in

Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας

Έχοντας ολοκληρώσει την άσκησή μου, πηγαίνω στα ντους που είναι κοινά (ένα μεγάλο δωμάτιο με 6 ντουσιέρες). Στη διπλανή ντουσιέρα είναι μια κυρία μεγαλύτερης ηλικίας από μενα, γύρω στα 70 (εγώ είμαι 37), γυμνή και αυτή όπως και εγώ, και κάνουμε το μπάνιο μας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

inigo thumb 375xauto 2548

Αγαπητή κοινότητα του Α, Μπα, ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια εμπειρία που μου συνέβη πριν δύο μήνες περίπου, παρολ’ αυτά κάθε φορά που τη σκέφτομαι τρέμω από τα νεύρα μου, σα να συνέβη χθες.

Λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, αθλούμαι πολύ συχνά σε δημοτικό κολυμβητήριο της Αθήνας. Όπως είναι φυσικό, στον χώρο των αποδυτηρίων συνυπάρχουν γυναίκες όλων των ηλικιών, οι οποίες είτε αλλάζουν για να φορέσουν το μαγιό τους, είτε κάνουν το ντους που απαιτείται πριν ή και μετά την κολύμβηση. Κοντολογίς, η θέαση ενός γυμνού γυναικείου σώματος είναι φαινόμενο εξαιρετικά συχνό και φυσικό (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα εγώ…).

Και εξηγώ:

Έχοντας ολοκληρώσει την άσκησή μου, πηγαίνω στα ντους που είναι κοινά (ένα μεγάλο δωμάτιο με 6 ντουζιέρες). Στη διπλανή ντουζιέρα είναι μια κυρία μεγαλύτερης ηλικίας από μένα, γύρω στα 70 (εγώ είμαι 37), γυμνή και αυτή όπως και εγώ, και κάνουμε το μπάνιο μας.

Μπαίνει τρίτη κυρία στα ντους, γύρω στα 60, μας κοιτάει με αηδία και αναφωνεί «ΕΛΕΟΣ!»

«Τί είπατε κυρία μου;» της λέω εγώ

«Έλεος! Βάλτε και κανά μαγιό πάνω σας!»

Κοιταζόμαστε με την άλλη κυρία απορημένες, συμβαίνει στ’ αλήθεια τώρα αυτό (;)

«Τί πάθατε κυρία μου;» της λέω «Σοκαριστήκατε;»

«Μα είναι δυνατόν;» μου λέει αυτή «Βάλτε κανά μαγιό είναι θέμα κοινωνικής ευαισθησίας!»

WTF????

Της λέω  «κυρία μου, τι κοινωνική ευαισθησία και πράσινα άλογα; βρίσκεστε σε δημοτική πισίνα. Αν δεν αντέχετε να βλέπετε βυζιά και κώλους, καθίστε σπίτι σας!»

Στο μεταξύ, η άλλη κυρία είχε ντραπεί πραγματικά πολύ και αυτό μ’ έκανε να φορτώνω ακόμα περισσότερο.

«Είναι θέμα κοινωνικής ευαισθησίας» να σκούζει αυτή «λίγο ντροπή, υπάρχουν και ΜΙΚΡΑ κορίτσια στα αποδυτήρια!»

WTF???????

«Ε και;;» της λέω εγώ «τί θα πάθουν τα μικρά κορίτσια; Αυτά δεν έχουν βυζιά και κώλους; Τι να σας πώ κυρία μου, το ‘χετε χάσει τελείως»

Με κοίταξε πάλι με αηδία και αποχώρησε επιδεικτικά από τις ντουζιέρες, όπως κάθε ηλίθιος που στο περιορισμένο του μυαλό, νομίζει ότι έχει δίκιο.

Το γεγονός αυτό με σόκαρε πάρα πολύ και το συζήτησα εκτενώς με τους φίλους μου. Δεν ήξερα αν αντέδρασα σωστά, αν έπρεπε να τη βρίσω, αν έπρεπε να καθίσω να της εξηγήσω, το ξέσπασμά της με έπιασε πραγματικά εξαπίνης.

Το αστείο είναι ότι εξακολουθώ να τη βλέπω στο κολυμβητήριο, αλλά δεν την έχω πετύχει στα αποδυτήρια. Σκεφτόμουν σε ανάλογο σκηνικό, να της πω να χώσει τον πουριτανισμό και τον μισογυνισμό της βαθιά εκεί που ξέρει, αλλά και πάλι δεν θα καταλάβει.

Όπως πολύ σωστά με συμβούλεψε ένας φίλος μου, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, πουλάς μόνο τρελίτσα. Τώρα πλέον φαντασιώνομαι να της λέω: “My name is Inigo Montoya. You killed my father. Prepare to die!!!!!”

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

12 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
aicilef
aicilef
5 χρόνια πριν

Για μένα σωστά αντέδρασες , αλλά αδυνατώ να εντοπίσω τον σεξισμό . Εκτός αν σεξισμός= πουριτανισμός

Lasitskene
Lasitskene
5 χρόνια πριν

*εικονικη αγκαλια στην 70χρονη γιαγιακα που ενιωσε ασχημα* 🙁

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν

Έλεος κάπου δηλαδή! Και εγώ χρησιμοποιώ δημοτική πισίνα. Φυσικά στα αποδυτήρια πλένεσαι γυμνή. Πες της: “Κυρά μου λέει κάπου ο κανονισμός ότι πρέπει να φοράμε μαγιώ στα αποδυτήρια? ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΟ σημαίνει το μέρος που αποδύω τα ρούχα, δηλαδή βγάζω τα ρούχα. Να βάλεις την κοινωνική σου ευαισθησία εκεί που ξέρεις. Είσαι και αγράμματη” Αυτό το τελευταίο είναι που θα την τσούξει.

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Σκιάς όναρ άνθρωπος
5 χρόνια πριν

Ούτε εγώ βλέπω σεξισμό. Η κυρία τοποθετήθηκε αγενώς αλλά κρίνοντας από την ηλικία της, δε θα πρέπει να μας εκπλήσσει ο συντηρητισμός της.

De Leone
De Leone
5 χρόνια πριν

Δεν πάει να κάνει καμία δεντροφύτευση, που είναι και κοινωνικά ευαίσθητη ;;
Τι δουλειά έχει το ντους στο γυμναστήριο με την κοινωνική ευαισθησία ;;;

Karlee
Karlee
5 χρόνια πριν

Επειδη αναρωτιεστε πού κρυβεται ο σεξισμος. Κ ο πουριτανισμος τι ειναι? Εσωτερικευμενος μισογυνισμος (σ αυτη την περιπτωση, τουλαχιστον). Να ντρέπεσαι για το σωμα σου, με ο,τι αυτο συνεπαγεται για την ψυχικη σου υγεια. (Βλ. Η φιλη μας, αν και σοκαριστηκε, αντεδρασε. Η γιαγια που πλενοταν διπλα της, ομως?)

Marianna_Mitsi
Marianna_Mitsi
5 χρόνια πριν

στα κολυμβητηρια κι δη στα δημοτικά απαγορευεται να κανεις ντους γυμνος
ειναι στον κανοονισμο λειτουργιας
πολλοι ενοχλουνται
δε το κρινω απλά το αναφερω

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Marianna_Mitsi

Εφόσον δεν υπάρχουν παραβάν και ιδιωτικοί χώροι να αλλάζεις πως είναι δυνατόν να μην είσαι γυμνός κάποια στιγμή?

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν

Την 70χρονη, την ξαναειδες; Αυτο εχει σημασια

Muse
Muse
5 χρόνια πριν

Είναι πάρα πολύ συνηθισμένο σε όλα τα κολυμβήτρια, δημόσια είτε ιδιωτικά να βρεθούν τα σώματα σε κοινή θέαση στο ντους, κατά το ντύσιμο κλπ. Σε μερικά κολυμβήτρια, δεν υπάρχει καν χώρος με παραβάν για να ντυθείς ακόμη κι αν κάνεις μπάνιο φορώντας το μαγιό. Οπότε, αυτό ισχύει για όλες. Η κυρία που παρεξηγήθηκε, ας πιει ξίδι.

mongrel
mongrel
5 χρόνια πριν