in

Αγαπητή «Α, μπα»: Έχω θέμα με το small talk

Τη βγάζει κι’άλλος κόσμος στα βουβά;

Καλήμερα Λένα και αναγνώστες! Έχω θέμα με το small talk. Δεν ξέρω τι να συζητήσω με την αισθητικό την ώρα του λέιζερ ή με την κομμώτρια. Από τη μια δε θέλω να δώσω προσωπικές πληροφορίες, από την άλλη κοινωνικά θέματα είναι τζιζ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

0d6c9ed4efaafb6d741da6d08e932f40

Καλημερα Λενα και αναγνωστες ! Εχω θεμα με το small talk . Δεν ξερω τι να συζητησω με την αισθητικο την ωρα του λειζερ ή με την κομμωτρια.Απο τη μια δε θελω να δωσω προσωπικες πληροφοριες , απο την αλλη κοινωνικα θεματα ειναι τζιζ γιατι δεν ξερεις τι αποψαρα μπορει να ακουσεις , οποτε μενω σε μια αμηχανη σιωπη . Το αποτελεσμα ειναι να μην απολαμβανω την υπηρεσια που δεχομαι (κατ επεκταση δεν καταλαβαινω πως καποιες γυναικες θεωρουν την περιποιηση στο κομμωτηριο κατι χαλαρωτικο), το περναω μες το αγχος μετρωντας τα λεπτα για να τελειωσει .Και αναρωτιεμαι , ειναι αυτο κατι το αναμενομενο ?Δηλ τη βγαζει κ αλλος κοσμος στα βουβα κ δε χρειαζεται να ανησυχω ? γιατι η εικονα που εχω απο τη μαμα μου, που μπορει να μιλησει με τον οποιονδηποτε για οτιδηποτε , με φερνει στο δευτερο ερωτημα που ειναι : πειτε ρε παιδια καμια ιδεα για αναλαφρα θεματα small talk !

– στην τριχα

Αν δεν σου βγαίνει, μην το πιέζεις, θα τα κάνεις χειρότερα.

Η καλή κομμώτρια και η καλή αισθητικός καταλαβαίνουν πότε ο πελάτης δεν θέλει να μιλήσει, και το σέβεται χωρίς να δημιουργείται αμήχανη σιωπή. Βρες τέτοιες και θα βρεις και την υγειά σου. 

Σταμάτησα να αγχώνομαι για το small talk σε τέτοιες περιπτώσεις όταν σταμάτησε να με νοιάζει τι θα σκεφτεί ο άλλος για μένα. Από τότε το κάνω πολύ εύκολα. Παίρνει πολλά χρόνια, αλλά αν το έχεις δουλέψει, έρχεται κάποια στιγμή.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

27 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
bella ciao
bella ciao
5 χρόνια πριν

Small talk… Θα έπρεπε να θεωρείται τοπ προσόν μαζί με τα μεταπτυχιακά και την προυπηρεσία! Πήγαινα παλιά σε μία μανικιουρίστ, που είχε τελειοποιήσει την τεχνική! Κι ενώ δεν είχε κανένα τρομερό ταλέντο σε αυτό που έκανε, στο ινστιτούτο της κάναμε ουρά!! Έβγαινες από κει ανανεωμένη μέσα κι έξω! Με ύφος ανάλαφρο κι ένα υπέροχο χαμόγελο, σου έλεγε ένα σωρό πράγματα περί ανέμων και υδάτων, έβαζε πινελιές χιούμορ και συνέδεε γεγονότα και κουτσομπολιά διασήμων με δικές της ιστορίες, με εναν εντελώς παράδοξο τρόπο! Αυτό, σε συνδυασμό με κάτι χαζο-δωράκια που μας έκανε (φούξια λίμες και παντόφλες μίας χρήσης), μας έκανε να… Διαβάστε περισσότερα »

δε σου λέω!
δε σου λέω!
5 χρόνια πριν

Δεν καταλαβαίνω γιατί αμφιταλαντεύεσαι μεταξύ προσωπικών και κοινωνικών θεμάτων, τίποτα από τα δύο δεν ενδείκνυται για small talk. Μερικά παραδείγματα από τα θέματα συζήτησης μου με την κομμώτρια και τη μανικιουρίστα μου: – Πολύ κρύο δεν έχει σήμερα;/ μου τη δίνει η υγρασία/ προτιμώ χίλιες φορές το καλοκαίρι – και ακολουθεί συζήτηση για τον καιρό που είναι basic θέμα small talk – Λέω να κάνουμε χαλαρή μπούκλα, γιατί το βράδυ έχω να πάω σε ένα παρτυ κι ηθελα να βάλω κάτι μεγάλα σκουλαρίκια και θα ταιριάζουν, κάτσε να στα δείξω, σ’ αρέσουν; ναι κι εγώ έχω κάτι παρόμοια, και τι… Διαβάστε περισσότερα »

NANA KOMSI
NANA KOMSI
5 χρόνια πριν

Δεν μου αρέσει να μιλάω στο κομμωτήριο και στην μανικιουρίστα για τον απλούστατο λόγο, ότι. όπως εσύ, ΔΕΝ το έχω. Εμένα επίσης με κουράζει. Έτσι λέω τα βασικά, καλημέρα, καλησπέρα, τι κάνεις, πάντα χαμογελάω και μετά ανάλογα ή διαβάζω κάνα περιοδικό ή ακούω τη μουσική που συνήθως έχουν αυτά τα μαγαζιά. Και με το κινητό επίσης μπορεί να περάσει η ώρα σου. Χειρότερο είναι στο ταξί που με το ζόρι, έχεις δεν έχεις κέφι, πρέπει να αναλύσεις όλα τα πολιτικά και κοινωνικά θέματα με τον άγνωστό σου ταξιτζή. Εκεί ναι, δεν παίζεται.

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν

Έχω κι εγώ το ίδιο θέμα κι αυτό που έχω βρει ως λύση είναι να τις ρωτάω για εκείνες, δηλαδή πώς πάει η δουλειά, αν είναι καλά η υγεία τους, τα παιδιά τους, ο γκόμενος κλπ. Όταν ρωτούν για τα δικά μου, απαντώ μια χαρά όλα και το αφήνω εκεί. Αυτά όταν έχω όρεξη, όταν δεν έχω φαίνομαι οπότε δεν μου πολυμιλάνε και εκείνες.
Το καλύτερό μου βέβαια είναι να πηγαίνω, να κάνουμε τη δουλειά μας και να χαιρετιόμαστε στην αρχή και στο τέλος, αλλά μόνο μία έχω συναντήσει που να είναι στην ίδια φάση 🙁

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν

Πωπω άστα. Στην πόλη μου μόνο στα χέρια δεν πιαστήκαμε με την κομμώτρια που επέμενε ότι χαλάρωση είναι να μη βάζει γλώσσα μέσα, να τραγουδάει και να κάνει χορευτικά. Πώς να χαλαρώσω χριστιανή μου αν δεν κάνεις ησυχία??? Στο μεταξύ δε μιλούσε μόνο σ’εμένα αλλά σε όοοολες τις πελάτισσες, βοηθούς, κούριερ. Αλλά κούρευε τέλεια + ότι πηγαίνω πολύ αραιά κομμωτήριο. Στην Αθήνα κάποια στιγμή, μαύρα χάλια εγώ ψυχολογικά, βλέπω ένα κομμωτήριο με μια πελάτισσα, κομμωτής, μια βοηθός, λέω θα μπω να κουρευτώ αν μπορεί. Άμα έχεις στερεότυπα έτσι την πατάς. Είπα κομμωτής είναι, δε θα μιλάει. Ρωτάω, λέει βεβαίως αλλά… Διαβάστε περισσότερα »

Να γελάς και να κλαίς
Να γελάς και να κλαίς
5 χρόνια πριν

Σε καταλαβαίνω απόλυτα!!! Βαριέμαι και τη ζωή μου σε αυτές τις ανούσιες συζητήσεις και καθόλου δεν με νοιάζει αν με πουν ξυνή. σνόμπ ή “περίεργη”. Οπότε μόλις μπαίνω αναφωνώ όλο χαρά “”α!!! Καινούρια περιοδικά!!!”.Αρπάζω ένα, βάζω τα γυαλιά μου και δείχνω τόσο απορροφημένη που δεν τολμά κανείς να με διακόψει.
Μπορεί να αποκτώ πλήρη άποψη για το τι φορούσε η Μενεγάκη κάθε μέρα τον τελευταίο μήνα αλλά το θεωρω προτιμότερο απο το να δηλώσω πως κάνω τον κιμά για τα μπιφτέκια.

karcharias
karcharias
5 χρόνια πριν

Μεγαλύτερο πρόβλημα έχει αυτός που σου προσφέρει την υπηρεσία..οπότε μη σκας..

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν

Δεν χρειάζεται να συζητήσεις τίποτα. Κλείσε τα μάτια, χαλάρωσε κι απόλαυσέ το, είναι από τις σπάνιες στιγμές που δεν χρειάζεται να κάνεις εσύ κάτι, γι’ αυτό πληρώνεις άλλωστε. Δες πως κάθονται οι πίθηκοι και τους ξεψυρίζουν, κάτι τέτοιο. Μην κοιμηθείς όμως, γιατί μπορεί τα μαλλιά σου να βγουν όντως σαν της Μενεγάκη, ειδικά αν το έχεις συζητήσει προηγουμένως.

Chanandler Bong
Chanandler Bong
5 χρόνια πριν

Τα τελευταία 3 χρόνια και μετά από κάμποσο ψάξιμο πηγαίνω σε μια συγκεκριμένη κομμώτρια παρότι η απόσταση είναι μεγάλη, όχι γιατί είναι η καλύτερη που έχω συναντήσει, αλλά γιατί κάνει τη δουλειά της χωρίς να μου μιλάει- κάτι που την καθιστά την καλύτερη που έχω συναντήσει.

3,14159265
3,14159265
5 χρόνια πριν

Συμπάσχω!
Δε μου αρέσει καθόλου το υποχρεωτικό small talk και η επίπλαστη ευγένεια που επικρατεί σε αυτούς τους χώρους. Αντιμετώπιζα την επίσκεψη στο κομμωτήριο λες και πήγαινα στον οδοντίατρο. Ας είναι καλά κάποιες youtubers που με έμαθαν να κουρεύομαι μόνη μου και πλέον έχω να πατήσω σε κομμωτήριο πάνω από 3 χρόνια.

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  3,14159265

Τι εννοείς αγαπητέ/ή π για τον οδοντίατρο; Μου έχουν δαγκώσει τα δάχτυλα στην προσπάθειά τους να σχολιάσουν/κουτσομπολέψουν/γελάσουν ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΟΜΑ. 😆 Δεν υπάρχει γιατρειά.

Karlee
Karlee
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Χαχαχ εντελβαις θε@

3,14159265
3,14159265
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Χαχαχαχα Εντελβάις!
Εμένα όμως μου έχει τύχει και το άλλο. Να είμαι με όλα αυτά τα ματζαφλάρια στο στόμα και ο οδοντίατρος να μου κάνει άσχετες ερωτήσεις. Ρε φιλαράκι, πώς περιμένεις να απαντήσω;;;

Moura
Moura
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  3,14159265

Στείλε κανένα link!

3,14159265
3,14159265
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Moura

Έχω μακριά μαλλιά
https://www.youtube.com/watch?v=9ZihyBh8aqY

3,14159265
3,14159265
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Moura

Προσπάθησα αλλά μάλλον δεν επιτρέπεται. Σόρρυ άδμινς.
Να περάσει, δε βρίζω 😛