in

Αγαπητή «Α, μπα»: Με ενοχλεί ο αφορισμός του αντρικού φύλου ως «επιθετικού»

Πάντοτε αντιμετώπιζαν με απόλυτο σεβασμό τη Γυναίκα

Ως άντρας που παρακολουθεί τις συζητήσεις εδώ, έχοντας περάσει από μία φάση τρομερής εσωτερικής αναταραχής, και μέχρι και ένα προηγούμενο γράμμα μου στην Α,μπά απαντημένο με τίτλο “πως να κερδίσω ξανά τη γυναίκα μου” προ μερικών ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

e81a6019a76cbe72060f272f15d6bf4d

Ως άντρας που παρακολουθεί τις συζητήσεις εδώ, έχοντας περάσει από μία φάση τρομερής εσωτερικής αναταραχής, και μέχρι και ένα προηγούμενο γράμμα μου στην Α,μπά απαντημένο με τίτλο “πως να κερδίσω ξανά τη γυναίκα μου” προ μερικών εβδομάδων (και ναι, μπορώ πλέον να ανακοινώσω πώς τα καταφέρνουμε πλέον και είμαστε σε έναν ευοίωνο δρόμο), ήθελα απλώς να μεταφέρω μία αίσθηση της άλλης πλευράς που συχνά αγνοείται. Το σαιτ αυτό είναι βέβαια βασικά για τις γυναίκες, αλλά επειδή η καλή σχέση θέλει δύο, σας παραπέμπω σε αυτό το βίντεο με τίτλο “Bettina Arndt on todays sex starved husbands“. Όταν το είδα εγώ συγκλονίστηκα, διότι κατά κάποιον τρόπο εκφράζει επακριβώς τις δικές μου σκέψεις, και καταρρίπτει αυτό που μια ζωή με καταδυναστεύει: την αίσθηση πως βασικά οι άντρες είναι βιολογικά υποδεέστεροι από τις γυναίκες μιας και εξαρτημένοι σε υπερβολικό βαθμό από τις γενετήσιες λειτουργίες τους. Για να εξηγούμαι, είμαι από αυτούς που πάντοτε αντιμετώπιζαν με απόλυτο σεβασμό τη Γυναίκα (με κεφαλαίο), που δεν έχω πειράξει κουνούπι, που η εσωτερική μου ζωή αποτελεί μία πάλη να καταπιέσω ένστικτα και ορμές που διαρκώς με τρώνε, σε σημείο να προκαλώ βλάβη στην αυτοεκτίμηση και τη λειτουργικότητά μου στην κοινωνία. Και ναι ίσως είμαι μειοψηφία, αλλά με ενοχλεί ο συλλήβδην αφορισμός του αντρικού φύλου ως “επιθετικού”, “πατριαρχικού” που μερικές φορές εκφράζεται και εδώ μέσα. Το βίντεο εξηγεί πως το σεξ έχει καταλήξει να είναι το μοναδικό πράγμα που ένα σύγχρονο ζευγάρι δεν αντιμετωπίζει συμβιβαστικά στα πλαίσια μίας υγιούς συμβίωσης. Σε όλα τα άλλα συμβιβαζόμαστε, σε αυτό έχουμε πόλεμο, κι ας είναι ίσως το πιο σημαντικό. Δείτε το βίντεο και πείτε μου!

Θα παραβλέψω το αρκετά ανησυχητικό «η εσωτερική μου ζωή αποτελεί μια πάλη να καταπιέσω ένστικτα και ορμές που συνεχώς με τρώνε, σε σημείο να προκαλώ βλάβη στην αυτοεκτίμηση και τη λειτουργικότητά μου στην κοινωνία» γιατί αυτό παραείναι σημαντικό για να σχολιαστεί πρόχειρα. Θα αρκεστώ μόνο στο να πω ότι αν νιώθεις έτσι, πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε θεραπεία. Πραγματικά ελπίζω να κάνεις, γιατί δε νομίζω ότι καταλαβαίνεις πώς ακούγεται αυτό που γράφεις.

Θα σχολιάσω το μόνιμο πρόβλημα των ανθρώπων που δεν καταλαβαίνουν ότι όταν σχολιάζουμε ένα φαινόμενο, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με το φαινόμενο. Ο αφορισμός του αντρικού φύλου ως «επιθετικό» φύλο δεν είναι κάτι που κάνουμε εμείς εδώ μέσα, δεν καταλαβαίνω τι διαβάζεις, ούτε τι καταλαβαίνεις όταν διαβάζεις. Είναι ο τρόπος που η πατριαρχία έχει μοιράσει τους ρόλους των φύλων. Οι άντρες είναι επιθετικοί, οι γυναίκες θέλουν αγκαλίτσες. Δεν λέμε ότι αυτό ισχύει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους άντρες και ΓΙΑ ΟΛΕΣ τις γυναίκες, ούτε βέβαια λέμε ότι είναι σωστή αυτή η θεώρηση, αλλά ότι αυτό περιμένουμε όλοι από όλους, ανάλογα με το φύλο τους, και εκπλησσόμαστε αν ισχύει κάτι άλλο, πόσο μάλλον το αντίστροφο. Η αίσθηση πως «βασικά οι άντρες είναι βιολογικά υποδεέστεροι από τις γυναίκες μιας και εξαρτημένοι σε υπερβολικό βαθμό από τις γενετήσιες λειτουργίες τους» δεν είναι «αίσθηση», είναι το μήνυμα που έχεις πάρει από την πατριαρχία από τότε που γεννήθηκες.

Αν δεν σου αρέσει αυτό, και καταλαβαίνω πώς καθόλου δεν σου αρέσει γιατί είναι πολύ περιοριστικό και καταπιεστικό, είσαι μαζί μας, όχι απέναντί μας. Ούτε εμάς μας αρέσει ο τρόπος που έχουν μοιραστεί οι ρόλοι. Πρέπει να καταλάβεις ότι είναι ΡΟΛΟΙ και όταν σχολιάζουμε την πατριαρχία δεν σχολιάζουμε εσένα προσωπικά. Εσύ προσωπικά όμως, σίγουρα είσαι αποτέλεσμα αυτού του συστήματος, και ίσως να έχεις πειστεί 100% ότι αν δεν κάνεις σεξ όσες φορές θέλεις θα πάθει κάτι το φιρφιρίνι σου, και μια γυναίκα ίσως να έχει πειστεί, για τον ίδιο λόγο (πατριαρχία) ότι αν θέλει συχνά σεξ, είναι ανήθικη, και αν διεκδικεί την απόλαυση στο σεξ, είναι κάτι ακόμα χειρότερο.

Θα σου πω την δική μου εκδοχή γιατί υπάρχει διαφορά στην επιθυμία μετά από χρόνια γάμου. Και δεν θα σου αρέσει καθόλου.

Είναι επειδή ελάχιστοι άντρες είναι καλοί εραστές.

Και αυτό συμβαίνει επειδή τους απασχολεί πάρα πολύ το φιρφιρίνι τους, συμβαίνει επειδή ο γυναικείος οργασμός είναι αρκετά πιο δύσκολη υπόθεση, και επειδή οι γυναίκες δεν τολμούν να διεκδικούν την απόλαυση, δεν έχουν μάθει το σώμα τους. Έχουν κουραστεί να περιμένουν τον οργασμό να έρθει, ε, βάλε όλα όσα έχουν στο κεφάλι τους επειδή είναι γυναίκες (τριπλό τόλουπ καριέρας/σπιτιού/παιδιών/πεθερικών) που κάποτε λένε, αντί να ψάχνουν ακόμα να εξηγήσουν με τρόπο στον άντρα τους ότι δεν είναι εκεί η κλειτορίδα, αλλά και αν ήταν εκεί, δεν είναι πάτωμα για να την τρίβει έτσι, ε ας πάει στα κομμάτια, θα δουν rom com και θα φάνε σοκολάτα.

Αν η γυναίκα σου έβλεπε αστράκια κάθε φορά που κάνετε σεξ, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Έχουμε δει αστράκια κατά καιρούς και δεν φαντάζεσαι σε τι σημείο έχουμε φτάσει για να ξαναδούμε τον συγκεκριμένο άντρα. Η ευθύνη για τα αστράκια δεν είναι αποκλειστικά δική σου, φυσικά, αλλά είναι ΚΑΙ δική σου, όταν πρόκειται για γυναικείο οργασμό. Αυτό αφήνω εδώ, ως συμβουλή, και φεύγω. Αντίο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

59 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν

“δεν είναι εκεί η κλειτορίδα, αλλά και αν ήταν εκεί, δεν είναι πάτωμα για να την τρίβει έτσι”
Χαχαχα ε μα πια!!!

Να πω πάντως πως υπάρχουμε κι εμείς που, ούσες σε μακροχρόνιους γάμους, θέλουμε περισσότερο σεξ από τους συζύγους μας και πως εκείνοι δεν μας κάθονται όσο συχνά θα θέλαμε 😉

Γβρμ
Γβρμ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Ορμώμενη από τα 73 likes και από μια συζήτηση αντίστοιχη που παρακολούθησα πρόσφατα σε άλλο φόρουμ, μήπως δεν έχει μόνο για μένα ψωμί το πώς αντιμετωπίζεται η σεξουαλική απόρριψη; Μήπως αξίζει τον κόπο να κάνουμε μια συζήτηση εδώ, μήπως το βίωμα και η αντιμετώπιση δεν έχει να κάνει μόνο με τα προβλήματα του καθενός αλλά και με το φύλο (από το πώς μεταφράζεται το δεν σε θέλω μέχρι το να μην γίνω ενοχλητική και ζητήσω αυτό που θέλω); Ή απλως επειδή εμένα με καίει ψάχνω να βρω ιστορίες εκεί που δεν υπάρχουν;

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Γβρμ μου το σχόλιο ήταν χιουμοριστικό, αλλά ευχαρίστως να μοιραστώ την εμπειρία μου επί του θέματος 🙂 Προσωπικά πλέον, μετά από 12+ χρόνια, δεν το βιώνω σαν απόρριψη. Είμαι με έναν άνθρωπο που καθόλου δεν ταιριάζει στο προφίλ του άντρα που έχει το σεξ συνέχεια στο μυαλό του και που ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι έτοιμος για όλα. Δεν είναι έτσι τώρα στα 46 του, έτσι ήταν από τότε που τον γνώρισα. Για εκείνον πρέπει να είναι σχετικά ιδανικές οι συνθήκες, να μην έχει πολλές σκοτούρες στο κεφάλι του και εννοείται να μην είναι κουρασμένος. Πιστεύει πως το σεξ… Διαβάστε περισσότερα »

Γβρμ
Γβρμ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Ωχ με σκλαβωσες, δεν περίμενα τόσο προσωπική απάντηση, ήταν περισσότερο ρητορική/φιλοσοφική η ερώτησή μου! Τι όμορφη σχέση, μπράβο σας. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Η δική μου εμπειρία ειναι έτη φωτός μακριά απ’αυτο που περιγράφεις, από κάθε δυνατή άποψη. Και λογικό, άλλες δυναμικές σε κάθε ζευγάρι. Νομίζω το κλειδί είναι αυτό που εγραψες στο τέλος, ότι σε όλα χρειάζεται πάντα προσπάθεια και καλή θέληση για να συντονιστούν δυο διαφορετικοί άνθρωποι. Απλώς το σεξ έχει, νομίζω, ένα ειδικό βάρος στη σχέση αφενός, κι αφετέρου είναι ένας ολόκληρος δικός του κόσμος όσον αφορά τις άπειρες παραμέτρους, προηγουμενες εμπειρίες, κόμπλεξ, απωθημένα, βιώματα,… Διαβάστε περισσότερα »

Πατερας Ιερωνυμος
Πατερας Ιερωνυμος
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Εσυ εδω θα κανείς σεξουαλική ψυχοθεραπεία ζευγους?

Γβρμ
Γβρμ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Πατερας Ιερωνυμος

Σε ποιον απευθύνεστε, Πάτερ;

Bishō no Teresa
Bishō no Teresa
5 χρόνια πριν

Εμένα έχει αρχίσει στα αλήθεια να με ενοχλεί ο κύριος. Τα αγνόησα τα προηγούμενα, ειλικρινά συγχύζομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, αλλά επιμένει να μας γράφει και να γκρινιάζει για θέματα που δεν μπορούμε να λύσουμε εμείς. Δείτε εδώ εμμονή, να πείσει το φεμινισμό/τις γυναίκες ότι είναι ο καημένος της υπόθεσης και ότι δεν λαμβάνουμε υπόψη την άλλη μεριά. Ότι εμείς, οι γυναίκες, δεν έχουμε λάβει υπόψη την άλλη πλευρά, που από μικρά κορίτσια το conditioning να λαμβάνουμε υπόψη τους άντρες είναι αδιάκοπο, που έχουμε κάτσει και έχουμε βιαστεί για να μην απογοητευτούν/θυμώσουν/γίνουν βίαιοι οι πασάδες, που έχουν χαθεί ζωές γυναικών που “δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Curious
Curious
5 χρόνια πριν

Λένα, είσαι θεά. Θέλω να γελάσω, να τσιρίξω, να σηκωθώ, να χειροκροτήσω, και να χοροπηδήσω. Δε θα το κάνω, γιατί είμαι σε δημόσιο χώρο, αλλά θέλω.

Kassand52988817
Kassand52988817
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Curious

Εγω ήμουν σπίτι και το εκανα!ευγε Λένα, πες τα χρυσόστομη!!’

Scotland for Holidays
Scotland for Holidays
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Curious

Οντως, εδωσε ρεστα εδω η Α,μπα.

Παρα πολλα συγχαρητηρια.

trapezokathismata
trapezokathismata
5 χρόνια πριν

“Για να εξηγούμαι, είμαι από αυτούς που πάντοτε αντιμετώπιζαν με απόλυτο σεβασμό τη Γυναίκα (με κεφαλαίο)”

🤮🤮🤮🤮

moonchild
moonchild
5 χρόνια πριν

“Ειναι επειδη ελαχιστοι αντρες ειναι καλοι εραστες.” Υποκλινομαι.

aeromango
aeromango
5 χρόνια πριν

Οταν είχα διαβάσει την ιστορία σου παλιότερα θυμάμαι είχα αυθόρμητα σκεφτεί ότι για να φτάσει μια γυναίκα να απεχθάνεται τόσο πολύ τη σκεψη του να κάνει σεξ σε σημείο να προτιμάει την αποχή για 7 χρόνια, τοτε μάλλον εφαγε στη μάπα πολύ καταναγκαστικό σεξ, σεξ με το ζορι, σεξ για να μην γκρινιαζει ο συντροφος, σεξ γιατί αυτό κάνουν τα ζευγάρια σε μια σχέση, ΣΕΞ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. Μπορεί να κάνω και λάθος, είναι απλά μια σκέψη. Σαν γυναίκα σκεφτόμενη, αν περνάς καλά στο σεξ, ναι με τα χρόνια ίσως αραιώσει η επιθυμία αλλά όχι, δεν παθαίνεις τετοιο κοκο μπλοκο που… Διαβάστε περισσότερα »

Leeloo Dallas
Leeloo Dallas
5 χρόνια πριν

I clicked on this video so you don’t have to: παιδια ενα σκουπιδι. Η τυπισσα εξηγει τη γυναικεια συμπεριφορα στο σεξ χρησιμοποιωντας τα πιο τρανταχτα στερεοτυπα και παιρνοντας ως δεδομενους ακριβως τους ρολους που μας εχει αποδοσει η πατριαρχια για να καταληξει οτι ειναι οντως ενα προβλημα για τους καημενους τους αντρες που οι γυναικες τους δεν τους καθονται, τι μαστιγα της κοινωνιας! Και απο κατω στα σχολια incels party. Μη το δειτε, θα καει ο εγκεφαλος σας! Α ΣΤΑ ΔΙΑΛΑ ΠΙΑ

Το παπί.
Το παπί.
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leeloo Dallas

Να ‘σαι καλα, έτοιμη ήμουν.

Curious
Curious
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leeloo Dallas

Thanks! Θα έριχνα μια ματιά, αλλά μετά την προειδοποίηση είδα απλώς μερικά σχόλια. Έλεος.

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
5 χρόνια πριν

Σε μία από τις πρώτες φορές που είχα κάνει σεξ με το δικό μου πριν από κάτι χρόνια, θυμάμαι να του λέω ότι όσο και να τρίβει τζίνι δε θα βγει απο’κει. Γέλασε τόσο πολύ που σεξ δεν έγινε ποτέ. Αλλά κι αυτό με το πάτωμα ήταν εξίσου καλό με άκουσε όλο το γραφείο.

κασελάκι
κασελάκι
5 χρόνια πριν

Η φίλη μου όταν γνώρισε τον άντρα της, εκείνος ήθελε να κάνουν διάφορα που εκείνη δεν ήθελε καθόλου. Σεξ σε περίεργα μέρη, βοηθήματα κλπ. Εκείνη επειδή είναι της λογικής πως δεν πρέπει να πολυλέμε όχι μη τυχόν χάσουμε τον γαμπρό τα δέχτηκε όλα πιέζοντας τον εαυτό της. Παντρεύτηκαν, έκαναν κι ένα παιδάκι. Τώρα 10 χρόνια μετά, διατυμπανίζει πως σιχαίνεται το σεξ, αλλά το έχει σαν αρχή να επιτελεί το συζυγικό της καθήκον μια φορά το μήνα, επειδή ακόμα φοβάται μη χάσει το γαμπρό. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως ειναι να είναι πιωμένη πρώτα. Αυτά από μένα.

aeromango
aeromango
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  κασελάκι

ποσο λυπαμαι

κασελάκι
κασελάκι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  aeromango

Κι εγώ. Το χειρότερο είναι πως νομίζει ότι είναι φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλους. Της έχω μιλήσει για την πατριαρχία, της έχω δείξει και το α’ μπα αλλά δεν…

Guardian
Guardian
5 χρόνια πριν

Νομίζω, φίλε, ότι κάνεις προβολή το πρόβλημά σου και κάπου τα έχεις μπλέξει. Αν σε καταδυνάστευε η άποψη που θέλει τους άνδρες υποδεέστερους λόγω εξάρτησης από τις ορμές τους, μπράβο που απαλλάχτηκες από αυτήν την στρεβλή αντίληψη. Αλλά δεν υπάρχει ένας γενικευμένος πόλεμος στα σύγχρονα ζευγάρια, ιδίως στα παντρεμένα στο θέμα του σεξ, όπου οι γυναίκες μονίμως αρνούνται το σεξ στους άνδρες. Αυτό έκανε η γυναίκα σου, γιατί η σχέση σας είχε προβλήματα. Δεν το κάνουν όλες οι γυναίκες ή τουλάχιστον δεν το κάνουν οι γυναίκες που είναι ευχαριστημένες από τη σχέση τους. Σωστό αυτό που λέει η Λένα, όταν… Διαβάστε περισσότερα »

ImplodingVoice
ImplodingVoice
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Guardian

Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου και έδωσες και μια διάσταση που δεν είχε δοθεί σε προηγούμενα σχόλια.