in

Αγαπητή «Α, μπα»: Θα ήθελα ο σύντροφός μου να με γουστάρει γι’ αυτό που είμαι

Είμαι αρκετά επιφυλακτική

Αγαπημένη Λένα, Κατ’ αρχάς σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια που μου έχεις προσφέρει τα τόσα χρόνια που σε διαβάζω! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου και με τους σχολιαστές μία προσωπική μου ανασφάλεια. Είμαι γυναίκα στα 33 και αρκετά χρόνια τώρα, δεν έχω καταφέρει να κάνω μια σχέση που να με γεμίσει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 55

Αγαπημένη Λένα, Κατ’ αρχάς σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια που μου έχεις προσφέρει τα τόσα χρόνια που σε διαβάζω! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου και με τους σχολιαστές μία προσωπική μου ανασφάλεια. Είμαι γυναίκα στα 33 και αρκετά χρόνια τώρα, δεν έχω καταφέρει να κάνω μια σχέση που να με γεμίσει. Δεν θα σταθώ σε αυτό, αν και είναι μέρος της ανασφάλειας. Επαγγελματικά είμαι σε ένα μυστηριώδες παρακλάδι του νομικού χώρου, όπως και οι γονείς μου και κατάγομαι από μυστηριώδη πόλη της επαρχίας. Το θέμα που αντιμετωπίζω είναι το εξής· όταν γνωρίζω κάποιον ή τον ξέρω ήδη (δεν έχει σημασία) και μου εκφράσει το ερωτικό του ενδιαφέρον, έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου τον φόβο μήπως αντιμετωπιστώ ως “καλή περίπτωση”. Για εμένα το πιο σημαντικό σε μια γνωριμία, είναι να υπάρχει χημεία εκατέρωθεν και τα “κουτάκια” που ο καθένας έχει στο μυαλό του, έρχονται σε δεύτερο ρόλο. Ιδανικά θα ήθελα ο σύντροφός μου να με γουστάρει γι’ αυτό που είμαι και όχι επειδή είμαι η κόρη του τάδε ή επειδή είμαι μορφωμένη, εμφανίσιμη και “καλής οικογενείας” (έλεος). Σίγουρα το κοινωνικό και οικονομικό status ενός ανθρώπου αποτελεί bonus, αλλά όχι κριτήριο! Θα ήθελα να μου πεις τη σκέψη σου πάνω σε αυτό, καθώς είμαι αρκετά επιφυλακτική στο θέμα αυτό και προσπαθώ να απεγκλωβιστώ από το concept της “πολύφερνης νύφης” (ξανά έλεος). Τώρα που τα γράφω, ίσως φαίνονται παιδιάστικα (μήπως είμαι υπερβολική;), αλλά μα το ιπτάμενο μακαρονοτέρας, έχω προβληματιστεί αρκετά. Σ’ ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σου! Καλή δύναμη (με όλους εμάς που έμπλεξες)…!

αρραβωνιάρα

Έχεις τόσα λεφτά ώστε όποιος σε παντρευτεί, δεν θα χρειαστεί να δουλέψει ποτέ στη ζωή του; Έχεις τίτλο ευγενείας που μεταφράζεται σε κληρονομιά κάστρου, ή έστω αλσύλλιου;. Αν όχι, οι γονείς σου σου έχουν φουσκώσει τα μυαλά με το στάτους σας, και σου έχουν κάνει πολύ μεγάλο κακό.

Η κοινωνική και οικονομική θέση, όπως η μόρφωση και η εμφάνιση ενός ανθρώπου ΕΙΝΑΙ κριτήρια και όχι μπόνους. Τι άλλο έμεινε δηλαδή; Ο χαρακτήρας; Εντάξει, και ο χαρακτήρας. Ο χαρακτήρας δεν είναι κάτι ξέχωρο, είναι κι αυτό αποτέλεσμα και συνδυασμός της κοινωνικής, οικονομικής θέσης, της μόρφωσης, της εμφάνισης, και της οικογένειας στην οποία μεγάλωσε ο καθένας μας. Ο διαχωρισμός που έχεις στο μυαλό σου – από δω τα τυπικά προσόντα μου, από δω ο εσωτερικός μου κόσμος – είναι τεχνητός και ανήκει περισσότερο σε ταινίες της Βουγιουκλάκη (σόρι). Αν είχες μεγαλώσει αλλού, με άλλη μόρφωση, σε άλλη οικογένεια, θα ήσουν ο ίδιος άνθρωπος;

Θα σκέφτεσαι «ναι, αλλά μπορεί κάποιος να είναι παλιάνθρωπος και να τον θέλουν για τα λεφτά του». Ναι, αρκεί να έχει πάρα μα πάρα πολλά λεφτά. Αν είχες τόσα προνόμια, θα το ήξερες, δεν θα έστελνες ερώτηση εδώ, μάλλον δεν θα διάβαζες και α μπα, θα τα είχες λυμένα αυτά τα θέματα, λόγω παλιανθρωπιάς.

Θεωρείς ότι είσαι καλή περίπτωση; Μπράβο, αυτό δείχνει αυτοπεποίθηση. Τότε αντί να αναρωτιέσαι αν σε πλησιάζουν γι’αυτό το λόγο, δέξου ότι γι’αυτό σε πλησιάζουν (και δεν είναι κάτι κακό) και αναρωτήσου αν αυτός που σε πλησιάζει είναι επίσης καλή περίπτωση – για σένα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

50 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
A-GiveLove💕
A-GiveLove💕
5 χρόνια πριν

Και εγώ μέσα μου τρέμω μήπως με θέλουν
επειδή είμαι απο καλή οικογένεια και κόρη χασάπη..
ξέρετε σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς θεωρουμε κελεπούρι.

Φοβάμαι οτι στα μάτια τους είμαι απλώς ενα Μπον Φιλέ.

αχαχαχα κλαίω.

Αυτά.

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  A-GiveLove💕

Αχαχαχαχαχαχα! 😃 Με έκανες να γελασω, να ‘σαι καλα! 👍

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν

Στις μέρες μας, υπάρχουν άτομα που θα έκαναν τα πάντα ακόμη κι αν το άλλο άτομο είχε απλά ένα σπίτι. Το ξέρω και μάλλον σε αυτό αναφέρεσαι. Γιατί όμως δεν έχεις εμπιστοσύνη στην δική σου κρίση; Δεν είσαι άβουλο ον, έχεις μάτια και βλέπεις, υπάρχουν εκεί έξω και αυτοί, αλλά υπάρχουν και οι άλλοι.

Granita Lemoni
Granita Lemoni
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Έχω στον ευρύτερο κύκλο μου 3 άτομα που κυνηγούν/σαν τον πλούσιο γάμο (2 γυναίκες και έναν άντρα).Κι όταν λέμε πλούσιο δεν εννοείται ντε και καλά εφοπλιστής. Απλά κάποιος ευκατάστατος με ένα χ όνομα στην τοπική κοινωνία. Π.χ. ατάκα της μίας από αυτούς ήταν για το νέο της φλερτ “Αααα, πολύ ευγενικό παιδί! Έχει και δική του επιχείρηση. Βέβαια ο πρώην μου ήταν δικηγόρος”. Μάλιστα αυτά τα άτομα συχνάζουν/ζαν σε συγκεκριμένα μέρη και προέβαλαν ένα συγκεκριμένο lifestyle (άσχετα αν απείχε από την πραγματικότητα) για να πετύχουν το πλούσιο ταίρι. Προσωπικά τους θεωρώ δυστυχισμένους ανθρώπους, αλλά αυτό όπως είπα είναι προσωπική μου… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Granita Lemoni

Πολλοί από εμάς έχουν στον ευρύτερο κύκλο τέτοιους ανθρώπους αλλά καμια φορά οι ευκατάστατοι σύντροφοι το καταλαβαίνουν αργά και κάνουν πως δεν το βλέπουν. Εθελοτυφλούμε αν θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ που κοιτάνε το χρήμα όταν κάνουν σχέση, και δεν ψάχνουν κάστρα και αλσύλλια, βολεύονται και με ένα δυάρι με ατομική θέρμανση.
Εδώ η άλλη όταν έβγαινε πρώτο ραντεβού καραδοκούσε να πάει ο άλλος τουαλέτα για να δει τη μάρκα του παλτού του. Αν ήταν ακριβή, έβγαιναν και δευτερο ραντεβού.

dolores.p
dolores.p
5 χρόνια πριν

Α μπα μου δεν θα συμφωνησω μαζι σου.Στις μερες μας καλη περιπτωση νυφης ή γαμπρου θεωρειται οντως οποιος προερχεται απο μια καθως πρεπει οικογενεια,εχει ενα σπιτακι δικο του,μια σταθερή δουλιτσα.Τωρα που τι ξανασκεφτομαι παντα ηταν ετσι,δεν χρειαζεται να εχει κάποιος αμυθητη περιουσια.Υπάρχουν ανθρωποι που αυτατ τα κριτήρια τα θεωρουν αρκετα για εναν γαμο και δυστυχως ανηκουν και στις πιο νεες γενιες

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  dolores.p

και ολοι αυτοι σχετιζονται με ρομποτ που παριστανουν τις νυφες; δεν μπορει να κρινει καποια σε μια μακροχρονια σχεση αν ειναι με καποιον που εχει αισθηματα κι οχι με καποιον που την δουλευει;

tsatsara
tsatsara
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  dolores.p

Ακριβώς αυτό.
Δεν καταλαβαίνω την ειρωνεία της απάντησης,ούτε και στις απαντήσεις των σχολιαστών.
Το να σε πλησιάσει κάποιος για τα λεφτά σου (είτε λίγα είτε πολλά) δεν είναι το ίδιο με το να σε πλησιάσει κάποιος για τον χαρακτήρα σου. Μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.
Είναι λογικό να νιώθει μια επιπλέον ανασφάλεια η κοπέλα.Αυτο που έχω να προτείνω είναι να κάνεις πολύ δουλειά με τον εαυτό σου για να μάθεις τι αξίζεις και να μπορείς να χαλαρωσεις για να απολαμβάνεις τα αληθινά που θα σου έρχονται. Και κάποια στιγμή θα μάθεις και να ξεχωρίζεις τους “προικοθηρες”.

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  tsatsara

Tsatsara συμφωνώ. Η κοπέλα προφανώς έγραψε εδώ γιατί δεν μπορεί να το συζητήσει με φίλους γιατί δημιουργείται μια εντύπωση που μπορεί να προκαλέσει σχόλια. Προφανώς κάποιοι το θεωρούν ξεκαρδιστικό. Τί να κάνεις, ο καθένας έχει διαφορετικό χιούμορ.

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  dolores.p

Διαφωνω ως προς το οτι “με μια καθως πρεπει οικογενεια,εχει ενα σπιτακι δικο του,μια σταθερή δουλιτσα”, οτι με μονο αυτά θεωρειται καλη περίπτωση. Οχι. Το οικονομικό οκ ειναι ένας παράγων αλλά οχι ο μοναδικός, ο αποκλειστικος. Γνώμη μου. Ο χαρακτήρας του, η συμπεριφορά του, η κοσμοθεωρία του, τι κουβαλάει, τα βιώματα του και οι εμπειρίες του, ολα αυτά δεν συνυπολογίζονται? Μεγα λάθος να κρινεις κάποιον απο το οικονομικό του και μονο στάτους και οχι βάσει της προσωπικότητάς του, τι σου βγάζει ο άνθρωπος. Εχεις πεσει λάθος μετα, γιατί δεν υπολογισες το πιο βασικό κομματι, την ψυχοσύνθεση του. Και όλο αυτο… Διαβάστε περισσότερα »

Light
Light
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  dolores.p

Ε, λογικά θα είσαι παλιοχαρακτήρας…. 😛
<3 <3 <3

Mia idea
Mia idea
5 χρόνια πριν

Μάλλον είναι υποθηκοφύλακας! Και στην ελληνική επαρχία οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν πολλάααα για να βρεθούν κοντά στην υποθηκοφύλακα….απτα χέρια της περνάει το βιος τους όλο. Επίσης προσλαμβάνει όποιον θέλει στο υποθηκοφυλακείο (τον άντρα της). Ντάξει μια υπόθεση έκανα.

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia idea

παιζει και συμβολαιογραφος. επισης οικογενειακο και κληρονομικο..

Mia idea
Mia idea
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Το περιγράφει με αρκετή δόση μυστηρίου οπότε σκέφτηκα ότι θα είναι κάτι λίγο πιο ασυνήθιστο. Κι επίσης ο συμβολαιογράφος δεν μπορεί να προσφέρει απασχόληση στα μέλη της οικογένειας του (εκτός αν γίνουν κι αυτοί συμβολαιογράφοι), ενώ ο υποθηκοφύλακας μπορεί

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia idea

και καλα, ο συμβολαιογραφος κοβει πολυ χρημα σε καθε συμβολαιο. ο υποθηκοφυλακας, με μισθο δεν δουλευει; απο που τα τοσα χρηματα; (η κατι δεν ξερω καλα;)

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν

Αφενός, είναι παράξενο που δεν θέλεις να αντιμετωπίζεσαι ως καλή περίπτωση. Θα προτιμούσες να είσαι κακή περίπτωση; Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ντυθείς άντρας και να μπεις στο ΚΤΕΛ για την Αθήνα.

Αφετέρου, ρίχνω τα λεφτά στο δικαστικό σώμα. Εκεί τα καλάμια δίνουν και παίρνουν. Έχω μύτη εγώ.

Chaotic Jester
Chaotic Jester
5 χρόνια πριν

Κάποιοι μου φαίνεται έχουν περισσότερες παραστάσεις από το Manhattan, έστω και μέσω του Sex and the City, παρά από την ελληνική επαρχία. Δεν χρειάζεται να έχεις δισεκατομμύρια στην τράπεζα και εκατομμύρια κέρδη κάθε μήνα, σαλέ στην Ελβετία και κολλητηλίκια με αστέρες του Χόλυγουντ για να θεωρηθείς κελεπούρι. Σε μια τυπική ελληνική πόλη με λιγότερους από 50.000 κατοίκους (δεν μιλάω καν για εξίσου τυπικές κωμοπόλεις με λιγότερους από 10.000 κατοίκους), όποιος δουλεύει ή προορίζεται να δουλέψει σε μια στρωμένη οικογενειακή επιχείρηση, έχει δέκα-είκοσι στρέμματα αρδεύσιμο χωράφι και σπιτάκι γραμμένο από τη γιαγιά (κάτι που ξέρουν ΟΛΟΙ) , μαζεύει υποψήφιους γαμπρούς και… Διαβάστε περισσότερα »

Tonia Giovani
Tonia Giovani
5 χρόνια πριν

Επειδή ζω σε επαρχία εδώ και μερικά χρόνια έχω καταλάβει τα εξής ωραία και γραφικά : υπάρχει πάααρα πολύ χρήμα στοκαρισμένο σε βαθμό που σε κωμοπόλεις των 4.000 κατοίκων να υπάρχουν 6-7 τράπεζες που ανθούν και λουλουδίζουν. Εδω που ζω (σε μυστήριο νησί του Αιγαίου) οι “φτωχοί” είναι αυτοί που έχουν μόνο 300.000 ευρώ στην ελληνική τράπεζα, καλοπληρωμένη δουλειά και σπίτι. Πλούσιοι θεωρούνται οι άλλοι που έχουν καταθέσεις μέσα και έξω σε εφταψήφιους και άνω αριθμούς . Επίσης υπάρχουν ατράνταχτες περιουσίες σε ακίνητα.Οι συμβολαιογράφοι, υποθηκοφύλακες και άλλα τέτοια επαγγέλματα είναι πράγματι πλούσιοι άνθρωποι λόγω της θέσης τους.Ακόμα οι περισσότεροι έχουν… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tonia Giovani

Μου θυμισες το μυστηριώδες νησί του Αιγαιου που έμενα, 😉 και κλασικά όλες οι περιπτωσεις παντρειας, αφορούσαν πρωτα παντρεματα περιουσίας. Εμένα αυτο με αηδιάζει. Προσωπικά. Παράδειγμα πρωτο: κοπελα απο το νησί γνωρίζει άνδρα απο υπόλοιπη Ελλάδα, ερωτευμένα τα παιδιά και η απάντηση της μάνας της κόρης: “εκανα λεφτά εγω για να τα πάρει ο ξένος? ” Θέλαμε και ντόπιο και με λεφτα. Παράδειγμα δεύτερο: παλι κοπελα απο νησί ίδιο, ερωτεύεται άνδρα απο υπόλοιπη Ελλάδα και αρραβωνιαζονται και οι δικοί της, της το διέλυσαν λέγοντας της”μα καλα τον ξεβρακωτο θα πάρεις? ” Άπειρες οι περιπτωσεις που παντρεύονταν λόγω περιουσιών και μετα… Διαβάστε περισσότερα »

Pengu no2
Pengu no2
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Κορίτσια νομίζω μένουμε πολλές στο ίδιο νησί!

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Pengu no2

Pengu no2 λες? 😉😃

Μακαρονοτέρας, το αληθινό
Μακαρονοτέρας, το αληθινό
5 χρόνια πριν

Όλα παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Μου γυάλισε υποψήφιος γκόμενος προσφάτως και σκεπτόμενη την περίπτωσή του ανακάλυψα πως ένας από τους λόγους που μου γυάλισε ήταν και το επάγγελμά του μαζί με το σχετικό του background, που τον οδήγησε σε αυτό που είναι τώρα, και εννοώ την προσπάθεια, την εκπαίδευση, τις σπουδές, την επιτυχία σε αυτό που κάνει κλπ. Το ίδιο πρόσωπο (η μορφή του εννοώ) συνοδευόμενη από μια διαφορετική πορεία ζωής, το πιθανότερο είναι να μην μου τραβούσε το ενδιαφέρον. Άρα δεν μπορείς να διαχωρίσεις την κοινωνική και οικονομική θέση από τον χαρακτήρα και προφανώς το… Διαβάστε περισσότερα »

Αννιούτα
Αννιούτα
5 χρόνια πριν

Γελατε, αλλα σε χωριατης επαρχιας, επειδη εκει μενω, ολοι ξερουν ποιος εισαι και τι κανεις, και οντως καποιος με σταθερη δουλεια και καποια ακινητη περιουσια τυπου σπιτι θεωρειται κελεπουρι γιατι απλα δεν υπαρχουν και πολλοι τετοιοι.ελευθεροι. Επομενως ναι, σε ενα βαθμο ισχυει το θεμα της ερωτησης και μπορει καποιος να σε προσεγγισει με το σκεπτικο αυτο και οχι επειδη του αρεσεις ειτε εμφανισιακα ειτε σαν ανθρωπος. Ειχα μαλιστα φιλη που οταν βρηκα μυστηριωδη σταθερη δουλεια με προειδοποιησε σχετικα να προσεχω με ποιους μπλεκω, λες και καποια ειμαι! Οποτε μην πυροβολειτε!

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αννιούτα

Δεν πυροβολουμε, αλλά της λέμε αμα εκει στην επαρχια, (και ξερω γιατί εχω ζησει), σε ξέρουν ολοι και σε προσεγγίζουν ως κύρια τάδε με τοσα ακινητα και δουλεια αυτη, να ψάξει να βρει εξω απο αυτον το χώρο που μένει, απο το χώρο της δουλειάς της εξω. Να απελευθερώσει τα μάτια από αυτά τα στερεότυπα “χρήμα, επάγγελμα” και να δει με τα ματια της καρδιάς. Και η καρδιά δεν πέφτει ποτέ εξω. Ξερω περιπτωση γυναικα εισαγγελέας που παντρεύτηκε εναν του μεροκάματου, να το γράψω έτσι. Αυτο θέλω να πω. Ξεκολληστε απο αυτά τα “εχω τοσα σπίτια ” λες και κάνετε… Διαβάστε περισσότερα »

Αννιούτα
Αννιούτα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Απλα ήθελα να αναφέρω ότι δεν χρειάζεται να είσαι γόνος εφοπλιστή για να σε θέλει κάποιος για τα ας πούμε λεφτά σου. Επίσης, φυσικά δεν πρέπει να εγκλοβιζομαστε στο αν ο άλλος έχει ή δεν έχει λεφτά πτυχία ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αλοίμονο! Σε αυτό συμφωνώ μαζί σου!

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αννιούτα

Συμφωνώ κι εγω Αννιούτα! Έτσι ειναι. 👍

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν

Αχ μου θύμισες μια φίλη, που δεν έλεγε στο αγορι της ότι το σπίτι που μένει ειναι στο όνομά της μέχρι να βεβαιωθεί για τα αισθήματα του. Μιλάμε για ένα μικρό δυαράκι και οι γονείς της της είχαν φουσκώσει τα μυαλά ότι τέτοια νύφη δεν υπάρχει τη σήμερον ημερα.