in

Αγαπητή «Α, μπα»: Είχε όλα όσα έψαχνα αλλά είναι σε μόνιμη σχέση

Ο πόνος δεν τελειώνει

Γεια σου Α,μπα. Τι κάνεις όταν είσαι τρελά ερωτευμένη με έναν άνθρωπο που έζησες κάτι εφήμερο αλλά ο οποίος είναι σε μόνιμη σχέση με άλλη και σου έχει ξεκαθαρίσει με όλους τους τρόπους ότι δεν θέλει παράλληλη σχέση μαζί σου, ούτε πρόκειται να χωρίσει αλλά εσύ έχεις κολλήσει πολύ άσχημα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

45d0d03455d8196a95f01a480f9ada13

Γεια σου Α,μπα. Τι κάνεις όταν είσαι τρελά ερωτευμένη με έναν άνθρωπο που έζησες κάτι εφήμερο αλλά ο οποίος είναι σε μόνιμη σχέση με άλλη και σου έχει ξεκαθαρίσει με όλους τους τρόπους ότι δεν θέλει παράλληλη σχέση μαζί σου, ούτε πρόκειται να χωρίσει αλλά εσύ έχεις κολλήσει πολύ άσχημα γιατί δεν έχεις ξανανιώσει έτσι ποτέ για κανέναν, βρίσκεις πως εχει όλα όσα ψάχνεις και δεν πιστεύεις πως θα εμφανιστεί και ξανά σύντομα κάτι τόσο αξιόλογο; Πώς πας παρακάτω όταν βλέπεις ότι περνάει ο καιρός και αυτος ο πόνος δεν τελειωνει; Μπορεί να ζει κανείς χωρίς ελπίδα; Για πόσο μπορεί κανείς να κλαιει κάθε μέρα;

Τίνα

Τίνα, είναι η πρώτη φορά που δεν μπορείς να έχεις αυτό που θέλεις;

Το «δεν έχω νιώσει έτσι ποτέ για κανέναν» δεν είναι απόδειξη ότι αυτός είναι ο καταλληλότερος για σένα, ούτε απόδειξη ή επιχείρημα για οτιδήποτε. Το συναίσθημα δεν είναι επιχείρημα. Ξέρεις, νιώθουμε πολύ συχνά πράγματα για ακατάλληλους ανθρώπους, και ένας απρόσιτος άνθρωπος είναι ένας ακατάλληλος άνθρωπος. Δεν θα εμφανιστεί άλλος σύντομα όχι μόνο επειδή αυτά δεν συμβαίνουν κάθε εβδομάδα, αλλά επειδή αποφάσισες να κολλήσεις με τον συγκεκριμένο, και λέω «αποφάσισες» γιατί αυτό ακριβώς έγινε, το αποφάσισες. Αν ήξερες πώς να αγαπήσεις τον εαυτό σου, πώς να τον προστατέψεις, ή πώς να παραδεχτείς ότι δεν είσαι παντοδύναμη και δεν γίνεται να κάνεις το σύμπαν να υποταχθεί στη θέληση σου, τότε θα αποφάσιζες ότι εφόσον αυτός δεν είναι διαθέσιμος, δεν είναι για σένα.

Το εφήμερο που έζησες δεν είναι η πραγματικότητα. Είναι η φαντασίωση που συμπληρώνεις κάθε μέρα όπως σου αρέσει, και με κάθε «όχι» το συμπληρώνεις με περισσότερες γιρλάντες και λαμπάκια.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

16 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν

“Δε θα εμφανιστεί ξανά σύντομα κάτι τόσο αξιόλογο”. Δε θα βρεις δηλαδή πιο αξιόλογο από ένα δεσμευμένο που κερατώνει τη σχέση του και σε υποτιμά ευθαρσώς;; Τόσο λίγο εκτιμάς τον εαυτό σου;; Πολύ λυπηρό πραγματικά.

sktpsx
sktpsx
5 χρόνια πριν

Τινα υπαρχουν και αλλες πορτοκαλιες, και ο τυπος ειναι νερατζια.
Επισης μου φαινεται οτι εισαι ερωτευμενη με το “αξιολογο πακετο” και οχι με τον ιδιο.
Και τελος οταν διαβαζω/ακουω “ειχε οσα εψαχνα” αυτοματως μεταφραζω: καλλιεργημενος(μπουκαι), εμφανισιμος(cross-train) με καλη δουλεια (project management) και χιουμορ(ancient memes).

Macaw
Macaw
5 χρόνια πριν

Αλήθεια έχει όλα αυτά που ψάχνεις; Δηλαδή το να είναι ελεύθερος δεν ανήκει σε αυτά; Για μένα θα έπρεπε να είναι το πρώτο.

J.Brian
J.Brian
5 χρόνια πριν

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ενηλικίωσης, είναι να μπορείς να παραιτήσαι από τις επιθυμίες σου, που δεν εκπληρώνονται και να αποδέχεσαι την πραγματικότητα. Αυτό το κάνεις γιατί θέλεις να είσαι καλά και γιατί δεν έχει πια πλάκα να υποφέρεις και να φαντασιώνεσαι ότι είσαι γυναίκα – μπικίνι -τραγικό. Το τελευταίο είναι καλό μόνο για την επιχείρηση Γης Μαδιάμ με το Βέγγο….. Ένα κλικ στο μυαλό είναι…. κάντο

Μπελ Ρεβ
Μπελ Ρεβ
5 χρόνια πριν

Τίνα, ΤΙΝΑ (Τhere Is No Alternative)

Who?me?
Who?me?
5 χρόνια πριν

Ντύσου, στολίσου, βγες να διασκεδάσεις με παρέα ή μόνη σου, πήγαινε γυμναστήριο, σε καμιά διάλεξη, σε εκθέσεις, γράψου σε κανένα σεμινάριο, με λίγα λόγια φρόντισε τον εαυτό σου μέσα και έξω, ερωτεύσου τον εαυτό σου, το έχει ανάγκη και απασχόλησέ τον εσύ η ίδια. Κάπως έτσι, θα μάθεις να περνάς καλά και μόνη σου και να αγαπάς τον εαυτό σου. Εντωμεταξύ θα έχεις γνωρίσει και καινούργιο κόσμο. Ποτέ δεν ξέρεις. Αν στην πορεία βρεθεί κάποιος πραγματικά αξιόλογος, μην σταματήσεις ποτέ να κάνεις τα παραπάνω.

Ms.Lego
Ms.Lego
5 χρόνια πριν

Αχ, να είχε μπει αυτή η απάντηση της Α,μπα στο κεφάλι μου όταν την χρειαζόμουν.

αγριοκέρασο
αγριοκέρασο
5 χρόνια πριν

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές, στα μάτια μας, φαίνεται ιδανικό και τέλειο αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε, ακριβώς γιατί δεν μπορούμε να το έχουμε. Θα ξεπεράσεις αυτό που έζησες όταν απομυθοποιήσεις αυτόν τον άνθρωπο. Όσο καλός και να φαίνεται τώρα, ένα είναι το ζητούμενο: δεν μπορείς να τον έχεις. Και πάνω σε αυτό πρέπει να βασιστείς ώστε να προχωρήσεις. Είναι σκληρή η απόρριψη, πάρα πολύ σκληρή, αλλά θα δεις ότι δεν έχασες πολλά. Διότι ο συγκεκριμένος μόνο στα δικά σου μάτια φαίνεται μοναδικός. Από όσα διαβάζω, καταλαβαίνω ότι πρόκειται για έναν κακό σύντροφο, που απατά την σχέση του… Διαβάστε περισσότερα »

Lio
Lio
5 χρόνια πριν

Θεωρείς οτι εισαι η πρώτη ή η τελευταία εφήμερη σχέση που κανει ταυτόχρονα με την μόνιμη; Η μόνιμη γνωρίζει τις παράλληλες εφήμερες σχέσεις του; Θα ήθελες να εισαι στην θέση της μόνιμης γνωρίζοντας τα παραπανω; Τωρα πες μου αν αισθάνεσαι οτι ειναι ο τέλειος;

Cocker Spaniel
Cocker Spaniel
5 χρόνια πριν

Ντάξει, κακό timing, τι να κάνουμε, συμβαίνουν κι αυτά. Βρες άλλα πράγματα ή άτομα ν῾ασχοληθείς και θα τον ξεχάσεις γρήγορα.