in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μισώ τις σερβιέτες

Αλλά φοβάμαι και με το ταμπόν

Δεν μπορώ άλλο τις σερβιέτες. Τις μισώ. Κολλάνε και βρωμάνε. Και πάει στο καλό, τα τελευταία χρόνια βρήκα κάτι καλές οι οποίες είναι και λεπτές και εφαρμόζουν ωραία σε στενά εσώρουχα για λιγότερο πασάλειμμα αλλά παραμένουν απαίσιες. Ανακάλυψα το ταμπόν και είδα το παράδεισο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 47

Δεν μπορώ άλλο τις σερβιέτες. Τις μισώ. Κολλάνε και βρωμάνε. Και πάει στο καλό, τα τελευταία χρόνια βρήκα κάτι καλές οι οποίες είναι και λεπτές και εφαρμόζουν ωραία σε στενά εσώρουχα για λιγότερο πασάλειμμα αλλά παραμένουν απαίσιες. Ανακάλυψα το ταμπόν και είδα το παράδεισο. Ταμπόν όλη μέρα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου. Μετά έμαθα για το τοξικό σοκ και φρίκιασα. Το σωστό είναι λέει να αλλάζεις κάθε τέσσερις ώρες και τουλάχιστον για ένα οκτάωρο την ημέρα να φοράς σερβιέτα, κατά προτίμηση στον ύπνο. Μου φαίνεται απαίσιο. Βάζω ταμπόν για να νιώθω άνθρωπος και με ζώνουν τα φίδια μην πάθω κανένα τοξικό σοκ, μην το ξεχάσω και μείνω περισσότερες ώρες, μην χρειαστεί να αλλάξω σε κάποια δημόσια τουαλέτα και η υγιεινή μου δεν είναι επαρκής και πάθω πάλι τοξικό σοκ και δεν μπορώ, έχει καταντήσει αηδία. Καμιά ιδέα; Πέρα από εκείνα τα διαστημικά βρακιά, δεν μου αρέσει η ιδέα τους.

Πού βρήκες αυτές τις οδηγίες; Γιατί αυτό που κυκλοφορεί ευρέως είναι να μην φοράς το ταμπόν περισσότερο από οχτώ ώρες, να το αλλάζεις μεταξύ 4-8 ωρών, όχι σώνει και ντε κάθε 4 ώρες (αυτό για τη σερβιέτα στον ύπνο δεν το έχω ξανακούσει, μάλλον το λένε σε περίπτωση που κοιμάσαι περισσότερες από 8 ώρες).

Έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε χτυπήσει κεραυνός παρά να πεθάνεις από τοξικό σοκ λόγω ταμπόν. Το παθαίνει μια με δυο στις εκατό χιλιάδες γυναίκες (μιλάμε για 0,002%) και από αυτές, το 4-5% παθαίνει εξαιτίας του. Μιλάμε για πολύ σπάνιο πράγμα. Υπάρχουν τόσα πολλά σπάνια πράγματα που μπορείς να πάθεις. Έτυχε να ακούσεις για το συγκεκριμένο.

Τα menstrual cups έχουν το ίδιο ρίσκο με τα ταμπόν, οπότε αν δεν μπορείς να κάνεις την καρδιά σου πέτρα με τις σερβιέτες, βάζε ταμπόν και άλλαζε τα κάθε 8 ώρες.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

54 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν

Γιατί ρε παιδιά οι σερβιέτες βρωμάνε και κολλάνε; αν τις αλλάζεις συχνά και πλενεσαι κατά τη διάρκεια της μέρας είναι οκ. Υπάρχουν και ειδικά μαντιλάκια αν δεν έχεις πρόσβαση σε νερό. Άλλαξε σερβιέτα πριν πλημμυρίσει, φρόντισε λίγο παραπάνω την καθαριότητα και όλα καλά.

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

καμία σχέση η καθαριότητα του ταμπόν και η άνεση. Πρωτοέβαλα στα 18 και δεν το άλλαξε με σερβιέτες μέχρι την εμμηνόπαυση. Τέλειο.

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμύριστο λουλούδι

Τι να σου πω βρε αμύριστο λουλούδι. Εμένα η σκέψη ότι το ταμπόν συγκρατεί όλο αυτό το αίμα μέσα στον κόλπο για τόσες ώρες μου φαίνεται απίστευτη βρωμιά.

Tokyo
Tokyo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Εξαρτάται από την ροή που έχει η κάθε γυναίκα. Εχω φίλες που, τις πρώτες 2 μέρες της περιόδου, αλλάζουν σερβιέτα κάθε μισάωρο. Ε όπως και να το κανεις είναι ταλαιπωρία .

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tokyo

Αν όντως συμβαίνει αυτό και δεν υπερβάλλεις, λέγεται μηνορραγια και οφείλεται σε παθολογικους παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν. Αν εννοείς ότι πρέπει να αλλάζουν σερβιέτα κάθε 2-3 ώρες, τότε μπορεί κάλλιστα να γίνει αυτό περιγράφω παραπάνω.

Tokyo
Tokyo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Δεν υπερβάλλω και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είχα ιδέα ότι παίζει κάτι τέτοιο, θα ενημέρωσω άμεσα την παρέα. Μάθαμε κάτι και σήμερα😊

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tokyo

Παρακαλώ 😊Εξαρτάται πάντως από πολλά πράγματα, όπως η ηλικία. Σε κάθε περίπτωση μόνο ένας γιατρός είναι αρμόδιος.

Lady Chatterley
Lady Chatterley
5 χρόνια πριν

Για πρώτο βήμα η απάντηση της Λένας είναι πολύ λογική. Σε δεύτερο στάδιο, θα πρότεινα ίσως να αρχίσεις να αποδέχεσαι πως από το σώμα μας ενίοτε βγαίνουν και πράγματα που μυρίζουν άσχημα. Δεν έγινε και κατί.

αμπανίνη
αμπανίνη
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lady Chatterley

πραγματικα! ειδικα εκει που λεει “Βάζω ταμπόν για να νιώθω άνθρωπος” μου γυρισε το ματι.

δε σου λέω!
δε σου λέω!
5 χρόνια πριν

Ρε παιδιά μόνο εγώ έχω κάθε φορά λουτρό αίματος και το αλλάζω κάθε 2 ωρες το αργότερο; (Σίγουρα όχι μόνο εγώ, αλλά αυτό περι 8ωρου μου ακούστηκε σαν παραμύθι, ακομα και το 4ωρο είναι πάρα πολύ). Επίσης τοξικό σοκ δεν παθαίνεις, παρ’ολα αυτα ξέρω πως η συχνή χρήση ταμπον μακροπροθεσμα δημιουργεί συσσώρευση ινών βαμβακιού που μένουν μέσα στον κόλπο, κ μπορούν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις. Δεν ξέρω πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι αυτός, αλλά έχω στο μυαλό μου οτι καλό είναι να έχω ενα μετρο με το ταμπόν και να μην το χρησιμοποιώ συνέχεια, κάθε μερα. Νύχτα δεν εχω φορέσει ποτέ,… Διαβάστε περισσότερα »

Clockwork Persona
Clockwork Persona
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

από που το ξέρεις αυτό; δεν ακούγεται καν λογικό.

δε σου λέω!
δε σου λέω!
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Clockwork Persona

Clockwork persona, σε εμενα ακούγεται λογικό, αν και δε βρήκα σχετική έρευνα που να δείχνει έμπιστη, αλλά από το γυναικολόγο της μαμάς μου το ξέρω. Δεν ελεγε να μη φοράμε, απλά όχι συνέχεια. Μπορεί να είναι και παλιός φόβος, δεν ξέρω.

Mitsi, τον Γκοτζιλα χρησιμοποιώ τις δύο πρώτες μέρες και πάλι τα ίδια, καμία ελπίδα σας λέω!

δε σου λέω!
δε σου λέω!
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Δεν ήξερα καν τι είναι η μηνορραγια μέχρι να διαβάσω τα σχόλια σε αυτό το ποστ, πολύ χρήσιμα πράγματα μαθαίνουμε! Δεν έχω ιδέα για να σας πω την αλήθεια αν έχω κάτι παθολογικο, ήξερα πάντα κι άλλες κοπέλες που είχαν πολύ μεγάλη ροή σαν εμένα ενώ κάποιες άλλες ελάχιστη, κ θεωρούσα πως είναι θεμα οργανισμού. Έχω πολύ μεγάλη ροή τις 2 πρώτες μέρες, ξαφνικά λιγοστευει πολύ την τρίτη μέρα, κι αυτό ήταν, την τεταρτη ήδη έχει ψιλοτελειώσει. Κατά κάποιο τρόπο φεύγει όλο το αίμα μαζεμένο και ξεμπερδευω γρήγορα, οπότε δε με χαλάει! Απλώς τα δύο πρώτα εικοσιτετραωεα είτε είναι ταμπον… Διαβάστε περισσότερα »

Jelly Roll
Jelly Roll
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

O κόλπος ανήκει στα αυτοκαθαρίζομενα όργανα. Ένας λόγος που υπάρχουν τα υγρά και είναι τέτοιας μορφής δεν είναι μόνο η λίπανση, αλλά και ο εγκλωβισμός μικροβίων και ότι άλλου μικροσκοπικού είναι πιθανό να εισέλθει, ώστε να βγει προς τα έξω. Αυτά από το γιατρό μου.

Tokyo
Tokyo
5 χρόνια πριν

Φόρα το ταμπόν σου άλλαζε το μεταξύ 4-8 ωρών, όπως απαντά και η Λένα. Ειδικά το καλοκαίρι και εγώ προτιμώ τα ταμπόν, γιατί η σερβιέτα δεν παλεύεται. Ο γυναικολόγος μου όμως μου έχει πει να κοιμάμαι με σερβιέτα, γιατί μερικές φορές με κουράζει και το ταμπόν όλη μέρα.
Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι στην Ελλάδα κυρίως φοριέται πολύ η σερβιέτα ενώ στο εξωτερικό είναι όλες με ταμπόν πρωί, μεσημέρι, βράδι. Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς;

αμπανίνη
αμπανίνη
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tokyo

Ναι. Επισης, εχω παρατηρησει οτι στην Ελλαδα τα ταμπον ειναι πιο ακριβα σε σχεση με αλλες χωρες στην Ευρωπη. Βεβαια ισως να φταει και οτι δεν ειμαστε τοσο εξοικειωμενες με το σωμα μας, δυστυχως. Ισως εχουμε και διαφορετικο τροπο ζωης σε σχεση με αλλες χωρες που οι γυναικες ασκουνται πιο πολυ σωματικα, κανουν jogging, ποδηλατο, κτλ, οποτε τους βολευουν πιο πολυ τα ταμπον.

Tokyo
Tokyo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμπανίνη

Αυτό με την άθληση είναι σίγουρα ένας από τους λόγους. Αλλά την διαφορά στην τιμή δεν την είχα πρόσέξει

La Usurpadora
La Usurpadora
5 χρόνια πριν

Πάντως, να πω ότι επειδή άρχισα πριν από κάποιο καιρό το κυπελλάκι, μου άνοιξε ένα εντελώς νέο κεφάλαιο γνώσης και επαφής με το σώμα μου.
Για τις φρίκες με το τοξικό σοκ, τώρα, καλύτερα να συμβουλευτείς έναν ειδικό (γυναικολόγο;) για να σου πει τι ακριβώς συμβαίνει και να δεις ότι δεν είναι κάποιος μπαμπούλας που περιμένει στην τουαλέτα να σε φάει κάθε φορά που έχεις περίοδο.

@bombalarina
@bombalarina
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  La Usurpadora

Αχ, τί γνώσεις απέκτησες; Μην μας κρατάς σε αγωνία!!! 🙂

La Usurpadora
La Usurpadora
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  @bombalarina

Θα έστελνα και εικόνες αλλά τις κόβει το σάιτ, μου χα :Ρ

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  @bombalarina

Χρησιμοποιώ Cup τα τελευταια δέκα+ χρόνια, το πρώτο μου το στείλανε από το εξωτερικό. Αρχικά ότι το αίμα δεν ειναι τόσο πολύ όσο νομίζουμε, δεν είναι βρωμικο, δεν μυρίζει. Δεν πρόκειται να χάσεις τίποτα μέσα στον κόλπο, οι μυς είναι ελαστικοί και κρατούν το κυπελλο στη θέση του, με λίγη εξασκηση δεν έχεις ούτε διαρροές. όπως όλοι μυς έτσι και οι μυς του κόλπου είναι Use it or lose it. Δεν προκειται να γλιστρισει αν πας στην τουαλέτα, δεν προκειται να πέσει αν φορέσεις φούστα.Τέλος αισθητά λιγότερο κόστος και ΠΟΛΥ λιγότερα σκουπίδια. Στα χρόνια που χρησιμοποιώ κύπελλο έχω ξοδέψει το… Διαβάστε περισσότερα »

Princess Consuela Banana-Hammock
Princess Consuela Banana-Hammock
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

επίσης το βάλε-βγάλε-άδειασε μετά τις πρώτες 2-3 φορές γίνετε ακόμα μια απλή συνήθεια!

@bombalarina
@bombalarina
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Ευχαριστώ! Σκέφτομαι να κάνω το βήμα κι εγώ! <3

La Usurpadora
La Usurpadora
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  @bombalarina

Όπως σου τα είπαν! Και για επιπλέον πληροφορίες μπες youtube που έχει πολλές αξιολογήσεις από vloggers που καλύπτουν πολλές απορίες (και κάποιες δεν κολλάνε να το δείξουν γεμάτο).
Επειδή εγώ θεωρούμαι αρχάρια, προτείνω σε πρώτη φάση να πάρεις ένα μεσαίο μέγεθος για να δεις τι σου ταιριάζει.
Στην Ελλάδα υπάρχουν κάποια διαδικτυακά καταστήματα αλλά και φαρμακεία που φέρνουν αρκετές μάρκες.

Princess Consuela Banana-Hammock
Princess Consuela Banana-Hammock
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Εξαρτάται από τη ροή! Εγώ ανακάλυψα ότι το αίμα είναι πολύ λιγότερο από ότι νόμιζα. Στην πιο βαριά μου μέρα (2-3 σερβιέτες ανα 8ωρο), το κυπελλάκι αντέχει 8-10 ώρες χωρίς άδειασμα. Αν είμαι σε δημόσια τουαλέτα το αδειάζω και ξανατοποθετώ! Μπορείς να το σκουπίσεις με λίγο χαρτί αν χρειάζετε. Το πλένω μόνο στο μπάνιο, κάθε 24 ώρες δηλαδή περίπου.

@bombalarina
@bombalarina
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Princess Consuela Banana-Hammock

Δεν χρειάζεται αποστείρωση; Αυτό θα φανταζόμουν!

Princess Consuela Banana-Hammock
Princess Consuela Banana-Hammock
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  @bombalarina

Χρειάζεται αποστείρωση μόνο πριν και μετά τον κάθε κύκλο, και πλύσιμο κάθε 12 ώρες σύμφωνα με τις οδηγίες.

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  @bombalarina

Όχι Άν τα χέρια σου είναι καθαρά είσαι μια χαρά

Norma
Norma
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Καλησπέρα Origami Lover! Εφόσον το χρησιμοποιείς 10+ χρόνια θα σε παρακαλέσω για βοήθεια, μιας και είμαι στον μόλις δεύτερο κύκλο μου και το παλεύω… Ήδη το αγαπάω αλλά όχι ολοκληρωτικά, κι αυτό επειδή συνηθίζω να λερωνομαι έστω λίγο και αναγκαστικά να φοράω και σερβιέτα. Πώς είσαι σίγουρη ότι θα είσαι εντάξει; φαίνεται να ανοίγει σωστά, και *μάλλον* το έχω σε σωστό σημείο/βάθος (αρκετά χαμηλά στον κόλπο)

Georgia K
Georgia K
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Μετά από τόση εμπειρία χρόνων, μπορείς να μας προτείνεις κάποια συγκεκριμένη μάρκα; 🙂

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Georgia K

Norma και Georgia K 1) DIVA CUP σιλικόνης. Τέλειο τεεεεελειοοοοοο δεν λερωνει δεν αλλοιωνεται καθαρίζεται πανεύκολα, και γλιστρά πανεεεεεεευκολα, ο μίσχος μπορεί να κοπεί στο μέγεθος που θέλεις, είναι υποαλλεργικό το παντρευομαι https://divacup.com/ Μίας χρήσης (ναι υπάρχουν για ταξιδια κλπ Instead, μικρότερο μέγεθος από ένα σακουλάκι σερβιέτας, βγαζεις πετάς τέλος επίσης υποαλλεργικό και όταν το φοράς μπορείς να κάνεις και σεξ γιατί δεν έχει stem (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΟ ΟΜΩΣ) http://softdisc.com/ 2) Διαρροές, αρχικά βεβαιώσου ότι έχεις το σωστό μέγεθος, και ότι δεν το νιώθεις όταν το τοποθετείς, αν νιώθεις το stem ή το χειλος του τότε έχει μπει στραβα. Παρόλο… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Louk Ritia
5 χρόνια πριν

Υπάρχουν υφασμάτινες σερβιέτες. Δεν τις έχω δοκιμάσει όμως μπορεί να σε βόλευαν. Αλλά μήπως έχεις μύκητες ή κάτι και δεν το γνωρίζεις γι’ αυτό και η μυρωδιά; Το κυπελλάκι θα ήθελα πάρα πολύ να το δοκιμάσω, γιατί είναι καλύτερο απ’ όλες τις απόψεις, αλλά διστάζω. Δεν ξέρω, κολλάω. Νομίζω ότι θα γίνομαι χάλια. Καμιά φορά το ψάχνω το θέμα, αλλά το αφήνω ξανά.

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Λουκριτία το χρησιμοποιώ πάνω απο δέκα χρόνια το cup ότι ερώτηση έχεις σφύρα.

Louk Ritia
Louk Ritia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Πάνω από 10 χρόνια;;; wow! Εγώ έμαθα πρόπερσι γι’αυτό. Γενικώς δεν είμαι εξοικειωμένη με το σώμα μου, ακόμα και ταμπον όταν βάλω στη θάλασσα, τρέχουν αιματα. Προφανώς κάτι κάνω λάθος. Μέχρι να πλύνεις το cup, δε γεμίζεις αιματα;

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Εγώ το άδειαζα, το σκουπιζα λίγο με χαρτί και το έπλενα στο νιπτήρα όταν ημουν στο σπίτι/γραφείο. Αν ημουν έξω απλώς το σκουπιζα και τοποθετούσα ξανα και έπλενα τα χερια μου. Όχι δεν γεμίζεις αίματα, εγώ απλώς συνηθισα ηθελε λίγο εξάσκηση στην αρχη (τις πρωτες 3-4 φορές ) και μετα πήρα το κολάϊ. Το έμαθα από φίλους στις ΗΠΑ και το πρώτο μου το έστειλαν από εκεί.

WD40
WD40
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Μπορεί και απλά να μυρίζει αιματίλα/ανθρωπίλα/ορμονίλα και να τη θεωρεί άσχημη μυρωδιά επειδή δεν ευωδιάζει λουλούδια.

eek
eek
5 χρόνια πριν

Κυπελλάκι περιόδου, εμπρός για μια παγκόσμια επανάσταση!
Είναι οικονομικό, δεν μυρίζει, κρατάει και 12 ώρες, δεν υπάρχουν διαρροές, ιδανικό για όλες τις ώρες και τις δραστηριότητες, δεν το νιώθεις καθόλου. Έχει μια μικρή καμπύλη εκμάθησης 2 – 3 κύκλους.
Ειλικρινά, απορώ γιατί δεν είναι το μόνο μέσο συλλογής της έμμηνου ρύσης σε πανγαλαξιακό επίπεδο.

Princess Consuela Banana-Hammock
Princess Consuela Banana-Hammock
5 χρόνια πριν

Μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να κάνω λογαριασμό για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση! Υπάρχουν πάμπολλες επιλογές για να λύσεις το πρόβλημα σου! Γενικά ένιωθα και γω κάποια αηδία για τις σερβιέτες! Εκτός από αυτό δεν τις έβρισκα καθόλου βολικές, εκτός αν ήταν κάποιες πολύ ακριβές! Εγώ προσωπικά με το cup βρήκα την ησυχία μου! Αντέχει μέχρι και 12 ώρες χωρίς άδειασμα με μέτριο flow. Επίσης βρήκα εσώρουχα περιόδου που δεν είναι καθόλου διαστημικά, είναι πολύ ανετα και δεν μυρίζουν! Ψάξε στο διαδίκτυο για reviews. Γενικά τα ταμπόν, εκτός του τοξικού σοκ, είναι και πολύ κακά για το περιβάλλον,… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Princess Consuela Banana-Hammock

“Από την άλλη υπάρχει και η επιλογή του αντισυλληπτικού implant όπου δεν έχεις καθόλου περίοδο!”
Λιγο επικίνδυνο μου ακουγεται αυτο. Ισως για μια φορα διακοπες κλπ.

Princess Consuela Banana-Hammock
Princess Consuela Banana-Hammock
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Το implant λειτουργεί παρόμοια με τα αντισυλληπτικά χάπια, απλά αντί να τα παίρνεις εσύ κάθε μέρα, κάνει αυτή τη λειτουργία από μόνο του! Έχει διάρκεια ζωής 3 χρόνια περίπου, οπόταν δεν είναι βάλε-βγάλε. Αν σου δημιουργήσει προβλήματα μόνο το αφαιρείς. Στην Αγγλία προωθείτε αρκετά ειδικά σε ανήλικες κοπέλες ή κοπέλες χωρίς σταθερό πρόγραμμα που είναι πιθανό να ξεχνούν να πάρουν τα χάπια. Εννοείτε οτι έχει τα μειονεκτήματα του, όπως όλες οι μεθόδοι αντισυλληψης, αλλά είναι μια επιλογή. Για μια κοπέλα που ήδη παίρνει αντισυλληπτικά χάπια δεν είναι τόσο μεγάλη αλλαγή.

Moura
Moura
5 χρόνια πριν

Θα σας πω και τη δικη μου εμπειρία με ταμπον και καπ και θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τη σύγκριση που έκανα, ελπίζοντας να σας φανεί χρήσιμη: Χρησιμοποιώ ταμπόν κατά τη διάρκεια της ημέρας (το βράδυ σερβιέτα) τα τελευταία 17 χρόνια (είμαι 38) με τις εξής δύο σταθερές: Το αλλάζω κάθε 3 ώρες, με καθαρά χέρια. Τα θετικά είναι ότι νιώθω πιο ελεύθερη να κινηθώ, να καθησω και να φορέσω ό, τι θέλω, δε μυρίζει τίποτα και μπορώ να το κουβαλάω μαζί μου και να αλλάξω παντού (δημόσιες & χημικές τουαλέτες, βουνό σε πεζοπορία, ελεύθερο καμπινγκ), κατι που δεν μπορώ… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Moura

Σε συζήτηση με φίλες, μια είχε πει οτι ο γιατρός της, της είχε πει, οτι η συσσώρευση αίματος περιοδου για πολλές ώρες με τη χρήση ταμπον και καπ, δημιουργεί ινομυωματα, και αλλες διαταραχές γιατί το αίμα, επειδή ο κόλπος ειναι αυτοκαθαριζομενος, πρεπει να βγαίνει προς τα εξω, με σερβιετες , να φεύγει. Δηλ εννοούσε τοπικά τη στασιμότητα του αίματος για πολλές ώρες. Αυτο.
Σαν άποψη το λέω δεν το έχω επιβεβαιώσει.

Gigi@
Gigi@
5 χρόνια πριν

Πολύ τα ζηλεύω και τα cups και τα ταμπόν. Η δίκη μου περίοδος (αν κάτι χωρίς καμία περιοδικότητα ονομάζεται περίοδος) είναι από αυτές που δεν υπάρχει ιατρική εξήγηση , γιατί όλες οι εξετάσεις βγαίνουν εξαιρετικές , αλλά στην εκτέλεση πάσχει το ζήτημα . Παλιότερα φορούσα δυο night σερβιετες για να κοιμηθώ τις πρώτες μέρες , τώρα είναι ρουλέτα κάθε φορά, μπορεί την τριτη ημέρα να σταματήσει εντελώς και να ξαναεμφανιστεί μετά από 2 μέρες . Το καλοκαίρι έβαλα την πέμπτη ημέρα ένα ταμπόν για προληπτικούς λόγους πριν μπω στη θάλασσα και βγήκα λες και μου είχε επιτεθεί καρχαρίας ….αν έχετε… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Gigi@

Σε γυναικολόγο πηγες? Παρόμοια περίπτωση φίλης με ακανόνιστη ροή και ξαφνικα στο πουθενά της σταμάτησε και όχι δεν ηταν έγκυος, αλα της ήρθε μετα απο κανα διμηνο και ενω της ερχοταν κανονικά είχε και περίοδο αναμεσα σε περιόδους. Έκανε υπέρηχο έδειξε πολυκυστικες και της εγραψε αντισυλληπτικά ο γυναικολόγος, το yasmin, απο τοτε το παίρνει ανελλιπώς και η περίοδος έρχεται. Πριν αυτο που είχε δεν ηταν περίοδος. Πήγαινε σε γυναικολόγο αν δεν εχεις παει. Δεν λύνεται με Άμπρα Κατάμπρα😃👍. Της έδωσε κάτι άλλα χάπια, δεν τα θυμάμαι, στην αρχη γιατί είχε διακοπή τελείως και οταν της ξανάρχισε, έπαιρνε το yasmin. Την… Διαβάστε περισσότερα »

Gigi@
Gigi@
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τυχερή η φίλη! Έχω πάει σε γυναικολόγους, ενδοκρινολόγους, έχω κάνει υπερήχους , ορμονικές , όλα εξαιρετικά , πολυκυστικες δεν έχω , θεραπείες με αντισυλληπτικά (διάφορα, γιατί τα Yasmin μου πείραζαν το νευρικό μου σύστημα ) έχω κάνει , αφού δεν ξέραμε τί άλλο να κάνουμε, μόλις σταματάω πάλι τα ίδια . Ζω με στρες , θα έπρεπε τόσα χρόνια να το έχει χωνέψει και το γυναικολογικό μου σύστημα …

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Gigi@

Gigi@ σε καταλαβαίνω. Κι εγω απο το χρονιο στρες είχα προβλήματα με το στομάχι μου. Μήπως να επικεντρωθείς στο να διαχειριστείς το άγχος σου?