in

«Α, μπα» classics: Αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες

Μου χρωστάει μια εξήγηση

Λενα μου, Τα έφτιαξα με έναν εδώ και δυο χρόνια φίλο μου, ο οποίος ήταν σε διάσταση με τη γυναίκα του, αλλά εξακολουθούν να μένουν στο ίδιο σπίτι. Μου έλεγε ότι θα μαζέψει λίγα λεφτά και θα φύγει, οτι κι η γυναίκα του έχει προχωρήσει κι ότι προσωρινά μένουνε μαζί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

download

Λενα μου, Τα έφτιαξα με έναν εδώ και δυο χρόνια φίλο μου, ο οποίος ήταν σε διάσταση με τη γυναίκα του, αλλά εξακολουθούν να μένουν στο ίδιο σπίτι. Μου έλεγε ότι θα μαζέψει λίγα λεφτά και θα φύγει, οτι κι η γυναίκα του έχει προχωρήσει κι ότι προσωρινά μένουνε μαζί. Περάσαμε έξι μήνες ωραία, μέχρι που εξαφανίστηκε. Σε μια μέρα έσβησε το φβ, δεν απαντάει στα τηλέφωνα και τα μηνύματα. Δεν το πιστεύω αυτο που συμβαίνει, αυτά γίνονται στις ταινίες. Κοινός μας φίλος τον είδε σε ταβέρνα με τη γυναίκα του. Θεωρω οτι μου χρωστάει μια εξήγηση. Να πάω να τον περιμένω κάτι απ το σπίτι του? Να πάρω τη γυναίκα του να τα πω ολα? Βραζω απο θυμό.. έχει ένα μήνα να επικοινωνήσει.

-Πληγωμένη

Δυστυχώς, κάνεις λάθος. Αυτά δεν γίνονται στις ταινίες, γιατί αυτά είναι εντελώς μπανάλ, συνηθισμένες ιστορίες. Αυτά που γίνονται στις ταινίες είναι αυτά που δεν γίνονται συχνά στην ζωή, όπως να αφήσει ο άντρας τη γυναίκα του κάνοντας τα όλα λίμπα για τον μεγάλο έρωτα. Στην πραγματικότητα ο κόσμος πολύ δύσκολα χωρίζει, και χωρίζει μόνο όταν η ζωή στο σπίτι γίνει πραγματικά και αμετάκλητα ανυπόφορη, όχι επειδή γνώρισε κάποιον άλλον.

Τώρα, δικαιωματικά νιώθεις πληγωμένη, εξαπατημένη, και θέλεις εξηγήσεις, γιατί είναι πολύ πιθανό να σου είπε αρλούμπες. Όμως είναι επίσης πιθανό να μισο-πίστευε αυτά που σου είπε, και να τα έλεγε για να τα ακούει ο ίδιος. Η εξαφάνιση χωρίς καμία εξήγηση είναι σκληρό πράγμα και δείχνει ανέντιμο άνθρωπο. Όμως για έξι μήνες απλώς «περνάγατε ωραία», δεν ήταν η σχέση της ζωής σου, και τώρα κατάλαβες πολλά για τον χαρακτήρα του που αλλιώς θα σου έπαιρνε χρόνια να καταλάβεις. Δεν προσπαθώ να σου χρυσώσω κάποιο χάπι, αλλά ο θυμός σου τώρα τρέφεται από την σκέψη «δεν σήμαινα τίποτα γι’αυτόν;» Εσύ έχεις σημασία από μόνη σου, δεν χρειάζεσαι άλλον για να σου τη δώσει. Το πώς σου φέρθηκε είναι δικό του θέμα, όχι δικό σου, δεν είναι βαρόμετρο αξίας. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο να κάνεις. Μπορεί να σου χρωστάει εξήγηση, αυτό δεν σημαίνει ότι θα την πάρεις. Αυτό που μπορεί να λάβεις είναι επιθετικά μηνύματα του τύπου «άσε με ήσυχο», και να κάνει την ανάγκη σου για ανταπόκριση ακόμη πιο έντονη.

Το συμπέρασμα της ιστορίας είναι ότι για άλλη μια φορά, όταν κάποιος μένει με τη γυναίκα του στο ίδιο σπίτι και δηλώνει «σε διάσταση» πρέπει να είσαι εξαιρετικά, τρομερά καχύποπτη. Αυτή η υπόθεση επιβεβαιώνεται ξανά και ξανά και ξανά. Το θέμα του εγωισμού σου πρέπει να το αποσυνδέσεις από την εξήγηση που σου χρωστάει. Πρέπει να βρεις έναν τρόπο για να τον κουμαντάρεις, ο οποίος δεν θα συμπεριλαμβάνει τη συμμετοχή του. Και ξέρεις, ποτέ δεν ξέρεις. Έχουν επανεμφανιστεί πολλοί τέτοιοι σε ανύποπτο χρόνο. Περίμενε, και κατά πάσα πιθανότητα αυτό που θέλεις θα γίνει από μόνο του.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

48 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν

Συμφωνώ με την Α μπα σε όλα και δυστυχώς αν δε την πατήσεις μία φορά δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο μα πόσο προβλέψιμη είναι η ιστορία σας. Παράτησέ τον, μην τον αναζητήσεις ποτέ και είναι μαθηματικώς αποδεδειγμένο ότι θα επιστρέψει σε ανύποπτο χρόνο για να συνεχίσετε σα να μην τρέχει τίποτα. Μην κάνεις κανένα αστείο και τον δεχτείς πίσω, είπαμε να την πατήσεις μία φορά συγχωρείται, μετά πας γυρεύοντας για δράματα (που θα τα ζήσεις μόνη σου και αυτά είναι το μόνο σίγουρο).

andi @
andi @
5 χρόνια πριν

Αρχικά δε θα σχολιάσω πως έκανες σχέση με κάποιον που είναι σε διάσταση και όχι χωρισμένος (όχι απο ηθικολογικης άποψης, αλλά το θεωρώ κουταμάρα) Το ότι σου είπε πως μένει ακόμα με τη γυναίκα του (και συνεχισες να είσαι μαζί του) πιστεύω έγινε για να έχει το πάτημα ώστε να μην έχει κάποια “υποχρέωση” απέναντι σου και γίνει πιο εύκολο αυτό που τελικά έγινε μεταξύ σας. Δηλαδή η εύκολη απομάκρυνση σε περίπτωση που τα ξαναβρεί με τη γυναίκα του…. Αν είχαν χωρίσει και πότε…. Επρεπε να σε πονηρέψει όλο αυτό…. Δεν ξέρω την ηλικία σου για αυτό μπορεί να σε… Διαβάστε περισσότερα »

JOAN DE BARK
JOAN DE BARK
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  andi @

Κάρμα δεν υπάρχει, δυστυχώς. Αυτή είναι η παρηγοριά των ανθρώπων για εκδίκηση. Οι άνθρωποι πιστεύουμε αυτό που επιθυμούμε να πιστέψουμε. Το τι την έκανε να τον πιστέψει είναι ένα θέμα που πρέπει να το λύσει μόνη της. Δεν πιστεύω όμως ότι ήταν χαζή ή ανώριμη.

andi @
andi @
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  JOAN DE BARK

Υπάρχει κάρμα…. Δεν είναι θέμα εκδικησης όμως… Η ζωή η ίδια τα φέρνει έτσι… Και όλα μπαίνουν σε τάξη… Δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο άλλος θα δυστυχισει… Μπορεί απλώς και όμορφα εσύ να ευτυχισεις τόσο πολύ που να μη θυμάσαι καν τον άλλον. Για μένα προσωπικά η εκδίκηση είναι χάσιμο πολύτιμου χρόνου και δεν έχω νιώσει να θέλω να εκδικηθώ ποτέ κάποιον (καν αν έχω πληγωθει η καψερη!!!και από φιλίες και από σχέση) Προτιμώ να δουλεύω για την δική μου αυτοβελτίωση πάρα για να “καταστρέψω” κάποιον άλλο… Αλλα εγώ είμαι εγώ… η καλύτερη “εκδίκηση” είναι να σε δει ο άλλος… Διαβάστε περισσότερα »

JOAN DE BARK
JOAN DE BARK
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  andi @

Συμφωνώ απόλυτα με το κομμάτι της αυτοβελτίωσης και ότι από εκεί απαντάς και “εκδικείσαι”.

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  JOAN DE BARK

Υπάρχει, υπάρχει! Έχω πληρώσει εγώ μαλακίες που έχω κάνει, ουκ ολίγες! Μετά από μια γερή πληρωμή, άλλαξα σαν άνθρωπος. Πήρα πολύ στα σοβαρά αυτό το “μην κάνεις ότι δεν θέλεις να σου κάνουν”.
Πλέον πιο πολλές φορές τρώω τα μούτρα μου, αλλά τουλάχιστον κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια!

Dioni
Dioni
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Επωμιζόμαστε τις συνέπιες των πράξεων και των συμπεριφορών μας και μαθαίνουμε μέσω της δύσκολης οδού ότι μπορεί να βρεθούμε ανά πάσα στιγμή σε ρόλους που κάποτε είχαμε κοιτάξει από ψηλά πολύ υποτιμητικά, επικριτικά κοκ.
Δεν γλιτώνει κανείς από αυτό, γιατί ο έλεγχος που νομίζουμε ότι έχουμε στην ζωή μας, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι ψευδαίσθηση.

JOAN DE BARK
JOAN DE BARK
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Aloutero μου είναι άλλο να κάνεις λάθη και να πληρώνεις τις συνέπειες και άλλο να πιστεύεις ότι κάποια στιγμή αυτός που σε πλήγωσε ή σου έκανε κακό θα το βρει από κάπου αλλού. Δυστυχώς δεν υπάρχει, γιατί αν υπήρχε, ο κόσμος θα ήταν λίγο καλύτερος. Πιστεύεις ότι όλοι αυτοί που κάνουν τέρατα τιμωρούνται? Και όσοι τιμωρούνται έχουν κάνει τέρατα? (Και μπορώ να σου πω πολλά παραδείγματα που δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο).

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  JOAN DE BARK

Το ότι όσοι τιμωρούνται δεν έχουν κάνει απαραίτητα τέρατα είναι σίγουρο.
Όμως μου έχει τύχει να πληρώνει κάποιος την αδικία που έχει κάνει και να το μάθω. Θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο.

Να γελάς και να κλαίς
Να γελάς και να κλαίς
5 χρόνια πριν

Εγώ η τρομερά καχύποπτη ,θα υποψιαζόμουν πως η γυναίκα του έμεινε έγκυος.
Είχα διαβάσει κάπου πως αν κάποιος παντρεμένος – σε διάσταση κλπ δεν αφήσει το σπίτι του μέσα σε 6 μήνες ,τότε δεν θα το κάνει ποτέ! Οπότε το δικό σου εξάμηνο ήταν οριακό και γλύτωσες έτσι χρόνο.Δες το έτσι.

Vasilis
Vasilis
5 χρόνια πριν

Απλά σου πούλησε μεγάλο παραμύθι.

κ@λυψω
κ@λυψω
5 χρόνια πριν

Είναι σίγουρα ανέντιμη η εξαφάνιση, αλλά όπως δεν είναι 100% σίγουρο ότι δεν (ήθελε να) πιστεύει αυτά που σου έλεγε, άλλο τόσο δεν είναι 100% σίγουρο ότι (εξ)απατούσε και τη γυναίκα του. Μπορεί και να έχουν ανοιχτή σχέση.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή εσύ σε μια τέτοια κατάσταση έχεις πράγματα να χάσεις και η στατιστική δεν είναι με το μέρος σου, πρέπει να είσαι εξαιρετικά καχύποπτη, όπως λέει και η Λένα.

Dioni
Dioni
5 χρόνια πριν

«Καμία γυναίκα δεν θέλει να βρεθεί στην θέση γυναίκα για σεξ για να μην θεωρηθεί ανήθικη από την κοινωνία και να μην περιθωριοποιηθεί;» Λέμε ότι έχουμε πατριαρχία… αλλά αυτό το πράγμα ταιριάζει στην εποχή των γιαγιάδων μας, όχι σε εμάς! Τι σημαίνει καμία γυναίκα; Εγώ ας πούμε… εμένα δεν με νοιάζει, ούτε έχω πρόβλημα, ούτε φοβάμαι κάτι. Δεν υπάρχουν γύρω σου γυναίκες που κάνουν σεξ χωρίς σχέση (one night stand, σεξ με άλλον ενώ είναι παντρεμένες, σεξ με άλλους που είναι παντρεμένοι); Επίσης, ο κύριος δεν επέλεξε την ίδια χρονική στιγμή την μία γυναίκα για γάμο και την άλλη για… Διαβάστε περισσότερα »

anastasia
anastasia
5 χρόνια πριν

Δεν καταλαβαίνω γιατί πάντα αυτοί οι τύποι πρέπει να βγαίνουν αλώβητοι αφού έχουν παίξει με τα συναισθήματα άλλων ανθρώπων. Γιατί τους αφήνουμε να συνεχίζουν τη ζωή τους σαν να μην έγινε τίποτα; Δεν θέλω να προτρέψω σε πράξεις άλλους άνθρωπους αλλά αναρωτιέμαι: Η γυναίκα του (σε περίπτωση που δεν ήξερε) δεν δικαιούται να ξέρει; Δεν δικαιούται να ξέρει ποιον έχει δίπλα της; Η ζωή του δεν επιβάλλαται να έχει αρνητικές επιπτώσεις από τη στιγμή που ο ίδιος δημιουργησε τέτοιες στις ζωές 2 άλλων ανθρώπων;

Sailor Earth
Sailor Earth
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  anastasia

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Τα υπόλοιπα σχόλια τα θεωρώ πολύ λάθος. Ανωτερότητες και αηδίες. Τι καλό προσφέρουν οι ψεύτικες ανωτερότητες και καλοσύνες; Δεν είναι μόνο θέμα εκδίκησης είναι και θέμα δικαιοσύνης. Γιατί η γυναίκα αυτή για αρκετό καιρό εξαιτίας αυτού του τίποτα να νιώθει πληγωμένη και αυτός να συνεχίζει κανονικά τη ζωούλα του με τις καβάτζες του και να νιώθει και θεογκόμενος και αλώβητος; Να μάθει και η γυναίκα του τι σκουλήκι είναι γιατί έχει δικαίωμα να ξέρει με τι έμπλεξε.

andi @
andi @
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Η ανωτερότητα δεν είναι αηδία, είναι όπλο και αρετή. Οι Μικροπρεπειες από την άλλη αντιστοιχούν σε μικρούς ανθρώπους. Όποιος θέλει να γίνει δικαστης να πάει στη νομική! Αλλιώς θα πρέπει να περιμένει να τον κρίνουν και οι άλλοι σε κάθε του λάθος….

Sailor Earth
Sailor Earth
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  andi @

Αντι ο καθένας όπως το βλέπει. Εγώ πιστεύω ότι οι κακίες και οι καφρίλες πρέπει να πληρώνονται και ειδικα οταν ο άλλος δε δείχνει καμία ενοχή. Έχω έντονη αυτή την αίσθηση δικαίου μέσα μου καλώς ή κακώς. Ο τύπος ήταν απαράδεκτος και μόνο αν καθόταν να μιλήσει και με τις δυο γυναίκες να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη κάπως θα διορθωνόταν. Αλλά δεν είναι έτσι δεν υπάρχει ενσυναίσθηση οπότε καλό είναι να ξεκαθαρίζει τα πράγματα αυτός που έχει την ενσυναίσθηση. Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για τη γυναίκα που εξαπατήθηκε ΟΙΚΤΡΑ και τα γνωρίζει όλα. Γιατί να… Διαβάστε περισσότερα »

andi @
andi @
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Η αίσθηση δικαίου που λες πως έχεις δεν συνάδει με την “τιμωρία”. Οι καφρίλες και οι κακίες πληρώνονται μην ανησυχείς από την ίδια τη ζωή…. Δεν χρειάζεται να παίρνουμε το κρίμα στο λαιμό μας. Το αν αυτός είναι μ@λ@κ@ς δεν σημαίνει πως και η άλλη θα γίνει κατινα…. Η γυναίκα του, δεν επέλεξε να την απατήσει ο άντρας της, αντίθετα η φίλη μας επέλεξε να μπει σε μια άρρωστη κατάσταση έχοντας μεγάλες προσδοκίες. Το να ανακατέψεις τη γυναίκα του δεν θα σε κάνει εσένα καλύτερο άνθρωπο ούτε το ίδιο ούτε θα αλλάξει και τπτ ουσιαστικό. Τα πράγματα δεν αλλάζουν με… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Sailor Earth
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  andi @

Το τι είναι ακρότητα και τι όχι είναι πολύ υποκειμενικό. Έχουμε δαιμονοποιήσει το αίσθημα του υγιή θυμού σε αυτή την κοινωνία. Ότι πρέπει να τον κρύβουμε, πρέπει να φερθούμε ευγενικά απέναντι σε αυτόν που μας φέρθηκε απαίσια, πρέπει, πρέπει, πρέπει. Δε λέω, κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να φωνάξουν/ βρίσουν σε καμία περίπτωση όμως είναι κάποιοι άλλοι που το έχουν ανάγκη. Είναι κακό να κρατάμε μέσα μας λόγια που θέλαμε να ξεστομίσουμε και δεν το κάναμε με το αιτιολογικό μιας ευγένειας. Είναι κακό γιατί έτσι ο θυμός γίνεται πικρία και μετά κακία και αν ο θυμός δεν ξεσπάσει με υγιή τρόπο… Διαβάστε περισσότερα »

andi @
andi @
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Ο θυμός είναι συναίσθημα…. Το πως επιλέγουμε ή ωθουμαστε να τον εκφράσουμε όμως διαφέρει και αυτό δείχνει και τον χαρακτήρα του κάθε ατόμου. Οι (μονίμως) θυμωμένοι άνθρωποι πιστεύουν πως είναι αδικημένοι, απαιτούν με άσχημο τρόπο να γίνει το δικό τους επειδή νιώθουν αδικημένοι, έχουν την τάση να ξεσπανε αδιαφορώντας για τον αν θα πληγώσουν τους γύρω τους και για τις συνεπείες γενικά του ξεσπάσματος αυτού. Υπάρχουν υγιείς τρόποι να εξωτερικευσει κάνεις τον θυμό του. Οι θυμωμένοι άνθρωποι είναι αδύναμοι όχι αδικημένοι. Και ναι. Κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά ακραία. Ο θυμός είναι κάτι δικό μας και βρίσκεται και παράγεται μέσα μας….στον… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Sailor Earth
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  andi @

Μίλησα εγώ για μονίμως θυμωμένους ανθρώπους; ποιος είπε να περάσει το δικό της; Ποιο δικό της να περάσει; Παιδιά μην αλλάζετε θέμα και μην μεγαλοποιείτε αυτά που λέει ο άλλος. Είναι τελείως άκυρη η απάντηση που έδωσες. Οποιαδήποτε στη θέση της θα είχε νεύρα γιατί εξαπατήθηκε και δεν πήρε καμία εξήγηση. Ο θυμός είναι ένα πολύ φυσιολογικό ανθρώπινο συναίσθημα. Είμαστε άνθρωποι όχι άγγελοι κι αυτά τα τσιτάτα που χρησιμοποιείς τύπου Κοέλιο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εξακολουθείς να επιμένεις στην άποψη ότι το άτομο που βλάπτει τους άλλους έχει δικαίωμα να βλάπτει και να λέει ψέματα και να δικαιολογείται κιολας ενώ… Διαβάστε περισσότερα »

andi @
andi @
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Δε μίλησα προσβλητικά για κανένα άνθρωπο, ούτε για την γράφουσα ούτε για τον παντρεμένο, ούτε πήρα το μέρος κάποιου. Επίσης δεν έχω υπάρξει σε καμία από τις δύο θέσεις και συγκεκριμένα του παντρεμένου όπως κακοπροαιρετα υπαινιχθηκες… Τα τσιτάτα που με κάνουν καλύτερο άνθρωπο, ναι προσπαθώ να τα κάνω πράξη για να ζω ευτυχισμένη και όχι θυμωμένη. Στον θυμό αναφέρθηκα έτσι γιατί εσύ ειπες πως ξέσπασες πρόσφατα σε κάποιον που σε αδικησε και ξαλαφρωσες και για άλλα που κρατούσες μέσα σου. Επίσης δεν ανέφερα πουθενά την έκφραση “να περάσει το δικό της”, δεν κατάλαβα που αναφέρεσαι. Επίσης δεν είπα σε κανέναν… Διαβάστε περισσότερα »

andi @
andi @
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Όποιος φέρεται άσχημα προσβάλει τον εαυτό του και όχι τον απέναντί του.

Sailor Earth
Sailor Earth
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  andi @

Tο θεωρώ πολύ κακόψυχο να πουλάει καποιος τόσα παραμύθια για να περάσει απλά καλά ενώ ξέρει ότι θα πληγώσει τον άλλο. Το θεωρώ απάνθρωπο. Μικροπρέπεια για μένα είναι αυτό που έκανε ο τύπος στο κείμενο. Αλλά αυτό μάλλον είναι απλά η άποψή μου γιατί μικροπρέπεια για κάποιους μπορεί να είναι το να πεις την αλήθεια σε έναν εξαπατημένο άνθρωπο ή να πιάσεις από τα μούτρα τον καραγκιόζη και να του ζητήσεις εξηγήσεις. Χωρίς βέβαια να σπαταλησεις πολύ χρόνο. Δικαστής δεν είμαι έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου αλλά ποτέ μου δεν πλήγωσα άνθρωπο για τον χαβαλέ μου και χωρίς… Διαβάστε περισσότερα »

andi @
andi @
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Ναι είναι Μικροπρεπειες αυτό που έκανε ο τύπος…. Ωστόσο δεν ξέρεις αν έχει τύψεις και αν θα ζητήσει συγγνώμη κάποια στιγμή. Όλοι έχουμε πληγώσει κάποιος άλλον και όλοι έχουμε πληγωθει. Το ότι κάποιος φέρεται άσχημα δεν είναι συγχωροχαρτι για να φέρουμε και εμείς αντίστοιχα. Δεν είναι ανωτερότητα αυτό… Αξιοπρέπεια είναι.

Sailor Earth
Sailor Earth
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  andi @

Όπως είπα και πιο πάνω στην περίπτωση αυτή δε μιλάμε για λάθος που εννοείται ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά για συνειδητή απάνθρωπη εξαπάτηση. Εμένα πάντως από όσα διάβασα δεν μου φάνηκε και πολύ μετανιωμένος. Ένας μετανιωμένος δεν φέρεται έτσι σε αυτόν που πλήγωσε λες και είναι σκουπίδι. Και το να σε πνίγει το δίκιο και να ξεσπάσεις μια φορά σαν άνθρωπος επειδή σε αδίκησαν δεν είναι έλλειψη αξιοπρέπειας. Είναι μια προσωπική προστριβή’ ανάμεσα σε σένα και σε ένα άτομο που σου έκανε κακό τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

andi @
andi @
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Δεν θεωρώ απάνθρωπη εξαπάτηση κάποιος παντρεμένος να εξαφανιστεί από την ερωμένη του. Το αν είναι μετανιωμένος για τη συμπεριφορά του δεν το ξέρεις γιατί γνωρίζεις μόνο την μια εκδοχή της ιστορίας. Αυτή της γράφουσας. Εφόσον εισαι δίκαιη θα έπρεπε μη τι άλλο να ξέρεις και την οπτική του άλλου και να μην εικαζεις συναισθήματα, διαθέσεις και συμπεριφορές. Κανείς δεν έχει τόσο δύναμη ώστε να μας κάνει να νιώθουμε σκουπίδια. Κανείς δεν μας υποτιμάει αν πρώτα εμείς δεν νιώθουμε έτσι. Κατώτεροι δλδ των περιστάσεων….

Sailor Earth
Sailor Earth
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  andi @

Για την γραφουσα μιλάμε όμως τώρα. Αν μας έγραφε ο παντρεμένος θα μιλάγαμε για αυτόν. Σε αυτόν θα απαντούσαμε. Σε αυτή την περίπτωση όμως μιλάμε για την ερωμένη οπότε ακυρώνεται αυτό που λες. Δεν μίλησε κανείς για υποτίμηση. Και αφού θεωρείς ότι κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε κατώτεροι γιατί η γραφουσα να μην ζητήσει εξηγήσεις; Πιο πάνω είπες ότι αν το κάνει θα τον πληγώσει. Πως θα τον πληγώσει αφού ξέρει ο ίδιος την αξία του κι αφού οι πράξεις του πλήγωσαν έναν άλλο άνθρωπο; Βλέπω μια συμπάθεια προς τον παντρεμένο. Ξέρεις, τα βιώματα και οι πράξεις… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Sailor Earth
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  andi @

Και να το πω κι αλλιώς. Αυτός είχε το δικαίωμα όπως λες να κάνει “λάθος” που μόνο λάθος δεν ήταν μια χαρά συνειδητά το έκανε και για μένα δεν είχε δικαίωμα να εξαπατήσει. Αυτή η γυναίκα δεν έχει κι αυτή το δικαίωμα να κάνει “λάθος”; Να αντιδράσει ας πούμε με τον τρόπο που θελει αυτή να αντιδράσει κι όχι με αυτόν που θεωρούν οι άλλοι σωστό; Γιατί καταλήγουμε πάντα να δίνουμε τελικά δίκιο και να δικαιολογούμε το θύτη κι από το “θύμα” που θα κάνει καιρό να ξεπεράσει τέτοια απάτη και συμπεριφορά να περιμένουμε μετά να φερθεί με τον καλύτερο… Διαβάστε περισσότερα »

andi @
andi @
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Γιατί έτσι γινόμαστε και εμείς σαν αυτόν που μας φέρθηκε άσχημα. Ο καθένας κάνει όπως νομίζει και όπως νιώθει, και κρίνεται για αυτό.

andi @
andi @
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Δεν αναφέρω πουθενά πως έχει κάποιος το δικαίωμα να φερθεί άσχημα σε κάποιον άλλον. Εσύ είσαι που δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Εσύ λες πως πρέπει να φερομαστε όσο άσχημα μας φέρονται, ενώ εγώ λέω πως όταν κάνουμε αντίποινα και εκδικουμαστε τον άλλον δείχνουμε αδυναμία που ασχολούμαστε και χαλιομαστε άδικα και αυτό δεν μας αξίζει. η καλύτερη εκδίκηση είναι να σε δει ο άλλος πραγματικά ευτυχισμένο. Απλώς διαφωνούμε. Δεν καταλαβαίνω γιατί έμπλεξες την ανθρωπιά μου και την ενσυναισθηση μου. Απορώ. Δεν έχω να σου πω κάτι άλλο.

Dioni
Dioni
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Sailor Earth συμφωνώ μαζί σου σε όλα, με μια μόνον επιφύλαξη για το αν θα το έλεγα στην γυναίκα του. Βασικά δεν θα το έλεγα, γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό να το ξέρει ήδη και να επέλεξε μάλλον να το αγνοεί, οπότε ποιος ο λόγος να ανακατεύεσαι… Ξέρεις αν τα φύλα ήταν διαφορετικά, τα σχόλια δεν θα ήταν τα ίδια και εμένα αυτό είναι που με ενοχλεί! Η γυναίκες σπάνια θα νιώσουν ενσυναίσθηση για την γράφουσα, γιατί αυτόματα ταυτίζονται με την σύζυγο! Ο φόβος προφανώς πολλών είναι μην τυχόν τις κερατώσει ο άνδρας τους και τις αφήσει. Το παράδοξο… Διαβάστε περισσότερα »

andi @
andi @
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dioni

Η γυναίκα του προφανώς και το ξέρει. Φαντάζομαι τον ξέρει λίγο παραπάνω για να τον παντρεύτηκε και μπορεί να τον ψυχολογησει.. Μπορεί να της το έχει πει κιόλας αυτός για να είναι καλλυμενος και αυτή να επέλεξε να μη διαλύσει το σπίτι της :/ Πως θα ήταν τα σχόλια αν ήταν διαφορετικά τα φύλα δηλαδή? Εννοείς να έγραφε ένας άντρας πως τα έμπλεξε με παντρεμένη και εξαφανίστηκε αυτή μετά από έξι μήνες γιατί τα ξαναβρήκε με τον άντρα της? Ή κάτι άλλο? Τι διαφορά πιστεύεις θα είχαν τα σχόλια? Δεν μπορώ να σκεφτώ για αυτό σε ρωτάω. Για τα τρίτα… Διαβάστε περισσότερα »

Dioni
Dioni
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  andi @

Andi css με την αντιστροφή των φυλών εννοώ αυτό που εξηγει η Sailor Earth. Έχεις ακούσει ποτέ περιφραστικα έστω κάτι που που να αποδίδει την έννοια της λέξης αντροχωριστρα για το ανδρικό φυλο; Όσον αφορά την σχέση που αναφέρεις… ναι εμένα κάθε μα κάθε ερωτικη σχέση που γίνεται συναινετικά μεταξύ 2 ενηλίκων μου φαίνεται “φυσιολογική”. Αν τωρα κάποιο από τα 2 μέλη με την σχέση αυτή απατα καποιον αλλον – προδιδει δηλ την υποσχεση για αφοσιωση και αποκλειστικοτητα, λεει του κοσμου τα ψεμματα για να τα βολεψει, προσποιείται ότι είναι εκεί και ουσιαστικά είναι αλλου – συμπεριφερεται ανέντιμα. Τέλος ξαναδιαβάζοντας… Διαβάστε περισσότερα »

andi @
andi @
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dioni

Όσο αφορά στο πρόσωπο μου, δεν θα είχαν καμία διαφορά τα σχόλια μου αν άλλαζαν τα φύλα… Αν προσέξεις, με το παράδειγμα μου, αφέρθηκα στην “φυσιολογικοτητα” αυτών των σχέσεων, όχι για να κατηγορήσω σαν αντροχωρίστρα την κοπέλα που τα έφτιαξε με παντρεμένο επειδή δεν είναι σωστό για την γυναίκα του άλλου και ανέντιμο για τον ίδιο, αλλά γιατί είναι μια σχέση που συνειδητά επιλέγει, επί 18 χρόνια να έρχετε δεύτερη και τρίτη σε προτεραιότητα (καθώς υπάρχουν και παιδιά) Και άντρας να έγραφε πως θέλει να ζητήσει τα ρέστα που εξαφανίστηκε η παντρεμένη που διατηρούσε δεσμό, πάλι το ίδιο θα του… Διαβάστε περισσότερα »

Dioni
Dioni
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  andi @

Tο ότι η σχεση δεν ειχε, όπως λες καλά προγνωστικά – στατιστικά μιλώντας – για μένα δεν δικαιολογεί την σταση του τύπου. Εσύ από την άλλη λές δεν θεωρείς εξαπάτηση κάποιος παντρεμένος να εξαφανιστεί από την ερωμένη του! Γιατί όμως; Είναι σχεση β κατηγορίας; Τι να πω.. βλέπουμε διαφορετικά τις σχέσεις των ανθρώπων. Αντροχωρίστρα δεν την αποκάλεσε κάποιος, γιατί ο σύζυγος επέστρεψε, οπότε τέλος καλό όλα καλά και καλά θα κάνει η γράφουσα να μην διαταράξει την ζωούλα του τώρα που εκείνος την οργάνωσε πάλι! Τέλος, όσον αφορά το στατιστικό κομμάτι δεν έχω τα στοιχεία για να υπολογίσω το ποσοστό… Διαβάστε περισσότερα »

andi @
andi @
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dioni

Έγραψα πως δεν το θεωρώ “απάνθρωπη εξαπάτηση”, όπως το είχε χαρακτηρίσει η sailor earth. Απάνθρωπη εξαπάτηση θα ήταν πχ. Αν η κοπέλα είχε κάποιο θεμα υγείας, δεν ήξερε πως είναι παντρεμένος και αυτός εξαφανιζόταν έχοντας αποσπάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας της με δόλιο τρόπο. Επίσης είπα πως τον θεωρώ δειλό. Αν είναι απάνθρωπος δεν το γνωρίζω…. Γι αυτό λοιπόν και το ανέφερα έτσι. Άρα εσύ λοιπόν εικαζεις πως αν θα έγραφε πως χώρισε ο τύπος με τη γυναίκα του για να είναι μαζί της, όλοι εδώ μέσα θα την χαρακτηριζαμε αντροχωρίστρα…. Τι προγνωστικα έχεις για αυτό και το λες; Από… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Sailor Earth
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dioni

Απογοητεύμαι dioni γιατί όσο φεμινίστριες και να νομίζουν ότι είναι κάποιες βγάζουν ακόμα μια εμπάθεια για τις άλλες γυναίκες. Βγάζουν εμπάθεια και περιμένουν από αυτές να φέρονται με σεβασμό στους άντρες που δεν τις σέβονται. Βλέπω μια ανάγκη να φανούν “καλύτερες” και “αξιοπρεπέστερες” στα μάτια των αντρών. Εγώ αν είχα τέτοιο άντρα δεν θα εξακολουθούσα να τον θέλω και δεν υπήρχε περίπτωση να έριχνα το φταίξιμο στην άλλη. Η άλλη είναι ελεύθερη, μια ξένη προφανώς ερωτευμένη με τον άντρα και θολώθηκε από τα παραμύθια που της πούλησε. Αυτός όμως είναι ο δεσμευμένος. Αυτός εξαπάτησε δυο ψυχές αυτός πρέπει να πληρώσει… Διαβάστε περισσότερα »

andi @
andi @
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Δεν χαρακτήρισα μικροπρεπες το να θυμώσει κάποιος με αυτόν που τον πλήγωσε. Μικροπρεπες χαρακτήρισα το να μπεις στη διαδικασία να ασχοληθείς με κάποιον που σε πλήγωσε γιατί του δίνεις παραπάνω αξία. Αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφω μπορείς να με ρωτήσεις. Επίσης αν διαβάζεις τα μισά από αυτά που γράφουμε δεν θα καταλάβεις ποτέ τι εννοούμε. Αγαπάω όλους τους ανθρώπους γιατί πιστεύω πως είμαστε όλοι ίσοι. Δεν έχω ανάγκη να φανώ αξιοπρεπής… Είμαι. Σέβομαι όποιον με σέβεται. Για τους άλλους απλώς αδιαφορώ. Μπορώ να μιλήσω και εγώ πολύ άσχημα για τα δικά σου σχόλια αλλά δεν το κάνω γιατί σέβομαι το… Διαβάστε περισσότερα »

Bobos
Bobos
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dioni

Μα αν διαβάσεις προσεκτικά το κείμενο της πληγωμένης αναφέρει ότι α. γνωρίζονταν ήδη 2 χρόνια- επομένως δεν σύναψε σχέση με κάποιον που δεν ήξερε έστω ελάχιστα τον χαρακτήρα του, β. ότι τους έξι μήνες που συνάψαν σχέση περνούσαν όμορφα – επομένως δεν της φερόταν κακοποιητηκά ή καταχρηστικά και ότι γ. της είπε ότι η γυναίκα του έχει προχωρήσει – ούτε καν ότι για τον ίδιο έχει κλείσει το θέμα. Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση κι όταν συμβαίνει αυτό πολλές φορές τυχαινει να τα ξαναβρίσκει, αν δεν προχωρήσουν σε έκδοση διαζυγίου δεν προύπτει κάτι οριστικό επομένως όταν κάποιος ξεκινά μια σχέση… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Sailor Earth
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Bobos

Passenger της έλεγε ότι θα την χωρίσει κι ότι μαζεύει λεφτά για να φύγει. Δηλαδή ότι έχει τελειώσει ο γάμος του. Το καλύτερο που είχε να κάνει φυσικά θα ήταν να μην τον πιστέψει καν και να βρει άλλον γιατί κάτι τέτοιοι άντρες είναι για πολύ φτύσιμο αλλά προφανώς ήταν ερωτευμενη μαζί του, δεν είχε ιδέα τι ψέματα θα έλεγε αυτός για να περάσει καλά ίσως μην ήθελε κιόλας να παραδεχτεί ότι αυτός είναι τόσο πολύ καθίκι και ο τύπος το εκμεταλλεύτηκε για να πουλήσει παραμύθι. Η γυναίκα δεν έμπλεξε με παντρεμένο έμπλεξε υποτίθεται με κάποιον χωρισμένο που δεν είχε… Διαβάστε περισσότερα »

Bobos
Bobos
5 χρόνια πριν

Ειλικρινά λυπάμαι για αυτό που σου συνέβη κι εύχομαι σύντομα να το ξεπεράσεις. Όμως θα κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου. Στο κείμενο ή παθούσα αναφέρει ότι γνώριζε ήδη 2 χρόνια τον τύπο -ήταν φίλοι – είναι αρκετά πιθανό να γνώριζε και τη σύζυγό του. Επομένως όταν ένα φιλικό μας ζευγάρι παντρεμένο βρίσκεται σε διάσταση συνήθως ξέρουμε την ιστορία του εκ των έσω. Η εμπειρία μου λέει ότι για ένα παντρεμένο ζευγάρι, ο χωρισμός και συγκεκριμένα το διαζύγιο είναι μια πολύπλοκη και χρονοβόρα συναισθήματικα κατάσταση ακόμη κι αν δεν υπάρχουν πρακτικά εμπόδια οπότε δηλώσεις τύπου “έχουμε προχωρήσει ” και “είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Tonia Giovani
Tonia Giovani
5 χρόνια πριν

Είναι τόσο συχνό και τόσο κοινότυπο…Ο τύπος σου πούλησε το παραμύθι για να περάσει καλά για λίγο και μόλις το μυρίστηκε η γυναίκα του έκοψε μαχαίρι.Αν είναι το γνωστό θρασύδειλο ανθρωπάκι μην περιμένεις εξηγήσεις. Το πολυ να βγειτε για κανα καφε και να σου λεει σαχλαμαρες…Αν όμως είναι κανένας μισοκαμενος παρτακιας θα βρεθείς εσύ σε μπελά αν επιμένεις για “εξηγήσεις ” Απ το να σε χτυπησει, να σε απειλεί ,να χει βγάλει φωτογραφίες προσωπικές σας στιγμές πχ μην τυχόν και βρεθεί αυτός σε δύσκολη θέση και να σε απειλεί ότι θα τις δημοσιοποιήσει, αν τον “ενοχλεις” Ότι άρρωστο μπορείς να… Διαβάστε περισσότερα »

J.Brian
J.Brian
5 χρόνια πριν

Ο “έρωτας” είναι στο πεδίο του φαντασιακού . Αυτό σημαίνει πως εμείς τον επινοούμε. Στην περίπτωση σου , φαντάστηκες πως ο άλλος θα χωρίσει για να είσαστε μαζί. ΟΚ… αυτό μπορεί να γίνει , όλα γίνονται σε αυτή τη ζωή , αλλά πόσο χρόνο έδωσες;Πως ήσουν τόσο σίγουρη και μετά απογοητεύτηκες;Θέλω να πω … από που κι ως που έπεσες από τα σύννεφα;