in

Αγαπητή «Α, μπα»: Γύρισαν το σεντόνι πίσω για να μην τους βγει το παιδί γκέι

Και όχι δεν αστειεύονταν

Αγαπητή Α,μπα, βγήκαμε προ ημερών με ένα ζευγάρι φίλων που έχουν ένα νεογέννητο αγοράκι. Ήρθε η συζήτηση και στο μικρό και ένα σεντόνι που του έφεραν δώρο που είχε γαλάζιο και ροζ και το γύρισαν πίσω για να μην τους βγει το παιδί γκέι. Και έπαθα εγκεφαλικό ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

84308ac315f7eb6b8bfc6aafeab6f6b9

Αγαπητή Α,μπα, βγήκαμε προ ημερών με ένα ζευγάρι φίλων που έχουν ένα νεογέννητο αγοράκι. Ήρθε η συζήτηση και στο μικρό και ένα σεντόνι που του έφεραν δώρο που είχε γαλάζιο και ροζ και το γύρισαν πίσω για να μην τους βγει το παιδί γκέι. Και έπαθα εγκεφαλικό. Οι δικοί μου φίλοι όχι μόνο σκέφτηκαν με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο ενήργησαν βάσει αυτής της σκέψης, αλλά δεν ντράπηκαν να το πουν και προς τα έξω. Ξεροκατάπια και τους ρώτησα αν σοβαρολογούν, αν έχουν ενδείξεις ότι το ροζ στα σεντόνια διαμορφώνει το σεξουαλικό προσανατολισμό των παιδιών και εν τέλει, αν τους πειράζει τόσο πολύ αν στο παιδί τους θα αρέσουν τα αγόρια. Ήλπιζα ότι θα μου έλεγαν ότι απλώς με πείραζαν, αλλά όχι, μετά από διάφορες ασυναρτησίες μου είπαν, “καλά κάνε εσύ πρώτα παιδί και θα δούμε αν θα φοβάσαι μην φέρει τον Μπάμπη αντί για την Αννούλα”. Τους απάντησα ότι πιο πολύ με τρομάζει ο κόσμος στον οποίο θα έρθει και το παιδί μου και ο Μπάμπης και η Αννούλα. Στο μυαλό μου ούρλιαζαν προσβολές που ήθελα να ξεστομίσω, αλλά κρατήθηκα, το μαλακώσαμε λίγο το θέμα και πήγαμε σπίτια μας. Τώρα μας παίρνουν τηλέφωνο να βρεθούμε, να πάμε να δούμε τον μικρό αλλά κάτι έχει κλονιστεί μέσα μου στις σχέσεις μας. Εντάξει, ξέρω, να μην πέφτουμε από τα σύννεφα με το τί σκέφτονται οι γύρω μας, αλλά πρέπει να το ξεπεράσω το σοκ; Μπορείς να συναναστρέφεσαι κατά τα λοιπά αξιόλογους ανθρώπους όταν έχουν τέτοιες αντιλήψεις;

Δεν καταλαβαίνω πώς άνθρωποι με τέτοιες αντιλήψεις είναι «κατά τα λοιπά» αξιόλογοι. Αξιόλογοι κι όλας! Δεν λες καν «είναι οκ για να σαχλαμαρίζουμε μια φορά το μήνα». Αξιόλογοι! Είναι σαν τα μηνύματα «είμαι με ένα καταπληκτικό παιδί, αλλά με βρίζει όταν δεν έχει αρκετό αλάτι στο φαγητό».

Δεν θα σου πω εγώ ή κάποιος άλλος ποια πρέπει να είναι τα στάνταρ σου για τις φιλικές σου σχέσεις. Όλα γίνονται, το θέμα είναι, εσύ θέλεις να ξεπεράσεις το σοκ; Ή είναι πιο χρήσιμο να σκεφτείς πού κουμπώνει η άποψη τους με άλλα που σου έχουν πει και τα έχεις προσπεράσει για να μην αναγκαστείς να κάνεις το 1+1=2;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

77 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Κοτόπουλο με μπάμιες
Κοτόπουλο με μπάμιες
5 χρόνια πριν

Εξαιρετικό πάντως επιχείρημα το “θα κάνεις παιδί και θα δεις”.
Συγκροτημένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο.

Louk Ritia
Louk Ritia
5 χρόνια πριν

Εγώ πάντως έκανα παιδί και τελικά είδα. Είδα ότι στη σκέψη αν θα μου φέρει άντρα ή γυναίκα για σύντροφο γελάω γιατί σκέφτομαι ότι υπάρχουν περίπου 1.000.000.000 πιο σοβαρά και σημαντικά πράγματα να σκεφτώ.

Corry Karav O'Keerie
Corry Karav O'Keerie
5 χρόνια πριν
Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
5 χρόνια πριν

Το’χω πάθει, δεν είναι αξιόλογοι, δε θα το ξεπεράσεις ποτέ το σοκ στο λεω και απλά θα εκνευρίζεσαι κάθε φορά που τους βλέπεις. Απο μένα είναι όχι.

Jelly Roll
Jelly Roll
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eleanor Oliphant

Αμ, δεν ξεπερνιέται με τίποτα το ρημάδι. Όχι μόνο η ομοφοβία κι άλλα μαργαριτάρια που έχει μέσα το κεφάλι τους. Same here.

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jelly Roll

Έλεγα μία ιστορία για ένα καλό μου φίλο και ξανικά ακούω τη φίλη μου να τον αποκαλεί πεταλουδίτσα! Στα καλά καθούμενα, μου έσκασε σα βόμβα. Νομίζω μου στράβωσε και λίγο το στόμα. Και πραγματικά, αν νομίζετε ότι πάντα υπάρχουν σημάδια όχι δεν υπάρχουν. Κάποιες φορές απλά το κρύβουν πολύ καλα. Την κοπέλα την ήξερα 5 χρόνια και στο φίλο αυτό είχα αναφερθεί άπειρες φορές.

Jelly Roll
Jelly Roll
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eleanor Oliphant

Και δεν είχε κάνει ομοφοβικό σχόλιο ποτέ τις; Με κανένα τρόπο; Πολύ περίεργο. Αλήθεια με μερικούς ανθρώπους είναι να εκπλήσσεσαι. Εγώ θυμάμαι παιδική φίλη, είκοσι χρόνια φίλη, με την οποία επαναστατούσαμε παρέα, τώρα να μου λέει για το κόκκινο κραγιόν το “πουτανέ”, το φουστάνι που δεν πρέπει να πάρω γιατί είναι πολύ κοντό, την πουτάνα συνάδελφο που κερατώνει το σύντροφο, το παιδί από τη δουλειά που είναι γκέι τελικά, αλλά παραδόξως πολύ καλό παιδί και δεν του φαινόταν. Και δεν ξέρω τι να κάνω πώς να αντιδράσω και συναισθηματικά απέναντί της. Αλήθεια, μιλάμε για μετάλλαξη. Υποθέτω πως για να έχει… Διαβάστε περισσότερα »

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jelly Roll

όχι κανένα, και ήταν από τις φίλες που γενικά δεν κουτσομπόλευε γνωστούς ή σχολίαζε κόσμο στο δρόμο οπότε δεν είχε τύχει να πετάξει κάτι. Η φίλη σου μήπως τα καταπίεζε χρόνια για να κολλάει στην παρέα και τώρα ξέσπασε; Ε καλύτερα που δεν μπορείς να την προσεγγίσεις γιατί τί να πεις πια μαζί της;

Chaotic Jester
Chaotic Jester
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eleanor Oliphant

Ο κολλητός μου όλα τα φοιτητικά χρόνια πάντα είχε πιο συντηρητικές απόψεις από μένα, αλλά κρατούσε ένα επίπεδο. Μέχρι που γύρισε – κυριολεκτικά – στο χωριό του και ξαναπήγε στον “πνευματικό” του και το συνάφι του και τον έκαναν… ας μη πω πώς τον έκαναν. Και μετά κάποιοι απορούν που μερικοί δεν ανεχόμαστε ούτε να περάσουμε έξω από εκκλησία, για οποιοδήποτε λόγο.

Mirka Janic
Mirka Janic
5 χρόνια πριν

Εγώ αφού έμαθα ότι υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι δεν κάνει να φάει χταπόδι γιατί θα βεντουζαρει το πλοκάμι στο κεφάλι του εμβρύου,δε σοκαρομαι με ο,τι κι αν ακούσω.

Επίσης έχω να παρατηρήσω ότι σε τέτοιες εκφράσεις χρησιμοποιείται πολύ το όνομα Μπάμπης και Βαγγέλης. Δεν έχω ακούσει ποτέ να λένε “να δω εσύ τι θα κάνεις άμα σου φέρει το Νίκο ή το Δημήτρη αντί της Αννούλας” δηλαδή,μόνο Μπάμπη και Βαγγέλη.εχει κάτι το όνομα αραγες;

Γβρμ
Γβρμ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mirka Janic

Τα σέβη μου για την ενημέρωση περί οχταποδίου, πραγματικά ό,τι καλύτερο έχω ακούσει σχετικά, ευχαριστώ από καρδιάς.

Fraulitsa
Fraulitsa
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mirka Janic

Νομίζω χρησιμοποιούν αυτά τα ονόματα διότι τα έχουμε συνδέσει (γιατί άραγε;) με μια δόση βαρβατίλας και μαγκιάς, οπότε θέλουν έτσι να ενισχύσουν το μέγεθος του “κακού” που θα τους βρει, διότι το βλαστάρι τους θα τους φέρει έναν τέρμα, βαρβάτο άντρακλα και όχι μια μικρή, αθώα, πειθήνια, τέρμα θηλυκή Αννούλα (με έμφαση στην υποκοριστική κατάληξη και πάλι, για τον ίδιο σκοπό ενίσχυσης του τι θα ήταν για αυτούς το ιδανικό).

Από όπου και να το πιάσει, βρωμάει στερεότυπα, οπότε αστο να πάει στο διάολο…

Κοντράριος
Κοντράριος
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mirka Janic

Ο Μπάμπης και ο Βαγγέλης είναι ο γ@μιάς, ο Νίκος και ο Δημήτρης είναι ο σύντροφος.

PJ
PJ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mirka Janic

Με συγχωρείτε, αλλά όλοι ξέρουν πως ο άνθρωπος λέγεται ΒαγγέλΑς.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι όταν κάνουν παιδιά, δεν μπορουν πια να κρύψουν τις προσωπικές τους, τις πραγματικές επιθυμίες, αγωνίες, φοβίες τους. Πάντα ήταν ομοφοβικοί αλλά όντας στρέιτ οι ίδιοι θεωρούσαν ότι δεν τους αφορά, δεν ασχολούνταν, κι επιπλέον δεν συζητούν όλοι για την επικαιρότητα τελικά, ίσως δεν έτυχε κιόλας να πείτε κάτι (που πάντα αναρωτιέμαι πώς γίνεται να μην ψυλλιαστεί κανείς τέτοια πράγματα).Ε, έκαναν παιδί και όπως συμβαίνει πάντα, θα αποκαλυφθεί ποιοι πραγματικά είναι και τι θα ήθελαν να γίνουν.

Jelly Roll
Jelly Roll
5 χρόνια πριν

Ή αποφασίσαμε να κάνουμε παραδοσιακότατη οικογένεια με παπουδογιαγιάδες μέσα και δεν μπορούμε να το παίξουμε πια κουλ, όπως το παίζαμε παλιά, κι έτσι αρχίζουμε και διατυμπανίζουμε απόψεις ρατσιστικές και ομοφοβικές όπως η μάνα και ο πατέρας μας. Τουλάχιστον αυτό έκανε μια κουλ ξαδέρφη που το έπαιζε επανάσταση. Κι όταν ήρθαν τα κουτσούβελα και ήθελε μάνα και συμπεθέρα στα πόδια της για βοήθεια, κάνει και λέει ότι κάνουν κι ότι λένε η μάνα και η συμπεθέρα με περισσό καμάρι. Τελικά δεν πίστευε ποτέ ότι διατυμπάνιζε στα νιάτα της. Μου τη δίνουν αυτοί οι άνθρωποι.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jelly Roll

Πόσο ξεβολεύεσαι για τα πιστεύω σου, εκεί φαίνεται πόσο τα πιστεύεις. Μεγάλωσε η εξαδέλφη και διαπίστωσε ότι το να πας κόντρα, σου στερεί προνόμια, ενώ αν πας με τους πολλούς, την περνάς ζάχαρη ή έστω, γίνεται η ζωή σου πιο εύκολη. Γι’αυτό τα νιάτα δεν είναι αξιόπιστα μάλλον, επειδή καλή η θεωρία, άλλα η πράξη είναι το πήδημα.

Κοτόπουλο με μπάμιες
Κοτόπουλο με μπάμιες
5 χρόνια πριν

Έχω μια γνωστή που δουλεύαμε μαζι πριν καμια 10αρια χρόνια κ κάποια στιγμή,μας είχε φέρει εκτάκτως στο μαγαζί για βοήθεια στις γιορτές,τον πρώην συγκάτοικό της που παρέμεναν μάλιστα και κολλητοί φίλοι.Ο τύπος γκέυ εμφανέστατα κ δηλωμένα.Τρελό γέλιο κ καλός στη δουλειά.Τον θυμαμαι ακομα,τοσο τον ειχα συμπαθησει.
Ε ρε παιδια,απο τοτε που γεννησε τον γιο της,τη βλεπω σε μονιμη υστερια για τους γκευ στο fb!Σχεδόν μίσος μιλάμε!Κ σπαω το κεφαλι μου να καταλαβω τι την έχει πιάσει!

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν

Αμάν! Χωρίς σχόλια αυτό. Εμένα ο μικρός μου γιος έχει λύσσα και βάζει συνέχεια το κραγιόν μου (lip gloss) αλλά το λέει κραγιόν. Επίσης έχει κολλήσει με μια barbie rapunzel της ξαδέρφης του και βάζει πετσέτες στο κεφάλι του να κάνει ότι έχει μακριά μαλλιά. Μάλλον το παθε από το ροζ φούξια σεντόνι που είχα αγοράσει γιατί είχε λάστιχο και με βόλευε όταν ήταν στην κούνια!
Αχαχαχαχα 😂!
Πέρα από την πλάκα είναι τόσο στενάχωρο αυτό που περιγράφεις.

idril
idril
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rubia

Στην προχτεσινή συνάντηση για να παίξουν, η κόρη μου τσακώθηκε με το φιλαράκι της επειδή εκείνος της βούτηξε την Άριελ την κοκκινομάλλα, για να τη χτενίσει. Η ίδια δεν είχε ασχοληθεί με την κούκλα πριν από εκείνη την ημέρα. Δεν δέχτηκαν μια κούκλα ο καθένας για να χτενίζουν ανεξάρτητα, εκείνη θέλανε, δεν τα βρίσκανε να το κάνουν με “σειρά μου σειρά σου” που δουλεύει σε άλλες περιπτώσεις, οπότε αναγκαστήκαμε να τους την πάρουμε όταν άρχισαν οι βούρτσες να εκσφενδονίζονται! Ανατριχιάζω και μόνο που σκέφτομαι ότι οι γονείς που περιγράφει η γράφουσα θα θεωρούσαν ότι το αγοράκι έχει “πρόβλημα” που θέλει… Διαβάστε περισσότερα »

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  idril

Με τις κούκλες και τα ζωάκια και τα 2 αγοράκια μου έχουν μεγάλη αγάπη. Τους μιλάνε, τα βάζουνε για ύπνο κτλ. Εμένα αυτό μου δείχνει ότι τους αρέσει να φροντίζουν εικονικά ζωάκια, ανθρωπάκια κτλ. Είναι δυνατόν να μη το ενθαρρύνω αυτό? Σκέψου πόσο περιορισμένα μεγαλώνουν και αγοράκια και κοριτσάκια που είναι περιχαρακωμένα σε συγκεκριμένους ρόλους. Τους στερούν παιχνίδια και φαντασία και εκδήλωση συναισθημάτων.
Γενικά πάντως σε όλα τα μικρά τους αρέσει να χτενίζουν! Δεν ξέρω γιατί.

Clocloudaki
Clocloudaki
5 χρόνια πριν

Εντελώς αυθόρμητα, μια μέρα που έκανα ψώνια για τον μικρό, αγόρασα σετ κουτάλι-πιρούνι φούξια. Δε σκέφτηκα το χρώμα, το είδα, μου άρεσε και το πήρα γιατί οι λαβές είναι πολύ βολικές. Πολλές φορές όταν έχω να ταΐσω έξω τον μικρό, παίρνω αυτό το σετ.
Μ’ αρέσει να κόβω αντιδράσεις! Σατανικό, το ξέρω!

Μπελ Ρεβ
Μπελ Ρεβ
5 χρόνια πριν

Αχ αυτό το επιχείρημα κάνε εσύ παιδί και βλέπουμε είναι ότι πιο ηλίθιο, πιο ρατσιστικό και πιο κομπλεξικό υπάρχει. Σιγά μαρή, άλλος κανείς δεν έκανε, μόνο εσύ. Δηλαδή, όσοι έκαναν παιδί τρομοκρατήθηκαν μήπως τους βγει αδερφή και γύριζαν πίσω τα ροζ σεντόνια. Τι ακούμε θεούλη μου? Δηλαδή αγαπητή φίλη, δεν θέλει και πολύ προσπάθεια να καταλάβεις ότι πρόκειται για ανθρώπους κατωτάτου πνευματικού επιπέδου όχι γιατί ανησυχούν μήπως το παιδί τους βγει ομοφυλόφιλο γενικά (είναι μια αγωνία που παρότι δεν κατανοώ καθόλου, δέχομαι ότι υπάρχει ακόμη και σήμερα, στο επίπεδο του γενικού κι αόριστου), αλλά ανησυχούν ότι ένα ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ θα γίνει… Διαβάστε περισσότερα »

Γβρμ
Γβρμ
5 χρόνια πριν

Ε τώρα δεν σοβαρολογεις ε; Αυτό είναι το χρυσο βέλος στη φαρέτρα τους βρε, ΟΡΙΣΤΕ τα λεγα εγώ γι’αυτο είναι οι περισσότεροι Άγγλοι τοιουτοι και μάλιστα χωρίς να ντρέπονται και έχεις πάει; Μιλάμε κρατιούνται στο δρόμο χέρι χέρι και φιλιούνται, δεν βλεπεις φυσιολογικό άνθρωπο κλπ κλπ κλπ
Mitsi σ’εξορκιζω μην χρησιμοποιήσεις τέτοιο επιχείρημα σε ομοφοβικό άνθρωπο ποτέ, θα κάψεις πολύ εγκεφαλικό κύτταρο μαζεμένο…

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Μπορείς να τους λες ότι μέχρι τη δεκαετία του 40 στα αγοράκια φορούσαν φουστανακι μέχρι τα 3 γιατί ήταν πιο εύκολο να τους αλλάζουν πάνες. Το αναφέρει και η Πηνελόπη Δέλτα στον Τρελαντώνη. Επίσης ότι διάφοροι Matcho αντρακλες ανα την ιστορία (Ο Ερρίκος ο όγδοος, ο Βασιλιάς Ηλιος Λουδοβίκος, Οι Βασιλείς της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ΚΑΙ οι Ρωμαίου αυτοκράτορες) Φορούσαν αυτό που σημερα χαρακτηρίζεται χαλαρά ΦΟΥΣΤΑ/Φουστανι. Και Την εποχη Μπαρόκ-Ροκοκο, τα αντρικα τακούνια και μακιγιάζ τα φορούσαν όλοι. Μην ξεχάσω τους τιμημένους Έλληνες Τσολιάδες με τις πλισέ φουστιτσες (από Τσόλι=κουρέλι γιατί φτιάχνανε τη φουστανέλα από διαφορα κομματια υφάσματος), που από κάτω… Διαβάστε περισσότερα »

Κοντράριος
Κοντράριος
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Νομίζω στη Γαλλία και στην Αμερική το εν λόγω στερεότυπο αφορά τους Έλληνες.

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοντράριος

Aller se faire voir chez les Grecs.

Stalkerou
Stalkerou
5 χρόνια πριν

Αν θέλεις κάνε παρέα για να σαχλαμαρισεις αλλά πιστεύω ως εκεί. Μην περιμένεις πολλά. Είναι αυτοί που αύριο μεθαύριο δε θα αφήνουν το αγόρι τους να κάνει παρεα με το δικό σου αν παίζει με κούκλες, είναι αυτό που θα πάει στο σχολείο και θα ξέρει πως ο,τι είναι διαφορετικό θα πρέπει να το ταπεινωνουμε.
Κάθε φορά που ακούω κάτι τέτοιο, κάθε φορά με λυπεί σαν να το ακούω πρώτη φορά..

Cryodragon
Cryodragon
5 χρόνια πριν

Εχοντας ζήσει το ίδιο δυστυχως από άλλη οπτική γωνία ξέρω ότι το χειρότερο δυστυχώς είναι να ζεις αυτά τα πράγματα ως παιδί, να ακούς αυτές τις ατάκες και να βλέπεις αυτές τις συμπεριφορές ακόμη και την απομάκρυνση πιο ανοικτών ανθρώπων από το περιβάλλον σου μην τύχει και σε «μολύνουν» . Και μετά να ανακαλυπτεις ότι είσαι εσυ τλκ γκει… και να μην ξέρεις τι θα αντικρύσεις όταν το μάθουν, βλέποντας τους μια ζωή να θεωρούν ότι το να είσαι γκει είναι ότι πιο κατακριτέο υπάρχει στον κόσμο… Και μετά ακούς και την ατάκα τρίτων να λένε τους άξιζε των γονιών… Διαβάστε περισσότερα »

bozonio
bozonio
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Cryodragon έχεις πολύ δίκιο. Και εγώ αυτό σκέφτομαι οταν λένε “μακάρι να γίνει το παιδί σου γκέι” σε ομοφοβικούς. Το παιδί δε το σκέφτονται; Δε γεννιόμαστε για να δώσουμε μαθήματα στους γονείς μας.