in

Αγαπητή «Α, μπα»: Τι κάνω όταν συνειδητοποιώ ότι είναι λίγο παραπάνω τσιμπημένη μαζί μου;

Το ξεκόβω ή εμπιστεύομαι την κρίση της;

Γεια σου α,μπα, γεια σας α,μπαholics. Καιρό έχω μία απορία για το πως πρέπει να συμπεριφέρομαι σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Βασικά δεν θέλω κατευθυντήρια απάντηση αλλά μια βοήθεια στον τρόπο σκέψης μου όπως έχεις κάνει τόσες φορές, μέσω ερωτήσεων της παρέας 🙂 Επειδή έχω πάνω από 4 χρόνια να κάνω σχέση ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

c3406ec7aeed74ced01a6592776df0a9

Γεια σου α,μπα, γεια σας α,μπαholics. Καιρό έχω μία απορία για το πως πρέπει να συμπεριφερομαι σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Βασικά δεν θέλω κατευθυντήρια απάντηση αλλά μια βοήθεια στον τρόπο σκέψης μου όπως έχεις κάνει τόσες φορές, μέσω ερωτήσεων της παρέας 🙂 Επειδή έχω πάνω απο 4 χρόνια να κάνω σχέση, έχω γνωρίσει κοπέλες που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, αλλά στην πορεία συνειδητοποιώ οτι δεν ταιριάζουμε τόσο ώστε να θέλω να ξεκινήσουμε κάτι σταθερό. Προσωπικά μπορώ να διαχωρίσω σχετικά εύκολα το σεξ απο το συναίσθημα (μάλλον επειδή δεν με κεντρίζει τόσο ο χαρακτηρας της εκάστοτε κοπέλας, οπότε μου είναι πιο εύκολο). Αν μπορεί να το κάνει και η κοπέλα, όλα καλά, υπάρχει συνεννόηση που είναι και το ζητούμενο για εμένα. Τι γίνεται όμως όταν συνειδητοποιώ ότι είναι λίγο παραπάνω τσιμπημένη, παρ’όλο που σε σχετική κουβέντα υποστηρίζει οτι μπορεί να το διαχειριστεί; βασικά όταν το συνειδητοποιώ, ξέρω τι πρέπει να κάνω, να το ξεκόψω ευγενικά γιατί δεν θέλουμε το ίδιο πράγμα οπότε δεν θα οδηγήσει κάπου. Μετά όμως σκέφτομαι ότι είναι μεγάλες κοπέλες και ξέρουν καλύτερα οι ίδιες. Ενημερωτικά, μου έχουν τύχει και οι δυο περιπτώσεις. Δηλαδή να το ξεκόψω νωρίς οταν είδα οτι θέλει πράγματα στα οποία εμπλέκεται και το συναίσθημα, αλλά και να το συνεχίσω εμπιστευόμενος την κρίση της κοπέλας. η ερώτηση δεν αναφέρεται σε one night stands αλλά σε σχέσεις που έχουν έστω και μια μικρή διάρκεια.

ΔενΕιμαιΚανεις

Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι μπορούν να το διαχειριστούν και το εννοούν, υπάρχουν και αυτοί που το λένε και δεν μπορούν. Αν καταλαβαίνεις πότε κάποια είναι λίγο παραπάνω τσιμπημένη με τόση ευκολία χωρίς να έχεις αμφιβολία, θα έπρεπε να καταλαβαίνεις και το ίδιο εύκολα ποια μπορεί να διαχειριστεί την ανισότητα και ποια όχι. Δεν υπάρχει απάντηση που καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, πρέπει κάθε φορά να κρίνεις αναλόγως.

Αυτό που θα σε ρωτούσα, αν ήσουν φίλος μου, αν και δεν το έχεις ρωτήσει, είναι το πώς μπορείς να κρατάς μια σχέση έστω και με μικρή διάρκεια με ανθρώπους που δεν σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Εντάξει, διαχωρίζεις το σεξ από το συναίσθημα, οπότε κάνεις σεξ. Ε και; Δεν βαριέσαι να κάνεις σεξ με ανθρώπους που δεν σου πολυαρέσουν; Για κάποιο λόγο πρέπει πάντα να κάνεις σεξ με κάποιον;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

56 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
IrisPrismatica
IrisPrismatica
5 χρόνια πριν

Αν μπορεί να κάνει σεξ συχνά με κάποιαν που συναινεί σε αυτό, γιατί να μην κάνει; Η δικές του υποχρεώσεις είναι δύο: η απαράβατη, να μην πιέζει δηλαδή κάποιον που του φέρνει αντιρρήσεις, και η «ηθική» υποχρέωση να μην κοροϊδεύει κάποιον τάζοντας πράγματα που δεν ισχύουν. Από ‘κει και πέρα πρέπει και λίγο να αναλαμβάνει ο καθένας την ευθύνη της συναισθηματικής του περιφρούρησης, άπαξ και δεν πέφτει θύμα βίας, ούτε καν εξαπάτησης. Ειδικά αν μιλάμε για περιπέτειες εβδομάδων, όπως αφήνει να εννοηθεί. Δεν είπαμε να τραβιέται χρόνια με κάποια που κόβει φλέβες γι’αυτόν και την έχει στο ήξεις αφήξεις, λέμε… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν

Δηλαδή πρέπει μόνο να αυτοϊκανοποιείται επειδή δεν βρίσκει μία κοπέλα να κάνει σταθερή σχέση; Προφανώς το κάνει και αυτό, αλλιώς θα ήμασταν όλοι στα κάγκελα με ματσέτες στα χέρια, αλλά δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό να έχεις μία σχέση μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας, βασισμένη στο σεξ. Το ότι υπάρχουν σχέσεις που είναι καταραμένες και τοξικές αλλά το σεξ είναι καταπληκτικό το έχω βιώσει αλλά και το έχω διαβάσει στερεοτυπικά και εδώ. Αν μπορείς να διαχωρίσεις το σεξ και να κάνεις αυτό (μέχρι να βρεις τον μεγάααλο έρωτα), γιατί να μην το κάνεις (για όσο κρατήσει); Οι άνθρωποι μπορεί να… Διαβάστε περισσότερα »

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Insert thankyou.gif NOW.

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

comment image

sktpsx
sktpsx
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

(πατησα λαικ σε ολα τα παραπανω γιατι μ αρεσαν τα θανκιου και γουελκαμ)

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

sktpsx Έχουμε και μια ανατροφή, μία ευγένεια, ένα κατιτίς εδώ μέσα 😛

sktpsx
sktpsx
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Τιποτα λιγοτερο Υπνερωτομαχια (ενα ονομα 100 σαρδαμ). Αλλα και αυτο το τζιφ με τον Καρελ, τι να πω. Κλεισιμο ματιου κινηση με τον δεικτη νομισα πως εκανε σ εμενα προσωπικα διακριτικο κορτε. Κοκκινησα και κοιταξα κατω απο ντροπη.

idril
idril
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law
Lasitskene
Lasitskene
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Η μονογαμία τι σχέση έχει; Το μηνυμα δεν αναφερεται στα αισθηματα του για τις κοπέλες αλλα στο ποσο τον κεντριζει ο χαρακτηρας τους. Το ζήτημα δεν είναι ή δέσμος ή καθόλου σεξ. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που δεν κάνεις σεξ από επιθυμία, αλλά από διάθεση “γιατί όχι;”. Κάτι πολύ συχνό σε σχέσεις-fuckbudies που βρισκόσαστε για να κάνετε σεξ. Κάποια στιγμή τα δοκιμάζετε όλα, ε δεν πολυταιριάζετε κι όλας, οπότε εν τέλη οπως είπε και η Α,μπα βαριέσαι να το κάνεις με άτομο που δεν σου είναι ενδιαφέρον, αλλά δεν το λήγεις επειδή βλέπεις το bootycall και σκέφτεσαι.. γιατί όχι. Τώρα… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lasitskene

Εξαρτάται από το πόσο μεγάλη είναι η επιθυμία σου να παίξεις τέννις.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν

Διακρίνω μια ευγενική επιθεσούλα στο τέλος και τη βρίσκω λίγο άστοχη, παρόλο που καταλαβαίνω ότι η ερώτηση μπορεί να είναι ευγενικά προβοκατόρικη. Αυτό που κατάλαβα εγώ ότι ρωτάει είναι “μ’αρέσει μια κοπέλα, αρέσω και σ’εκείνη και βρισκόμαστε. Εγώ στην πορεία διαπιστώνω ότι γουστάρω το σεξ αλλά περαιτέρω σχέση δε θέλω να κάνω μαζί της. Εκείνη δείχνει να θέλει σχέση. Τι να κάνω, να φερθώ εγώ προστατευτικά και να φύγω για να μην πληγωθεί ή να την αφήσω να αντιληφθεί και να κρίνει εκείνη τι είναι καλύτερο να κάνει;”. Δε τη βρίσκω προκλητική. Το να δείχνεις ότι θέλεις να προστατεύσεις κάποιον,… Διαβάστε περισσότερα »

Mirka Janic
Mirka Janic
5 χρόνια πριν

Εγώ κατάλαβα ότι ρωτάει αν πρέπει να εμπιστεύεται την κοπέλα που του λέει το χω,δε θα μπλέξουμε παραπάνω,τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ενω αυτος βλεπει ότι παιζει και να μην ειναι έτσι,επειδη η κοπελα δείχνει να τον θελει λιγο περισσότερο. αυτός προς το παρόν δεν πολύ θέλει σχέση. Με άλλα λόγια ρωτάει ποια είναι τα όρια για να μη φανεί μλκς ο άνθρωπος. Όχι;!

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mirka Janic

Ναι, δίκιο έχεις 😀 Το ίδιο νομίζω καταλάβαμε στην ουσία, αλλά το λέμε διαφορετικά. να μη φανεί μαλάκας=να μη με κακολογήσει. Καλά μπορεί να μην το καταλαβαίνει ούτε ο ίδιος, πάντως ρωτάει ουσιαστικά αν γίνεται να συνεχίσει το σεξ χωρίς να τον πει μαλάκα ή πρέπει να κόψει το σεξ για να μην τον πει μαλάκα. Και σου λέει αν είναι να με πει έτσι κι αλλιώς μαλάκα, γιατί να μην κάνω σεξ, στο κάτω κάτω ενήλικη είναι. Ε, πώς θα γίνει, όταν δεν είναι ισότιμη η σχέση, αυτός που τη συντηρεί εν γνώσει του επειδή βγαίνει κερδισμένος, είναι και… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν

Ενημερωτικά πάντως, για να γνωριζόμαστε καλύτερα, κι εγώ αναρωτιέμαι γιατί να συνευρεθεί κάποι@ με κάποι@ για σεξ, όταν δεν υπάρχει κανένα άλλο ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει τίποτα καλό σ’αυτό. Πες ότι το σεξ είναι mind blowing: Δεν είναι πολύ στενάχωρο να λες κάθε φορά “γιατί ρε γαμώτο να μην ταιριάζουμε σε τίποτα άλλο;” Προχθές δε λέγαμε ότι είναι καλό για σένα να φεύγεις από μια σχέση που σου προσφέρει τα πάντα, αλλά όχι σεξ; Για το αντίστροφο γιατί να μην ισχύει; Είναι ειλικρινής απορία. Και κάνοντας σεξ, πάλι κάτι από τον εαυτό σου δίνεις. Παίρνεις ευχαρίστηση δε λέω, αλλά είναι προσωρινή.… Διαβάστε περισσότερα »

acantholimon
acantholimon
5 χρόνια πριν

Εμένα μου φαίνεται σαν δημοσιοϋπαλληλήκι στο σεξ,πόντια.Μια θεσούλα σε ένα γραφειάκι σε κάποιον ξεχασμένο οργανισμό.Δεν είναι η δουλειά που ονειρεύομαι,δεν είναι τα τρελά λεφτά,αλλά έχω ένα σταθερό μισθό και κανείς δεν έχει απαιτήσεις από μένα.Μια τέτοια σύμβαση ψάχνουν πολλοί και στο σεξ.Να βολευτώ κάπως και να μη με πρήζουν.Βέβαια κάποια στιγμή μπορεί και να ερωτευτούν.Κι εκεί τρέχουν και πασχίζουν.Και η αποκλειστικότητα τους καίει και δε συμβιβάζονται με τη μετριότητα και κάνουν όλα όσα δεν ήθελαν.Καλά κάνουν από μια άποψη,αλλά μου βγάζει και μια μιζέρια αυτό.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Έτσι είναι. Και εμένα μου βγάζει μιζέρια, να προδικάζεις ότι δε θέλεις κάτι από τη ζωή σου, είναι σαν να λες όχι στη ζωή. Αυτή είναι η δουλειά της ζωής, να σου φέρνει διάφορα. Δεν γίνεται και δεν πρέπει να προσπαθούμε να τα ελέγχουμε όλα, από το φόβο ότι αν έρθουν δε θα μπορούμε να τα διαχειριστούμε, όπως δεν πρέπει νομίζω και να επιμένουμε αν βλέπουμε ότι δεν έρχονται. Λοιπόν αγόρια, που φοβάστε ότι μια μέρα μπορεί να ξυπνήσετε αρραβωνιασμένοι, παραδειγματιστείτε από τον κύριο παρακάτω: Φίλη μου, αξιολάτρευτη κατά τα άλλα, (εκείνη στην ιστορία με τη φούσκα που πήρε τηλ.… Διαβάστε περισσότερα »

ΔενΕιμαιΚανεις
ΔενΕιμαιΚανεις
5 χρόνια πριν

@ πόντια ιντερνάσιοναλ Όχι η ερώτηση δεν είναι προβοκατόρικη. Θα μπορούσε να θεωρηθεί προβοκατόρικη για κάτι συγκεκριμένο που είπα; (δεν εννοώ ότι εσύ την χαρακτήρισες προβοκατόρικη) Η ουσία της ερώτησης μου βρίσκεται σε αυτό που γράφεις για “προστασία” και εκμετάλλευση και συμφωνώ 100% μαζί σου, όπως συμφωνώ για τις διαφορετικές προσδοκίες που έχουνε από τις γυναίκες και τους άντρες για την ίδια ευθύνη. Όλοι θα έπρεπε να είμαστε το ίδιο ξεκάθαροι. Πάντως δεν λειτουργώ με βάση το αν θα με πουν μαλάκα, αλλά με βάση το αν είμαι/νιώθω μαλάκας. Δηλαδή δεν ψάχνω τρόπο για να μην με πουν μαλάκα ενώ… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ΔενΕιμαιΚανεις

Ναι να σου πω. Ακριβώς επειδή προσωπικά διέκρινα τη διάθεση αυτή να προστατεύσεις και να μην εκμεταλλευτείς, γι’αυτό μίλησα για ευγενική προβοκάτσια©. Εδώ μιλάμε πάντα για το αντίστροφο, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν επιφυλάξεις όταν στέλνει κάποιος άντρας που λέει ότι νοιάζεται για τα συναισθήματα μας. Πριν πεις οτιδήποτε-αν έσπευσες να πεις δηλαδή- σκέψου πόσο στενάχωρη είναι η διαπίστωση ότι κάποιος έχει καεί τόσο πολύ απ’το γάλα, που φυσάει και το παγωτό. Μήπως να κάνεις κανένα σάιτ “ναι, είσαι μαλάκας” ή καλύτερα “μήπως είσαι μαλάκας;” μπας και φωτίσεις και κανέναν άλλον και αρχίσει ο κόσμος να παίρνει πάλι λίγο καμιά στροφή;… Διαβάστε περισσότερα »

ΔενΕιμαιΚανεις
ΔενΕιμαιΚανεις
5 χρόνια πριν

Ναι το φαντάστηκα ότι αυτός είναι ο λόγος που θα μπορούσε η ερώτηση να θεωρηθεί “ευγενικά προβοκατόρικη”, απλά ήθελα να σιγουρευτώ ότι ειναι αυτός ο λόγος και όχι εγώ.
χαχαχ ψηφιζω το «μήπως είσαι μαλάκας;» άμα ποτέ κάνω τέτοιο site θα το ονομάσω έτσι 🙂

loglady
loglady
5 χρόνια πριν

Για άλλη μια φορά η απάντηση της πόντιας είναι ταμάμ! Ωστόσο δεν αντιλαμβάνομαι επιθετική διάθεση της Α, μπα απέναντι στον Κανένα… Όπως το καταλαβαίνω, για τον φίλο είναι δεδομένος αυτός ο διαχωρισμός σεξ/συναισθήματος, όπως επίσης δεδομένο είναι ότι η συμπάθεια ή έστω μια μικρή εκτίμηση της προσωπικότητας της άλλης δεν είναι προϋπόθεση για να κάνει σεξ μαζί της. Ε, αυτό το δεδομένο του πράγματος είναι που αμφισβητεί η Α, μπα στο κλείσιμο της απάντησής της και για να λέμε του στραβού το δίκιο, πρόκειται για μία βεβαιότητα αρκετά δημοφιλή ανάμεσα σε πάρα πολλούς άνδρες και γυναίκες, μόνο που για τους… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  loglady

Σ’ευχαριστώ logdady 🙂
Εγώ συμφωνώ με την Α, μπα. Η αλήθεια είναι πως έγραψα επιθεσούλα έχοντας στο μυαλό μου ένα μικροσκοπικούλι ξύλινο σπαθάκι. Άστοχη τη θεώρησα, επειδή πιστεύω ότι ο Κανένας είχε αρκετά ξεκάθαρο συλλογισμό και το μόνο που έμενε , κατά τη γνώμη μου πάντα, ήταν ένα “are you real”?

ΔενΕιμαιΚανεις
ΔενΕιμαιΚανεις
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αμπα

Συμφωνώ ότι θα τα βρίσκαμε αλλά έτσι κι αλλιώς δεν το είδα ως επιθεσούλα 🙂 Κι εγώ της ίδιας άποψης είμαι, ότι μπορείς να πεις και όχι. Λέω και όχι.Στην ερώτηση μιλούσα για κοπέλες που τις θεωρώ ευχάριστες αλλά συνειδητοποιώ ότι για τον Χ ή Y λόγο δεν ήθελα κάτι πιο σοβαρό. Έπρεπε να είμαι περισσότερο σαφής στην ερώτηση που έστειλα.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αμπα

Πολύ γλυκιά απαντησούλα, όλα κι όλα, το καλό να λέγεται. 🙂

Lasitskene
Lasitskene
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αμπα

Εγώ πάλι διαβάζοντας την απρόσμενη άποψη + την επεξήγηση, αφυπνίστηκα σε φάση:comment image

Tropique
Tropique
5 χρόνια πριν

Απλά φεύγεις όταν το καταλαβαίνεις αυτό. Γιατί να βασανίζεται το κορίτσι; Όμως φεύγεις κύριος, εξηγημένα, τίμια. Όχι δεν σηκώνω τηλέφωνα, δεν απαντώ στα μηνύματα, εξαφανίζομαι, αγνοούμαι. Απλοί κανόνες καλής συμπεριφοράς.

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tropique

Μισό λεπτό. Το κορίτσι εν αγνοία του βρίσκεται εκεί που βρίσκεται; Εφόσον ο άλλος είναι ξεκάθαρος; Το να αποφασίζεις ότι για να “προστατέψεις” κάποιον ενήλικο θα φύγεις, δε σε κάνει κύριο ή εξηγημένο. Σημαίνει απλά οτι υποτιμάς τον άνθρωπο απέναντί σου. Πιο λογικό βρίσκω το μέσο όρο του “κρίνω κατά περίπτωση” της Λένας – γιατί το δικό μου “ενήλικες είμαστε με ευθύνη του εαυτού μας” είναι κομμάτι ακραίο και το καταλαβαίνω (δε σαρκάζω, είμαστε μακριά απ’αυτό).

Tropique
Tropique
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Γιατί συνήθως αυτά δεν έχουν τέλος καλό όλα καλά, δηλαδή αμοιβαία αποχώρηση λόγω κορεσμού και βαρεμάρας και όλα όμορφα και no hard feelings. Λέει η κοπέλλα ότι μπορεί να διαχειριστεί το χαλαρό, αλλά εντός της βράζει και ελπίζει πως στο τέλος ο δικός μας θα την ερωτευθεί. Προφανώς δεν πρόκειται να γίνει αυτό, οπότε ο ΔενΕιμαιΚανεις αν απομακρυνθεί τώρα, θα αποφύγει ένα μικρό δράμα (που μπορεί να μην εκδηλωθεί ποτέ βέβαια) και η κοπέλλα την επιπλέον σιωπηρή ταλαιπωρία.

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tropique

Γιατί να μην το δούμε αλλιώς όμως; Γιατί να μην μπορεί η κοπέλα (ή όποιος/α στη θέση της) να πάρει ένα πολύτιμο μάθημα ώστε να αρχίσει σιγά σιγά όντως να λέει αυτό που θέλει και να το διεκδικεί; Γιατί να ζητήσουμε να παίξει έναν τύπο ρόλου γονιός ο ΔενΕίμαιΚανείς και όχι να ζητήσουμε να μην είναι παιδί ο/η απέναντί του;

loglady
loglady
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Γιατί δεν είναι όλοι σε θέση να πάρουν αυτά τα μαθήματα, ειδικά όταν βρίσκονται από την πλευρά που είναι η κοπέλα της ιστορίας. Συνήθως θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τον εγωισμό μας και στη διαχείριση της ερωτικής απόρριψης θα προτιμούμε εξηγήσεις που αφορούν σε υποτιθέμενη στραβομάρα του Άλλου, ο οποίος δεν μας εκτίμησε δεόντως, ή ακόμη και στο ότι ίσως δεν επιμείναμε αρκετά (!) να του αλλάξουμε γνώμη ή (χειρότερα) στο ότι δεν το παίξαμε αρκούντως δύσκολες, να τσιγαριστεί κι εκείνος παραπάνω… Κατά τη γνώμη μου, όμως, η πιο σημαντική απάντηση στο “γιατί” που θέτεις, Υπνερωτομαχία, είναι ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  loglady

… οπότε θα συνεχίζουμε αέναα τον κύκλο μη συνειδητοποίησης; Εγώ θα φύγω γιατί εσύ είσαι ανίκανος να αυτοπροστατευτείς, εσύ θα συνεχίζεις να φέρνεις τον εαυτό σου σε “ανίσχυρη” θέση, κι όταν κάποιος δε σε προστατέψει κι είναι απλά ειλικρινής, θα είναι και ανήθικος. Ναι, διαφωνώ οριζοντίως, διαγωνίως, και καθέτως, αλλά τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι τον τρόπο σκέψης loglady, οπότε ευχαριστώ για την απάντηση.

loglady
loglady
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Ανήθικος θα είναι αν δώσει στην όλη κατάσταση διδακτικό πρόσημο, λες και της κάνει και χάρη που συνεχίζει να τραβιέται μαζί της, αν και δεν τη γουστάρει και τόσο, γιατί τουλάχιστον της δίνει ένα μάθημα.

MadHatter
MadHatter
5 χρόνια πριν

@Λενα,
νομίζω οτι ο ΔενΕιμαιΚανεις απλα εννοεί ότι κανει καλο σεξ με τις κοπελες αυτές και στα πλαισια dating ίσως να περνανε και καλα, απλα οσο περνανε τα ραντεβού βλέπει οτι δεν ταιριάζουν ως χαρακτήρες σε κομβικά θεματα για να προχωρήσει σε σχεση.
Προσωπικά το καταλαβαίνω και πιστεύω εχει συμβεί σε πολλούς απο εμας.

@ΔενΕιμαιΚανεις
Δυστυχώς συμβαίνει συχνά άτομα να λενε άλλα και να εννοούν άλλα. Καποιες φορές κιόλας πιστεύουν οτι μπορουν με τον καιρο να σου αλλάξουν και τη γνώμη. Κρινε και απομακρυνσουν αναλόγως. Πάντως απομακρυνσου.

J.Brian
J.Brian
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  MadHatter

Καλό σεξ με άνθρωπο που δε σου πολυαρέσει , δε γίνεται…… Όσοι το λένε, για μένα δεν έχουν κάνει καλό σεξ. Δεν το λέω με αλαζονεία, αλλά από τις κουβέντες που κάνουμε, με φίλους και φίλες , που έχουν την τακτική, δε βαριέσαι ας πάω και που ξέρεις…. προσωπικά έχω συμπεράνει, ότι δεν το έχουν με το πάθος

Velay
Velay
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  J.Brian

Απόλυτος είσαι boss. Προσωπικά το καλύτερο sex το έχω κάνει με άτομο που δεν μου πολυάρεσε. Χαλαρό, δεν είχα τίποτα να χάσω και τίποτα να κερδίσω, ούτε και τίποτα να αποδείξω, τον έβρισκα όμορφο αλλά τρομερά βαρετό και τελείως ασύμβατο με μένα. Την επόμενη μέρα ήμουν σε σοκ, έπρεπε να αναθεωρήσω την κοσμοθεωρία μου, που μέχρι τότε βασιζότανε σε χημείες, φλόγες, εντάσεις, ενέργειες και κολοκύθια τούμπανα.

MadHatter
MadHatter
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  J.Brian

J.Brian
Αναφέρομαι σε περιστασεις που με κάποιον κάνεις καλη παρεα, έχετε τα ιδια ενδιαφέροντα, γενικα σου αρεσει αλλά δεν κολλατε στο πως φαντάζεστε μια σχέση (πχ σχέση με οικογένεια, συγκατοίκηση, ζήλεια κοκ)
Προσωπικά είχα τετοια “σχέση” και ηταν απο τα καλύτερα σεξ της ζωης μου.
ΥΓ. Το δείγμα σου ειναι αρκετά μικρο για συμπεράσματα.
ΥΓ2. Το τι ορίζει ο καθένας ως καλο σεξ είναι αρκετά υποκειμενικό
ΥΓ3. Ποτε μη λες ποτε 😉

J.Brian
J.Brian
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  MadHatter

mad Hatter λες κάτι τελείως άλλο από αυτό που λέω εγώ. Ποιος είπε ότι όταν κάνεις καλή παρέα και έχεις ενδιαφέροντα , δε σου αρέσει ο άλλος πολύ;Λέω αρέσει πολύ , δεν μίλησα για προοπτικές και σχέσεις …. αυτά έρχονται αν έρθουν, εφόσον ο άλλος σου αρέσει πολύ. Μίλησα για το χλιαρό εώς ανύπαρκτο πόθο, που πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν με τη λογική της τσόντας και το κάνουν και παντιέρα ότι περνάνε πολύ καλά. Προσωπική μου άποψη από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου, είναι ότι δεν έχουν ποτέ ζήσει αυτό που λέμε ασυγκράτητη επιθυμία

acantholimon
acantholimon
5 χρόνια πριν

Όταν συμπεριφέρεσαι σαν να έχετε σχέση,αυτό που θα καταλάβει είναι,ότι έχετε σχέση.Ανεξάρτητα από το τι λέτε.Και για να είμαστε ειλικρινείς τώρα,όταν επιλέγεις μια σταθερή βάση για σεξ,είναι ένα είδος σχέσης.Μπορεί να να μην ονειρεύεσαι να γίνεται ζευγάρι και να μοιράζεστε περισσότερα πράγματα.Όμως για να συντηρηθεί μια τέτοια κατάσταση και να συνεχίσει η άλλη να θέλει να κάνει σεξ μαζί σου,κάτι κάνεις κι εσύ από την πλευρά σου.Θα επικοινωνήσεις,θα φλερτάρεις κτλ.Δεν είναι επαγγελματίας να την πάρεις τηλέφωνο και να σε περιμένει στο κρεβάτι.Με κάποιο τρόπο πρέπει να τη γοητεύσεις.Κι αν δε βρίσκεστε μια φορά το μήνα,το δίμηνο,όπου στο μεταξύ κάνει ο… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Ή απλά μπορεί να έχει την ελεύθερη σχέση έως ότου αποφασίσει η έτερη ότι θέλει παραπάνω πράγματα και το επικοινωνήσει ή αρχίζει και νιώθει φανερά απογοήτευση και άλλα αρνητικά συναισθήματα που αρχίζουν και υπερτερούν από τα θετικά. Το αίσθημα στοργής και η οικειότητα μπορεί να χωρέσουν σε μία τέτοια σχέση. Δεν χρειάζεται να ταιριάζεις με τον άλλον σε τόσα για να κάνεις σεξ, να δώσεις ένα φιλί, μια αγκαλιά κλπ.

acantholimon
acantholimon
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Δεν ξέρω πώς λειτουργεί ο καθένας.Εμένα δε μου βγαίνει έτσι και δυσκολεύομαι και να το καταλάβω.Είχα sex buddies και ήταν μόνο αυτό.Ούτε ξεκίνησα με σχέση και δε μου βγήκε ούτε ήθελα,ήθελε ο άλλος παραπάνω.Ήταν ένα ραντεβού που θα κανονίζαμε μια στο τόσο,όταν δεν έπαιζε τίποτα άλλο,και ξέραμε,ότι θα περάσουμε καλά.Όμως δεν ήταν σε καμία περίπτωση η σταθερή επιλογή για σεξ.Δε γνωρίζω πώς ήταν για εκείνους,αλλά εγώ την επόμενη μέρα δεν ήθελα να μου στείλουν ούτε μήνυμα.Κι αν έβλεπα ρομαντικά συναισθήματα,δε θα μπορούσα να ανταποκριθώ ούτε στο σεξ.Μια χαρά άνθρωποι,θα μπορούσα άνετα να κάνω παρέα μαζί τους.Με τον έναν έχουμε διατηρήσει… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Σε ενθουσιάζει σε μερικά πράγματα. Δεν θέλεις όλο το πακέτο, take it or leave it. Τον αγαπάς, αλλά δεν τον παντρεύεσαι.

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
5 χρόνια πριν

Γενικά είμαι της άποψης του “μεγάλα παιδιά είμαστε”. Δεν μπορείς να προστατέψεις πολύ κόσμο από τον εαυτό του – και δεν ξέρω και γιατί είναι ευθύνη σου. Ούτε και συμφωνώ με τελευταία φράση Λένας, ναι, το σεξ είναι σημαντικό χωρίς βέβαια σώνει και ντε να βάζουμε και μια ταμπέλα “Σχέση” από πάνω. Επίσης, βγαίνει ο κυνισμός μου και ρωτάω. Με τόσες πια κοπέλες σου ‘χει τύχει αυτό για να καταλήξει συμπεριφορική διερώτηση; Έχεις βιώσει τόσο έντονες αντιδράσεις που σε προβλημάτισε; Ή μήπως αυτό που σε προβληματίζει είναι το ότι δε βρίσκεις την πραγματικά ενδιαφέρουσα; Γιατί αυτό σηκώνει άλλου τύπου απαντήσεις.

ΔενΕιμαιΚανεις
ΔενΕιμαιΚανεις
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Όχι δεν είναι τόσες πολλές, ούτε τόσο έντονες οι αντιδράσεις. Απλά σε μια (μεγάλη) περίοδο ενδοσκόπησης ήταν ένα απο τα θέματα που επεξεργάστηκα και σκέφτηκα να ζητήσω την γνώμη σας. Πάντως οι ερωτήσεις σου ήταν ενδιαφέρουσες 🙂

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ΔενΕιμαιΚανεις

Πολύ γουστάρω όταν απαντάτε οι θεματοθέτες, να το πω αυτό! Θέλει αρκετά κότσια και το θαυμάζω. Ελπίζω να πήρες το food for thought που χρειαζόσουν για να βρεις τις δικές σου κατάλληλες απαντήσεις τουλάχιστον.

Aten
Aten
5 χρόνια πριν

Κοίτα, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, οπότε, από τη στιγμή που είσαι ξεκάθαρος μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Το θέμα για μένα είναι με το τι έχεις διάθεση να ασχοληθείς άπαξ και σου φύγει η όρεξη για σεξ με την εκάστοτε κοπέλα. Αν η συνείδησή σου είναι εντάξει με το “εγώ το είχα πει, δε με αφορά που η απέναντι πλευρά δέθηκε και τώρα δεν είναι καλά”, μπορείς να εμπιστεύεσαι την κρίση τους, ακόμα κι αν αποδεικνύεται λανθασμένη. Αν πάλι κάτι σε τσιμπάει μέσα σου είναι επειδή πιθανόν δε νιώθεις 100% εντάξει με το να μην έχετε… Διαβάστε περισσότερα »

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aten

Μόνο που δε χειροκρότησα.

Lilith
Lilith
5 χρόνια πριν

To να το πάρεις αντίστροφα και πρώτα να δεις αν σου κάνουν και έπειτα να κάνεις σεξ σου έχει περάσει σαν ιδέα από το μυαλό; Κάπως έτσι θα γλυτώσεις μάλλον με τα προβλήματα

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lilith

μα για να δούμε αν “μας κάνει” ο άλλος πρέπει να γίνει και σεξ. Είναι ένα από τα κριτήρια η συμβατότητα στο σεξ.

Lilith
Lilith
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμύριστο λουλούδι

Πρώτον ο φίλος μας δηλώνει ότι ξεκινάει με προθέσεις κανονικής σχέσης αλλά στην συνέχεια καταλαβαίνει ότι οι συγκεκριμένες δεν του κάνουν για σχέση (όχι εξ αρχής). Επίσης δεν αναφέρει ότι το πρόβλημα του εμφανίζεται στην σεξουαλική επαφή. Εάν θέλει λοιπόν θέλει να τα έχει καλά με τον εαυτό του, είτε θα το πηγαίνει λάου λάου μέχρι να καταλάβει εάν η εκάστοτε κοπέλα του κάνει για κάτι ή θα πάρει το ρίσκο να ξεκαθαρίζει από την αρχή ότι θέλει κάτι ελεύθερο και αν ερωτευτεί τελικά και φάει την πίτα από την αλλή πλευρά θα το διαχειριστεί ανάλογα. Με αυτά τα στοιχεία… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lilith

Το περιττό σεξ ας πούμε.

Mirka Janic
Mirka Janic
5 χρόνια πριν

Κοίτα, δεν υπάρχει συνταγή σε αυτά τα πράγματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι και να γίνει αργά ή γρήγορα θα σε ξεπεράσει.

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mirka Janic

Σιγά μη τον ξεπεράσει, ξεπέρασε ο Πολύφημος τον Κανένα;