in

Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι τόσο χειριστικός και εγώ ενδίδω

Πώς μπορώ να αρνηθώ;

Αγαπητή Λένα και αγαπητοί σχολιαστές. Τώρα που γράφω είναι 30/11, ελπίζω όταν θα μου απαντήσεις να μην συνεχίσω να έχω αυτό το θέμα και να σου στείλω ένα αισιόδοξο update. Πριν από ένα χρόνο χώρισα από την 4 ετών σχέση μου, που θεωρούσα ότι είναι η σχέση της ζωής μου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7121f2538af85ce079040ec609750cec 1

Αγαπητή Λένα και αγαπητοί σχολιαστές. Τώρα που γράφω είναι 30/11, ελπίζω όταν θα μου απαντήσεις να μην συνεχίσω να έχω αυτό το θέμα και να σου στείλω ενα αισιόδοξο update. Πριν από ένα χρόνο χωρίσα από την 4 ετών σχέση μου, που θεωρούσα ότι είναι η σχέση της ζωής μου. Ο σύντροφός μου μάλλον δεν έβλεπε το ίδιο και μετα από “πιέζομαι”, “δεν έχω χρόνο” ,μου είπε αντίο. Δεν είχαμε δράματα, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που γινόταν, είχαν στερέψει τα δάκρυα. Πήγαινα ήδη σε ψυχολόγο απο την προτελευταία φορά που χωρίσαμε και αυτό με βοήθησε πολύ. Στις αρχές τον ενοχλούσα με χαζές προφάσεις αλλά μετά από λίγους μήνες και πολλές συζητήσεις, τέλος. Και εκεί ξεκινάει αυτός. Ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θέλει να ξαναείμαστε μαζί αλλά θέλει να μιλάμε ανθρώπινα. ΑΛΛΑ στέλνει μηνύματα, κάνει ανήθικες προτάσεις (που στην αρχή ενεδιδα μηπως και ξαναημασταν μαζί, το παραδέχομαι). Όμως, πλέον έχω φτάσει σε σημείο που αντιλαμβάνομαι ότι δε θέλω να είμαι μαζί του, βλέπω πιο καθαρά, καλό το σεξ, δε λέω, αλλά είναι φαύλος κύκλος. Αλλά βρε Λένα, είναι τόσο χειριστικος, αρχίζει αυτά τα ” τώρα αλήθεια, είσαι εσύ άνθρωπος που σκέφτεται τόσο στενομυαλα; ” και εγώ πέφτω. Προσπαθώ πολύ μέχρι να πέσω αλλά πέφτω. Πραγματικά προσπαθώ πολύ. Αντιλαμβάνομαι βήμα προς βήμα τους χειρισμούς του , βλέπω ακριβώς τι κάνει και δεν βρίσκω τρόπο να το αντιμετωπίσω χωρίς να χαλάσουμε τις καρδιές μας. Δε θέλω να μη ξαναμιλησουμε ποτέ , επειδή είπα όχι σε κάτι. Γιατί πραγματικά θα ήθελα μια ανθρώπινη επαφή ,που όντως εχουμε, οταν το θέμα δε πάει στο πονηρό. Πάντα μου λέει “μα πραγματικά πρέπει να σου αρέσει που σκέφτομαι μόνο εσένα..” αλλά δε μπορώ, όσο και να μου αρέσει το σεξ μαζί του, οσο και να ήταν ιδιαίτερο και τοπ κομμάτι για μας, νιώθω φθηνή μετά. Οπότε του λέω όχι και λέει “οκ, κατάλαβα, νόμιζα πως σου άρεσε και εσενα..” νιώθω χάλια. Γιατι μπορεί να μου αρέσει αλλά πρέπει να μπει ένα φρένο. Η ερώτηση μου είναι: πώς μπορώ να αρνηθώ χωρίς να γίνω δυσάρεστη; Ή πώς μπορω-ακομη και όταν ενδιδω σε κάτι επειδή το θελω- να μη νιώθω άσχημα; Αν και τις περισσότερες φορές δε ξέρω αν το θέλω ή πιεζομαι επειδή το θέλει αυτός. Δεσποινίς μπέρδεμα ή αλλιώς Δήμητρα

Αχ Δήμητρα, αχ, αχ αχ αααχ ΑΧ. Αχ.

Ο αιώνιος φόβος. Να μην γίνεις δυσάρεστη… γιατί αν γίνεις δυσάρεστη, θα φύγει.

Αν κάνεις σεξ μαζί του για να μην φύγει, και αν φύγει, επειδή δεν κάνεις σεξ μαζί του, τότε – κάτσε μια στιγμή και σκέψου λογικά, χωρίς τον φόβο σου

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΑΦΗ;

Έχετε μια «ανθρώπινη» επαφή, όσο εσύ δέχεσαι να κάνεις σεξ μαζί του – ενώ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ. Έχετε μια «ανθρώπινη επαφή» υπό όρους, τους δικούς του όρους όμως μόνο. Δεν έχει τίποτα από αυτό που θα ήθελες να έχει η σχέση που έχετε τώρα. Είναι τρομερά άνιση και είναι εις βάρος σου.

Το ότι σου αρέσει το σεξ μαζί του δεν σημαίνει ότι το κάνεις με τη θέληση σου. Σου αρέσει επειδή εκείνες τις στιγμές νιώθεις ότι σε θέλει. Μετά, θυμάσαι ότι δεν σε θέλει, και ότι σε έχει πιέσει και σε έχει χειριστεί για να το δεχτείς. Και νιώθεις χάλια. Και πάλι από την αρχή, αυτός προσπαθεί να σε πείσει ότι το σεξ είναι μόνο σεξ, ενώ ταυτόχρονα είσαι τόσο σημαντική για αυτόν που μόνο με σένα θέλει να κάνει σεξ – αλλά μόνο σεξ, τόσο σημαντική είσαι.

Πηγαίνεις σε ψυχολόγο τώρα; Δεν το διευκρινίζεις. Πραγματικά το ελπίζω, αν όχι, πρέπει να ξαναπάς. Θα το αρνηθείς, θα φύγει, και θα το ξεπεράσεις. Και θα καταλάβεις πόσο κακό έκανες στον εαυτό σου που επέτρεψες σε κάποιον να σου φερθεί έτσι. Αλλά κι αυτό θα το ξεπεράσεις, και θα βγεις πιο σοφή από την άλλη πλευρά. Κι αυτό είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

24 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
JanetWeiss
JanetWeiss
5 χρόνια πριν

Νομίζω πρέπει να καθιερώσουμε μια διαδικασία ολες οι «δε θελω να γίνω δυσάρεστη» που να μας υποχρεώνει να γινόμαστε δυσάρεστες μια φορά τις δύο βδομάδες για να δούμε τι ωραία που είναι να κάνεις αυτό που θες και να διεκδικείς τη θέση σου. Το ονομάζω «όρκο δυσαρέσκειας», ποιος είναι μέσα;;

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν

καλή μου Δήμητρα, ένας μόνο τρόπος υπάρχει. Να κόψεις επαφή μαχαίρι. Είναι σαν το τσιρότο, θα το τραβήξεις μια και έξω, θα πονέσει στην αρχή πολύ αλλά μετά θα είσαι ΟΚ. Αυτά τα μεσοβέζικα “να μιλάμε ανθρώπινα” και οποτε εχει κ..ς ο δικος σου να σε τουμπαρει για σεξακι, δε βγαινουν σε καλο. Δε στα λεω για να το παιξω εξυπνη και υπερανω, αλλα απο πικρη πειρα. Κάποια στιγμή θα πέσεις πολύ χαμηλά, θα σιχαθείς τόσο που εκεί θα το πάρεις απόφαση. Για να μη χάνεις όμως πολύτιμο χρόνο θα σου έλεγα να πάρεις μόνη σου την πρωτοβουλία. Όταν αποφάσισα… Διαβάστε περισσότερα »

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν

“Δε θέλω να μη ξαναμιλησουμε ποτέ , επειδή είπα όχι σε κάτι.” Γιατί; αν δηλαδή σταματήσεις να μιλάς στο χειριστικό γουρούνι θα χάσει η Βενετιά βελόνι; Εγώ λέω κόψτον τελείως, διέγραψέ τον από παντού, μπλοκαρέ τον στο κινητό και αστον να βράζει στο ζουμί του. Έχεις και μπορείς να βρεις ΠΟΛΥ καλύτερους ανθρώπους για να έχεις “ανθρώπινη επαφή”

Sailor Earth
Sailor Earth
5 χρόνια πριν

Για κάποιο λόγο τσαντίστηκα πολύ με τον αρχίδη τον πρώην σου. 4 χρόνια τα είχες με αυτόν; Σοβαρά τα είχες με ένα τέτοιο πράμα; Κρίμα, πολύ κρίμα. Πρέπει να μάθεις να λες όχι και να το φωνάζεις. Αγάπησε τον εαυτό σου. Σε έχει βάλει κάτω και σε πατάει γιατί ξέρει ότι τον παίρνει να το κάνει. Δε νομίζω ότι είσαι η μοναδική του εγω υποψιάζομαι ότι έχει και άλλη και αυτή την άλλη την έχει παραμυθιάσει για τα καλά. Αυτά που σκαρφίζεται και λέει είναι για γέλια… Είναι τόσο ηλίθιος ο τύπος που δεν μπορεί να βρει να πει κάτι… Διαβάστε περισσότερα »

Μπελ Ρεβ
Μπελ Ρεβ
5 χρόνια πριν

Το τρομερό ταλέντο που έχουν οι χειριστικοί άνθρωποι, είναι ότι οσμίζονται από χιλιόμετρα την αδυναμία του καθενός και με ποια συμπεριφορά τους, ποια κουβέντα τους θα πατήσουν πάνω εκεί.
Εν προκειμένω, μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει. Έχει βρει το αδύναμο σημείο σου (το να μην γίνεις δυσάρεστη) κι απολαμβάνει τους καρπούς της συμπεριφοράς του. Δεσποινίς μπέρδεμα, βάλε φτερά στα πόδια και ξεκίνα να τρέχεις!

De Leone
De Leone
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μπελ Ρεβ

Ποσό δίκιο έχεις !! Η πρώην μου έκανε ότι μπορούσε να μου σπάσει τα νεύρα και να φτάσω στο αμήν. Με τα νεύρα τσατάλια, έβαζα φωνή για να φύγει πάνω από το κεφάλι μου και αυτόματα γινόταν από θηρίο ένα ταπεινό χαμομηλακι. Ως ταπεινό χαμομηλακι με έπειθε ότι είμαι μια βίαιη εγωίστρια και μετά γινόμουν χαλί να με πατήσει για να αποδείξω ότι δεν είναι έτσι τα πραμματα … Μιλάμε είχα πάθει κρίση ταυτότητας και ήμουν συνέχεια σ’ αυτο το φαύλο κύκλο να κυνηγάω την ουρά μου…. Όταν πήρα χαμπάρι το μοτίβο αυτό και όταν καταλαβα ότι απλά δεν θα… Διαβάστε περισσότερα »

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν

Τι ανθρώπινη επαφή μπορείς να έχεις με κάποιον που σε χειρίζεται προς ίδιο όφελος, σε κάνει να νιώθεις χάλια και γενικά σε ζορίζει τόσο πολύ, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Γιατί να έχεις ανθρώπινη επαφή με αυτόν? Δεν έχεις άλλους ανθρώπους στη ζωή σου? Γιατί ζητάς συγκεκριμένα απλή ανθρώπινη επαφή από αυτόν?

v for vendetta
v for vendetta
5 χρόνια πριν

Καλά αλήθεια τώρα κάνεις την ερώτηση ”πώς μπορώ να αρνηθώ χωρίς να γίνω δυσάρεστη;”; Είσαι νέα στο Α-μπα, δεν εξηγείται αλλιώς.

Να γελάς και να κλαίς
Να γελάς και να κλαίς
5 χρόνια πριν

Mουρθε να κλάψω με την αφήγησή σου.Απέραντη πίκρα! Πόσος πόνος, πόση ενέργεια, πόσες ώρες,μέρες,μήνες χαμένοι για έναν παλιομαλ…άκα.
Το ξέρεις πως σε χρησιμοποιεί σαν σπερματοδοχείο γιαυτό αισθάνεσαι χάλια μετά. Γιατί του το επιτρέπεις? Μάζεψε τα κομμάτια σου,ζήτα βοήθεια, στήσου στα πόδια σου και στείλτον να γνωρίσει τη χούφτα του. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

Ικμάδα
Ικμάδα
5 χρόνια πριν

Αχ γίνεται πριν γίνεις δυσάρεστη και τον στείλεις στο καλό, να παίξεις λίγο πρώτα;
Α. Να του πεις πως έχεις καθυστέρηση.. και έκανες τεστ και τώρα τι κάνουμε;
Β. Να του δείξεις πως έχεις άλλο fuck body και περνάς καλά, αλλά το ψυχοπονάς το δόλιο που μόνο μαζί σου ..

Εντάξει πλάκα θα είχε να μαθαίναμε αντιδράσεις, όμως δεν αξίζει να ξοδέψεις στάλα ενέργειας, χρόνου.

NEXT!

ΛιλούκοΝαυαρχούκο
ΛιλούκοΝαυαρχούκο
5 χρόνια πριν

Γίνε βρε γλυκό μου κορίτσι δυσάρεστη. Γίνε. Πες του, “το σεξ μαζί σου μου αρέσει, αλλά ο υπόλοιπος δε μου κάνεις οπότε ούτε το σεξ μαζί σου μου κάνει, τελικά”. Κι όταν κάνεις χώρο στη ζωή σου και κυρίως συναισθηματικό χώρο, στο μυαλό σου, θα βρεις κάποιον που να σου κάνει, πραγματικά, και δε θα βασανίζεσαι. Μακάρι να το είχα καταλάβει κι εγώ αυτό όταν βρέθηκα στη θέση σου. Το κατάλαβα με πολύ πόνο αυτό που σου λέω. Δε χρειάζεται να εισαι ουτε άνετη ούτε υπεράνω ουτε τίποτα. Γίνε δυσάρεστη, σε παρακαλώ.