in

Αγαπητή «Α, μπα»: Έχουν το δικαίωμα να μας αποβάλλουν επειδή έχουμε περίοδο;

Αγνοώ την ανακοίνωση και συμμετέχω κανονικά;

Έχω δει ανακοίνωση στο κολυμβητήριο που απευθύνεται στις γυναίκες και συγκεκριμένα όταν έχουμε περίοδο, ότι έχει παρατηρηθεί ότι εκείνες τις ημέρες ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7e638f8a7ef2438ee2e7bb954a7ce578

Αγαπητή Α, μπα; και σχολιαστές, γειά σας! Μου αρέσει πολύ το νέο site, το διαβάζω στο διάλειμμά μου από τη δουλειά και μερικές φορές συμμετέχω και στα σχόλια, είναι πολύ ευχάριστο! Αυτό που θα ήθελα, είναι η γνώμη σου πάνω στο εξής: Έχω δει ανακοίνωση στο κολυμβητήριο που απευθύνεται στις γυναίκες και συγκεκριμένα όταν έχουμε περίοδο, ότι έχει παρατηρηθεί ότι εκείνες τις ημέρες δεν σεβόμαστε τους συν-κολυμβητές μας και τα παιδιά και ότι συμμετέχουμε κανονικά και ότι αυτό απαγορεύεται! Φαντάζομαι, βάσει λογικής, όσες συμμετέχουν φοράνε ταμπον /κύπελο κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο νερό. Αναρωτιέμαι όμως, εάν είναι προσβλητική αυτή η ανακοίνωση και εάν έχουν δικαίωμα να μας “αποβάλλουν” από το κολυμβητήριο ενώ τηρούνται οι κανόνες υγιεινής (ταμπον κλπ). Επιπλέον, εάν είναι να λείψω μια βδομάδα από την προπόνησή μου λόγω περιόδου, αυτό σημαίνει ότι εκτός από την προπόνηση, θα χάσω και κάποια χρήματα, χονδρικά, το 1/4 του μηνιαίου ποσού, κάτι που πουθενά δεν αναφέρεται ότι θα μας επιστραφεί εφόσον μας απαγορεύεται η είσοδος. Επίσης σε αγώνες απλούστερους ή και ολυμπιακού επιπέδου, δεν νομίζω ότι όσες κολυμβήτριες έχουν περίοδο δεν μπορούν να πάρουν μέρος! Οπότε, αγνοώ την ανακοίνωση και συμμετέχω κανονικά; Ή το τηρώ και κάνω κουβέντα για το χρηματικό ποσό; Να πω ότι πρόκειται για δημοτικό κολυμβητήριο και ο λόγος που το προτιμώ είναι η 50 μέτρων πισίνα. Ευχαριστώ που με διάβασες ακόμη κι αν δεν απαντήσεις. Φιλιά στην κορούλα σου!

Keep swimming

Κάτσε κάτσε. Η ανακοίνωση λέει ότι ο λόγος που δεν σεβόσαστε του άλλους είναι ότι δεν κρατάτε τους κανόνες υγιεινής, ή επειδή νέτα σκέτα έχετε περίοδο; Δηλαδή, είναι σαν το ιερό της εκκλησίας, σαν το Άγιο Όρος, που αποκλείεσαι από τα αποδυτήρια, ή είναι κάτι σαν «δεν θέλουμε να βλέπουμε λερωμένες σερβιέτες πεταμένες δεξιά αριστερά;» Αν είναι το δεύτερο, καλά λένε. Αν είναι το πρώτο, είναι για μηνυσάρα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

48 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ιζόλδη
Ιζόλδη
5 χρόνια πριν

Τέτοιες αναρτήσεις-ανακοινώσεις είναι όπως το “τραβάτε το καζανάκι μετά από κάθε χρήση, ευχαριστώ” ή το “μη χτυπάτε την πόρτα, εκ της διευθύνσεως”. Δεν απευθύνονται σε όλους όσους χρησιμοποιούν την τουαλέτα, ούτε σε όλους όσους μπαινοβγαίνουν ήρεμα και πολιτισμένα. Οι υπεύθυνοι γνωρίζουν ότι λίγοι είναι αυτοί που δε σέβονται τους κανόνες-μπορεί μάλιστα να γνωρίζουν και ποιοι είναι αυτοί- και βγάζουν μια συνολική ανακοίνωση για να μη γίνει προσωπική. Είναι στο πνεύμα κάνω μια γενική σύσταση αλλά απευθύνομαι στο γάιδαρο αποκλειστικά. Τι να γράψουν, Αντρέα Γιώργο και Βασίλη τραβάτε το καζανάκι μη σας πάρει ο δγιάολος; Μαρία και Ελένη κολυμπάτε και αφήνετε… Διαβάστε περισσότερα »

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Αχαχααχχαχαχ με πέθανες με τις σουπιές

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Welcome back ❤️

Ιζόλδη
Ιζόλδη
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Nice to meet you, how bo you bo ❤️

https://m.youtube.com/watch?v=E5IoplP2T_o

Franny
Franny
5 χρόνια πριν

“Επίσης σε αγώνες απλούστερους ή και ολυμπιακού επιπέδου, δεν νομίζω ότι όσες κολυμβήτριες έχουν περίοδο δεν μπορούν να πάρουν μέρος!” μαλλον δεν εχεις ακουσει τπτ για τα αντισυλληπτικα… το να εχεις περιοδο και να αγωνιζεσαι σε πρωταθλητικο επιπεδο δεν ειναι θεμα μονο παρουσιας αιματος, αλλα και πεσμενου οργανισμου λογω πονου, αιμοραγιας, κλπ. οσο για την πισινα, οχι δεν ειναι “λογικο” οτι οσες συμμετεχουνχρησιμοποιουν κατι που δεν αφηνει υπολοιπο αιματος στην πισινα. απο που προκυπτει οτι ολοι “λογικα ακολουθουν κανονες υγιεινης; για να λενε “εχει παρατηρηθει”, ηταν εμφανες, μαλλον. δεν νομιζω να παρακολουθουν την εμμηνο ρυση ολων των γυναικων εκει μεσα.… Διαβάστε περισσότερα »

Princess Consuela Banana-Hammock
Princess Consuela Banana-Hammock
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

https://www.theguardian.com/sport/2016/aug/16/chinese-swimmer-fu-yuanhui-praised-for-breaking-periods-taboo
Παραθέτω αυτό για τον πρωταθλητισμό και την περίοδο!

Princess Consuela Banana-Hammock
Princess Consuela Banana-Hammock
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Συμφωνώ ότι πρέπει να ακολουθούντε οι κανόνες υγιεινής απο όλους στις πισίνες! Αλλά είναι λογικό να ζητούν από ΟΛΕΣ τις γυναίκες με περίοδο να μην πηγαίνουν στην πισίνα; Πιο λογικό είναι να αναρτηθεί μια ανακοίνωση παρακαλώ να τηρούντε οι κανόνες υγιεινής! Από όλα τα ταμπού για το γυναικείο σώμα, αυτά για την περίοδο ζουν και βασιλεύουν στο Α,μπα! Πολύ με λυπεί!

BabyDoll
BabyDoll
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Franny, αυτό για τα αντισυλληπτικά δεν το κατάλαβα… όσο για τις αθλήτριες που λες νομίζω εξαρτάται. Άλλες νοιώθουν πιο αδύναμες ίσως κι άλλες όχι. Το θέμα είναι ότι δεν απαγορεύεται, δεν υπάρχει κανόνας στην ολυμπιακή επιτροπή που να λέει ότι γυναίκες με περίοδο δεν μπαίνουν σε πισίνα, το αν θα συμμετέχουν ή όχι είναι στην ευχέρειά τους και νομίζω αυτό θέλει να πει η κοπέλα. Προσωπικά όταν έχω περίοδο δεν έχω ούτε μειωμένες αντοχές ούτε πόνο και αθλούμαι κανονικά, δεν επηρεάζονται όλες με τον ίδιο τρόπο. Όσο για την απαγόρευση μου φαίνεται άκρως σεξιστική αν είναι καθολική απαγόρευση, κάτι σαν… Διαβάστε περισσότερα »

Corry Karav O'Keerie
Corry Karav O'Keerie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Με τα αντισυλληπτικά μπορείς να επηρεάσεις τον κύκλο σου ώστε να μην έχεις περίοδο σε αγώνες.

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Μα από πού κι ως πού το “έχει παρατηρηθεί” σου δίνει το δικαίωμα να απαγορεύσεις σε όποια έχει περίοδο να μην πηγαίνει στην πισίνα; Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί ηλικιωμένοι δεν κανουν ντους οπότε να μην ξαναμπει κανείς ηλικιωμένος. Επίσης κάποια παιδιά κατουράνε οπότε να απαγορεύσουμε και τα παιδιά.

Melia
Melia
5 χρόνια πριν

Το ότι δεν πρέπει να κάνουμε μπάνιο όταν έχουμε περίοδο γιατί θα αρρωστήσουμε είναι από τους πιο βαθιά ριζωμένους μύθους στην Ελλάδα. Και δεν το έχω ακούσει ποτέ από άλλες Ευρωπαίες. Άσε δηλαδή που μέσα στο νερό κόβεται το αίμα. Και να θες να λερώσεις την πισίνα, δεν μπορείς. Σε αντίθεση με άλλα σωματικά υγρά… Μπορεί βέβαια κάποια να άφησε τις τουαλέτες χάλια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Ανάλογα με τις αντοχές σου, ή συνεχίζεις να πηγαίνεις όπως πριν, ή τους λες να μην τρομοκρατούν και παραπλανούν τις πελάτισσές τους. Να είσαι προετοιμασμένη βέβαια να σου κουβαλήσουν και γυναικολόγους που… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Melia

Εν έτη 2019 ξέρω γυναίκες που ούτε καν τοπικά δεν πλένονται όταν έχουν περίοδο, για λούσιμο δε ούτε λόγος.

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Melia

το οτι υπαρχουν και αλλα σωματικα υγρα, ειναι καποια αποδειξη οτι ειναι οκ καποιες ποσοτητες αιματος στην πισινα;;; ε οχι, αν καποια δεν μπορει να συγκρατησει αποτελεσματικα ΟΛΕΣ τις ποσοτητες αιματος, (και οποιοδηποτε αλλο υγρο φυσικα), να μην μπει στην πισινα. εελος! ξερναω, δηλαδη!!

NANA KOMSI
NANA KOMSI
5 χρόνια πριν

Εγώ λέω ότι πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες και τις απαγορεύσεις, όταν κάπου υπάρχουν. Έτσι κάνουν οι σωστοί πολίτες. Δεν κάνει ο καθένας το δικό του, ανάλογα τι τον βολεύει αλλά σέβεται κάποιους κανόνες και κάποιες απαγορεύσεις. Δεν είναι η εκκλησία, που και καλά απαγορεύει την είσοδο σε γυναίκες με περίοδο, που προφανώς είναι κουφό. Είναι η πισίνα, που εσύ μπορεί να είσαι προσεκτική αλλά όπως φαίνεται πολλές δεν είναι και δεν είναι καθόλου σωστό να κολυμπά ο άλλος και να βλέπει ό,τι βλέπει και καθόλου υγιεινό. Δεν είναι ότι θα αρρωστήσεις, είναι ότι θα ενοχλήσεις. Τουλάχιστον μη μπαίνεις μέσα… Διαβάστε περισσότερα »

bozonio
bozonio
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  NANA KOMSI

Ναι κάποιες πηγαίνουν κάθε μέρα στην πισίνα. Όταν είσαι σε ομάδα αυτό είναι παρα πολύ πιθανό. Επίσης και να μην πηγαίνεις κάθε μέρα μπορεί να πηγαίνεις συγκεκριμένες μέρες λόγω δουλειάς. Ετσι το να χάσεις 2-3 μέρες που λες είναι μια βδομάδα χαμένη. Εγώ πηγαίνω 4-5 μερες τη βδομάδα γυμναστήριο, οι μερες που δεν πηγαίνω είναι λόγω δουλειας, δε θα χάσω την προπόνηση μου λόγω περιόδου. Και καμια δε χρειάζεται να χάνει την προπόνηση της λόγω ανόητων στερεοτύπων. Μια χαρά μπορεί να φοράς ταμπόν ή κύπελλο και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν

Η ισορροπία του κόλπου μπορεί να διαταραχθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου, πράγμα που σημαίνει ότι ο κόλπος είναι πολύ πιο ευαίσθητος στην ανάπτυξη βακτηρίων. Αυτό θα μπορούσε δημιουργεί έναν φαύλο – κύκλο στο νερό της πισίνας. Δεν το βρίσκω τόσο τραγικό το να λένε να χρησιμοποιήσεις την κοινή λογική και να αποφύγεις την κολύμβηση για τις 2-3 ημέρες που έχεις έντονο αίμα. Τις υπόλοιπες μέρες μπορείς να φοράς ταμπόν ή κύπελλο.

Kritikothessalonikia
Kritikothessalonikia
5 χρόνια πριν

Επειδή τυχαίνει να έχω περάσει από τίς πισίνες και το άθλημα τής κολύμβησης, με γυναίκα προπονήτρια, πιστεύω εννοεί το δεύτερο, δηλαδή δεν χρειάζεται να απέχεις εντελώς από την προπόνηση απλά να είσαι έξτρα προσεκτική με τα ταμπον και το αίμα όχι μόνο στά αποδυτήρια, αλλά και όταν μπαίνεις στην πισίνα…

Rainbow
Rainbow
5 χρόνια πριν

Και πως θα σας ελέγχουν αν έχετε περίοδο; Μια χαρά κάνεις την προπόνηση σου , μια εβδομάδα αποχής προπόνησης μειώνει την απόδοση ειδάλλως θα τους πιέσεις να πληρώνεις λιγότερα . Το καλύτερο είναι η καταγγελία , σε καμία πισίνα δεν επιτρέπεται η απαγόρευση με περίοδο

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
5 χρόνια πριν

Οτι αν μπεις στην πισινα με περιοδο θα τη βαψεις κόκκινη;; Πόσο βλαμμένοι υπαρχουν

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eleanor Oliphant

ειναι επιχειρημα αυτο ρε παιδια; κι αν ο αλλος σου πει “αν ουρησω στην πισινα, τι θα γινει; θα πεθανει κανεις; θα την βαω κιτρινη;” ειναι οκ για σενα;;;

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Η ροή κόβεται στο νερό, δεν υπάρχει περίπτωση να μπει η άλλη και να αρχίσουν να τρέχουν τα αίματα. Οι κανόνες υγιεινής ισχύουν για όλους. Αν η άλλη δεν τους τηρεί τις ημέρες της περιόδου δεν θα τους τηρεί ούτε τις υπόλοιπες, επομένως είναι ούτως ή άλλως επικίνδυνη για τους υπόλοιπους κολυμβητές. Η δικαιολογία έχεις περίοδο άρα δεν είσαι “καθαρή” για να κολυμπήσεις είναι βλαμμένη είτε συμφωνείς είτε όχι.

Melia
Melia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eleanor Oliphant

Αυτό ακριβώς! Η ροή κόβεται στο νερό. Αν μπεις στην πισίνα χωρίς ταμπόν, όσο κανείς μπάνιο δε θα συμβεί τίποτα, αλλά μόλις βγεις το μαγιό σου θα βαφτεί κόκκινο, γιατί η ροή θα επανέλθει δριμύτερη. Άρα, όπως παίρνουμε τις προφυλάξεις μας για να μην κυκλοφορούμε με λερωμένο τζιν, έτσι παίρνουμε και τις προφυλάξεις μας να μην κυκλοφορούμε με λερωμένο μαγιό. Το να απαγορεύεται η είσοδος στην πισίνα επειδή μπορεί να λερώσεις, στην πράξη είναι εξίσου εξωφρενικό με το να απαγορεύεται η είσοδος στο λεωφορείο για τον ίδιο λόγο. Μην πω ακόμη πιο εξωφρενικό γιατί, επαναλαμβάνω, αποκλείεται να λερώσεις μέσα στο… Διαβάστε περισσότερα »

Melia
Melia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Melia

Κι αν καμιά σας έχει δει ή έστω ακούσει κοπέλα που λερώθηκε μέσα σε πισίνα, την προκαλώ να μας το πει! Διαφορετικά επιμένω ότι πρόκειται για προκατάληψη.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν

Απορώ πώς δεν έχει βγει ακόμα η Κοινή Λογική στο amber alert.
Κρύο το αστείο αλλά και μ’αυτό που διάβασα, πάγωσα λίγο.

Δηλαδή διαβάζεις “έχει παρατηρηθεί” και φαντάζεσαι ότι κατασκοπεύουν τις γυναίκες για να τσακώσουν εκείνες που έχουν περίοδο, αλλά την κρύβουν καλά;
Όπου υπάρχει πολύς κόσμος, υπάρχουν περισσότερες οδηγίες, μπορεί να φαίνονται υπερβολικές αλλά για κάποιον λόγο υπάρχουν, δεν είναι επειδή κάποιος ξύπνησε ηλίθιος μια μέρα. Είναι επειδή υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι. Ευτυχώς δεν υπάρχουν μόνο τέτοιοι.

Lio
Lio
5 χρόνια πριν

Οι δημόσιες πισίνες εχουν τόσο χλώριο που ειναι πολυ δύσκολο να αναπτυχθούν μικρόβια. Ειναι πιο σημαντικό να μην ουρούν μεσα όσοι τις χρησιμοποιούν, γιατι δημιουργούνται οι επικίνδυνες χλωραμίνες, παρα οτιδήποτε άλλο.