in

«Μαμά με πυροβόλησαν»: 13χρονη σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο σπίτι της

Στο παρελθόν είχε βραβευτεί για το δοκίμιο της ενάντια στη βία

H Sandra Parks έγραψε ένα δοκίμιο που βραβεύτηκε, σχετικά με τους συνεχείς πυροβολισμούς στον κόσμο και στην πόλη της Milwaukee, μαζί με το ψυχολογικό κόστος που έχει αυτό στους νέους. «Τα μικρά παιδιά πέφτουν θύματα παράλογης βίας με όπλα» έγραψε. «Αποστασιοποιούμαι και προσπαθώ να ξεφύγω από αυτά που βλέπω και ακούω κάθε μέρα. Κάθε φορά […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 54

H Sandra Parks έγραψε ένα δοκίμιο που βραβεύτηκε, σχετικά με τους συνεχείς πυροβολισμούς στον κόσμο και στην πόλη της Milwaukee, μαζί με το ψυχολογικό κόστος που έχει αυτό στους νέους.

«Τα μικρά παιδιά πέφτουν θύματα παράλογης βίας με όπλα» έγραψε. «Αποστασιοποιούμαι και προσπαθώ να ξεφύγω από αυτά που βλέπω και ακούω κάθε μέρα. Κάθε φορά έχω το ίδιο συμπέρασμα…ζούμε σε κατάσταση χάους»

Δύο χρόνια μετά από τη βράβευση του δοκιμίου της, σφαίρες θρυμμάτισαν τη τζαμαρία της κρεβατοκάμαρας της, όσο εκείνη έβλεπε τηλεόραση το βράδυ της Δευτέρας. Η αδέσποτη σφαίρα που διαπέρασε τη τζαμαρία, χτύπησε το δεκατριάχρονο κορίτσι και την σκότωσε. «Η μικρή Sandra δολοφονήθηκε» ανέφερε το CNN.

«Φέρθηκε σαν στρατιώτης πολέμου» δήλωσε η αδερφή της Tatiana Ingram. «Σηκώθηκε και περπάτησε στον διάδρομο λέγοντας «Μαμά, με πυροβόλησαν»…Η σφαίρα δεν προορίζονταν καν γι’αυτήν».

Δολοφονήθηκε στο σπίτι της

Ο δήμαρχος του Milwaukee, Τom Barret, καταδίκασε την παραφροσύνη της βίας με τα όπλα κατατάσσοντας την σε εθνικό επίπεδο. «Η Sandra Parks πήγε στην κρεβατοκάμαρα της και δεν βγήκε ποτέ ζωντανή» δήλωσε ο Barret σε συνέντευξη Τύπου. «O τραγικός της θάνατος προκλήθηκε από κάποιον που αποφάσισε να ρίξει σφαίρες προς το σπίτι της. Και τώρα είναι νεκρή».

Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν δυο άνδρες, ένας εκ των οποίων βρέθηκε κρυμμένος σε μια ντουλάπα μετά το περιστατικό. «Δεν είναι σαφές αν στόχευε το σπίτι»

«Το μωρό μου δεν ήταν βίαιο»

Η Parks που ήταν στο γυμνάσιο, έγραψε το δοκίμιο κατά της βίας στην έκτη δημοτικού το 2016, και κέρδισε την τρίτη θέση του διαγωνισμού.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο» έγραψε. «Πρέπει να έχουμε ενσυναίσθηση και να προσπαθούμε να βλέπουμε την οπτική των άλλων. Θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα όταν μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας. Τότε γινόμαστε όλοι αδέρφια».

Την επόμενη μέρα, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της Sandra. Κρατούσαν πλακάτ με το κείμενο της, αντακλώντας τις εκκλήσεις της ενάντια στη βία.

Η μητέρα της Bernice Parks δήλωσε ότι η κόρη της εκφραζόταν ανοιχτά ενάντια στη βία. «Το μωρό μου δεν ήταν βίαιο. Καταδίκαζε τη βία».

Σε μια εμφάνιση της στο δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό του Wisconsin, η Sandra είπε ότι διάλεξε το θέμα της βίας, λόγω των συνεχών ειδήσεων για τους πυροβολισμούς και τα όπλα.

«Το μόνο που ακούμε είναι για ανθρώπους που δολοφονούνται από σφαίρες, χωρίς να έχουμε ιδέα ποιανού γιος, πατέρας ή εγγονή ήταν ο άνθρωπος που σκοτώθηκε» είχε δηλώσει.

Πηγή: BBC 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια