in

Αγαπητή «Α, μπα»: Ο σύντροφος μου θα φύγει με τη συνάδερφο του για επαγγελματικό ταξίδι

Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό!

Η σχέση έχει περάσει από πολλά διαφορετικά στάδια αλλά ποτέ δεν προέκυψε θέμα απιστίας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

e5b5299e426bdf6476f3727c74814c00

Με λενε Ελενη και εδω και 14 χρονια βρισκομαι σε μονιμη σχεση. Η σχεση εχει περασει απο πολλα διαφορετικα σταδια αλλα ποτε δεν προεκυψε θεμα απιστιας ουτε απο μενα ουτε απο το αγορι μου. Τα τελευταια 2 χρονια ο συντροφος μου συνεργαζεται στενα με μια κοπελα στην δουλεια. Απο την αρχη τα πηγαιναν καλα μαζι και μου ελεγε ποσο ενθουσιασμενος ηταν που βρηκε αλλον εναν ανθρωπο να εχει το ιδιο παθος για το αντικειμενο της δουλειας του, οπως εκεινος. Πραγματικα χαρηκα και ανυπομονουσα να την γνωρισω. Αυτο τελικα εγινε στο περσινο Χριστουγεννιατικο παρτυ της εταιρειας τους. Εκει βεβαια επαθα σοκ! Η κοπελα την «επεφτε» κανονικα στον συντροφο μου μπροστα στα ματια μου! Ολο το βραδυ δεν ξεκολλησε απο διπλα του και λειτουργουσε σαν να ειμαι αορατη! Εξοργιστηκα κυριως με τον συντροφο μου ο οποιος φανερα κολακευμενος, δεν την απεφυγε ουτε εδειξε να τον ενοχλει ολο αυτο. Εννοειται οτι του εξεφρασα ολη μου την δυσαρεσκεια και οπως επισης γιατι δεν μου ανεφερε τοσο καιρο οτι η κοπελα τον γουσταρει κανονικα! Αυτος προσπαθουσε να με πεισει οτι δεν εχει αντιληφθει κατι τετοιο, οτι υπερβαλλω κτλ. Λιγες μερες μετα συνατησα τυχαια μια συναδελφο του συντροφου μου και χωρις να αναφερω τιποτα αρχισε να μου μιλαει για την κοπελα που προανεφερα χαρακτηριζοντας την «λυσσαρα». Την ρωτησα ευθεως γιατι μου τα λεει αυτα και η απαντηση της ηταν οτι γενικως την «πεφτει», και επειδη συνεργαζεται πολυ στενα με τον συντροφο μου να προσεχω. Τα μετεφερα ολα αυτα στον συντροφο μου, τονιζοντας οτι δεν γινεται να λεγονται τυχαια ολα αυτα. Αυτος βεβαια συνεχισε να μου λεει οτι δεν εχει πεσει τιποτα τετοιο στην αντιληψη του και οτι και να συνεβαινε κατι τετοιο δεν τον αφορα. Η αληθεια ειναι πως τον εμπιστευομαι και πιστευω οτι απλα του αρεσει ολο αυτο γιατι νιωθει επιθυμητος κτλ. Σε λιγες μερες θα φυγουν οι δυο τους για επαγγελματικο ταξιδι σε αλλη πολη . Θα λειψουν συνολικα 2 μηνες (θα επιστρεφουν καποια Σαββατοκυριακα). Δεν μου αρεσει καθολου αυτη η εξελιξη και πραγματικα προσπαθω να βρω εναν τροπο να το χειριστω ολο αυτο χωρις να νιωθει οτι τον «πνιγω» με την γκρινια μου. Δεν φοβαμαι τοσο οτι ο συντροφος μου εχει προθεση να με απατησει…πιο πολυ ξενερωνω που θα ξερω οτι ειναι συνεχομενα με μια κοπελα που τον γουσταρει και του δειχνει με καθε ευκαιρια. Τι προτεινεις? Ευχαριστω

Θα πρότεινα να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να παραδεχτείς ότι φοβάσαι ότι θα σε απατήσει. Έχουν φοβηθεί άλλοι και με λιγότερες αφορμές. Ο φόβος για μένα είναι μεγάλος ακριβώς επειδή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Αν έλεγε «ναι μωρέ την καημένη τι να κάνουμε» ή «πωωω με έχει πρήξει αισθάνομαι άσχημα στη δουλειά» όπως καταλαβαίνεις – ελπίζω να το καταλαβαίνεις – θα ήταν καλύτερη η εικόνα.

Η απάντηση «αν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν τον αφορά» είναι εξοργιστική. Φυσικά και τον αφορά, και τον ίδιο, και τη συνάδελφο, και εσένα. Το «απλά του αρέσει όλο αυτό γιατί νιώθει επιθυμητός» δεν είναι και τόσο απλό. Πόσο επιθυμητός πρέπει να νιώσει δηλαδή για να είναι εντάξει; Του φτάνει να του την πέφτει κάποια στο πάρτι της εταιρείας μπροστά στην επίσημη σχέση του και μπροστά σε όλο τον κόσμο (αρκετά μεγάλη πίστα για μένα) ή θέλει έξτρα αδρεναλίνη, με σέξτινγκ, ή κάτι ακόμη πιο πιπεράτο; Και αν του φτάνει το πέσιμο τώρα σε δημόσια θέα, ως πότε θα του φτάνει; Δεν θα χρειαστεί κάποτε μεγαλύτερη δόση;

Η κοπέλα λειτουργούσε σα να είσαι αόρατη επειδή αυτός της επέτρεψε να σε βλέπει έτσι. Δεν ξέρω τι της είπε, τι δεν της είπε, ή τι ψέματα της είπε, αλλά δεν σε βλέπει σε αυτή τη σχέση όπως βλέπεις εσύ τον εαυτό σου σε αυτή τη σχέση, και ο αγγελιοφόρος είναι ο δικός σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

62 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν

Εσάς που βλέπετε καποι@ να την πέφτει μπροστά στα μάτια σας στ@ν σύντροφό σας και απλώς “εκφράζετε εκ των υστέρων μια δυσαρέσκεια” σας θεωρώ ανώτερα πνευματικά όντα.

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Γελάω, αλλά και τι εναλλακτικές έχεις; Να παίξεις κλωτσοπατινάδα; Να πάρεις τον άλλο με το λάσο να φύγετε; Ή να κατουρήσεις την περιοχή σου ζητώντας τα ρέστα απ’την άλλη;

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Εγώ κατουράω πάντως..ξεδιάντροπα

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eleanor Oliphant

“αχ εσύ είσαι η Μαιρούλα, πολύ χαίρομαι που σε γνωρίζω!ο Λαλάκης μου έχει πει πολλά για σένα, σε βλέπει σαν τη μεγάλη του αδερφή λέει. Αφού μου λεει συνεχεια να σου γνωρίσουμε τον ξάδελφό του το Μήτσο που θα ταιριάζετε πολύ”. Εδώ ακολουθεί περιγραφή Μήτσου- κάτι μεταξύ Πολάκη και Σεφερλή.

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Ε όχι Υπνερωτομαχία είμαστε κατά της βίας, με κάλυψε η Φούστα! Επίσης “α εσύ είσαι η Μαιρούλα;; Τρόμαξα να σε αναγνωρίσω βρε παιδί, μου είχε δείξει ο Λαλάκης φωτογραφίες σου στο facebook φαίνεσαι τουλάχιστον 10 χρόνια μικρότερη. Ποιο πρόγραμμα φώτοσοπ χρησιμοποιείς αλήθεια;;” 🤣

Woooo
Woooo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

πολάκη και σεφερλή? χαχααα

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Κι εγώ!

Leave it to Beaver
Leave it to Beaver
5 χρόνια πριν

Δε χρειάζεται να ανησυχείς εάν θα σε απατήσει. Σε έχει ήδη απατήσει.

fishbowl
fishbowl
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Ελάτε τώρα…

Maryk
Maryk
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ αμέσως. Οι αντιδράσεις του το αποδεικνύουν . Θα στοιχημάτιζα σ αυτό.

Bobos
Bobos
5 χρόνια πριν

Άλλος για τη βάρκα μας!
Καλό κουμάσι η συνεργάτης αλλά κι ο σύντροφος μεγάλος καραγκιοζοπαίχτης, με το συμπάθειο.

user
user
5 χρόνια πριν

Για να μην ταράζεσαι και κάνεις ελεύθερες ρίζες όσο είναι αυτός στο επαγγελματικό ταξίδι τράβα εσύ σε ένα retreat διαλογισμού να βρεις την υγειά σου.

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  user

Κλαίω. Εναλλακτικά, μπορεί να ψάξει εκείνη την εξαιρετική σχολή χορού.

karcharias
karcharias
5 χρόνια πριν

2 μήνες σε επαγγελματικό ταξίδι μαζί σε άλλη πόλη και είναι και λυσσάρα και του αρέσει να είναι επιθυμητός?? δύσκολα τα πράγματα…οι στοιχιματικές αποδόσεις να σε απατήσει είναι στο 1,00000001…ή για να στο πώ καλύτερα…δεν παίζεται το να μη σε απατήσει αλλά το πότε…την πρώτη μέρα την πρώτη εβδομάδα…εκεί ναι υπάρχει τζόγος..

Joe_Dalton
Joe_Dalton
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  karcharias

αχ μου πήρες την ιδέα. Ήθελα να πω ότι ο ΟΠΑΠ το έχει σφραγισμένο 😛

Aces Full
Aces Full
5 χρόνια πριν

“Η κοπέλα λειτουργούσε σα να είσαι αόρατη επειδή αυτός της επέτρεψε να σε βλέπει έτσι.” – Κόλλησε το σε post it στο ψυγείο, κάντο αφίσα στο δωμάτιο, δεν ξέρω τι θα σε κάνει να το χωνέψεις καλύτερα, αλλά αυτό είναι που πρέπει να συνειδητοποιήσεις. Κι αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει η κάθεμια (και το θέτω έτσι, επειδή συνήθως οι γυναίκες δίνουμε τόσο εύκολα συγχωροχάρτι) είναι ότι το να “νιώθει επιθυμητός μωρέ”, “κολακεύεται” κλπ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΚ. Δεν είναι οκ, όταν σε πάρτι εταιρείας σε αγνοεί με τον τρόπο του, αφήνοντας χώρο και χρόνο σε μια άλλη. Ούτε να λέει ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aces Full

εχω βρεθει σε παρτι εταιρειας που δουλευα, οπου το παντρεμενο αφεντικο τα ειχε με την παντρεμενη γραμματεα, η συζυγος δουλευε επισης στη εταιρια, το ηξεραν ΟΛΟΙ μιας και τους πετυχαιναν ακομα και στις τουαλετες του γραφειου και μαλλον το ηξερε και η συζυγος και υπεμενε (δεν ξερω γιατι, αυτη θα ξερει). ειμασταν λοιπον ολοι στο παρτυ μια ωραια ατμοσφαιρα, η γραμματεας, φεροταν στην αφεντικινα σαν να ηταν αορατη και σαν να μην τρεχει και τπτ, και περιδιαβαινε περηφανη στο παρτυ σαν οικοδεσποινα, με το στρινγκ εξω απο το στενο τζιν και η συζυγος παντα σεμνη και πολυ σικατη, ζαρωνε σε… Διαβάστε περισσότερα »

Panagiotis Kesog
Panagiotis Kesog
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Ως τι ακριβώς της φωνάξατε?? Ως η φωνή της ηθικής για παράδειγμα??

Έχει ξαναγραφεί εδώ σχετικά με το αν πρέπει να επεμβαίνει κάποιος στη σχέση των άλλων όταν υπάρχει τρίτο πρόσωπο, αλλά και πέρα από αυτό, εκεί που λέτε για το εσώρουχό της, τι να πω… Συμβαίνει συχνά αυτό σε κάποιες γυναίκες αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι, δηλαδή αν φαίνονταν το σουτιέν της θα σας έκανε τόσο εντύπωση;

Στη τελική εκείνης μπορεί να της άρεσε να είναι έτσι.
Πώς δε πήγατε να το βάλετε και στη θέση του.

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Panagiotis Kesog

μα δεν ειπα τπτ για την σχεση κανενος… με ποια λογικη το θεωρειτε επεμβαση σε μια σχεση; εγω εκανα επεμβαση στην συμπεριφορα της απεναντι στο αφεντικο της (την συζυγο δλδ). θεωρησα οτι χρειαζεται στηριξη που δεν επαιρνε απο κανεναν, εκεινη η γυναικα. ηταν σε ενα περιβαλλον που ηταν αφεντικο και ολοι γελουσαν και ψιθυριζαν πισω απ την πλατη της για το κερατο με την γραμματεα, λες η ντροπη ηταν δικη της και οχι του παπαρα που παντρευτηκε και της κακομοιρας που επιβιωνε με το μν της… η γραμματεας, δεν εκανε οτι ηθελε να κανει στο σπιτι της. το εκανε μεσα… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Panagiotis Kesog

για την ιστορια, να σας πληροφορησω οτι αυτο το ειπα μπροστα στο αφεντικο, δεν κρυβομαι. ουτε φοβηθηκα μην πεσω σε δυσμενεια.
και ξερετε τι ειπε ο αφεντικος στην αφροξυλανθη;
της ειπε “ακους τι λεει η φιλη σου;” δεν ειμασταν φιλες , βεβαια.

Panagiotis Kesog
Panagiotis Kesog
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

“σχολιασα την πρακτικη μιας γυναικας να επιβιωνει και να δουλευει με το βρακι της και οχι με τις ικανοτητες της και να παταει και πανω σε μαι αλλη γυναικα για να το κανει αυτο.” Δηλαδή όλη αυτή η ερμηνεία εμπεριείχετο στη φράση που της είπατε; Γιατί δεν αναφερθήκατε στη συμπεριφορά της αλλά στο ντύσιμό της. Αντιθέτως μένω με την εντύπωση ότι συσχετίσατε το ντύσιμο με τη συμπεριφορά της, δηλαδή ότι όλες όσες ντύνονται έτσι το κάνουν για να τις προσέξουν ή για προκαλέσουν και να τύχουν μιας ευνοϊκότερης μεταχείρισης πλεονεκτώντας σε σχέση με κάποια άλλη (η γυναίκα του ή ενδόμυχα… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Panagiotis Kesog

σαφως και συμπεριφορες σχολιασα και οχι το ντυσιμο. απλα συνεπεσαν οι συμπεριφορες της με το ντυσιμο της. αυτοι και αυτη, καταλαβαν πολυ καλα τι σχολιασα…. και σαφως οσες ντυνονται ετσι το κανουν για να τις προσεξουν. αυτο δεν σημαινει οτι το κανουν για να μην δουλευουν και να πληρωνονται για να κανουν σεξ με το αφεντικο, οπως εκανε η συγκεκριμενη. δεν εχω κατι με τις εκδιδομενες, αλλα αυτο ειναι αντιποιηση επαγγελματος. μπορει να το κανουν για να προσελκυσουν ερωτικο ενδιαφερον, η θαυμασμο, χωρις να το μπλεκουν με την επαγγελματικη τους εξελιξη. δικαιωμα τους. ΦΥΣΙΚΑ και δεν μπορουσα να πω πιο… Διαβάστε περισσότερα »

Panagiotis Kesog
Panagiotis Kesog
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

” απλα συνεπεσαν οι συμπεριφορες της με το ντυσιμο της” To ζήτημα είναι ότι ΔΕΝ γίνεται να συμπέσουν οι συμπεριφορές με το ντύσιμο κάποιου! Γιατί αυτό δείχνει ότι όταν βλέπετε το ντύσιμο κάποιου προκαταβάλλεστε και σχηματίζετε ήδη μια άποψη χωρίς να τον ξέρετε. Ουσιαστικά λέτε ότι βλέποντας το ντύσιμο κάποιου αυθαίρετα συμπερένετε πράγματα για το χαρακτήρα του. Δηλαδή αν κάποιος-α φοράει έξωμο τι συμπέρασμα βγαίνει; Αν φοράει deux piece; Μicro-mini; “και σαφως οσες ντυνονται ετσι το κανουν για να τις προσεξουν” Συνοπτικά αυτό είναι και η αιτία της δικής μου ένστασης. Δεν ντύνονται όλες για να προσελκύουν το ενδιαφέρον των… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Panagiotis Kesog

“Ουσιαστικά λέτε ότι βλέποντας το ντύσιμο κάποιου αυθαίρετα συμπερένετε πράγματα για το χαρακτήρα του.” πρωτα απ ολα, δεν συμπεραίνω απο το ντυσιμο. τον ηξερα τον χαρακτηρα της και την συμπεριφορα της, οταν ειδα το ντυσιμο. και φυσικα, αν και απρεπο για γραφειο το ντυσιμο, ποτε δεν θα σχολιαζα ενα σεξι ντυσιμο απλα επειδη ειναι λαθος το μερος για να το φορεσεις, και σιγουρα δεν θα προσβαλα την κοπελα. απλα μου εδωσε πατημα με το ντυσιμο της, να της πω οτι ασχολειται με το βρακι της μεσα στο γραφειο κι εχουμε αηδιασει ολοι. να παει στην κρεβατοκαμαρα της το αφεντικο- γκομενο… Διαβάστε περισσότερα »

Μακαρονοτέρας, το αληθινό
Μακαρονοτέρας, το αληθινό
5 χρόνια πριν

Σε περιπτώσεις που ακούω ότι κάποιος αγνοεί ή απαξιώνει τα αισθήματα που νιώθει ο άλλος μου έρχεται η φράση “Give him a taste of his own medicine”. Δεν το αναφέρω με την έννοια της εκδίκησης, αλλά με την έννοια ότι, αφού δεν μπορείς να το κατανοήσεις, τότε ίσως το καταλάβεις αφού το αισθανθείς κι εσύ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορείς να του πεις σε εντελώς casual φάση, ότι σε φλερτάρει κάποιος από τη δουλειά και ότι το βρίσκεις πολύ χαριτωμένο. Όταν θα έχει κι αυτός τον σπόρο της αμφιβολίας, ενώ θα λείπει κιόλας, να να δούμε αν θα τον τσούξει το… Διαβάστε περισσότερα »

Λώνσομ Κάουμποη
Λώνσομ Κάουμποη
5 χρόνια πριν

Είναι αυτές βάσεις για μια ενήλικη, σοβαρή σχέση όμως?

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν

Πέρα από όσα λένε και οι αγαπητοί συνχολιαστές, θα σου πρότεινα να καλέσεις τη συγκεκριμένη συνάδελφο σπίτι σας (αν δε μένετε μαζί, έστω κάπου έξω για φαγητό). Εκεί θα δεις πολλά και θα δει και ο σύντροφός σου πολλά. Ο πειρασμός να την καρφώσεις με το πηρούνι θα είναι μεγάλος, αλλά θέλω να είσαι ψύχραιμη.

Curly Princess
Curly Princess
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Που θα οφελήσει μια τέτοια συνάντηση όμως; Η γράφουσα θα δει αυτά που έχει ξαναδεί φαντάζομαι, ο σύντροφος;

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν

Χαχα απολαυστική απάντηση.
Τί άλλο θέλει ο λεγάμενος για να νιώσει επιθυμητός;
: )
Η άλλη συνάδελφος να ξέρεις έχει δει ήδη πολλά και ήθελε να σου ανοίξει τα μάτια. Μην το προσπερνάς, ήταν σωστή.

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

*

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
5 χρόνια πριν

Εγω δυστυχώς νομίζω ότι της το είπε γιατί στο γραφείο το έχουν τούμπανο και ήθελε να της ανοίξει τα μάτια. (Όχι ότι απαραίτητα την κερατώνει, αλλά ότι η κοπέλα τον θέλει και είναι διαχυτικη και αυτός άλλο που δε θέλει)