in

O κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: «Γιατί δεν έψαξες το κινητό του;»

Έκανα λογαριασμό για να μοιραστώ αυτό που άκουσα και μου έπεσαν τα αυτιά. Διαφήμιση για κινητό στο ραδιόφωνο έχει ως εξής ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

39723ca965061ee4bc135c2e183d5c3a

Έκανα λογαριασμό για να μοιραστώ αυτό που άκουσα και μου έπεσαν τα αυτιά.

Διαφήμιση για κινητό στο ραδιόφωνο έχει ως εξής:

Φίλη1: «Και μου λέει φίλη μου ο άντρας μου πάω για ένα μπανάκι και δεν παίρνει μαζί το κινητό του!!!»

Φίλη2: «Σοβαρά;;;;;; Και δεν το έψαξες;;;»

Φίλη1: «Και φυσικά το έψαξα!! Αλλά πάω να το ανοίξω και να μην μπορώ. Έβαζα το κωδικό που θυμόμουν αλλά τίποτα. Μου ζήτησε δαχτυλικό αποτύπωμα!!! Και χτυπάνε τα μηνύματα κ τα messenger κι να μην μπορώ να δω τίποτα»

Την υπόλοιπη πλοκή την φαντάζεστε πάνω κάτω. Τι γαμάτο κινητό είναι αυτό για τους μπερμάντηδες και τι δύσκολο για τις γυναίκες τα τούβλα.

Υπάρχει κάποιος οργανισμός που μπορεί κάποιος να διαμαρτυρηθεί γι αυτό το αίσχος;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

9 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Scotland for Holidays
Scotland for Holidays
5 χρόνια πριν

Ναι ειναι το ειδος διαφημισης που χρησιμοποει το κλασικο “χιουμορ” με την αδιακριτη, ανασφαλη, κατινα γυναικα, και τον ανετο, ενα- βημα-μπροστα, πιθανως παιχτη αντρα. (Αυτο το τελευταιο ειναι ανοιχτο σε ερμηνεια, καθως απο το σεναριο δεν ειναι εμφανες αν αυτη εχει λογο να ζηλευει ή οχι.) Δυστυχως πολλες διαφημισεις αναμασανε αυτο το στερεοτυπο, δυσκολο να πει κανεις αν γινεται γιατι αυτη ειναι οντως η αποψη του διαφημιστη καθε φορα, ή γιατι η εταιρεια που θελει να προωθησει το προϊον της διαφωνει μεν ιδεολογικα, αλλα προβλεπει οτι το αγοραστικο κοινο θα ταυτιστει… Ποιος ξερει. Επειδη ειπες “τουβλα”, υπαρχει παρομοια διαφημιση σε… Διαβάστε περισσότερα »

Ederra
Ederra
5 χρόνια πριν

Eντάξει, υπάρχουν πολλές που το κάνουν αυτό -όπως και άντρες βεβαίως.
Νομίζω πως υπάρχει ένας μικρός μημουαπτισμός εδώ, φίλες μου.

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ederra

Ωραία αφού υπάρχουν πολλοί και από τα 2 φύλλα που το κάνουν γιατί η διαφημιστική επέλεξε να βάλει γυναίκες;

Louk Ritia
Louk Ritia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rubia

Ακριβώς! Γιατί η εταιρεία να επιλέξει να επικοινωνήσει το μήνυμά της χρησιμοποιώντας γυναίκες; Από την άλλη, βέβαια, αν στη θέση των γυναικών ήταν άντρες, οι γυναίκες θα φαίνονταν τσ@ύλες που κάτι κρύβουν από τον άντρα.

EM
EM
5 χρόνια πριν

Πώς τη σιχαίνομαι αυτή τη διαφήμιση… Είναι από μυστηριώδη ελληνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Και τελειώνει με την ατάκα “η ιδιωτικότητα όπως θα έπρεπε να είναι”. Πολλές φορές αναρωτήθηκα αν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά μετά σκεφτόμουν ότι καλύτερα ας αφήνω την εταιρία να δυσφημίζεται μόνη της

Iapetus
Iapetus
5 χρόνια πριν

Δεν λέει ότι οι γυναίκες είναι τούβλα. Λέει ότι έχει κλείδωμα το κινητό και με δαχτυλικό αποτύπωμα κλπ. Την έχω ακούσει. Το ότι πήρε γυναίκες που συζητάνε για παράδειγμα είναι όσο σεξιστικό είναι δυο άντρες να μιλάνε για ποδόσφαιρο. Καθόλου δηλαδή.

AllesGoed
AllesGoed
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Iapetus

Excuse me? Οι γυναίκες που ψάχνουν τα προσωπικά κινητά των συντρόφων δεν είναι σεξιστικό γιατί αυτό κάνουν οι γυναίκες, μιλάνε για άντρες και κάνουν Κατινιές ενώ οι άντρες μιλάνε για το ποδόσφαιρο.
Τι λογική είναι αυτη;
By the way, Απ’ ότι είδα στο προφίλ σου τα περισσότερα σχόλια σου ειναι πως κάτι ΔΕΝ είναι σεξισμός. Εγώ δεν ξανα-ασχολουμαι αλλα νομίζω ότι οι admins ή η Λένα να έχει υπ’όψιν ότι έχετε μαζευτεί πολλοί.

aiyo
aiyo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Iapetus

Επειδή οι άντρες ασχολούνται με αθλητικά ενώ οι γυναίκες μόνο με το πώς θα ψαχουλέψουν το κινητό του γκόμενου τους.
Πλάκα κάνεις, έτσι?

Beholder
Beholder
5 χρόνια πριν

Τα σύγχρονα κινητά δε τα σπάει ούτε το FBI όπως μάθαμε πρόσφατα, οπότε μη στεναχωριέσαι, δε προσβάλει τις γυναίκες.