in

Αγαπητή «Α, μπα»: Έχει φετίχ με αυτό το χτένισμα

Δε ξέρω τι να σκεφτώ

Αγαπητή Α, μπα, σου γράφω με την ελπίδα πως θα μου απαντήσεις. Αυτό που με βασανίζει είναι οι σκέψεις μου, με αφορμή κάτι που έχει αναφέρει κάποιες φορές ο σύντροφός μου. Είμαστε 30 και 35 χρονών, σε σχέση από απόσταση τους τελευταίους 10 μήνες ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ee2276ea48dbb7565baa1586062bfb46 1

Αγαπητή Α, μπα, σου γράφω με την ελπίδα πως θα μου απαντήσεις. Αυτό που με βασανίζει είναι οι σκέψεις μου, με αφορμή κάτι που έχει αναφέρει κάποιες φορές ο σύντροφός μου. Είμαστε 30 και 35 χρονών, σε σχέση από απόσταση τους τελευταίους 10 μήνες. Αναφέρω την απόσταση γιατί όπως και να το κάνουμε δεν είμαι δίπλα του πολύ καιρό, αν και έχουμε καθημερινή επικοινωνία. Ο άνθρωπος αυτός είναι ευγενικός και αυτό είναι που με τράβηξε εξαρχής κοντά του. Για να μην μακρηγορώ, το καλοκαίρι που πήγαμε μαζί διακοπές μου πρότεινε να φτιάξω τα μαλλιά μου πλεξούδα. “Αλήθεια, φτιάχνεις ποτέ τα μαλλιά σου έτσι; Μου αρέσει η πλεξούδα, θα ήθελα να σε δω να τα πιάνεις έτσι κάποια στιγμή”. Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία εκείνη την ώρα, μάλιστα του έκανα αυθόρμητα το “χατίρι” γιατί είχα καιρό να αλλάξω χτένισμα. Μετά από μέρες, όταν τα έφτιαξα ξανά πλεξούδα, μου επεσήμανε πόσο του αρέσει. Και φτάνουμε στο χθες, που με ρώτησε (τηλεφωνικά), επειδή κουρεύτηκα καρέ, αν τα μαλλιά μου πλέκονται σ’ αυτό το μήκος. Του απάντησα πως ήθελα μια αλλαγή και έχει ελαφρύνει το κεφάλι μου και νιώθω όμορφα με το νέο μήκος – και ναι, πλέκονται, αλλά λίγο. Μου είπε: “Όμορφη είσαι όπως και να είναι τα μαλλιά σου, και εννοείται να κάνεις ό, τι θέλεις, απλώς το ξέρεις πως μου αρέσουν πολύ πλεγμένα, γι’ αυτό σε ρώτησα.” Με είχε δει από κοντά με καρέ, και μου είχε πετάξει ένα “Κοντοκουρεμένο μου” στην πλάκα, όμως το ανέφερε ξανά έτσι στο άσχετο. Κάπου εδώ Α, μπα άρχισα να το σκέφτομαι λίγο πιο σοβαρά. Και εγώ του έχω πει πολλές φορές πως του πάει το μούσι και δε ξέρω αν πρέπει να τα συγκρίνω. Δε νομίζω πως είμαστε χειριστικοί, κανένας από τους δυο. Αλλά φαίνεται να έχει ένα μικρό κόλλημα με το συγκεκριμένο χτένισμα. Πήρα το θάρρος να τον ρωτήσω γιατί το αναφέρει ξανά και ξανά, και η απάντησή του με ανησύχησε ακόμα περισσότερο: ”Πες πως έχω φετίχ, από μικρός πείραζα τα κοτσιδάκια στα κοριτσάκια, και μάλιστα έπλεκα ο ίδιος και τα μαλλιά της αδερφής μου. Πάντα το έβρισκα θηλυκό, κοριτσίστικο. Δεν εννοώ πως δε μου αρέσουν τα μαλλιά σου όπως και να είναι, επειδή ούτως ή άλλως μου αρέσεις εσύ. Άμα δεν θέλεις, μην τα πλέκεις, δεν σε πιέζω για κάτι.” Κάτι σε όλα αυτά με πειράζει Α, μπα, και πραγματικά δε ξέρω τι να σκεφτώ. Φοβάμαι πως έγινα και αγενής όταν μεταξύ αστείου και σοβαρού τον ρώτησα αν έχει θέμα με συγκεκριμένες ηλικίες. Έμαθα πάντως πως δε βρίσκει τις πλεξούδες ερωτικές στις γιαγιάδες. Πραγματικά θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου πάνω στο θέμα, και ας είναι μόνο τρίχες. Πρέπει να δώσω βάση ή να αποδεχτώ πως απλώς του αρέσει και τέλος; Το μυαλό μου κάνει σενάρια, καθώς δε ξέρω πως να εκλάβω τις λέξεις “φετίχ”, “κοριτσάκια”, “θηλυκό”. Κατάλαβες, όχι μόνο σεξουαλικά, αλλά και κοινωνικά. Θέλω να του έχω εμπιστοσύνη και να το δω περαστικά, καμιά φορά αυτό που λέμε δεν είναι τόσο βαρύ όσο το παρουσιάζουν τα λόγια μας.

Τρίχες και όχι μόνο

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου και τη συμμερίζομαι, αλλά δεν μπορεί να βγει ασφαλές αποτέλεσμα ακόμα. Χρειάζεσαι κι άλλα στοιχεία. Περίμενε χωρίς άγχος και θα έρθουν, σίγουρα, προς τη μια ή την άλλη πλευρά. Μην τα εκβιάζεις, αλλά και μην παραβλέπεις. Μην βιάζεσαι να αποφασίσεις τι σημαίνουν όλα αυτά. Ψυχραιμία, δεν χρειάζεται να βασανίζεσαι κι όλας, δέκα μήνες τον ξέρεις, δεν είναι και καμία τρομερή επένδυση.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

43 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
WD40
WD40
5 χρόνια πριν

‘Νταξ’ μωρέ, δεν σου έπιασε δα και τις πατούσες….

Tokyo
Tokyo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  WD40

WD40 κλαίω!😂

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
5 χρόνια πριν

Εμένα που μου αρέσει να βλέπω το φίλο μου να καπνίζει και τώρα που το έχει ψιλό ξαναρχίσει του λέω “αχ δεν πρέπει να καπνίζεις είναι κακό για την υγεία σου, να μην καπνιζεις άλλο” και όταν καπνίζει σκέφτομαι “αχ τι σεξι που είναι, ναι έτσι ανάψε κανένα ακόμα πάσα μου, είσαι σούπερχοτ” θα μου πει κάνεις πως να το αντιμετωπίσω?

Μακαρονοτέρας, το αληθινό
Μακαρονοτέρας, το αληθινό
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μίλτος Παπάρας

Δυο φωνές μου φωνάζουν, δυο φωνές με τρελαίνουν…

Clocloudaki
Clocloudaki
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μίλτος Παπάρας

Να ΄σαι καλά, γέλασα! Ευτυχώς που πρόλαβα να πιω τη γουλιά από τον καφέ.
Το ΄ξερα από τις πρώτες γραμμές ότι αυτή η ερώτηση θα δώσει πολύ ψωμί!

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Clocloudaki

Εσείς γελάτε και εγώ υποφερω

Tokyo
Tokyo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μίλτος Παπάρας

Μια αγκαλιά στον Μίλτο Παπάρα!

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μίλτος Παπάρας

Ρε συ Μίλτο κι εγώ το είχα πάθει αυτό! Εκείνος το έκοψε κι εγώ σκεφτόμουν αχ τι κρίμα και είσαι τόσο σέξι όταν καπνίζεις.
Τί έκανα, τίποτα, πάει και καιρός, το συνήθισα. Τώρα το θυμήθηκα πάλι που το είπες.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μίλτος Παπάρας

το αντίστοιχο παθαίνει ο άντρας μου όταν με βλέπει να τρώω παϊδάκια νομίζω

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μίλτος Παπάρας

Υπήρχαν κάτι τσίχλες-τσιγάρα αλλά τις σταμάτησαν νομίζω. Οπότε ορίστε, τίποτα δεν μπορείς να κάνεις, δυστυχώς θα πρέπει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να τον βλέπεις να καπνίζει.
Πωωω, χρόοοοονια είχα να το κάνω εικόνα.

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν

Καλέ μάλλον έχει μεγαλώσει με το TOMB RAIDER και ντρέπεται να το πει. Δοκίμασε να σκάσεις μπροστά του με μποτίνια, κοντό σορτσάκι, αμάνικο , πλεξούδα και δύο πιστόλια στα χέρια.

Αν γουστάρει τρελά, έχω δίκιο.
Αν τρέξει να σωθεί, μάλλον έχω άδικο, γουστάρει Πίπη Φακιδομύτη.

Here Comes the Flood
Here Comes the Flood
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

My thoughts exactly!! Και πάλι καλά να λέμε, αν ήμασταν 20 χρόνια πριν το concept θα ήταν κεφτεδάκια και χρυσό μπικίνι! (βλ. Ross)

Mirka Janic
Mirka Janic
5 χρόνια πριν

εμένα ο σύντροφός μου έχει μανία και με βάζει να φοράω μια μπιτζαμα που είναι πορτοκαλί και έχει ένα βάτραχο πάνω. Αλήθεια λέω. Ε μια μέρα του είπα ότι μάλλον ήρθε η ώρα να γίνει πατέρας.

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mirka Janic

καταλαβαινω τον πονο σου, αλλα δεν ξερω πως να ερμηνευσω το γεγονος οτι διαλεξες ενα παπακι- μπανιερας για αβαταρ….

Mirka Janic
Mirka Janic
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Περνάω φάση υπαρξιακής αναζήτησης για αυτό 🙂

Louk Ritia
Louk Ritia
5 χρόνια πριν

Δε σε πιέζει, δε σε πιέζει, αλλά σου τα πρηξε με τις πλεξούδες.

Tokyo
Tokyo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Τσουρέκια της τα κανε!

Toufa
Toufa
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tokyo

Τσουρέκια σε πλεξούδες; 😉

Jelly Roll
Jelly Roll
5 χρόνια πριν

Ρε παιδιά… Εμένα ούτε ανώμαλος ούτε χειριστικός μου φαίνεται ο άνθρωπος. Δεν έχει κάτι κακό να αρέσει σε κάποιον ένα συγκεκριμένο ρούχο, ένα χτένισμα, κάτι. Κι εμένα μου αρέσουν οι άντρες με μακρύ μαλλί, ο σύντροφός μου έχει κοντό και το μακρύ δεν θα του πήγαινε με τίποτα, ούτε και μπορεί να το μακρύνει. Εκείνου το αγαπημένο του γυναικείο κούρεμα είναι το μαύρο καρέ. Ε χαίρω πολύ, και οι δύο ξέρουμε του αλλουνού το “φετίχ” δεν θα πεθάνουμε κιόλας. Ούτε το ότι έχουμε διαφορετική εικόνα από τα φετίχ μας μας κάνει να έχουμε υποτιμητική στάση στο σύντροφό μας. Μεγαλώνεις μια… Διαβάστε περισσότερα »

Chaotic Jester
Chaotic Jester
5 χρόνια πριν

Αυτά παθαίνει όποιος έχει αποφασίσει ότι χρειάζεται ειλικρίνεια στα πάντα, την εποχή της ποπ ψυχολογίας. Καμιά φορά, καλύτερα να το παίζεις μυστήριος… Ας μιλήσουμε και πιο σοβαρά. Δεν έχω ιδέα τι εννοείς ότι το θέμα σε απασχολεί “και κοινωνικά”, οπότε το προσπερνάω. Επειδή όμως προφανώς σε απασχολεί και σεξουαλικά, το χέρι μου στην φωτιά δεν βάζω για κανέναν, αλλά το πρώτο κοινωνικό skill που αναπτύσσουν οι παιδόφιλοι είναι να μην καρφώνονται. Η πιθανότητα ένας παιδόφιλος να αποκαλύφθηκε άθελά του επειδή δεν κατάλαβε την φοβερά αστεία και διακριτική ερώτηση “γιατί σου αρέσουν οι πλεξούδες, μήπως έχεις θέμα με συγκεκριμένες ηλικίες”, είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Tokyo
Tokyo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Θα συμφωνήσω με Mitsi

Chaotic Jester
Chaotic Jester
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Κι αν του αρέσουν αυτές που φαίνονται πιο αθώες, τότε τι; Πού βαδίζουμε; Πού πάει η κοινωνία; Τα Σόδομα και τα Γόμορα; Ακόμα δεν αντιλαμβάνομαι το κοινωνικό του θέματος. Όσο για το καμπανάκι, όπως είπα δεν βάζω για κανέναν το χέρι μου στη φωτιά, αλλά πολύ αμυδρά το ακούω.

Chaotic Jester
Chaotic Jester
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Άμα είναι να το τραβήξουμε τόσο, μούσι έχει και ο τράγος του παππού μου στο χωριό, άρα όποια γουστάρει μούσια είναι κτηνοβάτης.

Chaotic Jester
Chaotic Jester
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Mitsi, δεν ξέρω τι συμβαίνει με αυτόν τον τύπο. Μπορεί να είναι ένα βήμα πριν αρχίζει να βάφεται μπλε και να θυσιάζει κατσίκες στον Κθουλού (αν και αυτό να συμβεί, πάλι δεν νομίζω πως οι πλεξούδες έχουν σχέση). Η περιπτωσιολογία αποπροσανατολίζει. Γενικά μιλώντας, δεν συμφωνώ με το να αρχίσουμε να αλλάζουμε τις λέξεις κατά το δοκούν για να βγάλουμε συμπέρασμα, οπότε ας μείνουμε στην εικόνα της αθωότητας. Κυρίως λοιπόν δεν συμφωνώ με το “την βρίσκει με την εικόνα της αθωότητας, άρα τις έμπειρες τις θεωρεί μεταχειρισμένες και λύση ανάγκης, καθαρός μισογυνισμός”. Έναν φίλο από το χωριό που δεν τον ξέρετε… Διαβάστε περισσότερα »

fox
fox
5 χρόνια πριν

Δεν μου φαίνεται και πολύ τρομερό. Τα κοριτσάκια και τα κοτσιδάκια τους μου φάνηκε πως αναφέρθηκαν για να πει ότι από μικρό παιδί έχει αυτήν την προτίμηση. Όσο για το “θηλυκό” πόσους ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, ακούμε καθημερινά να λένε πόσο τους αρέσουν τα μακριά μαλλιά και πόση θηλυκότητα έχουν όταν σχολιάζουν κουρέματα. Κι η λέξη φετίχ χρησιμοποιείται πιο απενοχοποιημενα στις μέρες μας, πχ έχω φετίχ με τα κραγιόν (από ανθρώπους που βάφονται) μεταφράζεται ως μου αρέσουν πολύ, δεν τα χορταινω, αγοράζω συνέχεια καινούρια. Βέβαία εσυ είσαι μαζί του, μπορεί να ανιχνεύεις κάτι ενοχλητικό ή τρομακτικό σε αυτά που λέει… Διαβάστε περισσότερα »

Lady Chatterley
Lady Chatterley
5 χρόνια πριν

Πάντως άμα σου λέει κάποιος ‘δεν σε πιέζω’ εμένα μου γυρνάνε τα μυαλά. Πολύ θα ήθελε μάλλον να σε πιέσει λίγο, αλλά επειδή δεν είναι ‘σωστό’, σου επισημαίνει πως δεν σε πιέζει μην τυχόν και μπερδευτείς με όλα αυτά τα μπλεγμένα σήματα που σου στέλνει.

Και τέλος πάντων για αυτό υπάρχουν οι φαντασιώσεις. Ας σε φαντάζεται όπως θέλει.

Cocker Spaniel
Cocker Spaniel
5 χρόνια πριν

Ντάξει ίσως απλά του αρέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και σου το λέει κάθε φορά. Δεν συνδέω τις πλεξούδες μόνο με τα μικρά κορίτσια, οποτε εμένα τουλάχιστον δεν μου χτυπάει κάποιο καμπανάκι για παιδεραστής. Οι πλεξούδες ῾στυλιστικά῾μπορεί να είναι ινδιάνικες, πιπι-φακιδομύτικες, της γιαγιάς κ.λ.π.. Αν ήμουν στη θέση σου, αυτό που θα με ανυσηχούσε λιγάκι, θα ήταν αν εκεί που είναι γνωρίζεται ή κάνει παρέα με κάποια τρελοκοτσιδού και πόσο κοντά είναι, αυτό εσύ θα το μάθεις, ίσως στη συνέχεια.