in

Αγαπητή «Α, μπα»: Κατάλαβε πόσο χάλια είναι που εμείς οι γυναίκες το ακούμε συνέχεια αυτό

Και τι του λέει….

Χθες μίλαγα με το αγόρι μου στο τηλέφωνο και μου έλεγε ότι προσπαθούσε να συνεννοηθεί αρκετή ώρα να κανονίσει καφεδάκι με μια πολύ καλή του φίλη. Η οποία όντως είχε τον ασυνεννόητο και εν τέλει του στέλνει μια κοινή τους φίλη ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

bded0517b7f607a87ebaea14c70150fb

Χθες μίλαγα με το αγόρι μου στο τηλέφωνο και μου έλεγε ότι προσπαθούσε να συννενοηθεί αρκετή ώρα να κανονίσει καφεδάκι με μια πολύ καλή του φίλη. Η οποία όντως είχε τον ασυννενόητο και εν τέλει του στέλνει μια κοινή τους φίλη ” είμαστε εκεί, έλα γιατί σε λίγο φεύγουμε” . Σκάει μύτη ο δικός μου και τους λέει ” καλά προσπαθώ τόση ώρα να σας βρω κλπ και τελευταία στιγμή μου στέλνετε έλα εκει θα φύγουμε σε λίγο?” Και τι του λέει ρε παιδιά η κοινή τους φίλη? “Πω νεύρα. Πόσες μέρες κρατάει ο κύκλος σου?” Και τσατίζεται ο δικός μου και της απαντάει “αρκετές για να μη σου κάτσω ποτέ!”. Και με πήρε τηλέφωνο λέγοντας μου ότι ένιωσε πόσο χάλια είναι να στο λένε αυτό και ότι το ακούμε συνέχεια εμείς οι γυναίκες κλπ ( να σημειωθεί ότι δεν μου λέει ποτέ τέτοια και γενικά είναι από τους πιο μη σεξίστες άντρες που έχω γνωρίσει) .Εγώ άλλο θέλω να θίξω και να πω στην κοπέλα που είπε αυτή την ατάκα ” Γουαααααααααατ;”. Αν τα λέμε και μεταξύ μας αυτά, σωθηκαμε αδέρφια μου.

Πολυμήχανη μηχανοβιόλα

Δεν θέλω να πω άλλη μια φορά για τον εσωτερικευμένο μισογυνισμό, αλλά φαίνεται ότι χρειάζεται να επανερχόμαστε συχνά στην αλφαβήτα. Φυσικά και τα λέμε και μεταξύ μας αυτά, αλλιώς το σύστημα θα είχε αλλάξει. Η πατριαρχία συντηρείται από την πλειοψηφία, αντρών και γυναικών, αλλιώς πώς θα επιβαλλόταν; Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε εδώ, τουλάχιστον να μην τα λέμε μεταξύ μας.

Έβαλα την ερώτηση για άλλο λόγο, για την απάντηση που έδωσε ο φίλος σου. Γέλασα πάρα πολύ. Έχει ένα προβληματικό κομμάτι μέσα της, το «σου κάτσω», αλλά επειδή το είπε άντρας θεωρώ ότι είναι σκέτο αστείο. Μπράβο για την ετοιμότητα του, και χίλια μπράβο που έκανε την αναγωγή και κατάλαβε πόσο εκνευριστικό είναι να σου λένε ότι εκνευρίζεσαι επειδή είσαι εκ κατασκευής ανισόρροπη, όχι επειδή μπορεί να έχεις δίκιο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

25 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
5 χρόνια πριν

Αχαχχαχα he is a keeper φιλενάδα, μην το συζητάς καθόλου!

Toufa
Toufa
5 χρόνια πριν

Τις προάλλες είδα κατι αντίστοιχο στο φβ απο.. “φιλο” που ελεγε οτι είχε νεύρα για το ταδε θεμα ξερω γω, και οτι εκανε σαν γυναικα που εχει περιοδο.
Ε λοιπον ολα τα σχολια απο κατω ηταν απο γυναικες, ολο “χαχαχα” και “επιβεβαιωνω. Εχω πολλα νευρα οταν εχω περιοδο!”.
Ε τελικα, υπαρχει σωτηρια;;

tzotzo
tzotzo
5 χρόνια πριν

Συνήθως έχω PMS, το λεγόμενο προεμμηνορυσιακό σύνδρομο που εκτός από πρηξίματα, πονοκεφάλους , βουλιμία κλπ μου προκαλεί και μια συναισθηματική λαίλαπα (χαχαχα πως να το πω;)
Κλαίω πιο εύκολα, νευριάζω, κυκλοθυμία φουλ και γενικά δεν έχω και τα τρελά κέφια.

‘Οταν δε αδιαθετήσω ξαφνικά όλα μέσα μου ηρεμούν..

Βιολογικά υπάρχει μια εξήγηση. Όχι ότι αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται σαν αιτιολογία από τους σεξιστές, απλά παρατηρώ από μόνη μου αυτή την αλλαγή στον εαυτό μου.

Μανδάμ Φρου Φρου
Μανδάμ Φρου Φρου
5 χρόνια πριν

Σεξίστας όπως ατενίστας;

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν

χαχαχαχα κι εγώ το κάνω αυτό και επίσης γελάω πολύ!

Femme Farfalle
Femme Farfalle
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Δηλώνω κι εγώ ενοχη παιδιά! Το έχω κάνει και το έχω καταευχαριστηθει!

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν

Mitsi συμφωνώ! Και εγώ το λέω σε άνδρες που μου φαίνονται σεξιστές και έχει πολύ πλάκα η αντίδραση. Πάυση (τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα, οπότε έχεις χρόνο να σκεφτείς και κάτι ακόμα να πετάξεις). Κοκκίνισμα. Πέταγμα φλέβας στον κρόταφο. Και αν είμαι και πολύ τυχερή αποχώρηση με μουρμουρητά.
Πιστεύω αν το πετάς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι πρέπει.

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rubia

Απορώ πάντως που το παίρνουν προσωπικά και προσβάλλονται. Πολύ άνετα φαντάζομαι μισογύνη που του λέτε αν έχει περίοδο να μην ιδρώνει το αυτί του και να απορεί γιατι του το λέτε, αφού δεν είναι γκόμενα. Ειδικά από κάποιον που το λέει ο ίδιος σε γυναίκες σαν το απόλυτο επιχείρημα.

Heliotropium
Heliotropium
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Το_κοτσύφι

Το αγαπημένο μου είναι οταν για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια λένε “οι γυναίκες είναι οι αρχηγοί του σπιτιου”.

3,14159265
3,14159265
5 χρόνια πριν

Καταλαβαίνω όσες λέτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη έκφραση σε άντρες για να τους δώσετε να καταλάβουν πόσο άσχημο είναι όταν τη λένε εκείνοι. Αυτή είναι η μία πλευρά. Η χρησιμοποίηση αυτής της έκφρασης όμως, δεν είναι και μία έμμεση παραδοχή ότι αυτή η φράση είναι αληθινή; Αναρωτιέμαι…

My life my rules...hastagnot
My life my rules...hastagnot
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  3,14159265

Όχι δεν είναι καμία έμμεση παραδοχή. Η χρησιμοποίηση αυτής της έκφρασης προς έναν άντρα ισα ισα δείχνει το πόσο παντελώς αβάσιμη είναι. Συνοψίζοντας λοιπόν, όπως λεει και η Αμπα, το να εκνευρίζεσαι δεν είναι εκ κατασκευής χαρακτηριστικό γυναικών που έχουν περίοδο, μπορεί απλώς να εκενυερίζεσαι επειδή έχεις δίκιο. WHAT????

3,14159265
3,14159265
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  3,14159265

@My life my rules…hastagnot
Η σύνοψη που αποσκοπούσε;

@Mitsi
Η’ μπορεί να το εκλάβει ως παραδοχή ότι τα νεύρα προκαλούνται από την περίοδο.

sktpsx
sktpsx
5 χρόνια πριν

και εγω το λεω. στη δουλεια. στους αντρες συναδελφους. θελω να τους πληρωνω με το ιδιο νομισμα.ετσι απλα.δε με νοιαζει.

Virile
Virile
5 χρόνια πριν

Ενώ καταλαβαίνω το γιατί η προσωπική φύση της ερώτησης “καλά περίοδο έχεις?” μπορεί να εκνευρίσει τις περισσότερες, δεν καταλαβαίνω αν τελικά αρνειστε τα συμπτώματα του προεμμηνορυσιακου συνδρομου.

Virile
Virile
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Virile

Το να σε ρωτήσω σαν άντρας αν τα νεύρα σου οφείλονται στην περίοδο είναι γιατί διακρίνω ότι έχεις νεύρα, δεν μπορώ να τα αποδώσω κάπου και εσύ δεν μου λες.
Ναι, είναι προσωπική ερώτηση και δεν δικαιολογείται από συνάδελφο παραδείγματος χάρη, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας τσιτώνει τόσο.

Για μένα είναι σαν με ρωτάνε αν έχω νεύρα επειδή μάλωσα με έναν φίλο μου, ή για το αν φταρνίζομαι επειδή έχω αλλεργία. Τίποτε από αυτά δεν επιβάλλει το άλλο, αλλά δεν το αποκλείει κιόλας.

Μαριάννα Θ.
Μαριάννα Θ.
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Virile

Μας εκνευρίζει γιατί συνήθως χρησιμοποιείται ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ (ξέρεις τι είναι να το ακούς όλη σου τη ζωή, κι όποτε εκφράζεις το δίκιο σου να γυρίζουν υποτιμητικά να σου λένε «καλά, περίοδο έχεις;» ;). Επίσης, ξέρουμε ότι στις πατριαρχικές κοινωνίες θεωρούμαστε από πολλούς μισογύνηδες ως βιολογικά κατώτερες επειδή έχουμε περίοδο και αυτό μας κάνει όλες χωρίς εξαίρεση «υστερικές κι ανισόρροπες». Εγώ πάλι θα μπορούσα άνετα να θεωρώ όλους τους άντρες συλλήβδην κατώτερους γιατί συμπεριφέρονται σαν άξεστα ζώα: είναι πιο βίαιοι(το 90% παντός τύπου εγκλημάτων γίνεται από άντρες), δε δέχονται το όχι/άλλη γνώμη εύκολα, είναι συνήθως άχρηστοι στις οικειακές εργασίες ενώ οι γυναίκες… Διαβάστε περισσότερα »

Heliotropium
Heliotropium
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαριάννα Θ.

Μαριάννα Θ. Τί να τους αρέσει, που τους την είπε κάποιος για τις ορμόνες τους ή την δήθεν περίοδο? Δεν ενδιαφέρονται, απλα. Είναι σαν να λές σε έναν πλούσιο, οτι στην πραγματικότητα είναι φτωχός. Τι τον νοιάζει, τί θα πεί ο άλλος, σημασία έχει οτι έχει χρήμα να ρέει και κάνει τα γούστα του! Παλι οι άλλοι θα βγούν προβληματικοί, οχι αυτος. Τα λόγια και οι αντιπαραθέσεις γενικά είναι άκαρπες. Απλα κάνουμε παρέα ή σχέσεις με ανθρώπους που συμφωνούμε κι αν μπορούμε να συμμετέχουμε σε ομάδες πίεσης. Ολα τα άλλα είναι στον βρόντο κατα τη γνώμη μου. Η Α,μπα για… Διαβάστε περισσότερα »

Virile
Virile
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Heliotropium

Heliotropium. Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν και πράγματα που δεν συμβαίνουν.
Ο κάθε άνθρωπος έχει τις ιδιαιτερότητες του και ένα ποσοστό αυτών των ιδιαιτεροτήτων καθορίζονται από το φύλο του
.
Προβληματικός δεν είναι κανένας εξαιτίας του φύλου του. Αυτά που γράφεις και ειδικά ο τρόπος που διατυπώνεις το παράδειγμα σου, υποτιμάνε σε μεγάλο βαθμό το γυναικείο φύλο.

Heliotropium
Heliotropium
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Virile

Χαχαχα φίλτατη Virile, κανε άλλο ένα πέρασμα με τα παραμορφωτικά γυαλιά σου στο σχόλιό μου.
Απ’οτι βλέπω δεν κατάλαβες τι έγραψα. Πολυ λυπάμαι.

Virile
Virile
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαριάννα Θ.

Μαριάννα Θ. Το πρώτο μέρος θυμίζει λίγο το “άντε … εσύ και ο γρύλος σου” Στα υπόλοιπα συμφωνούμε, προφανώς, ότι αν κάποιος είναι οξύθυμος είναι αυτομάτως ακατάλληλος να λάβει αποφάσεις οι οποίες απαιτούν το αντίθετο. Είτε είναι άντρας είτε γυναίκα. Ο άντρας καλώς ή κακώς έχει ελάχιστες μεταπτώσεις στις ορμόνες του κατά τη διάρκεια της ζωής του σε αντίθεση με τη γυναίκα. Αυτό τον κάνει περισσότερο προβλέψιμο. Ανδρικές προκαταλήψεις που υπάρχουν είναι για παράδειγμα ότι είμαστε ανταγωνιστικοί, δεν καταδεχόμαστε εύκολα να λάβουμε βοήθεια για τα προβλήματα μας κλπ. Κάποιοι περισσότερο, κάποιοι λιγότερο, κάποιοι καθόλου. Θα πρότεινα τόσο σε σένα όσο… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Virile

Virile, και οι άντρες θέλουν να διασπείρουν το σπέρμα τους όσο γίνεται περισσότερο, είναι φτιαγμένοι κυνηγοί γιατί έφερναν το φαι στη σπηλιά, είναι επιρρεπείς στα ζωώδη ένστικτά τους. Αρα και λιγότερο προβλέψιμοι. Τι; όχι; Δε είμαστε πλέον νεάντερταλ. Κι εμείς οι γυναίκες ακόμα και περίοδο να έχουμε μπορούμε να κοντρολάρουμε το τι μας συμβαίνει. Δεν είμαστε ανεξέλεγκτα ορκ και όποιον πάρει ο χάρος επειδή έχουμε μεταπτώσεις στις ορμόνες μας. Όπως και οι άντρες δε βάζουν κάτω όποιο θηλυκό τους γυαλίσει. Αφού σου αρέσει να διαβάζεις περί βιολογίας, να σου σημειώσω ότι φαινότυπος (τι εκφράζεται εξωτερικά δηλαδής)= γονότυπος (dna που κληρονομείται… Διαβάστε περισσότερα »

Virile
Virile
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

@Φούστα Κλαρωτή: Όλοι οι άνθρωποι επηρεάζονται από τα ένστικτά τους, ανεξαρτήτως του φύλου τους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο προβλέψιμο από το ένστικτο καθώς “προϋπάρχει της μνήμης που προκύπτει από τη μάθηση”. Είναι μία συμπεριφορά που θα προκύπτει κάθε φορά σε δεδομένες συνθήκες. Για παράδειγμα όσο και να θέλει να πεθάνει κάποιος δεν μπορεί να παρακάμψει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. (βλέπε αυτοκτονία Καρυωτάκη). @Mitsi: Θα τα υποτιμούσα αν τα ήξερα. Συνήθως η ερώτηση έρχεται αφού σε έχω ρωτήσει ήδη έμμεσα ή άμεσα τι έχεις και δεν έχω πάρει απάντηση. Όπως και να έχει στην κοπέλα μου πλέον δεν την κάνω εδώ… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Virile

δε διαφωνώ σε κάτι περί ενστίκτου, παρ’ όλα αυτά και πάλι δεν μπορείς να μου δικαιολογήσεις γιατί οι γυναίκες είναι λιγότερο προβλέψιμες. Αναλόγως του συνομιλητή διαβάζω κατα καιρούς ότι οι άντρες είναι πιο έτσι και οι γυναίκες είναι πιο γιουβέτσι και αυτό οφείλεται στις ορμόνες/στα ένστικα/έτσι μας έπλασε ο Θεός. Ε δεν είναι απολύτως έτσι. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω και να αναλύσω.

Πατερας Ιερωνυμος
Πατερας Ιερωνυμος
5 χρόνια πριν

Mάγκας ο δικός σου , τον αγάπησα .. Και είναι άλλη μία απόδειξη οτι ο σεξισμός , μισογυνισμος και ολα τα σε ….ος διατηρούνται και απο τις ιδιες τις γυναίκες ….keep calm