in

Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: «Μπαλέτο για κορίτσια, ποδόσφαιρο γι’αγόρια»

Μόνη σ’ένα καφέ. Στο διπλανό τραπέζι μία παρέα ζευγαριών, λίγο μεγαλύτερων από μένα, με ένα αγοράκι 5 χρονών. Στο απέναντι τραπέζι, δύο άντρες. Το αγοράκι κάνει βόλτες μεταξύ των τραπεζιών, οπότε κάποια στιγμή σταματάει μπροστά στο τραπέζι των δύο αντρών ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

55b4eb5967490208ba23cd805d413037

Μόνη σ’ένα καφέ. Στο διπλανό τραπέζι μία παρέα ζευγαριών, λίγο μεγαλύτερων από μένα, με ένα αγοράκι 5 χρονών. Στο απέναντι τραπέζι, δύο άντρες. Το αγοράκι κάνει βόλτες μεταξύ των τραπεζιών, οπότε κάποια στιγμή σταματάει μπροστά στο τραπέζι των δύο αντρών. Και εξελίσσεται ο εξής διάλογος:

Άντρας: Γεια σου! Πώς σε λένε εσένα;

Αγοράκι: Γιώργο.

Άντρας: ΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!! Τι ωραίο όνομα είναι αυτό;;; Και για πες μου, Γιωργάκη, πόσο χρονών είσαι;

Αγοράκι: Πέντε.

Άντρας: Πέντε;;;; Πωπωπωπωπωπω, ολόκληρος άντρας είσαι εσύ! Ξέρεις, Γιωργάκη, έχω και γω δύο παιδάκια, αλλά είναι κορίτσια! Η μία είναι στην ηλικία σου και αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάνει μπαλέτο! Εσένα φαντάζομαι, δεν σ’αρέσει το μπαλέτο, είναι μόνο για κορίτσια! Σ’αρέσει το ποδόσφαιρο όμως, ε;

Αγοράκι (μετά από πάυση): …ναι.

Κοιτιούνται όλο χαρά τα δύο τραπέζια, γελάνε συμπαθητικά με τον μικρό Γιωργάκη (ΚΑΙ οι γονείς του Γιωργάκη), συνεχίζουν την κουβέντα τους….

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

9 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν

Πλύση εγκεφάλου στον αρμό το Γιωργακη. Ο ανηψιος μου που τρελαινόταν για χορό (3 ετών) τώρα πια ντρέπεται να χορέψει γιατί ο Μπαμπας του του είπε ότι αυτά είναι για κορίτσια… Ο καημένος έσκασε ένα χαμόγελο ΝΑ όταν του είπαμε ότι όλοι χορεύουν! Παιδιά παλέψτε το! Ειδικά με τα παιδιά, δεν είναι χαζά, άμα ακούσουν και μια διαφορετική γνώμη, καταλαβαίνουν πιο είναι το σωστό.

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chachacha

Ερμος είναι ο Γιωργακης φυσικά, δεν τον κάνανε ακόμα πλακάκι

Acroposthion
Acroposthion
4 χρόνια πριν

Κάτι μου λέει ότι ο Γεωργάκης ΧΕΣΤΗΚΕ για το ποδόσφαιρο. Αλλά ποιός ξέρει τί έχει ακούσει το δόλιο κι έχει μάθει να φυλάγεται.

Dragonlady V
Dragonlady V
4 χρόνια πριν

4χρονη μικρή
1) σε ηλικία 3 χρονών περίπου:
-Μαμά όταν μεγαλώσω θα γίνω αγόρι και θα κάνω σκέιτμπορντ!
-Μάλιστα. Πάντως δε χρειάζεται να γίνεις αγόρι για να κάνεις σκέιτμπορντ, κάνουν και τα κορίτσια.
– Αααα, καλά τότε.
2) πριν λίγο καιρό:
-Μαμά μόνο τα αγόρια παίζουν ποδόσφαιρο?
-Όχι όποιος θέλει να παίξει. Και έχει και ομάδες ποδοσφαίρου με γυναίκες μόνο.
Τώρα τα σκέφτομαι και γελάω, αλλά πόσα ακόμα θα ακούσω και κυρίως πόσα δε θα ακούσω…..
Τα στερεότυπα είναι παντού, πόσο μάλλον αν υιοθετούνται και από τη στενή οικογένεια.

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dragonlady V

3,5 χρονών παίζαμε και της λέω
-Α! είσαι super-ηρωίδα!.
– Όχι, τα αγόρια είναι μόνο super ήρωες
– Η Ολέτ (ήρωες με μπιτζάμες) είναι κορίτσι και είναι super ηρωίδα, άρα και τα κορίτσια μπορούν να είναι
Έκτοτε η Ολέτ είναι η αγαπημένη της στα παιχνίδια (έκανε και κάτι σωστό η Disney), καμιά φορά είναι και νεράιδα-πριγκίπισσα-super ηρωίδα που τους σώζει όλους

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
4 χρόνια πριν

Καθόμανε στον νιάρχο τις προάλλες απόγευμα killing a bit of time στο “ξέφωτο”, όπου παιδιά συνηθίζουν να παίζουν μπάλα. Κάνει ένα κοριτσάκι σ’ ένα άλλο μικρότερο (μικρότερη αδερφή;) “θες να δεις ένα ανάποδο ψαλίδι”; “Ναι” απαντά. Κάνει, λοιπόν, ένα ψαλίδι και μετά άλλο και συνέχισαν με την μπάλα. Αργότερα ήρθαν και κάποια αγοράκια που ήθελαν να παίξουν (και να χωριστούν σε ομάδες ή κάτι τέτοιο) και ρώτησαν τα κορίτσια αν παίζουν κανα δυο φορές. “Όχι” είπε το κορίτσι με το ψαλίδι αποχωρωντας, “πάμε για σχοινάκι”. “Α, οκ τότε”, είπαν τ’ αγόρια.

Γβρμ
Γβρμ
4 χρόνια πριν

Και εδώ να σημειώσουμε την παράλληλη μάστιγα «κάνει χορο, βέβαια, γιατί ο Μπαρίσνικοφ τι ήταν» «μαγειρεύει, βέβαια, τόσοι διάσημοι άνδρες σεφ» γιατί ΑΛΙΜΟΝΟ το τετράχρονο να κάνει κάτι έτσι επειδή γουστάρει, πρέπει να γίνει ο καλύτερος στο σύμπαν για να το δικαιολογήσουμε. Ουστ

artemis moonlight
artemis moonlight
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Δυστυχως απο αυτη την ηλικια ξεκιναει και μενει καταλοιπο μεχρι τα βαθια γεραματα…. Μαθετε στα παιδια το σεβασμο πρωτα, και οχι τα στερεοτυπα.

Aloha
Aloha
4 χρόνια πριν

Μια ολόκληρη ζωή ακούω αυτό το απαίσιο, σεξιστικό στερεότυπο του “Τα κορίτσια δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο και τα αγόρια δεν χορεύουν” από μεγάλους και μικρούς. Κάποτε με πείραζε πολύ, αλλά πλέον έχω κατανοήσει την χαζομάρα που διέπει τον κόσμο.. Κάποιοι, απλώς, δεν θέλουν να καταλάβουν ότι πλέον δεν μπορείς να κατηγοριοποιήσεις τα αντικείμενα, τα παιχνίδια, τα χόμπι κλπ κλπ. Τα πάντα είναι για όλους όσους έχουν την διάθεση να ασχοληθούν με αυτά.