηνο, μη σου πω με αργιες και κινητες εορτες!

luckystrike
luckystrike
5 χρόνια πριν

Εγώ τώρα τελευταία έχω αρχίσει να απαντώ πως εγώ δουλεύω για τη δόξα. Που μεταξύ μας δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια χααχα

NANA KOMSI
NANA KOMSI
5 χρόνια πριν

Εμένα ποτέ δεν θα με πείραζε να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση και προφανώς έχω απαντήσει πολλές φορές. Αλλά ο γιος μου στο Βερολίνο που μένει, μου είπε ότι 2 πράγματα είναι ταμπού για τους γηγενείς. Το ένα είναι ο μισθός τους. Το άλλο το μαντεύετε (ξέρω τι έκανε ο παππούς σου !!). Αντίθετα θέλουν με ενθουσιασμό να μιλάνε για την πτώση του τείχους. Το βρήκα ενδιαφέρον, γι αυτό το γράφω.

Πουπουλόπαπια
Πουπουλόπαπια
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  NANA KOMSI

Αλλά για το Χίτλερ, όταν αναφέρθηκε σαρκαστικά σε πάρτι, μια χαρά κόπηκε το γέλιο😂
Α κ μένα δε με πειράζει, εγώ καμμιά φορά θα ήθελα να μάθω το μισθό που έχει μια δουλειά όχι τι παίρνει *αυτό ακριβώς το άτομο απέναντί μου*

luckystrike
luckystrike
5 χρόνια πριν

Ουυυ καλά είσαι. Με ρωτούσαν και στην Ελλάδα αλλά σπάνια. Από την ώρα όμως που ήρθαμε στο εξωτερικό μας έχουν αλλάξει τα φώτα. Ποτέ δεν μας ρώτησαν στην Ελλάδα πως πλαει η δουλειά του αντρα σου. Από την ώρα που ήρθαμε Αγγλία συνεχώς. Πως πλαει η δουλειά; πόσους πελάτες; εσύ; πως το βλέπεις με προαγωγή; πόσα δηλαδή βγάζεις; θαρρείς και θέλουν να δικαιολογήσουν γιατί φύγαμε. Έχει δε τύχει να είμαστε παρέα άσχετων κι να ρωτάει επίμονα κάποιος πόσα ακριβώς βγάζει ο άντρας μου. Ο οποίος δεν έχει σταθερό εισόδημα. Έιπα κι εγώ μετά από πίεση ένα ποσό μέσο και η… Διαβάστε περισσότερα »

Femme Farfalle
Femme Farfalle
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  luckystrike

Ουπς! Έχω πέσει κι εγώ σε αυτή τη λουμπα! Φίλος του συζύγου, πήγε εις τας Ευρωπας για δουλειά και πλέον τον καμαρωνουμε με την άνεσή του, τα ταξιδακια του κλπ. Όταν ήρθε στα πατρια εδάφη να μας βρει, λεγε λεγε για το μισθό του στην Ελλάδα και πόσο κουραζοταν για να βγάλει 1000 ευρώ καθαρά το μήνα, τον ρωτάω αυθόρμητα : στη δουλειά σου δηλαδή τώρα πόσα παίρνεις; Η αλήθεια είναι ότι δαγκωθηκα, δε ρωτάω ποτέ κανέναν πόσα χρήματα βγάζει. Του ζήτησα και συγγνώμη, κι ότι Οκ, αν θέλει μου απαντάει! Μου απάντησε το παιδί, αλλά ένιωσα κάπως η αλήθεια… Διαβάστε περισσότερα »

luckystrike
luckystrike
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Femme Farfalle

Για να νιώσεις καλυτερα σου το λέω, δεν εισαι εξαίρεση 😊

lalala
lalala
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Femme Farfalle

Ε μα λογικό είναι να ρωτήσεις. Αφού σου λέει ότι στην Ελλάδα το χιλιάρικο δεν του έφτανε, ας μας πει τι παίρνει τώρα. Να ξέρουμε, να φύγουμε κι εμείς ή να μείνουμε;

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν

“Να θυμάσαι ότι ποτέ μα ποτέ, σε καμία περίπτωση, σε καμία περίσταση, δεν είσαι υποχρεωμένη να απαντήσεις σε μια ερώτηση. Αν δεν έχεις έτοιμο τον ελιγμό, να έχεις πρόχειρο στο μυαλό σου το «δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτό»”

Σωστό, επίσης μπορείς να αντιγυρίσεις την ερώτηση και να του πεις “Γιατί ρωτάς;”
Ό,τι και να πει, θα έχει πάρει το μήνυμα, σπάνια ξαναρωτάνε.

Padme Amidala
Padme Amidala
5 χρόνια πριν

Οι καλυτεροι ειναι αυτοι που ρωτανε “ποσα καθαριζεις”

no-no
no-no
5 χρόνια πριν

Υπάρχει και ακόμη χειρότερη αδιακρισία: γνωστοί των γονιών μας που τους συναντάνε στο δρόμο και ρωτάνε «είναι ευχαριστημένος ο γιος σου / η κόρη σου στην Αγγλία/ Ολλανδία/ Γερμανία; Πόσα βγάζει» ; Ναι, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Και φυσικά άλλοι γονείς ξενιτεμένων που πηγαίνουν να κοκορευτούν στον περίγυρο για το πόσα βγάζουν τα καμάρια τους στα εξωτερικά, διυευθυντάδες όλοι.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no-no

Εγώ πάντως έχω δάσκαλεψει τη μάνα μου να απαντάει στην ερώτηση “τόσα ώστε να μη σκέφτονται να επιστρέψουν”

tempeloskylos
tempeloskylos
5 χρόνια πριν

“Παραπάνω από σένα.”

Το παπί.
Το παπί.
5 χρόνια πριν

Αα εκατομμύρια, δεν ξέρουμε που να τα βάλουμε. Να σας δώσουμε μερικά να μας τα κρατήσετε;

Darth Vader Anakin Skywalker
Darth Vader Anakin Skywalker
5 χρόνια πριν

«Δεν είναι δίκη σας δουλεια” ( για να τονίσεις και την αδιακρισια)

Darth Vader Anakin Skywalker
Darth Vader Anakin Skywalker
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Darth Vader Anakin Skywalker

«δική»