in

«Α, μπα» classics: Της εξήγησα ότι μάλλον είναι καλύτερο να χωρίσουμε

Είμαι μπερδεμένος

Αγαπητή Α,μπα, γεια σου, ελπίζω να είσαι καλά. Είμαι σχεδόν τρία χρόνια με μία κοπέλα, εγώ 30, αυτή 37. Στην αρχή ενώ μου άρεσε πολύ προσπάθησα να μην ξεκινήσω καν την σχέση, λόγω της διαφοράς ηλικίας, όμως μετά από δική της επιμονή και επειδή φυσικά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

357b7564ed8fac25573467be78be8d69

Αγαπητή Α,μπα, γεια σου, ελπίζω να είσαι καλά. Είμαι σχεδόν τρία χρόνια με μία κοπέλα, εγώ 30, αυτή 37. Στην αρχή ενώ μου άρεσε πολύ προσπάθησα να μην ξεκινήσω καν την σχέση, λόγω της διαφοράς ηλικίας, όμως μετά από δική της επιμονή και επειδή φυσικά κι εμένα μου άρεσε πολύ, το προχωρήσαμε. Μέσα στον πρώτο χρόνο άρχισε κάποιες νύξεις για παιδί. Της εξήγησα ότι εγώ δεν θέλω και της είπα ότι εφόσον θέλουμε διαφορετικά πράγματα, καλύτερα να χωρίσουμε. Δεν ήθελε με τίποτα και μου είπε ότι αρκεί να είμαστε μαζί. Στην συνέχεια άρχισε να με πιέζει να συγκατοικήσουμε κανονικά γιατί μένω μεν συνέχεια στο σπίτι της, αλλά δεν έχω φύγει τελείως από το πατρικό μου. Της είπα ότι χρειάζομαι και το χώρο και τον χρόνο μου κι οτι πιέζομαι και της είπα πάλι να χωρίσουμε. Πάλι δεν ήθελε. Δεν ξέρω τι να κάνω γιατί και την αγαπάω και μου είναι πολύ δύσκολο να χωρίσω, αλλά νιώθω και πίεση και φθορά στην καθημερινότητα αυτής της σχέσης. Εν τω μεταξύ, από όσο ξέρω συνήθως όταν κάποιος θέλει το κάτι παραπάνω από τον άλλο και δεν το παίρνει, τότε αυτός χωρίζει. Εδώ και δεν θέλει να χωρίσουμε και παράλληλα νιώθω αυτά που θέλει να με πιέζουν και έχω άγχος ότι της τρώω το χρόνο και γι αυτό της προτείνω να χωρίσουμε ενώ αυτό με πονάει πολύ. Ειλικρινά είμαι πολύ μπερδεμένος, κάθε γνώμη και οπτική θα είναι πολύ βοηθητική!!

– Κοκκινολαιμης

Όταν θέλεις να χωρίσεις, δεν χρειάζεται να «θέλει» και ο άλλος. Αρκεί να θέλεις εσύ. Δεν είναι δικαιολογία, ούτε εξήγηση το «δεν θέλει». Επίσης, δεν σε συμφέρει να περιμένεις να κάνει ο άλλος αυτό που είναι το σωστό, όταν ξέρεις ποιο είναι αυτό, ειδικά όταν δεν χρειάζεσαι την συγκατάθεση του για να το κάνεις. Καταλαβαίνω την πρώτη φορά που επέστρεψες, γιατί σε ξεγέλασε λέγοντας ότι της αρκεί να είσαστε μαζί. Προφανώς, δεν της αρκεί να είσαστε μαζί όπως θέλεις εσύ να είσαστε. Όμως γύρισες πίσω δυο φορές. Ξέρεις τι μήνυμα δίνει αυτό; Ότι δεν εννοείς αυτά που λες. Η δεύτερη φορά δεν δικαιολογείται, κοκκινολαίμη. Οι χωρισμοί πονάνε πάντα, ακόμα και όταν είμαστε εμείς που πρέπει να τους πυροδοτήσουμε.

Φυσικά έχει ευθύνη και αυτή και τα λοιπά, αλλά δεν γίνεται να ζούμε την ζωή μας περιμένοντας να αναλάβουν οι άλλοι τις ευθύνες τους για λογαριασμό μας, γιατί καήκαμε. Δεν έστειλε αυτή την ερώτηση, αν την είχε στείλει πίστεψε με θα ήταν ανάλογη η απάντηση. Αφού ρωτάς εσύ, η ευθύνη που σου αντιστοιχεί είναι να ξεκαθαρίσεις άλλη μια φορά την θέση σου και αν δεν καταλαβαίνει, ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, πρέπει να καταπιείς το πικρό ποτήρι και να χωρίσεις. Οριστικά. Σα να το εννοείς. Χωρίς να περιμένεις να δεις αν αυτή «θέλει» ή «δεν θέλει». Επειδή δεν θέλετε τα ίδια πράγματα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

38 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ιζόλδη
Ιζόλδη
5 χρόνια πριν

Υπάρχουν πολύ χειρότερα. Μαζευτείτε να ακούσετε. Φίλος μου είναι με μια κοπέλα από τα 20 τους. Εκείνη πλέον ονειρεύεται γάμους και παιδιά, αυτός ιδρώνει μόνο που τα ακούει. Της είχε κάνει κάποιες νύξεις για χωρισμό, τις πήρε όλες πίσω, ε είπαμε εντάξει την αγαπάει αφού. Χώνω την ουρά μου ο διάβολος τις προάλλες: τι θα γίνει ρε μαν, θα φάμε κανα κουφέτο; Πολύ σοβαρά μου απάντησε ότι ναι σίγουρα θα παντρευτούν, δεν είναι εύκολο αλλά θα κλείσει τη μύτη του να το πιει το ποτήρι, γιατί όσο πιο σύντομα παντρευτούν τόσο πιο γρήγορα θα βγει το διαζύγιο, και σαφώς πρέπει… Διαβάστε περισσότερα »

Now or never
Now or never
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Ενώ εκείνος θα είναι φυσικά ο εργένης και το καιλεπουρι μέχρι τα 60 του!!

Mrs Shelby
Mrs Shelby
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Ρε συ, ΤΡΕΛΟ;
Μήπως είναι Κύπριοι; Για να μην παρεξηγηθώ, ξέρω αρκετούς που έχουν σχέση απ το λύκειο σε φάση και Παντρεύονται πριν καν τριανταρισουν.

Woooo
Woooo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mrs Shelby

Mrs Shelby, έχεις απόλυτο δίκιο, υπάρχει αυτή η νοοτροπία. Ήδη έχουν παντρευτεί 2 κοπέλες στην ηλικία μου με άτομα που τα έχουν από το Λύκειο. Βαριέμαι και μόνο που το σκέφτομαι.

Mrs Shelby
Mrs Shelby
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Καλός μαγκαφακιας κι ο φίλος σας Ιζόλδη. ( μη μου το κόψετε, το λέει η γιαγιά μου. Κι εγώ πίστευα ότι βγαίνει απ το μαγκας+Fucker αλλά όχι. Παρακαλώ να περάσει)

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

πωπω Ιζόλδη, δεν το χωράει το μυαλό μου αυτό που λες!

εναλλακτικά, πες στο φίλο, μπορεί να μετακομίσει στην Υεμένη

Cycling in the rain
Cycling in the rain
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Το διάβασα κάνα δυο φορές να βεβαιωθω ότι το κατάλαβα….

Dioni
Dioni
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Εμένα αν με καλούσαν θα τους έλεγα ότι λυπάμαι, αλλά έχω ήδη εισιτήρια για άλλο θέατρο την ίδια μέρα.

hanomai giati remvazo
hanomai giati remvazo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Πες μου ότι ειναι από ταινία! Καλά, τι μάλαξ! Απαράδεκτος..

Curly Princess
Curly Princess
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Πωπω κρίμα! Τελικά είναι πολλοί κ ζουν ανάμεσα μας. Έχω ακούσει μάνα να λέει σε κόρη (με τον ανάλογο συναισθηματικό εκβιασμό): παντρέψου τον να κανείς ένα παιδάκι κ τον χωρίζεις μετά! Κ από την άλλη παντρεμένη κόρη να θέλει να χωρίσει (επειδή ο άντρας της πίνει) κ μαμά (ξανά γυναίκα δηλ έλεος) να την κατηγορεί ότι φταίει κ …δεν μπορεί να κρατήσει έναν άντρα!
Για να μην αναφέρω τα σεξιστικά που λέγονται κατά καιρούς σε άντρες: πρόσεχε μην ΤΗΣ κανείς παιδί/μη σε τυλίξει κτλ. Αηδία …

andi @
andi @
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Φίλη Ιζόλδη είσαι Θεσσαλονικιά? ❣️

Ιζόλδη
Ιζόλδη
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Και σας είπα, διαλυθείτε ησύχως! Όχι δεν είναι ούτε από Κύπρο ούτε από Θεσσαλονίκη ούτε από ταινία. Ο άνθρωπος μόνος του έβαλε τη θηλιά στο λαιμό του από ένα μίγμα δειλίας να υποστηρίξει τις αποφάσεις του μέχρι τέλους και ενός σεξιστικού αισθήματος γαματοσύνης που δεν είχα ιδέα ότι είχε. Του έχεσα το γάιδαρο όπως φαντάζεστε, αλλά φοβάμαι πως το παράκανα στο τέλος με το “χώρισέ την τώρα αφού δε θέλετε τα ίδια, τι νομίζεις ότι θα πάθει επειδή πέρασε τα τριάντα, γαμάτη είναι, θα σε θρηνήσει για κανένα μήνα και μετά ναααα τα καλά γκομενάκια”, γιατί με κάρφωσε άλαλος με… Διαβάστε περισσότερα »

andi @
andi @
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Εσύ είσαι από Θεσσαλονίκη? Αυτό με νοιάζει!! 😋

Ιζόλδη
Ιζόλδη
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  andi @

Όχι! Αν χρησιμοποίησα κάποια θεσσαλονικιώτικη έκφραση, ήταν τελείως συμπτωματικό

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Τα κατάφερες, μας μάζεψες!!! Τί διαβάσαμε;!!!!

Scotland for Holidays
Scotland for Holidays
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Δηλαδη τη νοιαζεται και την ποναει αλλα θα την υποβαλλει χωρις ενδοιασμο σε μια διαδικασια που αλλη λεξη απο το απατη δεν υπαρχει για να την περιγραψει. Να την κανει να ελπισει οτι επιτελους της δινει αυτο που τοσα χρονια περιμενει, να την κανει εν γνωσει του να νιωσει ασφαλεια (εφοσον για εκεινη γαμος & παιδια = ασφαλεια) και μετα να της πει αχ μωρε ξερεις αλλαξα γνωμη, σορι ανθρωποι ειμαστε. Εγω θα ελεγα να μην πας καν στο γαμο αγαπητη Ιζολδη. Αν γινει. Την ποναει λεει και καλυτερα διαζευγμενη παρα γεροντοκορη. Ακουσον ακουσον ρε φιλε. Δεν ειναι η κοινωνια… Διαβάστε περισσότερα »

loukoumaki
loukoumaki
5 χρόνια πριν

Αλήθεια τώρα φίλτατε προτιμάς να μένεις με τους γονείς σου;;

Woooo
Woooo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  loukoumaki

Ακριβώς αυτό σκέφτηκα! Λοιπόν ο τύπος μου φαίνεται κομμάτι ανώρυμος και φοβιτσιάρης, καθ’ ότι πρώτον ήταν διστακτικός για την σχέση λόγω της ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ διαφοράς ηλικίας ΕΠΤΑ ετών και 2ον προτιμάει να μένει σαν μπέμπης ενώ μπορεί να μείνει με την κοπέλα του.
Παρ’ όλα αυτά, λυπάμαι και την τύπισσα που της “αρκεί να είναι μαζί” με κάποιον που την έχει σε 2η μοίρα και φοβάται να συγκατοικήσει μαζί της.

Heliotropium
Heliotropium
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  loukoumaki

Να υπενθυμίσω σε όλους, οτι υπάρχει κόσμος, που δυσκολεύεται οικονομικα?

Ζευγάρια με παιδιά και παιρνουν το δισάκι τους και επιστρέφουν στους γονεις για να ζησουν ολοι μαζι να τα βγάλουν πέρα οικονομικά.

Ενας γειτονας μου ειναι 35 και παιρνει 400 ευρω, μια στενη μου φίλη 40 ετων με μισθο 470. Η αρραβωνιαστικιά του ενος αδερφού μου 500 ευρω. Η κολλητή μου πριν παντρευτεί ήταν άνεργη. Κι εγω έχω κάποιους μήνες, που γυρισα Ελλάδα και μένω στο πατρικό μου. Εχω κι αλλα παραδείγματα..

Woooo
Woooo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Heliotropium

Μα υπάρχει εναλλακτική: να μείνει με την κοπέλα του! Αφού τον προσκάλεσε! και πάλι προτιμάει να μείνει στους γονείς του! Δεν μιλάμε για το αν θα μείνει μόνος του αντί για το πατρικό, μιλάμε για το αν θα μείνει με την σύντροφο αντί για το πατρικό, που είναι και η ενήλικη κίνηση…

Curly Princess
Curly Princess
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Woooo

Σε ποια κοπέλα του να πάει; Σε αυτή που τις μισές ώρες τη μέρα αγαπάει πολύ και τις άλλες μισές νιώθει ότι πιέζεται; Βλέπω να μένει στο πατρικό μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

Heliotropium
Heliotropium
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Woooo

Το σχολιο μου πήγαινε στην/στον loukoumaki, που τον ειρωνεύεται, γιατι δεν ζει μονος του. Μου κάνει τρομερή εντύπωση να βλέπω, οτι κάποιοι σχολιαστές δεν εχουν συναίσθηση του τί συμβαίνει γυρω μας. Αλλα μιας και μου απαντας Woo, το λέει ξεκαθαρα οτι δεν θέλει να συγκατοικήσει μαζι της. Εκτός του οτι δεν έχει αποδεχτεί τη σχέση τους (τον προβλημάτιζε η διαφορά ηλικίας εξ αρχής και τα διαφορετικά τους ζητουμενα), ούτε παιδιά θέλει, αλλα ούτε και συγκατοίκηση. “Θελω τον χωρο και τον χρόνο μου” “με πιεζε να συγκατοικήσουμε” κτλ. Δηλαδή δεν τιθεται καν τετοιο θέμα απο μεριάς του (έχει, δεν έχει χρήματα)… Διαβάστε περισσότερα »

Φριζαρισμένο μαλλί
Φριζαρισμένο μαλλί
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Woooo

Είναι δικαίωμά του να μην θέλει να μείνει μαζί της, γιατί ενστικτωδώς νιώθει οτι σαν περναει ακομα πιο λάθος μηνυματα. Εκεινη, εχει περισσοτερες ευθυνες, γιατι πρωτίστως, ειναι δικο της θεμα να κυνηγησει τα δικα της θελω. Ο θεματοθετης αρκείται απλως σε μια σχεση, δεν ειναι εκείνος που χάνει το χρόνο του. Ούτε εκείνος που δεν καταλαβαίνει και πιέζει να φερει την κατασταση στα μέτρα του. Το να του λεμε οτι λειτουργεί σαν “μπέμπης” , είναι σαν να του λέμε, πως ό, τι κάνει είναι λάθος, ό, τι νιώθει λάθος ειναι λάθος, ό, τι θέλει είναι λάθος. Γιατί να είναι πιο… Διαβάστε περισσότερα »

Cycling in the rain
Cycling in the rain
5 χρόνια πριν

Δηλαδη ο ‘Δημητρακης’ που με χώρισε πριν από χρόνια και κυλιωμουν στα πατώματα ακούγοντας Γαρμπη, θα μπορούσε να με είχε ρωτήσει αν θελω και γω να χωρίσουμε?

Bobos
Bobos
5 χρόνια πριν

Διαβάζω και προσπαθώ να καταλάβω. Ναι μεν σου αρεσε αλλά είχες ενδοιασμούς να ξεκινήσεις τη σχέση λόγω της διαφοράς ηλικίας- βέβαια η ηλικία από μόνη της δεν είναι ένδειξη ότι το άτομο θα θέλει να τεκνοποιήσει- έπειτα μας λες για νύξεις τεκνοποίησης από τη σύντροφο αλλά δεν μας αναφέρεις αν της είπες α) ότι δε θες μαζί της β) δε θες γενικά ή γ) δε θες τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και ίσως στο μέλλον ναι. Μετά μας λες ότι σου πρότεινε να συγκατοικήσετε – βεβαια πρακτικά μένεις ήδη μαζί της- όταν λοιπόν έγινε η κουβέντα, είπες ότι δε θες να… Διαβάστε περισσότερα »

Sarmaspower
Sarmaspower
5 χρόνια πριν

“Στην αρχή ενώ μου άρεσε πολύ προσπάθησα να μην ξεκινήσω καν την σχέση, λόγω της διαφοράς ηλικίας” ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΗΛΙΚΊΑΣ; Είναι γνωστό άλλωστε ότι η γυναίκα μετά τα 30 μπαγιατευει! Αυτό δε θα μπορούσε να μπει στον καζουαλ σεξισμό της ημέρας;

Φριζαρισμένο μαλλί
Φριζαρισμένο μαλλί
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sarmaspower

Γιατί? Και εμενα μου αρεσουν οι συνομηλικοι και επίσης στα 30, δεν θα έκανα (ούτε έκανα) σχεση με κάποιον στα 37.

anastasia
anastasia
5 χρόνια πριν

Αν προτιμάς να μένεις με τους γονείς σου, μάλλον δεν τη θέλεις και πολύ. Αντίθετα εκείνη θέλει ακόμα και το να μείνει μαζί σου. Γιατί να σου πει να χωρίσετε; Εσύ είσαι εκείνος που δεν την θελει.

andi @
andi @
5 χρόνια πριν

Τι θα πει της λέω να χωρίσουμε αλλά αυτή δεν θέλει? Αντίθετα, αν θέλουμε κάποιον που δε μας θέλει, τα φτιάχνει μαζί μας επειδή εμείς θέλουμε? Καλό κι αυτό. Μην εγκλωβιζεσαι άδικα. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν συναισθήματα αλλά μη μεταθετεις την δική σου αναποφασιστηκοτητα στα θέλω του άλλου. Πάρε μια απόφαση και τήρησέ την. Θα νιώσεις πιο ανάλαφρος μετά.

Heliotropium
Heliotropium
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  andi @

Ας το παραδεχτούμε..
Αν είχε εμφανιστεί τίποτα καλύτερο, θα ήταν και οι δυο αποφασιμένοι.

bellatrix
bellatrix
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Heliotropium

πες τα.
underestimated comment…

Dioni
Dioni
5 χρόνια πριν

Την επόμενη φορά που θα σε πιεσει, μπορείς να της πεις πολύ πολύ ξεκάθαρα ότι δεν σε ενδιαφέρει ο γάμος και τα παιδιά και αν μένει σε αυτή την σχέση, επειδη πιστεύει ότι θα σε μεταπείσει, καλύτερα να χωρισετε.
Η συζήτηση σας θα πρέπει να τελειώσει με μια απόφαση που θα τηρηθεί.

Now or never
Now or never
5 χρόνια πριν

Είναι βασικά ότι ακριβώς είπε η Λένα. Από την αρχή δεν θέλατε τα ίδια πράγματα και στην πορεία έγινε ακόμα πιο σαφές. Επίσης, εσύ αναφέρεις ότι πιέζεσε, είναι ένα τρανταχτό δείγμα ότι πρέπει να στηρίξεις την απόφαση σου και να μην αλλάξεις αυτή την φορά…

Παπαρουνα
Παπαρουνα
5 χρόνια πριν

Λοιπόν.. είσαι 30 και λες ότι μένεις κανονικά σπίτι της, αλλά κατά βάση μένεις στο πατρικό σου.
Συνεισφέρεις οικονομικά σε κανένα από τα δύο σπίτια;
Επίσης.. δουλεύεις;

Πιστεύω .. και το εύχομαι, η κοπέλα σου να βρει γρήγορα κάποιον άλλον, και να σε γλιτώσει από το βάσανο σου