in

Αγαπητή «Α, μπα»: Η πρώτη του επιλογή είναι το χόρτο

Με έχει στην απ’έξω επειδή δεν καπνίζω

Αγαπητή «Α, μπα», Εδώ και 2 χρόνια είμαι σε μια σχέση (26 εγώ, 28 αυτός), με έναν τύπο που κάπως υπεραγαπά το bromance του και το χόρτο. Με αποτέλεσμα οι επαφές μας να σπανίζουν κ να έρχομαι κάπως 2η στις προτεραιότητες του ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5554b2ab5cddc029a70b78fa42e9a67f

Αγαπητή «Α, μπα», Εδώ και 2 χρόνια είμαι σε μια σχέση (26 εγω 28 αυτός), με έναν τύπο που κάπως υπεραγαπά το bromance του και το χορτο. Με αποτέλεσμα οι επαφές μας να σπανίζουν κ να έρχομαι κάπως 2η στις προτεραιότητες του. Εγώ δεν καπνίζω αλλά σέβομαι την επιλογή του, όπως κ την σημαντικότητα της παρέας κ του προσωπικού χρόνου. Το τελευταίο έτος έχουμε κάποιες onoff φάσεις, αλλά παραμένουμε απόσο ξέρω πιστοί ο ένας στον άλλον. Το τελευταίο εξάμηνο άρχισε να “αράζει”, οταν δεν βρίσκει τους φιλους του, στο σπιτι μιας φίλης-γνωστής του (που δεν την γνωρίζω) με την δικαιολογία το χόρτο. “Α, μπα”, τον εμπιστεύομαι, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να συνεχίσω να δέχομαι το χόρτο σαν 1η του επιλογή στον ελεύθερο του χρόνο.. έχοντας εμένα στην απέξω επειδή απλώς δεν καπνίζω. Να επιμείνω στην σχέση μας ή να το τελειώσω μια ώρα αρχύτερα;

-“too sober to be your gal”

Δεν είναι «απλό» το «απλώς δεν καπνίζω». Είναι τελείως άλλη κοσμοθεωρία. Μα εντελώς άλλη.

Το «επιμένω» είναι η λέξη-κλειδί σε αυτό που ρωτάς. Αν χρειάζεται να επιμείνεις για να είσαι σε μια σχέση, τότε μόνη σου την κρατάς. Δεν λες τίποτα για την σχέση εκτός από τον εθισμό που έχει, διότι ναι, όταν κάποιος είναι εθισμένος, μόνο γύρω από τον εθισμό του μπορεί να κυλήσει μια συζήτηση.

Δεν προκαλεί εθισμό σωματικό το χόρτο, αλλά ψυχολογικό εθισμό σαφώς μπορεί να προκαλέσει σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Είσαι με έναν από αυτούς. Όσο είναι το χόρτο το νούμερο ένα στη ζωή του, και το νούμερο δύο και το νούμερο τρία, το χόρτο είναι. Δεν είναι μια επιλογή όπως τι χρώμα ρούχα φοράει. Είναι εθισμένος.

Τίποτε δεν πρέπει να συνεχίσεις να δέχεσαι. Ούτε να σέβεσαι. Ελπίζω να μην μένεις μαζί του έχοντας βάλει ένα προσωπικό στοίχημα, ότι αν προτιμήσει τελικά εσένα από τις άλλες του ασχολίες, θα έχεις αποδείξει κάτι σπουδαίο, πόσο σημαντική είσαι. Δεν έχει να κάνει με σένα ο εθισμός του, είναι ένα πρόβλημα πολύ βαθύ και πολύ περίπλοκο από το οποίο δεν θα σωθεί παρά μόνο αν το πάρει ο ίδιος απόφαση.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

36 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Open S
Open S
5 χρόνια πριν

Όταν χώρισα από έναν τέτοιο τύπο (στα 20κάτι μου και εγώ τότε) και είπα “εντάξει, τουλάχιστον τώρα θα πονέσουμε και οι δύο”, εγώ έκανα την σκηνή του χωρισμού με όλη την τελετουργία που της αντιστοιχούσε στην εποχή και αυτός δεν έβλεπε την ώρα να πάει στους φίλους του. Μάλιστα την στιγμή που έφευγε αντί να μου πει, “θα μου λείψεις”, “λυπάμαι” ή “άντε γεια”, μου είπε “έτσι όπως με έκανες τώρα πέντε τρίφυλλα θα χρειαστώ”. Και έγινε καπνός. Απ’ ότι μαθαίνω 20 χρόνια μετά ζει μέσα στον καπνό και στο συννεφό του.

Πατρικία
Πατρικία
5 χρόνια πριν

Σήκω και φύγε.Ουτε παρόν έχεις , ούτε μέλλον θα έχεις.

eraki
eraki
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Πατρικία

συμφωνώ απολύτως. επίσης να πω ότι η εικόνα που επέλεξε η Λένα είναι ΦΟΒΕΡΗ!

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν

Επίσης αυτή τη φίλη-γνωστή που πάει και αράζει, εγώ δεν θα την έπερνα και τόσο αψήφιστα.

Haifischnet
Haifischnet
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Μόνο που δεν είναι η πηγή του προβλήματος αυτή.

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Haifischnet

Γι’ αυτό και το “επίσης”.

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν

Δεν έχω δει ποτέ μα ποτέ ζευγάρι που να κάνει χωριό με τον έναν να κάνει μαύρο και τον άλλον όχι. Στις ελάχιστες φορές που έχει προκύψει, αυτός που δεν κάνει, απλά κάνει υπομονή στον αιώνα τον άπαντα και ζει με ό,τι περισσέψει. Είναι τί θες από τη ζωή σου, μπορεί να σου φτάνουν τα ψίχουλα. Και γιατί να μην υπεραγαπά εσένα; Τί σου λείπει;

Velay
Velay
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Φυσικά και γίνεται. Αλλά όχι στην περίπτωση της ερωτώσας, μάλλον. Αλλο να καπνίζεις μάυρο κοινωνικά, όπως και να πίνεις τα ποτάκια σου κοινωνικά και άλλον να είσαι καμμένος.

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Velay

ναι εννούσα όπως στη συχνότητα και φάση που το αναφέρει η ερωτώσα.

Haifischnet
Haifischnet
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Ούτε αυτό το “bromance” εμένα μού κάθεται καλά.

PJ
PJ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Ζει με ο,τι περισσέψει;

Δεν ξέρω για τον συγκεκριμένο αλλά για μπάφους συζητάμε, όχι ενδοφλέβιες. Όταν κάποιος π.χ. πίνει κοινωνικά, στη γενική περίπτωση δε νομίζω ότι ο σύντροφός του που δεν πίνει αλκοόλ “ζει με ο,τι περισσέψει”.

PersuitofHappiness
PersuitofHappiness
5 χρόνια πριν

Εγώ για τον μπαφιάρη δεν θα σχολιάσω τίποτα. Έχει κάνει τις επιλογές του.
Εσύ όμως? Εσένα τι σου λείπει άραγε που είσαι σε σχέση με έναν τέτοιο τύπο ?

dolores.p
dolores.p
5 χρόνια πριν

Έκανα το μέγα λαθος και παντρευτηκα εναν τετοιο τυπο…τι να σου λεω τωρα…μεχρι και στι ταξιδι του μελιτος αυτη ηταν η προτεραιότητα του,ουτε σεξ δε καναμε,το φανταζεσαι??το μυαλο του μόνιμα εκει,τεραστιος εθισμος,θα μπορούσαμε απειρες φορες να ειχαμε πάθει κατι σοβαρο γιατι ηταν μονιμα υπο την επηρεια του χορτου,οδηγουσε σαν τρελος κλπ.Δεν παραδεχτηκε ποτε τον εθισμό του,αργοτερα εθιστηκε και στο αλκοολ ,εκανα πολλα χρονια υπομονη (κακως)και οταν πλεον καταλαβα οτι δεν θα υπάρξει κατι αλλο ,χωρισα.Εχει δίκιο η Λενα,αν δε καταλαβει ο ιδιος οτι υπαρχει βαθυ προβλημα,τπτ δε προκειται ν αλλαξει

iwm
iwm
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  dolores.p

Εννοείται καλά έκανες και χώρισες. Πες μας και άλλα, τι απέγινε εκείνος;

dolores.p
dolores.p
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  iwm

Κάνει ακομη παρεα με τους εθισμους του

Alex Rainers
Alex Rainers
5 χρόνια πριν

Χώρισε μωρό μου κι αστον εκεί με την άλλη να ακούνε χασικλιδικα και να πηγαίνουν διακοπές στην Ικαρία.
Ζήσε

Anna Karina
Anna Karina
5 χρόνια πριν

Εμένα πάντως το αγόρι μου κάνει χρήση κάνναβης , ενώ εγώ όχι ή μια φορά το χρόνο πχ. Κανένα πρόβλημα δεν είχαμε ποτέ στη μεταξύ μας επικοινωνία ούτε παράπονο είχα ποτέ για την προτεραιότητα που έθετε γιατί πάντα ήμουν πάνω από αυτό.

Haifischnet
Haifischnet
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna Karina

Δεν θα έχει bromance το αγόρι σου.

Anna Karina
Anna Karina
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Haifischnet

χαχα, έχει πως δεν έχει γινεται χωρίς bromance? :p

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna Karina

Γίνεται.

Ασκαρδαμυκτί!
Ασκαρδαμυκτί!
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna Karina

Σαφώς και μπορεί να συμβεί, όταν δεν μιλάμε για κατάχρηση, δηλαδή όταν δεν ορίζει και δεν επηρεάζει την καθημερινότητά σας και την κοινωνική/οικογενειακή/ εργασιακή κλπ σχέση του με τους άλλους.

Anna Karina
Anna Karina
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ασκαρδαμυκτί!

Βέβαια, και όπως πολύ σωστά είπε και η Λένα το χόρτο προκαλεί ψυχολογικό εθισμό όποτε η ψυχολογική κατάσταση παίζει βασικό ρόλο αλλά και ο χαρακτήρας του εκάστοτε χρήστη!

Ροζ συννεφάκι
Ροζ συννεφάκι
5 χρόνια πριν

Εδώ συχνά δεν τα καταφέρνουν ζευγάρια που ο ένας καπνίζει κι ο άλλος όχι…
Διατηρείς μια σχέση 2 χρόνια μόνη σου, έχοντας αποδεχτεί και τον εθισμό, αλλά και το γράψιμο έναντι οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας του «φίλου» σου, γι αυτό και «οι επαφές σας σπανίζουν». Βασικά βρίσκεστε όταν θέλει σεξ( ελπίζω τουλάχιστον να σου αρέσει πολύ το σεξ μαζί του).
Φύγε χθες, ειδικά αν έχεις συναισθήματα. Το άτομο δεν πρόκειται να αλλάξει, ούτε ξαφνικά ν αρχίσει να σε θέλει περισσότερο( το προσπάθησες με τα ον οφ του 2ου χρόνου και δεν)

qwert231
qwert231
5 χρόνια πριν

Έχω πάθει σοκ με τα σχόλια. Διαβάζω το site εδώ και κάποιο καιρό, αλλά δεν είχα φτιάξει λογαριασμό γιατί δεν είχα κάτι να προσθέσω. Ε, ήρθε η ώρα. Αυτό που κάνετε λέγεται κοινωνικός ρατσισμός και είναι ντροπή. Αν έχετε τόσο ακραίες απόψεις για τους “καμενους μπαφιαρηδες” δεν θέλω καν να φανταστώ τι πιστεύετε για τους ναρκομανείς πχ, ή για άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Και δυο λόγια για την κοπέλα της ερώτησης. Μια χαρά μπορεί να συνυπάρξει ένα ζευγάρι που ο ένας καπνίζει και ο άλλος όχι. Το χόρτο απλά σε βάζει σε λίγο διαφορετικό state of mind. Αν μπορέσετε να… Διαβάστε περισσότερα »

PersuitofHappiness
PersuitofHappiness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  qwert231

Αγαπητή φίλη, λυπάμαι πολύ που το πήρες έτσι. Κοινωνικός ρατσισμός είναι πολύ βαριά κουβέντα και ουδεμία σχέση έχει με τα παραπάνω σχόλια. Επίσης, δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο άτομο ανήκει στη κατηγορία των ευάλωτων κοινωνικά ευπαθών ομάδων γιατί από αυτά που μας γράφει η κοπέλα δεν προκύπτει από που πουθενά ότι δεν έχει πρόσβαση σε κοινωνικά ή δημόσια αγαθά, ή ότι η ποιότητα ζωής του είναι πολύ χαμηλή. Αντιθέτως , μας περιέγραψε έναν άνθρωπο που δεν αναζητά βοήθεια για τον εθισμό του αλλά του αρέσει και τον έχει σαν προτεραιότητα. ΄Και Εγώ μαζί του! Γούστο και καπέλο του στο κάτω… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  qwert231

Ε όχι και σε ευπαθή κοινωνική ομάδα ο τύπος! Όπως πολύ σωστά είπε η Persuit, ένας παρτάκιας είναι που βάζει χόρτο, φίλους και “γνωστές” πάνω από τη σχέση του. Απ ότι μας λέει η κοπέλα, καθόλου “μια χαρά” δεν μπορεί να συνυπάρξει ένα τέτοιο ζευγάρι και αυτό το διαφορετικό “state of mind” μάλλον μόνο μεταξύ ομοίων συντονίζεται.

qwert231
qwert231
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  qwert231

Καλησπέρα, να διευκρινίσω απλά ότι δεν αναφέρομαι τόσο στην περίπτωση της ερώτησης, αλλά γενικά στην προκατάληψη που υπαρχει στην Ελλάδα περί χόρτου. Τα περισσότερα σχόλια παρουσιάζουν τα πράγματα λες και όποιος καπνίζει δεν έχει ψυχή και μόνο κακό θα σου κάνει. Ε δεν είναι έτσι πως να το κάνουμε. Ας μην κράζουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. peace