in

Αγαπητή «Α, μπα»: Προσπαθεί να με πείσει να κάνω πράγματα στο σεξ που δεν θέλω

Αυτή την επιμονή την αντιλαμβάνομαι σαν βία

Α,μπα μου αγαπημένη και παρέα όμορφη, θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι. Όχι για την περίσταση την τωρινή, αυτή τη στιγμή την απόφαση μου την έχω πάρει, πιο πολύ για το μέλλον μου χρειάζεται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

dec689f95b8a624021b2b812fa396687

Α,μπα μου αγαπημένη και παρέα όμορφη, θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι. Όχι για την περίσταση την τωρινή, αυτή τη στιγμή την απόφαση μου την έχω πάρει, πιο πολύ για το μέλλον μου χρειάζεται. Ένα βράδυ συνάντησα ένα γνωστό μου από τα παλιά, ο οποίος πάντα μου άρεσε, αλλά δεν είχα βρει ευκαιρία. Εκείνο το βράδυ που ήμασταν έξω, το φλερτ ήταν αμοιβαίο, καταλήξαμε σπίτι του. Έκτοτε έχει ξεκινήσει ένα παιχνίδι μεταξύ μας, το οποίο δεν ήξερα καθόλου που πάει, κι ενώ μου άρεσε και ήμουν πολύ θετική στην αρχή, πλέον δεν θέλω καθόλου να συνεχίσει. Αυτό που με οδήγησε σε αυτό το σημείο, είναι ότι ενώ γενικά περνάω όμορφα υπάρχει ένα θεματάκι το οποίο με κάνει να μην νιώθω πολύ ασφαλής. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν φορές που στο σεξ προτείνει πράγματα με τα οποία δεν συμφωνώ και του λέω όχι. Αυτός προσπαθεί να με μεταπείσει και του βγαίνει στο μάτι εκείνη τη στιγμή μια αδιαλλαξία και μια αγριάδα, η οποία λόγω κάποιων παρελθοντικών εμπειριών με τρομάζει. Ξαναλέω όχι, δεν επιμένει άλλο, δεν ρωτάει καν γιατί και συνεχίζουμε με κάτι άλλο και δεν με ξαναπιέζει. Δεν με παραβιάζει, ούτε με αναγκάζει τελικά, αλλά αυτή την επιμονή την αντιλαμβάνομαι σαν βία. Ξέρω ότι ο συγκεκριμένος δεν πρόκειται να με παραβιάσει, συζητάμε και φεμινιστικά άλλωστε και στηρίζει το φεμινισμό και ίσως να μην έχει καταλάβει, ή να μην είχε την ευκαιρία να καταλάβει ότι αυτή η επιμονή είναι πράγμα άσχημο. Δεδομένων αυτών, το συζήτησα με ένα φίλο και μου είπε να κανονίσω έναν καφέ και να του μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα. Περιγράφοντάς του το χαρακτήρα ο φίλος μου, ίσως κι εγώ, θεωρούμε ότι αν του εξηγήσω θα καταλάβει. Για μένα είτε καταλάβει είτε όχι, έχει τελειώσει το παιχνίδι για μένα. Οι ερωτήσεις που έχω πάνω σε αυτό είναι δύο: αξίζει να το συζητήσω; Δεν είναι κανένας κάφρος, θεωρώ ότι μπορεί να καταλάβει, αν όχι για μένα, για την επομένη. Έχει νόημα να το κάνω αυτό; Αν κάτι τέτοιο μου ξανατύχει, έχει νόημα να κάνω τέτοιου τύπου συζήτηση, ή να φύγω τρέχοντας;

Δεν θα του ξανακάτσω.

Δεν μπορώ να σου πω εγώ αν αξίζει ή όχι. Είναι αξιέπαινος ο στόχος να προστατέψεις την επόμενη, αλλά δεν έχεις καμία εγγύηση. Η απάντηση εξαρτάται από τα δικά σου ψυχικά αποθέματα, από το κατά πόσο μπορείς να το κάνεις, γιατί δεν είναι εύκολη συζήτηση. Το ίδιο ισχύει για το αν σου ξανατύχει. Για μένα είναι λόγος να φύγεις τρέχοντας επί τόπου, γιατί κάθε δευτερόλεπτο που δε νιώθεις άνετα με τον άλλον είναι για μένα, ξαναλέω, λόγος για να μην συνεχίσεις. Παραείναι σημαντικό θέμα για να το εκλογικεύεις, όταν είσαι γυμνή και στο έλεος του άλλου. Είσαι πολύ εκτεθειμένη για να χρειάζεται να κάνεις τον κόπο να μιλήσεις λογικά και να τον πείσεις. Να τον πείσεις; Όχι λέμε, τέλος. Όχι. Δεν είναι δυνατόν να επιμένει κάποιος μετά από ένα τέτοιο όχι. Δεν είναι επιμονή για να πάτε σινεμά. Είναι θέμα της σωματικής ακεραιότητας και της αυτοδιάθεσης σου. Οποιαδήποτε χαραμάδα χαρακτήρα που μου δείχνει ότι αυτά δεν είναι δεδομένα, για μένα είναι τρομερά απαγορευτικά για συνέχεια κάθε είδους επαφής.

Άλλωστε, κι εσύ εκεί κατέληξες. Δεν γίνεται να κάνεις σεξ έχοντας στο μυαλό σου την πιθανότητα να πάει κάτι στραβά και να είσαι σε επιφυλακή. Οπότε, αν δυσκολεύεσαι να φύγεις τρέχοντας, τουλάχιστον μην το κάνεις δεύτερη φορά με τέτοιον άνθρωπο, αν δεν έχει προηγηθεί κουβέντα για το θέμα. Τι να πω, δώσε μια ευκαιρία αν είσαι τόσο σίγουρη ότι δεν είναι κάφρος ο άλλος (αλλά εγώ διαφωνώ).

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

16 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Λέγκω
Λέγκω
5 χρόνια πριν

Κάποια στιγμή η δήλωση “πηγαμε σπίτι του”, “ηρθε σπίτι μου” κτλ πρέπει να σταματήσει να σημαίνει αυτονοητα οτι “καναμε σεξ”. Οι άνθρωποι (πρεπει να μπορούν να) πάνε ο ένας στο σπίτι του άλλου χωρίς αυτό να θεωρειται και συναίνεση για σεξ.

Now or never
Now or never
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Λέγκω

Έχεις πολύ δίκιο πραγματικά. Ένας γνωστός μου τις προάλλες μου είπε ότι επειδη του την μπαίνει πολύ κάποια ‘θα την βάλει κάτω και θα πει τον δεσπότη Παναγιώτη’, φταίω εγώ που μου φάνηκε σεξιστικό??

Now or never
Now or never
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Now or never

Τώρα με τρομάζεις εσύ όμως χαχχα, έχω πάρει κάποιες αποστάσεις από τότε που είδα τέτοιες συμπεριφορές αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να ξεκοψω και τελείως..

Aloha
Aloha
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Λέγκω

Με αφορμή το σχόλιο θυμήθηκα την δικιά μου εμπειρία : μετά από γνωριμία με έναν άντρα σε club με κάλεσε σπίτι του για πρώτο ραντεβού να δούμε ταινία. Εμένα το μυαλό μου πήγε αμέσως στο σεξ. Οπότε φτάνω σπίτι του στολισμένη όπως αρμόζει η περίσταση και τελικά… όντως είδαμε ταινία! Προς μεγάλη μου έκπληξη! Ε αυτός ο άντρας είναι ο σύντροφος μου εδώ και 3 χρόνια. Και ναι υπάρχουν και αυτοί – λίγοι αλλά ναι υπάρχουν!

Sofie Rosie
Sofie Rosie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloha

Παρόμοια εμπειρία. Πήγαμε σπίτι να φάμε σουβλάκια και να αράξουμε. Αμέσως άρχισε το χούφτωμα,μετα με φιλούσε αλλά εγώ δεν ανταποκρινόμουν. Ωσπου του είπα οτι θέλω να καλέσω ταξί να φύγω. Μου απάντησε οτι πρώτα θα του δώσω φιλί και μετά.

Τρόμαξα και έκρινα ότι πρέπει να τον φιλήσω ώστε να με αφήσει να φύγω και να μην πάρει χειρότερη τροπή. Έτσι έγινε και μετά απο την ασφάλεια του σπιτιου μου το είπα πως ένιωσα και του εξήγησα οτι οταν μια κοπέλα λέει οχι είναι οχι. Δεν ντρέπεται να πεί ναι. Ελπίζω να το σςβαστεί με την επόμενη.

Tropique
Tropique
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Λέγκω

Πάντως σπάνια θα σου πει κάποιος “ελα σπίτι μου να κάνουμε σεξ”. Θα σου πει έλα να δούμε ταινία, να σου μαγειρέψω, να παίξουμε σκραμπλ.

Aeriko
Aeriko
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Λέγκω

…αυτό που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι γιατί δεν έφυγες ;! Πως και για ποιο λόγο έμεινες μέχρι το τέλος της ταινίας και υπέμεινες όλη αυτή την κατάσταση! Από ευγένεια ή ατολμία;!

Heliotropium
Heliotropium
5 χρόνια πριν

Το παράδειγμα, που φέρνω συνήθως :
-Σκεψου να σε πιέζει μια γυναίκα να κάνετε σεξ, φορώντας εκεινη ενα στράπ ον. Με το ζόρι, χωρίς να θέλεις εσυ.

Τί αναρωτιόμαστε, αφου ξέρουμε, οτι πολλοι άνδρες πιστεύουν, πως οι γυναίκες με το όχι εννοουν ναι…κάνουν νάζια. Κι αφου στο πορνό τα κάνουν όλα, αρα αυτο ειναι το φυσιολογικό. Κι αφου το έκανα με την Μαίρη, αρα σε όλες αρέσει.

Αν πίεζα εγω τον Τάκη να κάνουμε σεξ με το στραπ ον, νομίζετε, οτι θα καθόταν να το συζητήσουμε και 2η φορα?

δε σου λέω!
δε σου λέω!
5 χρόνια πριν

Αν κατάλαβα καλά, η κοπέλα λέει πως ούτως ή άλλως θέλει να το τελειώσει, αλλά ρωτάει αν αξίζει τον κόπο να του εξηγήσει. Για μένα, ναι, γιατί όχι; Αν είναι λογικός άνθρωπος και τον βοηθήσεις να συνειδητοποιήσει μια συμπεριφορά του που ίσως δεν αναγνωρίζει, καλό θα είναι.

Όσο για το αν σου τύχει στο μέλλον, τι να σου πούμε; Κανόνες δεν υπάρχουν. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου κι αν νιώσεις ότι έχεις απέναντί σου κάποιον που μπορεί να καταλάβει, εξήγησέ του. Πιστεύω πως δεύτερη ευκαιρία μπορείς συχνά να δώσεις, αλλά εξαρτάται από τον άνθρωπο, εγγυήσεις δεν υπάρχουν.

Τρίτη ευκαιρία, ποτέ.

Ξ@νθίππη82
Ξ@νθίππη82
5 χρόνια πριν

Στην προηγούμενη σχέση μου είχα παρόμοιο θέμα ,αυτά που ήθελε ήταν κάτι ανάμεσα στις πενήντα αποχρώσεις του γκρι κ σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου (κατηγορίας s&m) μικρού μήκους…ήταν ο ενδυματολόγος,σκηνοθέτης κ ηθοποιός μαζί!Όταν πήγαινα να αλλάξω το σενάριο, η γενικά ότι είχε φανταστεί, έτρωγε μεγάλο σκάλωμα!σε σημείο να σταματάει κ να τσακωνόμαστε…ε ξενέρωσα κ εγώ,του έκανα εννοείται συζήτηση κ έκανε λες κ του πήρα τα κουβαδάκια! Έγινε χειριστικος, μου έλεγε “αφού είσαι ανοιχτομυαλη, δεν είσαι κομπλεξικη και περνάμε ωραία να κάνουμε κάθε φορά κάτι διαφορετικο, γιατί αντιδρας;” Γιατί όταν είμαι ο εαυτός μου εκφραζομαι καλύτερα, δεν χρειάζεται να παίζω ρόλο για… Διαβάστε περισσότερα »

αστροπελέκι
αστροπελέκι
5 χρόνια πριν

αχ αυτός ο φόβος μας μήπως παρεξηγηθούμε ή γίνουμε δυσάρεστες ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ενδόμυχα φοβόμαστε μήπως μας απορρίψουν και ενώ αισθανόμαστε τόσο μα τόσο άσχημα τη δεδομένη στιγμή, είμαστε έτοιμες να το συζητήσουμε. Καλά έκανες κι έφυγες γιατί η συγκεκριμένη σχέση παραβίαζε τα προσωπικά σου όρια. Δε νομίζω ότι θα βγάλει κάπου μια συζήτηση, αλλά δε χάνεις και τίποτα να την κάνεις, εκτός από το χρόνο σου και την υποψία υπαναχώρησης. Φαντάζομαι ότι θα αφορά το “όχι” που σημαίνει “ναι” κάποιες φορές και τη δυνατότητα να “πείσεις” κάποιον με επιχειρήματα να κάνει κάτι που δε θέλει… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Ιζόλδη
5 χρόνια πριν

Σήμερα ξεχειλίζω γενναιοδωρία και διαλλακτικότητα. Θα έλεγα να αναλογιστούμε όλοι αν πάνω από μια φορά στη ζωή μας έχουμε πει ή ζητήσει δεύτερη φορά το ίδιο πράγμα παρά το όχι που ακούσαμε την πρώτη. Οι υποκριτές να κάνουν ένα βήμα πίσω. Ψηφίζω να το συζητήσεις μαζί του, ανεξάρτητα από την απόφαση που έχεις πάρει. Νομίζω πως και οι δυο θα καταλάβετε πολλά. Μην ξεχνάς πως την ώρα του σεξ εκτός από σένα, είναι και ο άλλος ευάλωτος. Και ψηφίζω γενικά να τα συζητάς αυτά τα θέματα από νωρίς, είστε δυο διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικά χούγια, αλληλομαθαίνεστε, γιατί να προχωράτε τόσο… Διαβάστε περισσότερα »

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
5 χρόνια πριν

Δε θέλω να φανώ πεσιμίστρια, αλλά οι πιθανότητες είναι απλά να προσπαθήσει να σε πείσει ότι δε θα το ξανακάνει προκειμένου να του ξανακάτσεις. Δεν αποκλείω να είναι μονόκερως, αλλά αυτό, και την κουβέντα να κάνεις, δε θα το μάθεις ποτέ. Οπότε, όπως πολύ σωστά είπε η Λένα, it’s totally up to τί ψυχικά αποθέματα έχεις εσύ.

Το παπί.
Το παπί.
5 χρόνια πριν

Αυτός επιμένει για να πάρει κάτι που θέλει,και του γυρίζει το μάτι όταν λες όχι. Επειδή δεν είναι πάντα εύκολο να πεις όχι απο αυτή τη θέση, όταν ο άλλος επιμένει και βγάζει και αγριάδα, πολύ φοβάμαι ότι δεν είσαι η μόνη που το κάνει και ότι πολλές θα υπέκυψαν είτε από φόβο μην γίνουν δυσάρεστες, είτε από ανάγκη αποδοχής, είτε γιατί θεωρούν πως από τη στιγμή που συναινεσαν να είναι στο κρεβάτι δεν έχουν δικαίωμα να πουν οχι. Πιθανότατα να μην έχει πάρει καν χαμπάρι ότι παραβιάζει κάποια όρια και να θεωρεί πως οι γυναίκες τα “θέλουν” και τα… Διαβάστε περισσότερα »

Asteraki
Asteraki
5 χρόνια πριν

Και για εμένα είναι όχι όχι όχι !
Μην περιμένεις γενικώς να του αλλάξεις γνώμη για τον τρόπο που του αρέσει να κάνει σεξ. Θα είσαι συνεχώς σε επιφυλακή και δεν θα το απολαμβάνεις όσο θα έπρεπε κ αυτό στην καλύτερη περίπτωση .
Όταν θα βρεις κάποιον που θα είστε συμβατοί θα νιώσεις αμέσως τοσο μα τόσο ωραία κ δεν θα χρειάζεται να του εξηγήσεις τίποτα …

Bobos
Bobos
5 χρόνια πριν

Όταν μια συμπεριφορά επαναλαμβάνετε, τότε μιλάμε για μοτίβο κι όχι απλώς για κάτι που έτυχε ή προέκυψε στο ρου των γεγονότων. Το ενδεχόμενο , ο ερωτικός σου παρτενερ να φτιάχνετε με αυτη τη φάση το έχεις σκεφτεί; Στο λέω γιατί αν πραγματικά τον ενδιέφερε η ποικιλία στο σεξ, τότε θα αφιέρωνε χρόνο και εκτός κρεββατιού να συζητήσετε πάνω στο θέμα, δλδ σε μια στιγμή που θα ήσασταν και οι δυο ήρεμοι και χαλαροί θα έπαιρνε την πρωτοβουλία να το κουβεντιάσετε. Αντιθέτως, η φάση μου μοιάζει με παιχνίδι ρόλων που θέλει να παίζει προκειμένου να φτάσει να νιώσει τα συγκεκριμένα συναισθήματα… Διαβάστε περισσότερα »