in

«Α, μπα» classics: Έχω αποφασίσει να της πως ότι είμαι γκέι

Θα το ρισκάρω

Γεια σου Αμπά! Είμαι γκέι άντρας 35 ετών, ζω με τον σύντροφο μου 8 χρόνια τώρα (είμαι ανεξάρτητος οικονομικά) αλλά η μάνα μου γνωρίζει ότι ζω με μία κοπέλα, την οποία και δεν έχει δει ποτέ!. Η μητέρα μου είχε ενδείξεις από τότε που ήμουν μικρός ότι ήμουν γκέι αλλά εθελοτυφλούσε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

0bcdd6b44115804acd3cdc88c2f90e93

Γεια σου Αμπά! Είμαι γκέι άντρας 35 ετών, ζω με τον σύντροφο μου 8 χρόνια τώρα (είμαι ανεξάρτητος οικονομικά) αλλά η μάνα μου γνωρίζει ότι ζω με μία κοπέλα, την οποία και δεν έχει δει ποτέ!. Η μητέρα μου είχε ενδείξεις από τότε που ήμουν μικρός ότι ήμουν γκέι αλλά εθελοτυφλούσε. Κάποιες φορές προσπάθησα να της κάνω κουβέντα για το θέμα ως έφηβος, της το είπα με έναν τρόπο, έκανε τον σταυρό της. Την επόμενη κιόλας μέρα, σαν να μην της είχα πει τίποτα! Δεν είναι ρατσίστρια (έχει φίλους μαύρους, έχει βοηθήσει Αλβανούς και ξένους) αλλά είναι ομοφοβική κάργα! Για να καταλάβεις, την θυμάμαι στην εφηβεία μου να βλέπει γκέι στην τηλεόραση και να της έρχεται αναγούλα κυριολεκτικά (οργανικό, τελείως!! Πριν ένα μήνα, την επισκέφτηκα και γύρισε και μου είπε το εξής: Πρέπει να είμαι η πιο ηλίθια μάνα, δεν ξέρω σχεδόν τίποτα για τη ζωή του παιδιού μου. Με αιφνιδίασε, δεν της απάντησα και από τότε δεν έχουμε ξαναμιλήσει ποτέ!!! Αυτόν τον μήνα που δεν μιλάμε, είμαι καλύτερα από ποτέ. Δεν έχω το άγχος που είχα ότι θα την επισκεφθώ, θα υπάρχουν πάλι αυτές οι ατελείωτες παύσεις γιατί δεν θα έχουμε τι να πούμε αφού έτσι κι αλλιώς για τα προσωπικά μου δεν μιλάμε και όταν μιλάμε έρχομαι σε δύσκολη θέση γιατί αναγκάζομαι να της λέω ψέματα. Έχω αποφασίσει όμως, να της πω την αλήθεια κι ας πονέσει. Είμαι γκέι και είμαι καλά. Take it or leave it. Δεν θα το κάνω γι’ αυτήν, θα το κάνω για μένα γιατί συνειδητοποίησα ότι όλο αυτό ευθύνεται για προβλήματα που αντιμετωπίζω στη δουλειά μου και τη ζωή μου, που έχουν να κάνουν με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Ερώτηση συγκεκριμένη δεν έχω να σου κάνω αλλά θα με βοηθούσε πολύ η τοποθέτηση σου στο θέμα. Ps. Νομίζω ότι η μάνα μου είναι τοξικός άνθρωπος στη ζωή μου, χωρίς να το κάνει επίτηδες. Μ’ αγαπάει, οκ. Ζει για μένα, είμαι μοναχοπαίδι, με μεγάλωσε μόνη της και δεν έχει προσωπική ζωή εδώ και πολλά χρόνια. Κάποτε πέρασε πολλά με καρκίνους, όταν εγώ ήμουν έφηβος και αργότερα γύρισε και μου είπε πάνω σε έναν άσχετο καβγά ότι εγώ φταίω που έβγαλε καρκίνο! Η ίδια, όταν της το λέω το αρνείται ή κάνει ότι δεν το θυμάται. Κάτι τέτοια όμως μου το έχουν κάνει ακόμα πιο δύσκολο να της ανοιχτώ, κάτι που νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς δεν παίζει να το εκτιμήσει. Αλλά θα το ρισκάρω. Toxic no more.

-της γερακίνας γιος

 

Κάτσε, κάτσε, μη βιάζεσαι. Καλά τα σκέφτεσαι αλλά μην πετάς την πυρηνική βόμβα πριν χτίσεις καταφύγιο. Πολύ φοβάμαι ότι θέλεις να της το πεις γιατί ελπίζεις ότι παρά τα δεδομένα που είναι τρανταχτά και τα ξέρεις εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχει στο βάθος η αποδοχή που θα εμφανιστεί αν την φέρεις προ τετελεσμένων.

Τι άλλο να καταλάβω όταν λες «θα το ρισκάρω;» Τι άλλο να καταλάβω από αυτά που γράφεις; Είναι μεγάλος ο πειρασμός να ονειρεύεσαι ότι η αλήθεια θα γκρεμίσει τα όρια που υπάρχουν ανάμεσα σας, αλλά εκτός από τις ταινίες, έχεις δει να γίνεται αυτό πουθενά αλλού; Αν θέλεις να μιλήσεις γιατί αισθάνεσαι ότι με την σιωπή σας μειώνεται η ποιότητα της δικής σου ζωής, να το κάνεις, αλλά μόνο για αυτό, και όχι γιατί περιμένεις να προκύψει κάτι καινούριο, να ξυπνήσει κάποια κοιμισμένη ανεκτικότητα μέσα της.

Δεν θέλω καν να γράψω «τίποτα δεν αποκλείεται» γιατί τίποτα δεν αποκλείεται αλλά φοβάμαι μήπως το πάρεις αυτό ως νεύμα να συνεχίσεις να ελπίζεις. Έχεις προετοιμαστεί για μια πολύ αρνητική αντίδραση; Ξέρεις τι θα κάνεις, πού θα πας, σε ποιον θα μιλήσεις; Προσπαθείς να την κάνεις να βρεθεί προ των ευθυνών της για να σταματήσεις να νιώθεις όλα αυτά τα θέματα που έχεις με την αυτοπεποίθηση σου.

Όμως όσο και αν φαίνεται παράλογο τώρα, δεν χρειάζεσαι την έγκριση της για να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου, και δεν υπάρχει μετάνοια που θα ακυρώσει όλα όσα έχει κάνει ως τώρα. Δεν την χρειάζεσαι για να νιώσεις καλύτερα. Είναι πολύ σκληρό να μην έχεις ειλικρινή σχέση με τη μητέρα σου αλλά δε νομίζω ότι καταλαβαίνεις πόσο λίγοι άνθρωποι έχουν ειλικρινείς σχέσεις με τους γονείς τους. Κάποτε, συμφωνώ, πρέπει να σταματήσουν τα ψέματα που λες για χάρη της. Αλλά αυτό θα σε οδηγήσει σε μια καινούρια σχέση μαζί της, που μπορεί να έχει περισσότερη απόσταση ακόμα. Αν είσαι σίγουρος ότι θα μπορέσεις να την αντέξεις, προχώρα το. Αν μέσα σου υπάρχει ακόμα το παιδί που περιμένει την αποδοχή της, πρόσεχε πάρα πολύ.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

13 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν

Δεν ξέρω αν συμφωνώ με Λένα σε όλα. Πάλι εκείνος έχει την ευθύνη για την καλή σχέση με τη μαμά του; Αυτός να προσεχει; Καταλαβαίνω ότι η Λένα το λέει για να τον προστατεύσει από τη μάνα που φοβάται ότι (και μάλλον αυτή) έχει. Εγώ αισθάνομαι ότι είναι έτοιμος να σπάσει τους δεσμούς αν χρειαστεί. Και έτσι πρέπει να είναι. Αυτός που πρέπει να προσέχει σε αυτή την περίπτωση είναι ο γονιός. Αν θα χάσει το παιδί του ή όχι, είναι δική του επιλογή. Το γεγονός ότι δεν το λέει στη μητέρα του είναι αυτό που τον κρατάει πίσω στη… Διαβάστε περισσότερα »

Vasilis
Vasilis
5 χρόνια πριν

Στο μόνο που φταις είναι που δεν τη διαολόστειλες τότε που έπρεπε και να κόψεις κάθε επαφή μαζί της. Δεν έπρεπε να το καταπιείς αυτό με τον καρκίνο. Μετά από αυτό για εσένα θα έπρεπε να μην υπάρχει αυτή η γυναίκα. Έχετε ένα μήνα να μιλήσετε και δεν σε έχει ψάξει; Δεν σε έχει αναζητήσει; Για ποιο λόγο θες στη ζωή έναν τέτοιο άνθρωπο; Αυτά τα έχει φίλους Αλβανούς, μαύρους κλπ, είναι σαν αυτά τα κλισεδάκια που αναπαράγει κάθε ρατσιστής. Τους έχει από μακριά, αλλά δεν θα ήθελε να είναι συγγενείς της.

Alex Rainers
Alex Rainers
5 χρόνια πριν

Όχι ρε! Είναι ο άνθρωπος που σου είπε ότι εσύ φταις που έβγαλε καρκίνο- πάνω στα νεύρα της αλλά για να το πει μαλλον το σκέφτεται. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις θετική αντίδραση. Το ξέρει αν δεν το λέει είναι γιατί νομίζει ότι “περνάς τη φάση” το ακουσε μια χαρα τοτε που της πεταξες το υποννουμενο εκτός αν είναι τελείως στον κόσμο της. Ο μόνος λόγος που θα έλεγα να το πεις είναι τουλάχιστον για να της πεις επιτέλους την αλήθεια. Ποσα χρονια θα περιμενει να δει την εν λόγω κοπελα. Τουλάχιστον πες της την αλήθεια και βγαλτην από τη… Διαβάστε περισσότερα »

bozonio
bozonio
5 χρόνια πριν

Η απάντηση δε μου φαίνεται ότι ταιριάζει στη συγκεκριμένη ερώτηση. Θα ταίριαζε σε ένα γκει παιδί που εξαρτάται από τους γονείς του, που ίσως μένει μαζί τους, που είναι μόνο, που έχει πολύ εσωτερικευμενη ομοφοβία. Ο φίλος της ερώτησης είναι καλά, είναι ανεξάρτητος, έχει το σύντροφο του, πατάει στα πόδια του. Ναι είναι άσχημη η απόρριψη από τους γονείς αλλά αυτό το ψέμα είναι ακόμα χειρότερο. Εγώ θα του έλεγα να το πει αμέσως, και πολύ άργησε. Ναι κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι καλή η αντίδραση αλλά τι έχει να χάσει; Μια μάνα τοξική; Μια μάνα που λέει «εσυ… Διαβάστε περισσότερα »

v for vendetta
v for vendetta
5 χρόνια πριν

Να της το πεις και να σηκωθείς να φύγεις και να την αφήσεις να διαχειριστεί αυτήν την πληροφορία μόνη της, όπως διαχειρίστηκες εσύ αυτό που σου είπε ότι φταις για τον καρκίνο. Αν δεν εγκρίνει την επιλογή σου, που καθόλου να μην σε νοιάζει, πες της πάνω σε ένα τσακωμό: εγώ; γκέι; πότε στο είπα αυτό, δεν το θυμάμαι.

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν

Συμφωνώ με Λένα👍. Λοιπον κατανοώ την αναγκη του να μιλησει ελεύθερα για τη προσωπική του ζωη, όμως όπως λεει και η Λένα θα πρέπει να είναι έτοιμος για ολα. Για κάθε ενδεχόμενο. Απο το να πάθει εγκεφαλικό (λέμε τωρα, αλλά έχουν γίνει και τέτοια περιστατικά) μέχρι να μην του ξαναμιλήσει ποτέ της μέχρι το θάνατο της. Ξερω γονείς που φέρθηκαν στα παιδια τους σαν να μην τα είχαν γεννήσει ποτέ , επειδη αυτά τους εξέφρασαν την σεξουαλικότητα τους. Ειναι άσχημο αυτο. Πρεπει να το εχεις βάλει σε ενα κουτάκι οτι ειναι πιθανό μα συμβεί. Μπορεί και να μη συμβεί τίποτα.… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Αν του φερθεί σαν να μην τον έχει γεννήσει, ώρα καλή στην πρύμνη της κι αέρα στα πανιά της. Δεν αξίζει τον τίτλο της μάνας. Το να σε έχει γεννήσει κάποιος δεν σημαίνει τίποτα αν δεν σε αποδέχεται και δεν σε στηρίζει επειδή δεν επιλέγεις το δρόμο που θέλει αυτός.
Η λέξη μάνα δεν δημιουργεί το δέσιμο. Η αγάπη το δημιουργεί.

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Συμφωνώ, όμως δυστυχώς για κάποια παιδια υπαρχουν γονείς που τους φέρονται με αυτόν τον απαράδεκτο τροπο που έγραψα, σαν να μην τα γέννησαν ποτέ τους. Και παλι δεν εννοώ τη γέννηση ως πρωταρχικό σημείο για να δεθεις με κάποιον, μπορεις να δεθεις με κάποιον που δε σε συνδέει η συγγένεια να το γράψω έτσι. Το θέμα δεν είναι αυτο. Το θέμα ειναι οτι μάνες τέτοιες όπως γράφουμε, θα σου πουν το άκρως αναιρετεο: οτι τα αγάπησαν πιο πολυ απο ολους και απο την ιδια τη ζωη τους τα παιδια τους. Κι εκει έκαναν το τραγικό λάθος. Να τα θεωρήσουν ιδιοκτησίες… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Επίσης αν πάθει κάποιος π.χ. εγκεφαλικό σημαίνει ότι έχει τα παρακάτω: υπέρταση, καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, χοληστερίνη κ.λπ.
Σίγουρα δεν προκαλείται από το να έχεις παιδί γκέι. ΣΙ-ΓΟΥ-ΡΑ.

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Σιγουρα. Αλλα όμως συμβαίνει εξαιτίας γονιων που πιστεύουν οτι το να είναι γκέι το παιδι τους, αυτο τους το προκάλεσε.

Lepi
Lepi
5 χρόνια πριν

Οι περιπτώσεις μας μοιάζουν πάρα -μα πάρα- πολύ. Αν θες να το συζητήσουμε από κοντά είμαι στη διάθεσή σου.

sktpsx
sktpsx
5 χρόνια πριν

μ αρεσε πολυ η υπογραφη! εσυ πρεπει να χεις χιουμορ..

andi @
andi @
5 χρόνια πριν