in

Αγαπητή «Α, μπα»: Έχω ιδέα για μια νέα στήλη

Ξέρω ότι το ξέρουμε εδώ μέσα ότι πρέπει να αντιδρούμε

Αγαπητή Α,μπα και αναγνώστες να έχετε μια υπέροχη μέρα! Δεν λέω άλλα, παρά μόνο το ότι έχω ιδέα για νέα στήλη. Η στήλη προτείνω να λέγεται “Αντέδρασα”. Βέβαια δεν είμαι και η καλύτερη στο να βρίσκω τίτλους και ονόματα, κι αυτό το αφήνω πάνω σας. Ακούω συνεχώς όσο διαβάζω τη στήλη το “μη φοβάσαι να γίνεις δυσάρεστη”. Αυτό το χώνεψα σαν ιδέα πολύ σύντομα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

f6caa5a1aa8b64179ab49cab85f4aff7

Αγαπητή Α,μπα και αναγνώστες να έχετε μια υπέροχη μέρα! Δεν λέω άλλα, παρά μόνο το ότι έχω ιδέα για νέα στήλη. Η στήλη προτείνω να λέγεται “Αντέδρασα”. Βέβαια δεν είμαι και η καλύτερη στο να βρίσκω τίτλους και ονόματα, κι αυτό το αφήνω πάνω σας. Ακούω συνεχώς όσο διαβάζω τη στήλη το “μη φοβάσαι να γίνεις δυσάρεστη”. Αυτό το χώνεψα σαν ιδέα πολύ σύντομα. Αυτό που δεν έχω καταφέρει κι ειλικρινά πιέζομαι να βρω το θάρρος και κάθε φορά που το βρίσκω νιώθω τρομερά περήφανη, είναι να αντιδρώ, όταν πρέπει, ειδικά σε σεξιστικές και παρεμβατικές συμπεριφορές. Αυτό σε συνδυασμό με την ιστορία της γυναίκας που συγύρισε τον τύπο στο μετρό που την έτρωγε με τα μάτια και ένιωσε περήφανη κι έστειλε να μας το πει, μου έδωσε την ιδέα να κάνουμε μια νέα στήλη, στην οποία θα κάνουμε ακριβώς αυτό: θα στέλνουμε τις ιστορίες μας που καταφέραμε κι αντιδράσαμε και γίναμε δυσάρεστες. Έτσι, περιγράφοντας τις εμπειρίες μας και το πώς αντιδράσαμε σε αυτές να βοηθούμε να βρουν κι άλλες το θάρρος και να θέτουν τα όρια τους. Έτσι ακριβώς, όπως μας έστειλε εκείνη η αναγνώστρια της προάλλες. Ναι, ξέρω ότι το ξέρουμε εδώ μέσα ότι πρέπει να αντιδρούμε, αλλά από την προσωπική μου εμπειρία ξέρω πόσο δύσκολο είναι να διωχθεί ο φόβος της αντίδρασης από πάνω μας.

Κάθε μέρα και πιο πολύ θάρρος

Ωραία ιδέα. Το αφήνω εδώ, για να δω αν θα έρθουν συμμετοχές, όπως έγινε με τον κάζουαλ σεξισμό (που πάει υπέροχα, έχουμε συνέχεια νέα ποστ, ευχαριστούμε πολύ παιδιά, είναι από τις αγαπημένες μου στήλες, τη διαβάζω κάθε μέρα με περιέργεια).

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

34 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Open S
Open S
5 χρόνια πριν

Ιδέα για τίτλο: “Επιτέλους δυσάρεστοι”

MagosTouOzz
MagosTouOzz
5 χρόνια πριν

Έχω πρόσφατη ιστορία με παππού που πάρκαρε μπροστά από το μαγαζί σε πεζοδρόμιο και δεν καταλαβαίνε από λόγια και ευγένειες, και εγώ να προσπαθώ να μην γίνω δυσάρεστη. Μια δυο, λέω στο @#&@ με την ευγένεια και περνω την τροχαία. Ήρθε μου ζήτησε και λογαριασμό μετά, και του είπα ότι κάθε φορά που παρκάρει θα περνω την τροχαία.
Μου έχει βγει το όνομα της ξυνης στην γειτονιά και πολύ το χαίρομαι. Τώρα πια αν τολμήσει ακόμα και μηχανάκι να παρκάρει, με το κινητό και βγάζω επιδεικτικά φωτό τις πινακίδες… Για παν ενδεχόμενο !!

Leave it to Beaver
Leave it to Beaver
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  MagosTouOzz

Σύμφωνα με την Α.Π.Δ.Π.Χ. οι πινακίδες αποτελούν προσωπικά δεδομένα. Οπότε πρόσεξε με τις φώτο γιατί όλο και κάποιος αργόσχολος δικομανής θα βρεθεί στο πεζοδρόμιο σου. Τροχαία και μόνο τροχαία.

Piripiri
Piripiri
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  MagosTouOzz

Συντροφικους χαιρετισμους! Προσθεσε με στις ξινες της γειτονιας. Καλα κανεις. Ετσι πρεπει να κανουμε ολοι κι ας γινομαστς δυσαρεστοι.

Mourmour
Mourmour
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  MagosTouOzz

“Ξυνή” της γειτονιάς, σου σφίγγω το χέρι με περηφάνια και αλληλεγγύη. Λογοφέρω σχεδόν καθημερινά με ανθρώπους που φέρονται στον δρόμο λες και είναι μόνοι τους και αυτό ξεκίνησε από την πλατεία της γειτονιάς μας, όπου τα μηχανάκια τη διασχίζουν ανέμελα προκειμένου να κόψουν δρόμο. Ο άντρας μου μου λέει πως ψάχνονται για καβγά και η δική μου απάντηση είναι πως αν ω μη γένοιτο χτυπήσει το παιδί μας ή το παιδί του διπλανού μας να μη βγάλει κουβέντα κατόπιν εορτής, γιατί όταν έπρεπε δεν είχε μιλήσει.Η σιωπή είναι συνενοχή. Έχω αποφασίσει πως θα βρεθούν να με ακούν στην τροχαία.

Σεξτίνα Ακουαφίνα
Σεξτίνα Ακουαφίνα
5 χρόνια πριν

Μου αρέσει η ιδέα! Ένας άλλος τίτλος της στήλης θα μπορούσε να είναι “Έγινα Δυσάρεστη”;

Eva A.
Eva A.
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σεξτίνα Ακουαφίνα

Προσωπικά θα προτιμούσα να μην είχε “φύλο” ο τίτλος… οι διακρίσεις και από τις δύο πλευρές δε μου αρέσουν (αν κατάλαβα καλά η θεματοθέτρια δε μιλάει μόνο για περιστατικά σεξισμού). Και το “αντέδρασα” μου ακούγεται αρκετά δυναμικό. 🙂

Cloud on Toast
Cloud on Toast
5 χρόνια πριν

Αντέδρασα και γω μια φορά και μου βγήκε ξινό. Ενας τεχνικός με βοήθησε να λυσουμε ένα θέμα και μου ειπε Γειά σου κούκλα!
Ειμαι διευθύντρια εκεί μέσα, και στους άντρες στην αντίστοιχη θέση ειναι με το σεις και με το σας. Οπότε ευγενικά του είπα πως δεν ειναι σωστή προσφώνηση αυτή. Τέλος παντων, την άλλη μέρα πέθανε. Έπαθα σοκ και άρχισα να λέω τι κακιά που είμαι που του την είπα και αυτός μετά πέθανε.

Jenny Barnes
Jenny Barnes
5 χρόνια πριν

Νομίζω ότι είναι πολύ ωραία ιδέα! Εγώ να πω πως αυτό το “μη φοβάσαι να γίνεις δυσάρεστη” με βοήθησε πολύ. Κυρίως με βοήθησε να διαχειρίζομαι το αίσθημα της ντροπής αλλά και του φόβου που ένιωθα, όταν κατάφερνα να αντιδράσω με αποτέλεσμα, κάποιες φορές, να γίνω δυσάρεστη. Μόλις άρχιζα να αμφιβάλλω με σκέψεις όπως “ίσως ήσουν αγενής”, “ίσως δεν χρειαζόταν να μιλήσεις”, “τώρα που τον/την δυσαρέστησες θα έχεις άσχημες συνέπειες”, “θα λένε για σένα ότι είσαι ξινή και bitch” κ.α. αμέσως σκεφτόμουν αυτή την φράση της Α,μπα. έπαιρνα θάρρος και σταματούσα να με αμφισβητώ. Επίσης, αποδέχτηκα το γεγονός ότι το να… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν

Εγώ τη φοβάμαι τη θάλασσα, ενώ την υπεραγαπώ. Ο άντρας μου είναι δεινός κολυμβητής και ήταν της άποψης, όπως πολλοί, ότι πρέπει να πάω στα βαθιά για να σταματήσω να φοβάμαι, όχι να κολυμπάω στα ρηχά. Του είπα ότι αυτό που με τρομάζει είναι ότι δε θα μπορέσω να ανταπεξέλθω, ότι εν τέλει θα με τραβήξει κάτω και θα πιω νερό, και θα πάθω ασφυξία. Ο άντρας μου έμαθε μπάνιο μ’ένα τρύπιο σωσίβιο, όταν ήταν μικρούλης. Εγώ έμαθα σχεδόν μόνη μου, στην εφηβεία, κι αυτό επειδή υπεραγαπώ τη θάλασσα. Όμως τη φοβάμαι. Δεν γίνεται να πάψω να τη φοβάμαι επειδή… Διαβάστε περισσότερα »

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν

Θεά Μίτσι! Υποκλίνομαι.

Snape
Snape
5 χρόνια πριν

Προτεινομενος τιτλος στηλης
«Εγινα δυσαρεστη και ειμαι εντάξει!»

Μουσίτσα
Μουσίτσα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Snape

Να έχουμε και απονομή αμπομεταλλίου στο τέλος κάθε μηνα / εβδομάδας με την πιο δυναμική και ενδιαφέρουσα αντίδραση μετά απο ψηφοφορία των αμποαναγνωστών 🙂

Ni.Ta
Ni.Ta
5 χρόνια πριν

Θυμάμαι μια φορά στο αστικό που ένας αχρείος με χούφτωσε κ γύρισα κ του είπα δυνατά κ θυμωμένα : τα χέρια σας με ενοχλούν! Κατέβηκα στην επόμενη στάση φουρκισμένη, αναστατωμένη και κατακόκκινη που το είπα μπροστά σε τόσο κόσμο. Τώρα τι σόι αντίδραση ήταν αυτή με τον πληθυντικό, με το να κατέβω νωρίτερα από την στάση μου και με την ντροπή δεν ξέρω.. πάντως μίλησα!

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν

Μπράβο Μίτσι! Αυτός τί σου απάντησε άραγε;

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Πάλι καλά που δεν σου είπε ότι φταις κιόλας, το έχω ακούσει κι αυτό, “δύσκολο να σε ικανοποιήσει εσένα κάποιος”. Εντωμεταξύ ο τύπος δεν ήξερε που του παν τα τέσσερα, το ματζαφλάρι του κι άγιος ο θεός.