in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πότε καταλαβαίνεις ότι ο άλλος είναι ο ιδανικός σύντροφος;

Μόνο εγώ χρειάζομαι τόσο χρόνο για να καταλάβω

Τι κάνεις όταν είσαι σε μια σχέση 4 χρόνια -στενή ,αποκλειστική με πολλές κοινές εμπειρίες και γενικά με κοινή πορεία ζωής (χωρίς κανονική συγκατοίκηση προς το παρόν), αλλά δεν είσαι ακόμα σίγουρη ότι είναι αυτός με τον οποίο μπορείς να ζήσεις μαζί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9688c5dca2d21d40e54601bf36892b39

Αγαπητή Α, Μπα… Τι κάνεις όταν είσαι σε μια σχέση 4 χρόνια -στενή ,αποκλειστική με πολλές κοινές εμπειρίες και γενικά με κοινή πορεία ζωής (χωρις κανονική συγκατοίκηση προς το παρόν), αλλά δεν είσαι ακόμα σίγουρη ότι είναι αυτός με τον οποίο μπορείς να ζήσεις μαζί. Τι σημαίνει αυτό και τι κανεις τότε ; (δεν έχω γάμους& παιδιά στο μυαλό μου , μιλάω για τον σύντροφο ζωής ας πουμε).Και αν ακόμα εσυ εχεις πάρεις την απόφαση ότι αυτός είναι μέχρι ποσο μπορείς να την στηρίξεις όταν ο άλλος ώρες ώρες δε καταλαβαινεις τι κάνει/ θέλει (μιλάω κυρίως για κάποιες αντιδρασεις του σε καυγαδες όχι οτι δε θέλει να είμαστε μαζι) Ουφ.. πραγματικά έχω προβληματιστεί και δεν μπορώ να ήρεμησω .. Βλέπω άλλους γύρω μου που στα 2 χρόνια σχέσης όχι μονο έχουν αποφασίσει ότι τους κάνει ο άλλος αλλά ήδη συζούν και μιλάνε για γάμο/παιδιά ! Και καλά κάνουν! Αλλά αναπόφευκτα κάνω συγκρίσεις.. Τι στο καλό μόνο εγώ χρειάζομαι τόσο χρόνο για να καταλάβω ή απλά δεν είναι ο ΕΝΑΣ για αυτό τελικά χρειαζομαι τόσο χρόνο ;! Υγ 1: έχω ξεπεράσει το όριο της μιας ερώτησης ανα ερώτηση αλλά νομίζω όλες συνδέονται μεταξύ τους ! Υγ 2: στο καινούριο site ποτε δεν είμαι σίγουρη αν έχει σταλεί η ερώτηση

Προβληματισμένη/ προβληματική ;!

Για να ξέρεις αν σου κάνει ο άλλος πρέπει να ξέρεις τον εαυτό σου. Δεν μας εξηγείς τι σημαίνει «κάποιες αντιδράσεις», μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε, αλλά σε γενικές γραμμές αν δεν τίθεται θέμα κακοποίησης, πρέπει μόνη σου να αποφασίσεις αν μπορείς να ζήσεις με αυτό που έχεις δίπλα σου, με τα καλά του και τα κακά του, αν μπορείς να φανταστείς και να καταλάβεις με ποιον τρόπο αυτά τα χαρακτηριστικά θα σου διευκολύνουν ή δυσκολέψουν τη ζωή. Δεν ξέρω και τι θα πει «δεν καταλαβαίνεις τι κάνει/τι θέλει». Μετά από τέσσερα χρόνια στενής σχέσης, δεν καταλαβαίνεις τι κάνει και τι θέλει; Πώς να το ερμηνεύσω αυτό; Να σημαίνει ότι δεν ταιριάζετε καθόλου, ότι δεν έχεις κάνει την προσπάθεια, ότι καταλαβαίνεις κατά βάθος αλλά δεν θέλεις να το συνειδητοποιήσεις; Είναι τρομερά ασαφές αυτό που γράφεις για να σου απαντήσει κάποιος, ίσως αν δεν μπορείς να ηρεμήσεις χρειάζεται να πας σε έναν ψυχολόγο για να τα συζητήσεις αναλυτικά, για να καταλάβεις τι συμβαίνει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

20 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν

Θυμηθηκα εναν φίλο μου που μου είχε πει κάποτε: Ρε Maggie, δυο χρόνια είμαστε μαζί με την κοπέλα μου, ξέρει ότι το μόνο γλυκό που μου αρέσει είνα η black forest, και όταν πάει στο ζαχαροπλαστείο μου φέρνει προφιτερόλ.

Penthesilea
Penthesilea
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Υπάρχει άνθρωπος που προτιμά τη μπλακ φόρεστ από το προφιτερόλ;
ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ.

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Εγώ!

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Κοίτα, δεν ήθελα να αναφερθώ στο κατάστημα, αλλά αν ειναι το σωστό black forest, ναι.

otter
otter
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Κι εγώ! Για την ακρίβεια δε μου αρέσει καθόλου το προφιτερολ. Κι ας επιμένει ο σύντροφος μου ότι αν δοκιμάσω του τερκενλη θα αλλάξω γνώμη.

Πουπουλόπαπια
Πουπουλόπαπια
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  otter

Α κ μένα μου λένε για το προφιτερόλ του choureál ! Έχω φάει, δεν είπα “καλέ όλη μου η ζωή ήταν ένα ψέμμαα” 😋 Γνώμες;

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Πουπουλόπαπια

Ωραιο, με πολλες εναλλακτικές στη γεύση και στα toppings. Αρκετά παχυρευστη σοκολατα γάλακτος. Για καποιους μειον.
Κερδίζει στο ότι οταν το παίρνεις, το σού μεσα ειναι αρκετα τραγανό. Επισης μπορεις να το γεμίσεις με παγωτο αντι με πατισσερι.
Τα εκλαιρακια του μετρια εως κακα.

Πουπουλόπαπια
Πουπουλόπαπια
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Στο “δώρο που παίρνεις εμμέσως για τον εαυτό σου” εντάσσεται αυτή η περίπτωση; 😁

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Πουπουλόπαπια

Είναι ακριβώς αυτό, γιατί τελικά δεν το έτρωγε αυτός
: ))

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Μα έλεος δηλαδή!

Here Comes the Flood
Here Comes the Flood
5 χρόνια πριν

Plot twist: Δεν υπάρχει αυτό που λέμε “ο ΕΝΑΣ”. Στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότεροι του ενός άνθρωποι με τους οποίους θα μπορούσες να είσαι καλά μαζί σε μία διαφορετική συνθήκη. Απλώς όταν θα έρθει η ώρα να διαλέξεις έναν (και όχι τον έναν), καλό είναι να τον έχεις στο μυαλό σου στις πραγματικές του διαστάσεις, ως άνθρωπο δηλαδή, με τον οποίον νιώθεις καλά και μπορείς να συμπλέεις αρμονικά, και όχι σαν ένα ιδανικό ον που η παρουσία του και μόνο τα κάνει όλα τέλεια. (Επίσης προσπάθησε να μην συγκρίνεσαι με τους άλλους και να μην πέφτεις στην παγίδα να πιστεύεις ότι… Διαβάστε περισσότερα »

μιμόζα
μιμόζα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Here Comes the Flood

Αυτό που λες, δεν υπάρχει ο ένας. Το να πιστεύουμε πως υπάρχει δημιουργεί μεγάλη πίεση, γιατί μας καλεί να πάρουμε μια απόφαση για το υπόλοιπο της ζωής μας. Ή είναι αυτός ή κανένας άλλος, και άμα πάρουμε τη λάθος απόφαση να μείνουμε μαζί του καταστραφήκαμε.

Here Comes the Flood
Here Comes the Flood
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  μιμόζα

Η αλήθεια είναι ότι άπαξ και το συνειδητοποιήσεις αυτό, φεύγει αμέσως μεγάλο βάρος. Και ξαναδιαβάζοντας τώρα αυτό που έγραψα πριν, μάλλον θα ήταν πιο σωστό να πω “όσες φορές έρθει η ώρα να διαλέξεις έναν” ή “αν έρθει η ώρα να διαλέξεις έναν” αντί για “όταν”. Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουμε όλοι βάσει του ίδιου πλάνου…

μιμόζα
μιμόζα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Here Comes the Flood

Άααανα γεια σου. Μείον άλλο ένα άγχος: πότε θα έρθει η ώρα που θα έχω την επιλογή συντρόφου. Όχι ότι φεύγει εύκολα αυτό το άγχος, αλλά χωρίς να το καταλαβαίνουμε η γλώσσα που χρησιμοποιούμε επηρεάζει το πως σεφτόμαστε, άρα ας είναι τουλάχιστον η διατύπωση της πρότασης λιγότερο αγχωτική για εμάς τα μπακούρια. Και λιγότερο καταπιεστική για αυτούς που δε θέλουν τέτοιου είδους σύντροφο.

mongrel
mongrel
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Here Comes the Flood

διάβασα “να συμπλέεις ορμονικά” και μου φάνηκε τέλειο!

Here Comes the Flood
Here Comes the Flood
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mongrel

Και το ορμονικά χρειάζεται και παρά-χρειάζεται, τι να λέμε τώρα! 😀

seagull
seagull
5 χρόνια πριν

Άντε πάλι με αυτή την σιγουριά! Είσαι σίγουρη εσυ για τον εαυτό σου; Ότι δε θα δεις έναν άλλο άνθρωπο και θα σου έρθει τέτοιο κεραμίδα που θα κανείς στάχτη και μπούρμπερη οποία σχέση και αν είχες; Σίγουρη θα είσαι κάπου στα 80 με 3 παιδιά και 15 εγγόνια ότι ναι αυτός ήταν για σένα

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν

Νομίζω ότι η ερώτηση συνοψίζεται σε ένα “Νομίζω ότι δεν τον θέλω αρκετά, έχω δίκιο;”
Αν νομίζεις ότι δεν τον θέλεις αρκετά τότε έτσι είναι. Αλλιώς δεν θα σου περνούσε από το μυαλό.
Μη βάζετε τη σιγουριά ως πρόσχημα. Για τίποτα δεν είμαστε σίγουροι κι όμως ζούμε καθημερινά. Και από το σπίτι σου που βγαίνεις το πρωί δεν ξέρεις πως θα είναι η μέρα σου. Ξεκινάς όμως, βγαίνεις από το σπίτι σου και τη ζεις.
Το δεν είμαι σίγουρος είναι πάντα δικαιολογία. Δεν είναι ποτέ η αιτία που δεν είσαι με κάποιον εκεί που νομίζεις ότι θα έπρεπε να είσαι.

Franny
Franny
5 χρόνια πριν

“αλλά δεν είσαι ακόμα σίγουρη ότι είναι αυτός με τον οποίο μπορείς να ζήσεις μαζί. Τι σημαίνει αυτό και τι κανεις τότε ; ”

κατι τετοιες ερωτησεις, μου προκαλουν απορια και αμηχανια..
και βασικα, η ερωτηση σου διεπεται απο αυτο το “μπορει” που γραφεις εδω παραπανω.
τι θα πει “μπορει”;;; ολη η εκφραση και η ερωτηση σου, αποπνεει συμβιβασμο.
σαν να φοβασαι μην μεινεις μονη και χασεις αυτον που ενδιαφερεται για σενα, ενω εσυ δεν δειχνεις να τον θελεις και τοσο.

δοκιμασε να βαλεις το “θελεις” στην θεση του “μπορεις” και ξανασκεψου το…

Curious
Curious
5 χρόνια πριν

Όντως δε δίνεις πολλές πληροφορίες. Οι γύρω σου που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις μπορεί να ξέρουν ακριβώς τι θέλουν και να το έχουν βρει ή να τις παίρνουν βιαστικά και χωρίς να σκεφτούν, για εσένα όμως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό. Κάνε πιο συγκεκριμένο στο μυαλό σου γιατί δεν είσαι ακόμα σίγουρη. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ή οι καταστάσεις που θεωρείς ότι δημιουργούν ή θα δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον και σου δημιουργούν ανασφάλεια ότι ίσως δεν είναι αυτός; Βάλε τα κάτω και δοκίμασε να τα λύσεις, πχ αν δεν ξέρεις τι θέλει στους καυγάδες ίσως έχετε θέματα στην επικοινωνία και… Διαβάστε περισσότερα »