in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πόσο μας ανήκει το σώμα μας μέσα σε μια σχέση;

Πρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή να είμαι διαθέσιμη για ζουζουνιές και σεξ

Πολυαγαπημένη Α,μπα, Έχω μια απορία σχετικά με το πόσο μας ανήκει το σώμα μας μέσα σε μια σχέση. Προφανώς το σώμα μας ανήκει 100% σε μας, αλλά τι εννοώ. Είμαι εδώ και 4 μήνες με ένα παιδί, εγώ 31 και αυτός 39 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ed3e98505f55d9dc44baefec418f8b53

Πολυαγαπημένη Α,μπα, Έχω μια απορία σχετικά με το πόσο μας ανήκει το σώμα μας μέσα σε μια σχέση. Προφανώς το σώμα μας ανήκει 100% σε μας, αλλά τι εννοώ. Είμαι εδώ και 4 μήνες με ένα παιδί, εγώ 31 και αυτός 39. Στους 3 πρώτους μήνες είμασταν μέσα στα σιρόπια, όλη μέρα ζουζουνίζαμε, χαϊδευόμασταν και κάναμε σεξ 2-3 φορές τη μέρα. Ήταν αυτονόητο το ότι θέλαμε συνεχή, σχεδόν, σωματική επαφή. Σιγά σιγά εμένα όμως άρχισε λίγο να με εκνευρίζει το ότι δεν γίνεται να περάσουμε ο ένας δίπλα από τον άλλο χωρίς να αγγιχτούμε. Ή το ότι μπορεί εκεί που εγώ θέλω να πάω από τον καναπέ στην κουζίνα να πιώ ένα ποτήρι νερό να με πιάσει, να με αγκαλιάσει και να αρχίσει να με φιλάει και να μου λέει γλυκόλογα κρατώντας με χωρίς να μπορώ να φύγω. Ή το ότι μπορεί να φάω χούφτωμα οποιαδήποτε στιγμή της μέρας, ακόμα και αν έχω άλλα στο μυαλό μου, μη σέξι, όπως το ότι πρέπει να πεταχτούν τα σκουπίδια γιατί βρωμάνε. Εκείνη την ώρα δεν ξέρω καλά πως να αντιδράσω. Αισθάνομαι πως πρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή να είμαι διαθέσιμη για ζουζουνιές και σεξ. Επίσης, νιώθω πως αν δεν αντιδράσω στα χαϊδολογήματα ο καλός μου μπορεί να το πάρει ως απόρριψη. Άρχισα λοιπόν να αναρωτιέμαι αν μέσα σε μια σχέση μπορεί το ταίρι μας οποιαδήποτε στιγμή θέλει να μας αγγίξει σε όποιο σημείο θέλει, μόνο και μόνο επειδή λόγω του έρωτα θα πρέπει κάθε στιγμή να θέλουμε τη σωματική επαφή. Καταλαβαίνεις τι εννοώ; Και ‘γω αντίστοιχα, το ότι είμαι η κοπέλα του μου δίνει το δικαίωμα όποια στιγμή θέλω και μου τη βαρέσει να του πιάσω τον κώλο ή ξεπερνάω κάποιο όριο; Και αν δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα, τι πρέπει να γίνει; Να ρωτάμε κάθε φορά πριν χουφτώσουμε αν επιτρέπεται; Είναι περίεργο που τα σκέφτομαι αυτά; Πριν από αυτόν δεν είχα μακροχρόνιες σχέσεις, παρά μόνο μια, η οποία ήταν αρκετά δυσλειτουργική στο σεξουαλικό επίπεδο θα έλεγα. Οπότε ίσως να μην ξέρω πως είναι μια ‘φυσιολογική’ σχέση. Επίσης, όταν ήμουν μικρή δεν ήθελα πολλές πολλές αγκαλιές με τους γονείς μου, θυμάμαι πάντα με ζόριζε και τους έλεγα να φύγουν από πάνω ή γύρω μου όταν με το ζόρι θέλανε φιλί ή αγκαλιά. Μήπως τελικά είμαι στριμμένο άντερο; Εκ των προτέρων ευχαριστώ για την απάντησή σου. Τα εξ αποστάσεως φιλιά μου στην Αμποπαρέα.

Το σαλιγκάρι.

Και βέβαια δεν έχει κανείς δικαίωμα στο σώμα του άλλου, και βέβαια δεν επιτρέπεται να χουφτώνεις τον άλλον όποτε σου έρθει επειδή είσαι σε σχέση, και βέβαια υπάρχουν όρια, έρωτας ή όχι έρωτας. Ούτε είναι περίεργο που το ρωτάς.

Μην αναρωτιέσαι τι είναι φυσιολογικό σε μια σχέση, αναρωτήσου αν αισθάνεσαι άνετα και ασφαλής με τον άλλον. Αν δυσανασχετείς, δείξε το, και αν δεν το πιάνει με τη γλώσσα του σώματος, πες το. Ήρεμα, αλλά ξεκάθαρα. Σε παρακαλώ, μην αρχίσεις κι εσύ αυτό το επιχείρημα ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες και αν πρέπει να ρωτάμε πριν χουφτώσουμε. Ένας άνθρωπος πρέπει να είναι σε θέση να καταλαβαίνει αμέσως αν φέρνει τον εραστή του – τον εραστή του, λέμε – σε δύσκολη θέση τη στιγμή που τον χουφτώνει. Είναι πολύ απλό, πραγματικά. Ανταποκρίνεται ο άλλος, ναι ή ου; Γυρνάει προς το μέρος σου, ή σφίγγεται; Σιγά την πυρηνική φυσική που χρειάζεται.

Άλλο είναι το θέμα. Αν ο ένας είναι διατεθειμένος να λάβει το μήνυμα ή θεωρεί ότι η δική του θέληση υπερισχύει, και αν εσύ έχεις το σθένος και τη σταθερότητα ώστε να μην φοβάσαι να πεις ή να εκφράσεις αυτό που νιώθεις. Όπως είχες την άνεση με τους γονείς σου, έτσι θα έπρεπε να είσαι και σε μια σχέση εμπιστοσύνης, να εκφράζεσαι χωρίς να φοβάσαι αντίποινα ή συνέπειες. Λες ότι σε αγκαλιάζει και σου λέει γλυκόλογα «χωρίς να μπορείς να φύγεις». Δεν ξέρω τι να υποθέσω με αυτό, δεν ακούγεται καλό. Γιατί δεν μπορείς; Ελπίζω μόνο να μην το εννοείς στην κυριολεξία, ότι σε ακινητοποιεί και δεν μπορείς, γιατί αυτό είναι τεράστια καμπάνα, από αυτές που μόλις ακούς πρέπει να αρχίσεις να τρέχεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

50 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
v for vendetta
v for vendetta
5 χρόνια πριν

Παιδί ετών 39. Μία νέα ταινία του Αλέκου Σακελλάριου.

Blah blah
Blah blah
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  v for vendetta

Συγνώμη ρε “παιδιά”. Μόνο εγώ είχα να πληρώνω όταν ήμουν Ελλάδα και έπρεπε να δουλεύουμε? Και αν είσαστε άνεργοι και τρέχουν τα έξοδα 4 μήνες, δεν αγχώνεται και έχει όρεξη για σεξ?😵

otter
otter
5 χρόνια πριν

Μην αρχίσουν πάλι σχόλια για το παιδί ετών 39.

Σάλτσα Πέστροφ
Σάλτσα Πέστροφ
5 χρόνια πριν

Δεν είσαι στριμένο άντερο, δεν είναι δική σου παραξενιά. Για μένα είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΜΠΑΝΑ!! Και θα σου πώ γιατί. Έχω υπάρξει παντρεμένη με αυτό τον τύπο άνδρα και θα σου πω τα δικά μου συμπεράσματα, έτσι για να ξέρεις τί μπορεί να συμβεί και στη δική σου περίπτωση. Οι άνθρωποι αυτοί είναι μόνιμα με την **** στο χέρι. Αυτό δεν αλλάζει. Ο ψυχολογικός εκβιασμός μπορεί να είναι καθημερινός, ίσως και πολλές φορές τη μέρα. Αν υποκύψεις στις πιέσεις θα είσαι βιασμένη. Αν δεν υποκύψεις θα έχεις να αντιμετωπίζεις μούτρα για μέρες ή καβγάδες και δεν αποκλείεται να υπάρξει και… Διαβάστε περισσότερα »

Curly Princess
Curly Princess
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σάλτσα Πέστροφ

Πω πω! Σοκαριστικό πόσο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου κάτι που -αν δεν λαβεις υπόψιν τις προεκτασεις που μπορεί να πάρει-θεωρείται φυσιολογικό!
Να φανταστώ στο δικαστήριο σε κατηγόρησε κιόλας ότι δεν τηρείς τα…συζυγικά σου καθήκοντα;

Mrs Shelby
Mrs Shelby
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Curly Princess

ΕΝΩ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ? ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΣΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ?

Mrs Shelby
Mrs Shelby
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mrs Shelby

Ωπ! Μπερδεύτηκα! Σε παρακάτω σχόλιο ήταν απάντηση, αναφορικά με τον πνιγμό. To point παραμένει ίδιο ωστόσο.

Σάλτσα Πέστροφ
Σάλτσα Πέστροφ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Curly Princess

Η συμπεριφορά αυτή συχνά συνδέεται και με άλλες προβληματικές συμπεριφορές. Και δεν το λέω γιατί έτσι συνέβαινε στη δική μου περίπτωση αλλά γιατί μου το είπε ο ψυχολόγος.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σάλτσα Πέστροφ

Πόσο δύσκολο πρέπει να ήταν για σένα. Να έχει αλλάξει η ζωή σου για κάτι που θα πρέπει να έρχεται όμορφα και στους δύο.

Σάλτσα Πέστροφ
Σάλτσα Πέστροφ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Φαντάσου ότι πέρασε ένας χρόνος από το χωρισμό και δεν μου έχει λείψει καθόλου το σεξ! Αλλά γενικότερα είναι γκράντε ματαίωση σε πολλά επίπεδα.

Zouzouna Goutsouna
Zouzouna Goutsouna
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σάλτσα Πέστροφ

Πωπω. Τρόμαξα με όσα διάβασα!
Ευτυχώς που δεν είμαι παντρεμένη !

Το παπί.
Το παπί.
5 χρόνια πριν

Μάλλον το 39χρονο παιδί σε βλέπει σαν παιχνίδι με το οποίο μπορεί να παίζει οπότε του κάνει κέφι. Η ειμαι υπερβολική;

Bishō no Teresa
Bishō no Teresa
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Το παπί.

Ούτε κι εγώ ξέρω πόσες φορές έχω κάνει καταναγκαστικό σεξ και μάλιστα κακό. Σαν καλό κορίτσι, αδυνατούσα να τους δυσαρεστήσω. Πλέον έχει αλλάξει αυτό, λέω πολλά όχι. Αλλά έλα που δεν ξέρουν ούτε να παίρνουν και από όχι. Έλα που αρχίζουν γκρίνια και κατεβάζουν μουτράκια, και σαφώς θα επιμείνουν μπας και τους περάσει! Πολύ ωραία το λες. Σαν παιδιά που παίζουν με τα κορμιά μας και τις ζωές μας. Ποιες είμαστε εμείς να τους πούμε τα terms and conditions, ε? Δεν θα ξεχάσω ποτέ, μία φάση με έναν πρώην μου που ειλικρινά με πλήγωσε και με θύμωσε πολύ. Αυτό το…… Διαβάστε περισσότερα »

Το παπί.
Το παπί.
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Bishō no Teresa

Πολύ λυπάμαι. Αλλά καταλαβαίνεις πόσο χαμένο είναι το παιχνίδι, οταν αναρωτιομαστε πόσο μας ανήκει το σώμα μας μέσα στη σχέση.

Mrs Shelby
Mrs Shelby
5 χρόνια πριν

Σήμερα λόξυγγα θα χει ο πρώην. Το μνημόνευσα και στην ερώτηση με το ζηλόφθoν boyfriend. Αυτό λοιπόν το ΖΩΟΝ, είχε δει σε πορνό, υπάρχει κατηγορία νομίζω, που κάνουν sex (ή να πω τους κάνουν? ε? semiβιασμός), ενώ κοιμούνται. Δηλαδή υποτίθεται ότι κοιμούνται και έχει πάει ο παρτενέρ από πάνω κλπ κλπ. Και θεώρησε λογικό, εφόσον τα έχουμε, ενώ κοιμάμαι να μου αφαιρέσει το εσώρουχο κλπ κλπ κλπ. Ότι? όταν είσαι μαζί με τον άλλο, είναι σύντροφός σου (συγγνώμη ξέρω μερικοί ξερνάτε αλλά για μένα κάποιοι ήταν σύντροφοι μου) σημαίνει ότι έχεις free pass στο κορμί του? Στη ζωή του? Γι… Διαβάστε περισσότερα »

Curly Princess
Curly Princess
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mrs Shelby

!!!!!! Σοκ! Αλλά τι λέω εδώ άλλος είχε δει σε πορνό τον…ερωτικο πνιγμο(!) ω ναι! Και αποφάσισε να τον μάθει (ω ναι ξανά) πάνω στο λαιμό της κολλητής μου! Και παρεξηγήθηκε κιόλας επειδή η κοπέλα δεν το βρήκε τόσο αισθησιακό να πάει να πνιγεί (ερωτικά βεβαίως βεβαίως!).

Bishō no Teresa
Bishō no Teresa
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mrs Shelby

Mrs Shelby, κι εγώ είχα έναν που, όταν ξυπνούσε εκείνος, για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα του, ερχόταν και “αυνανιζόταν στο κορμί μου”, όπως τόσο εύστοχα λέει η Ειρήνη Γεωργή. Πάντα ερχόταν όταν ήμουν κουρασμένη και άυπνη, μόλις είχα κοιμηθεί 3-4 ώρες δηλ. και με ξυπνούσε. Δεν φαινόταν να τον ενδιαφέρει καθόλου το ότι ήθελα να κοιμηθώ παρόλο που του έλεγα, ότι είμαι πολύ κουρασμένη. Πέρασε λίγος καιρός και με έβλεπε η μαμά μου κομμένη και κουρασμένη να έρχομαι από το σπίτι του. Με ρώτησε λοιπόν και της το είπα. Instant maternal protection initiated: η θεά πήγε χωρίς πολλά πολλά… Διαβάστε περισσότερα »

Mrs Shelby
Mrs Shelby
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Bishō no Teresa

Bisho, θέλω να κλάψω. Τι στο καλό μας υπαγόρευε το μυαλό και ανεχόμασταν αυτά τα πράγματα? Το Αμπα είναι ένα τεράστιο group therapy! Είμαι πολύ ευγνώμων που σας τα λέω και σας διαβάζω. Ας έχει νόημα η εμπειρία και το ότι τη μοιραζόμαστε για κάποιες άλλες τουλάχιστον.

Bishō no Teresa
Bishō no Teresa
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mrs Shelby

Κι εγώ είμαι ευγνώμων για το Α μπα. Και συγκινούμαι πολύ όταν γράφουν κορίτσια για τους εφηβικούς προβληματισμούς τους. Εύχομαι να υπήρχε όσο μεγάλωνα ένα Α μπα, δεν είχαμε πού να στραφούμε τότε. Υπάρχει τώρα όμως. Καμιά δεν είναι μόνη της. Την αγκαλιά μου σου στέλνω Mrs Shelby.

idril
idril
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αμπα

Σας έχω και άλλο επίπεδο: χρήση χαδιών, αγγιγμάτων όσο κοιμάμαι. Όχι με σκοπό το σεξ. Με σκοπό το να με ξυπνήσει να πάω στη δουλειά. Δεν ξέρω πώς του ήρθε, μάλλον δεν κάναμε πολύ σεξ εκείνη τη φάση, αλλά ήμουν μέσα στα νεύρα για εβδομάδες. Χάρη στο Α,Μπα και τη συζήτηση για τη συναίνεση βρήκα το σθένος να πω ότι αυτό δεν μου αρέσει γιατί δεν έχει τη συναίνεσή μου να με χαϊδολογάει ενώ κοιμάμαι, σοκαρίστηκε που το έθεσα έτσι, δεν του είχε περάσει από το μυαλό και… κόπηκε μαχαίρι. Προ Α,Μπα θα το είχα υποστεί μέχρι να βαρεθεί από… Διαβάστε περισσότερα »

μιμόζα
μιμόζα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mrs Shelby

Mrs Shelby έχω πάθει το ίδιο, αν και δεν ξέρω αν το είδε σε πορνό ή αν το σκέφτηκε μόνος του. Ξυπνούσα μες τη μέση της νύχτας με αυτόν από πάνω μου να με πηδ**. Σοκ, σοκ, σοκ, και το χειρότερο; ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΑ ΑΜΕΣΩΣ, θεώρησα πως είμαι υπερβολική. Ναι, αλήθεια.

PJ
PJ
5 χρόνια πριν

Όταν θες να πετάξεις τα σκουπίδια και στην πορεία σου πιάνουν τον κώλο, μία φορά μόνο χρειάζεται να πεις “ζουζουνάκι, θέλω να πετάξω τα σκουπίδια γιατί δεν πάνε μόνα τους”. Αν η αντίδραση δεν είναι η προφανής, υπάρχει κάτι που χρειάζεται λύση.

Θα ήσουν οκ με κάποιο φίλο/φίλη να σε κάνει να δυσφορείς χρησιμοποιώντας συνεχώς τα φιλικά προνόμια; Το ίδιο ακριβώς είναι.

iwm
iwm
5 χρόνια πριν

Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά είναι μάλλον κοινωνική ανωριμότητα. Η μάνα μου λεέι κοπέλες τις συνομήλικές της, 60+.

idril
idril
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  iwm

Θα συμφωνήσω με τη Φωτεινή σε αυτή τη διαπίστωση: το λέμε γιατί οι άντρες πάντα παραμένουν παιδιά.

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  idril

Πάντα με τραγούδι η ζωή μας ξεκινά
διώξε κάθε λύπη και το κέφι αρχινά
όσο έχουμε τα νιάτα, νιάτα, νιάτα
μ’ ένα εύθυμο τραγούδι μένουμε πάντα παιδιά

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Διαλεχτή βγες μέσα απο τον Law!

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rubia

Περνάω κρίση ταυτότητας 🙁

idril
idril
5 χρόνια πριν

” Ή το ότι μπορεί εκεί που εγώ θέλω να πάω από τον καναπέ στην κουζίνα να πιώ ένα ποτήρι νερό να με πιάσει, να με αγκαλιάσει και να αρχίσει να με φιλάει και να μου λέει γλυκόλογα κρατώντας με χωρίς να μπορώ να φύγω.” Νομίζω ότι η κοπέλα λέει ακριβώς αυτό: δεν μπορεί να φύγει, γιατί την ακινητοποιεί ο φίλος της. Και η ίδια περιμένει να την αφήσει να συνεχίσει αυτό που έκανε, υπομένοντας τα φιλιά και τα γλυκόλογα. Η καμπάνα της Νοτρ Νταμ είναι αυτό καλή μου. Το παλικάρι δεν έχει ιδέα τι θα πει συναίνεση. Είναι πολλοί… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν

Σε καμία περίπτωση δεν είσαι υποχρεωμένη να δέχεσαι οτιδήποτε σε ενοχλεί, είτε αυτό είναι σεξ, είτε χούφτωμα, είτε γκρίνια επειδή δεν δέχεσαι τα προηγούμενα. Δεν φτάνει μόνο να θέλει εκείνος, πρέπει να θέλεις κι εσύ. Όμως εγώ να σου πω πως αυτά εμείς τα κάνουμε ακόμα και είμαστε πάνω από 40 και πάνω από 10 χρόνια μαζί. Περισσότερο εγώ τον χουφτώνω βέβαια και όχι δεν ρωτάω πριν το κάνω, αλλά δεν είναι και πάντα για σεξ. Επίσης αν τύχει και συναντηθούμε από την κουζίνα στο μπάνιο πχ ρίχνουμε κι ένα φιλί πεταχτό και αγκαλίτσες-και-φιλάκια είναι συνηθισμένα όταν χαιρετιόμαστε για να… Διαβάστε περισσότερα »

PingPong
PingPong
5 χρόνια πριν

Πόσο πολύ ταυτίστηκα. Σχετικά πρόσφατα ήμουν με κάποιον για μερικούς μήνες που απλά με άρπαζε στα ξαφνικά και μου έκανε διάφορα. Εκεί, δηλαδή, που απλά καθόμουν ήρεμη θα ερχόταν δίπλα μου θα μου έβγαζε κάποιο ρούχο και γενικά θα έκανε πολύ πιο έντονες κινήσεις και όχι “ζουζουνιές”. Είχα φρικάρει και για να είμαι ειλικρινής πέρασα λίγο από την φάση “εγώ φταίω”, σκεπόμενη ότι θα έπρεπε να γουστάρω γιατί έχω επιλέξει να είμαι μαζί του. Αλλά όσο περνούσε ο καιρός τόσο πιο έντονο ήταν το πρόβλημα. Φοβόμουν να είμαι γύρω του γιατί ανα πάσα στιγμή μπορεί να με άγγιζε με τρόπο… Διαβάστε περισσότερα »