in

«Α, μπα» classics: Πως αντιμετωπίζεις τον μισογυνισμό όταν δεν απευθύνεται σε σένα;

Δεν τους αντέχω άλλο

Γειά σου Αμπά και μικρό Αμπάκι <3 Εύχομαι όλα καλά! Πως αντιμετωπίζεις τον μισογυνισμό στο γραφείο, όταν δεν απευθύνεται σε σένα άμεσα; Όταν, για παράδειγμα, στο lunch break, οι bros αποκαλούν κοπέλες «πουτάνες» που τα μ***** τους κρέμονται σας λειριά από κόκορα; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8788d6e70f1acb6f7b723f498593aa68

Γειά σου αμπά και μικρό αμπάκι <3 Εύχομαι όλα καλά! Πως αντιμετωπίζεις τον μισογυνισμό στο γραφείο, όταν δεν απευθύνεται σε σένα άμεσα; Όταν, για παράδειγμα, στο lunch break, οι bros αποκαλούν κοπέλες «πουτάνες» που τα μ***** τους κρέμονται σας λειριά από κόκορα; Αντέδρασα μια δυο, αφού αυτά λέγονταν μπροστά μου, και τελικά, αφού δεν κατάλαβαν τίποτα, σταμάτησα να πηγαίνω για μεσημεριανό (στο meeting room δηλαδή) με τους υπόλοιπους, κάθομαι πια μπροστά στην οθόνη μου και τρώω διαβάζοντας κάτι ενδιαφέρον online ή δουλεύοντας. Πλέον όμως οι συζητήσεις έχουν επεκταθεί και στο open space γραφείο μας, ειδικά όταν λείπει ο προϊστάμενος. Πριν 5 λεπτά (αυτό το γεγονός μάλιστα αποτέλεσε αφορμή για την ερώτηση), συζητούσαν για μια κοπέλα από την Βουλγαρία που είναι σίγουρα πουτάνα αφού είναι Βουλγάρα, και μάλιστα μυρίζει Βουλγάρα, γιατί όλοι οι Βούλγαροι έχουν μια ιδιαίτερη μυρωδιά (sic). ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ. Ήθελα να πάω να τους πω να ΣΚΑΣΟΥΝ. Έχω αρχίσει να θεωρώ και τους υπόλοιπους που δεν μιλάνε enablers. Όταν πάω να ρωτήσω γιατί δεν αντιδράει κανείς, μου λένε έτσι είναι κάποια άτομα, τι να κάνουμε; Ε, τουλάχιστον να μην τους κάνετε παρέα και να μην χαζογελάτε σαν χαζά στα αστεία τους γιατί τους δίνετε θάρρος; Θέλω να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι ανεκτή η συμπεριφορά αυτή εδώ μέσα και δεν ξέρω τι να κάνω. Τα αυτιά μου δεν θέλουν να ακούνε τέτοια πράγματα πλέον.

-kvi

Ο οχετός τους απευθύνεται σε σένα άμεσα γιατί είσαι στον ίδιο χώρο και τα ακούς. Ο ρατσισμός και ο σεξισμός δεν πρέπει να χωράνε πουθενά, πόσο μάλλον σε επαγγελματικό περιβάλλον. Πολύ σωστά θεωρείς συνυπεύθυνους τους υπόλοιπους, γιατί η ανοχή της πλειοψηφίας, και ειδικότερα τα γελάκια τους είναι που δίνουν βήμα στους λίγους που μιλάνε και σκέφτονται έτσι.

Το τι θα κάνεις εξαρτάται από την οργάνωση της εταιρείας. Επειδή λες lunch break και bros και enablers να υποθέσω ότι ζεις στο εξωτερικό, ή ότι δεν ξέρεις τις αντίστοιχες ελληνικές λέξεις; Αν υπάρχει ΗR, εκεί πρέπει να απευθυνθείς. Και ελπίζω να μην φοβάσαι να γίνεις δυσάρεστη, γιατί αυτοί όχι μόνο δεν το φοβούνται, αλλά το έχουν κάνει επάγγελμα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

11 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
5 χρόνια πριν

Προφανεστατα γίνεται στο Ελλαντα γιατί στο εξωτερικό όσοι μιλούσαν έτσι θα είχαν χάσει τη δουλειά τους.Εννοειται να απευθυνθείς στον προϊστάμενο σου

I need my medicine
I need my medicine
5 χρόνια πριν

Φαντάσου σε πόσα μπουρδελα θα πρέπει να έχουν πάει αυτοί οι μαλακες για να έχουν βγάλει ολόκληρο πόρισμα με τις μυρωδιές.

Sailor Earth
Sailor Earth
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I need my medicine

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί το θεωρουν τόσο τιμητικό να πηγαίνουν στα μπουρδέλα και μετά να βρίζουν κιόλας τόσο χυδαία τις γυναίκες για τις οποίες ξοδεύουν ένα κάρο λεφτά και οι οποίες το πιθανότερο να είναι θύματα τράφικινγκ. Πάντα πίστευα ότι οι χειρότερες ”πουτάνες” για να μιλήσω στη γλώσσα τους τα χειρότερα σιχάματα για να μιλήσω στη δική μου, είναι άντρες.

I need my medicine
I need my medicine
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή.Συνήθως οι άντρες που πάνε στα μπουρδέλα είναι ότι πιο ηλίθιο υπάρχει.Οπότε προφανώς και το θεωρούν φυσιολογικό να βρίζουν τις γυναίκες και να ξοδεύουν λεφτά για αυτές.Επίσης μην μου πεις ότι περιμένεις αυτά τα άτομα να γνωρίζουν τι σημαίνει trafficking.

Sailor Earth
Sailor Earth
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I need my medicine

Ίσα ίσα που πολλοί μετά από συζήτηση που έχω κάνει μαζί τους πιστεύουν ότι οι ιερόδουλες υπάρχει περίπτωση και να τους γουστάρουν κιόλας απλά το ”επάγγελμά” τους και η δίψα τους για πούτσα δεν τις αφήνει να δεσμευτούν μαζί τους. Που να ξέρουν για τράφικινγκ νομίζουν ότι αυτά είναι ψέματα των άσχημων και αγάμητων φεμινιστριών! Δεν παραδέχονται καν ότι οι γυναίκες αυτές υποκρίνονται γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς πόσο μάλλον να παραδεχτούν ότι πρόκειται για βιασμό επί πληρωμής.

I need my medicine
I need my medicine
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Ναι αυτό το είχα ακούσει και εγώ μια φορά. Ήταν ένας τύπος που το είχε πιστέψει τόσο πολύ, που πήγαινε σχεδόν κάθε μέρα στο μπουρδελο και προσπαθούσε να την πείσει να τα φτιαξουνε. Σε εμάς έλεγε ότι σίγουρα θέλει και αυτή επειδή μετά από την πρώτη φορά που είχαν σεξουαλικη επαφή του είχε πει “Καλό μάστορα”(κοπλιμεντο για το εργαλείο του).

mongrel
mongrel
5 χρόνια πριν

μάλλον στην ελλάδα θα είναι, έχουν κι αλλού ρατσισμό με τους βούλγαρους; (εγώ βουλγαρικό άρωμα θυμάμαι το τριαντάφυλλο). καλά έκανε και τους αποφεύγει στο μεσημεριανό διάλειμα, λίγη ηρεμία είναι απαραίτητη μες στη μέρα, αλλά γενικά δεν πρέπει να τα αφήνουμε να περνάνε αυτά, όσο και όπως μπορούμε ανάλογα με τις συνθήκες.

Sailor Earth
Sailor Earth
5 χρόνια πριν

Και ποιοι έχουν άποψη; Οι άντρες που δεν μπορούν να κρατήσουν στιγμή το πουλί τους μέσα στο βρακί. Οι άντρες που κάνουν τα πάντα να εκμεταλλεύονται καταστάσεις για να ”τσουλεύουν”. Οι άντρες που εξαιτίας τους επειδή το έχουν παραχέσει με τα σεξουαλικά τους προνόμια υπάρχουν θύματα τράφικινγκ και βιασμού. Οι άντρες οι Ελληναράδες που με τις μυρωδιές και τις συμπεριφορές και τις αντιλήψεις που έχουνε πάνε στο εξωτερικό και οι ξένες τους σιχαίνονται και τους αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Κατα τ άλλα μας φταίνε οι γυναίκες που κάνουν σεξ. Να μην ήταν θύματα τράφικινγκ και να μην έπεφταν… Διαβάστε περισσότερα »

Lasitskene
Lasitskene
5 χρόνια πριν

comment image

J.Brian
J.Brian
5 χρόνια πριν

Μιλάς, ακριβώς όπως αν απευθυνόταν σε εσένα. γιατί σε εσένα απευθύνεται ουσιαστικά. Θέλεις να πεις δηλαδή, πως δεν καταλαβαίνουν, ότι επειδή είσαι γυναίκα δεν θίγεσαι επειδή λένε πουτάνες τις άλλες; Και βέβαια το κάνουν επίτηδες, είναι πολύ μεγάλοι για να μην το συνδέουν. Εμένα η άποψη μου είναι ότι ο πολίτης παράγει πολιτισμό άρα έχει υποχρέωση να μιλάει. Αλλιώς, αν παριστάνεις τον κινέζο ή νομίζεις ότι δεν εννοούν εσένα, γιατί εσύ είσαι η καλή και υπεράνω κριτικής ενώ οι άλλες όχι , πλανάσαι

Maloja Snake
Maloja Snake
5 χρόνια πριν

Γενικώς σε τέτοιες ομάδες που έχουν θράσος και ”κανιβαλίζουν” για να περνάει η ώρα τους, ή παρενοχλούν (ένα συγκεκριμένο παιδάκι που έκανε μπούλινγκ στον αδερφό μου γιατί είχε τον ρόλο του ”κακού” Τούρκου σε μια σχολική παράσταση) απαντάς πάντα αντιδρώντας. Ο καθένας με τον τρόπο του βέβαια αλλα είναι σημαντικό να ξέρουν οτι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται όπως θέλουν χωρίς συνέπειες.