in

Αγαπητή «Α, μπα»: Ο μπαμπάς μου δεν δέχεται ότι έχω σχέση

Δεν θέλει να τον γνωρίσει

Αγαπητή μου Α, μπα… έχεις βοηθήσει κόσμο και κοσμάκι και να λοιπόν που χρειάζομαι και εγώ την βοήθεια σου. Για να σε βάλω στο θέμα. Είμαι κοπέλα 22 ετών, έχω μια σχέση εδώ και 3, 5 χρόνια και από ότι φαίνεται το πάμε στο πιο σοβαρό. Ο φίλος μου πολύ καλό παιδί, με αγαπάει, με φροντίζει, με νοιάζεται, όπως κι εγώ αντίστοιχα εκείνον ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

f9f4c7899db654285a79a56698561b6d

Αγαπητη μου Α,μπα…εχεις βοηθησει κοσμο και κοσμακι και να λοιπον που χρειαζομαι και εγω την βοηθεια σου….για να σε βαλω στο θεμα…ειμαι κοπελα 22 ετων…εχω μια σχεση εδω και 3,5 χρονια και απο οτι φαινεται το παμε στο πιο σοβαρο….ο φιλος μου πολυ καλο παιδι,με αγαπαει,με φροντιζει, με νοιαζεται…οπως κι εγω αντιστοιχα εκεινον…!! Εχουμε βεβαια και τα καβγαδακια μας αλλα και ποιος δεν τα εχει θα μου πεις…Δεν θα κουρασω αλλο ουτε εσενα ουτε την παρεα…το προβλημα ειναι το εξης…!! Ο μπαμπας μου…! Ενας 55αρης περιπου,γλυκητατος κατα τα αλλα μπαμπουλης που ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ….ξερω ακουγεται παραλογο….αλλα δεν θελει να καταλαβει οτι αυτο το αγορι εμενα μαρεσει….εχουμε περασει πολλα μαζι…και εχουμε ενα διαφορετικο δεσιμο….ηξερα λοιπον οτι αυτη η κατασταση θα του ξενιζε ( να τολμησει καποιος να κανει σχεση με την κορη του ) και πηρα την αποφαση να του μιλησω εγω πριν τα μαθει απο αλλου…! Κι εγινε ο χαμουλης…! Στραβωσε αμεσως…κατεβασε μουτρα ως το πατωμα..! Και μου ειπε οτι τα μαθαινει ολα τελευταιος(μετα τη μαμα δηλαδη).. Δεν θελει να τον γνωρισει α,μπα μου τον φιλο μου..!! Τι να κανω??? Ολο λεω στη μαμα να βοηθησει τη κατασταση αλλα εκεινη λεει πως δεν θελει να ταραξει τα νερα περισσοτερο…!! Α,μπα μου σε παρακαλω πες μου τι να κανω?? Πως να τον κανω να αλλαξει γνωμη…? Να γινει μια πρωτη γνωριμια…?? Υ.Γ (1) : Συγγνωμη που σας κουρασα ολους με το μπλα μπλα μου…!! Υ.Γ (2) : Θα ηθελα πολυ να μου απαντησεις εστω κι αν σε μπερδεψα λιγακι…

– Don’t Touch My Daughter

Καθόλου δε με μπέρδεψες.

Δεν χρειάζεται να κάνεις τον γλυκό σου μπαμπούλη να αλλάξει γνώμη, ούτε να γίνει μια πρώτη γνωριμία, ούτε να μεσολαβήσει η μαμά σου. Ας μείνει με κατεβασμένα μούτρα για όσο θέλει. Γιατί να τον γνωρίσει; Για να γίνετε μια χαρούμενη οικογένεια;

Είσαι 22 χρονών. Έχεις μια ζωή μπροστά σου για να μπλέξεις την προσωπική σου ζωή με τα πεθερικά, τους γονείς σου, και με τις άπειρες παρενέργειες που έχουν όλα αυτά. Ταυτόχρονα, έχεις αρκετά χρόνια πίσω σου ώστε να μην χρειάζεσαι την έγκριση του μπαμπούλη σου όταν ζεις ως ενήλικη γυναίκα που παίρνει τις δικές της αποφάσεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

90 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
PersuitofHappiness
PersuitofHappiness
5 χρόνια πριν

Φωτεινή δώσε πόνο

Chublis
Chublis
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  PersuitofHappiness

Δε μας λυπάσαι?

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν

Εικόνα μπαμπούλη με κατεβασμένα μούτρα, εικόνες που αξίζουν χρυσό.

Jelly Roll
Jelly Roll
5 χρόνια πριν

Να πεις του μπαμπούλη να μην κάνει έτσι άμα δεν θέλει να τα μαθαίνει όλα τελευταίος και ας γίνει χαμούλης. Αργά ή γρήγορα θα τον πονέσει που η κοτούλα θα τον έχει γραμμένο.

Jelly Roll
Jelly Roll
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jelly Roll

*κορούλα

Ικμάδα
Ικμάδα
5 χρόνια πριν

Γιατί πρέπει να τον γνωρίσει;; Γιατί πρέπει να τον συμπαθήσει;; Πριν αποφασίσεις να κάνεις παιδί μακριά από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. Πήγαινε σε μπαρ, συναυλίες, θέατρο, σινεμά, εκδρομές, ταξίδια, κάμπινγκ, πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, σεμινάρια μαγειρικής, σχεδιασμού διαστημόπλοιου, προσπάθησε να εφευρεις το πρώτο αυτοκαθαριζόμενο σπίτι. Κάνε ότι θέλεις σε αυτά τα χρόνια που δεν έχεις και δεν πρέπει να δώσεις λογαριασμό ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ. Τώρα που μπορείς να τρως/πίνεις ότι θέλεις, ότι ώρα θέλεις, αν θέλεις και όπου θέλεις. Όταν κάνεις παιδιά και αν θέλεις τα παιδάκια σου να συχνωτίζονται με παππουδογιαγιάδες, θείους-θείες, ξαδελφάκια κλπ. Θα χαίρεσαι που όταν ήσουν 22 χρονών κοπέλα… Διαβάστε περισσότερα »

Muse
Muse
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ικμάδα

Μη σου πω και όταν έρθει το παιδί, πάλι χρειάζεται μία ψιλο-αποσταση. Αλλιώς νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα να χώνονται για λογαριασμό του παιδιού.

Ικμάδα
Ικμάδα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Muse

Δεν θα γράψω τίποτα γιατί θα πάρει χρόνια

Lola
Lola
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ικμάδα

Αν κάποιος εφεύρει το πρώτο αυτοκαθαριζόμενο σπίτι, πληρώνω όσο όσο!

Chublis
Chublis
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lola

ε, μπορείς να πληρώνεις κάποιον καθε μερα να στο καθαρίζει?

The scientist_91
The scientist_91
5 χρόνια πριν

Πατέρας: Έχεις σχέση;
Κόρη: Ναι, σήμερα το πρωί!

(Για λίγους…)

hanomai giati remvazo
hanomai giati remvazo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  The scientist_91

χαχα ! Μου θυμίζει το άλλο: Υπάλληλος: Έχεις κλάση κύριε; Κύριος: …..εγώ; μα… όχι.. Υπάλληλος: Έχεις κλάση αλλά δεν έχει σχέση. Κύριος: ….

BabyDoll
BabyDoll
5 χρόνια πριν

Φωτεινή γιατί πρέπει να τα αναγάγεις όλα σε πατριαρχικά κατάλοιπα; Η κοπέλα έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση για τον συγκεκριμένο υπερπροστατευτικό μπαμπά της, δεν ξέρουμε πως θα αντιδρούσε ο ίδιος αν είχε γιο ή η μητέρα της (η οποία παρεπιπτόντως δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα). Ναι ίσως ένας υπερπροστατευτικός μπαμπάς να σημαίνει οτι μεγάλωσε με έναν άλφα συντηρητικό τρόπο όμως δεν είναι αυτό που εξετάζουμε τώρα. Περαν του φύλου υπάρχουν και οι χαρακτήρες. Εγώ πχ το έλεγα πρώτα στον μπαμπά μου αν είχα σχέση κι αν χώριζα. Η μαμά μου ήταν πιο υπερπροστατευτικη ενώ ο μπαμπάς μου δεν είχε κανένα πρόβλημα… Διαβάστε περισσότερα »

bozonio
bozonio
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Δεν ανάγονται όλα σε πατριαρχικά κατάλοιπα αλλά το συγκεκριμένο είναι παρά πολύ κλασικό. Ο μπαμπάς δε θέλει η κόρη να κάνει σεξ γιατί «χαλάει». Είναι ξεκάθαρο κατάλοιπο της γυναίκας ως ιδιοκτησια που περνάει από τον πατέρα στο σύζυγο που έχει διαλέξει ο πατέρας. Τώρα αυτό δε σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι, κάποιοι πατεράδες είναι κουλ. Το αντίστοιχο ομως στα αγορια δεν υπάρχει καθόλου. Δεν έχω δει κανένα πατέρα ή μάνα να εκνευρίζεται που ο γιος τους άνω των 15-16 κάνει σεξ με κοπέλες. Αντίθετα υπάρχει και μια περηφάνια. Όλα αυτά είναι σεξιστικά. Τώρα το ποιος μιλάει σε ποιον γονιό για… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bozonio

Bozonio έχω δει μάνες να ευνουχιζουν τους γιους με τις συμπεριφορές τους, ποσο μάλλον να τους αφήνουν και για σεξ. Πουριτανούς γονεις που θεωρουν το σεξ ως κάτι άσχημο και σε καθορισμένη ηλικία. Όπως και ο μπαμπάς εδώ της ιστοριας. Υπάρχουν πολλοί που θεωρουν οτι το σεξ πρεπει να γίνει μετα το γαμο ή τελωσπαντων κάτι σοβαρό.
Μη γελατε υπαρχουν ακομη τετοιες περιπτώσεις.

Ικμάδα
Ικμάδα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bozonio

Από την άλλη βέβαια.. η κατηγορία των γονιών που δεν εκνευρίζονται, που ο γιος τους κάνει σεξ με κοπέλες, συνήθως είναι και η κατηγορία των γονιών που αγχώνονται αν το παιδί τους δεν κάνει σεξ.. και πιστεύω μεταδίδουν το άγχος τους και στο παιδί..

αγριοκέρασο
αγριοκέρασο
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Φωτεινή, δεν παραβίασε την αρχή lenfou η babydoll! Έχεις βγάλει ένα αρκετά αυθαίρετο συμπέρασμα στο αρχικό σου σχόλιο, εννοώντας ότι γενικεύεις για μια περίπτωση για την οποία υπάρχουν άπειρες εξαιρέσεις: υπάρχουν πολλές κόρες που έχουν οικειότητα με τον πατέρα τους ώστε να συζητήσουν τα προσωπικά τους. Και μπορεί να μην χρειάζεται να φτάσουν σε λεπτομέρειες που αφορούν το σεξ, αλλά σίγουρα νιώθουν άνετα να μιλήσουν για τη σχέση τους και για την πορεία της εν γένει. Έχεις κάνει εξ’αρχής έναν συλλογισμό ο οποίος ναι μεν ισχύει κατά ένα μέρος αλλά διαφοροποιείται με όλους τους πιθανούς τρόπους. Υπάρχουν παιδιά και των… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
BabyDoll
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Φωτεινή θα ενέπιπτε στην αρχή LENFOU αν μιλούσαμε για κάτι γενικό, όμως εδώ μιλάμε για έναν συγκεκριμένο μπαμπά και μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Η παρατηρησή μου έχει να κάνει με τον αφοριστικό τρόπο που κατηγορείς τον συγκεκριμένο πατέρα ως μισογύνη και ξέρεις με σιγουριά οτι τον πειράζει που η κόρη του κάνει σεξ. Ισως όντως να είναι μισογύνης ίσως όμως οχι, ίσως είναι απλά υπερπροστατευτικό γονέας, ίσως απλά θύμωσε με την κόρη του γιατί το έμαθε τελευταίος, ίσως κάτι άλλο. Το να απαντάς σε μια κοπέλα που έχει έναν συγκεκριμένο προβληματισμό οτι ο πατέρας της είναι ένα μισογύνης που επηρεασμένος από… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
BabyDoll
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Tsikampoum εννοείται οτι αυτό που κάνει ο πατέρας δεν είναι υγιές. Ο υπερπροστατευτισμός δεν είναι υγιής συμπεριφορά σε καμία περίπτωση. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι οτι ο πατέρας αυτός δεν είναι απαραίτητα σεξιστής και μισογύνης. Κι οτι δεν είναι όλες οι άσχημες αυτές συμπεριφορές κατάλοιπο της πατριαρχίας

Chublis
Chublis
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Έτσι έιναι επειδή το λέει η Φωτεινή. Προφανώς έχει όλα τα στοχεία μπροστά της περασμένα σε εξέλ και σου λέει άμεσα για τη πλειοψηφία των συμπεριφορών των γονέων.

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chublis

Παιδιά, επειδή είδα τι γράφετε, θέλω να μου βρείτε ενα παράδειγμα, αν υπάρχει δηλαδή κόρη να μιλάει ανοιχτα για σεξ κλπ με τον πατερα της. Εγώ οσες έχω γνωρίσει, αυτά τα συζηταγανε καλυτερα με τη μανα τους. Δηλ πως? Λένε στον μπαμπά τους και τι ακριβώς κανουν με το αγόρι τους? Υπάρχει τέτοιο περιστατικό? Μια και μιλάτε για απελευθέρωση σεξουαλική γονέων και παιδιών, είχα συναντήσει ενα ανδρόγυνο με δυο παιδάκια τετάρτης δημοτικού, κορίτσι αγόρι, και έκαναν όλοι μαζί παιδιά και γονείς γυμνοί νυχτερινό μπάνιο. Το καλοκαίρι. Το έμαθα από τη μανα, μιλούσαμε εκείνο το διάστημα. Εγώ είχα σοκαριστει. Δεν της… Διαβάστε περισσότερα »

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Οι κόρες μου. Μιλάνε το ίδιο και με τον πατέρα τους για το σεξ. Όταν η κόρη μου έκανε σχέση με το τωρινό αγόρι της το είπε πρώτα στον πατέρα της. Της είπε να φροντίσει να έχει πάντοτε προφυλακτικά μαζί της και να μην δεχτεί να κάνει κατι που δεν θέλει για κανένα λόγο. Επίσης επειδή δεν έχουν ακόμα περάσει στο σεξ τη συμβούλευσε (και εγώ το ίδιο) να μας ενημερώσει για να της παραχωρήσουμε το σπίτι για περισσότερη ασφάλεια και καθαριότητα. Οι κορες μου συζητάνε για το σεξ με όποιον γονέα είναι διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή. Ο άντρας μου… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Origami Lover, μαζί σου 👍σε αυτό που λες, να μιλάνε οι κόρες με τους γονεις για σχεσεις και προφυλακτικά κλπ, εκεί εντάξει. Αναφέρομαι στο σεβασμό και στον λεπτο χειρισμο που πρεπει να εχουν οι γονείς οταν μιλάνε για σεξ γιατί υπάρχει και μια ιδιωτικότητα. Αυτό ήθελα να γράψω παραπανω. Να μας λέει το παιδί όσα θέλει και όσα νιώθει να μας πει για τη σχέση του. Να μην το πιεζουμε. Να κρατάμε ισορροπίες. Αυτό. Δες κι αυτό: “Parents & Kids Play Truth or Drink | Truth or Drink | Cut” https://youtu.be/0OUUELGkl70 Το να αποδέχονται το σωμα τους οκ αυτό είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Lifoworm
Lifoworm
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Ο κος Κούκης λέει πολλες βλακείες. Δλδ οι μονογονεϊκες οικογένειες τι να κάνουν; Να αφήσουν το παιδι βρόμικο; Γενικά η ιστοσελίδα mama365 αρκετά συχνά γράφει ανοησίες.

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lifoworm

Lifoworm Καλα εντάξει ναι, εγώ δεν είπα οτι ειναι αυθεντία ο συγκεκριμένος απλα βρήκα το άρθρο και το παρεθεσα. Καποιες φορες υπαρχουν καλα άρθρα και αλλες φορες όχι.

BabyDoll
BabyDoll
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Consciousness εγώ πάλι δεν ξέρω καμία κοπέλα που να μιλά για στάσεις του σεξ ούτε με τη μάνα της. Οσοι μίλησαν γι αυτό νομίζω ήθελαν να μιλήσουν για σεξουαλική αγωγή. Ομως λίγοι είναι οι γονείς που μιλάνε για το σεξ και τις προφυλάξεις στα παιδιά τους (και εντάξει ίσως νοιώθουν πιο άνετα με τον γονιό του ίδιου φύλου). Δεν έχω μιλήσει για το σεξ με τους γονείς μου (αν και ήξεραν οτι το έκανα με τις σχέσεις μου) απλά στην δική μου περίπτωση πχ ο πατέρας μου ήταν πιο cool και του έλεγα με μεγαλύτερη ευκολία οτι έχω σχέση με… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Συμφωνώ BabyDoll! 👍

BabyDoll
BabyDoll
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Φωτεινή, συγγνώμη, αλλά τώρα πας να παραβιασεις εσυ την αρχή λενφου. Επειδή γνωρίζεις ένα αγόρι που μιλά ανοιχτά για σεξ (και εννοώ για την σεξουαλική τους ζωή οχι για το σεξ γενικά κι αόριστα) με τη μητέρα του θεωρείς οτι είναι μια γενική αρχή; Εγώ πάλι δεν γνωρίζω κανέναν αγόρι ή κορίτσι να μιλά για σεξ με τους γονείς του όμως αποδέχομαι οτι θα υπάρχουν. Ουτε ξέρω κάποιον γονιό να θέλει να ακούσει την σεξουαλική ζωή των γιών τους (δηλαδή λέει η μάνα στον γιο να της πει ποια στάση του αρέσει ή κάθε πότε αυνανίζεται ή αν τελειώνει γρήγορα… Διαβάστε περισσότερα »

nanakomsi komsi
nanakomsi komsi
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Κι εγώ ξέρω σχέση πατέρα-κόρης που μιλάνε για το sex. Εντάξει δεν μιλάνε για στάσεις αλλά για αντισύλληψη, σχέσεις κλπ. Είναι χωρισμένοι οι γονείς και η μητέρα λίγο εκτός προγράμματος, οπότε κάποιος πρέπει να αναλάβει και αυτό το ρόλο. Αλλά ο συγκεκριμένος πατέρας και μητέρα να υπήρχε, πάλι είμαι σίγουρη ότι θα ενημέρωνε και θα συζήταγε με την κόρη του για τη δική της προστασία και ασφάλεια.

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  nanakomsi komsi

nanakomsi komsi συμφωνώ! 👍

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Φωτεινή, το να μιλάει το αγόρι ανοιχτα με τη μητέρα του για σεξ, σορρυ αλλά εμένα με παει αλλου. Ποσο ανοικτά δηλαδή μιλάει? Αυτό ανέλυσε μας. Αν μιλάει απλα πχ τωρα βγαινω με μια συμφοιτήτρια και περνάμε καλα εκεί οκ, αν όμως της λέει ενδοτερες λεπτομέρειες, εκεί ανησυχω για το αν απογαλακτιστηκε ποτέ απο τη μητέρα του. Για το αν αναπτύχθηκε ως προσωπικοτητα ξέχωρα απο τη προσωπικοτητα της μάνας κι απλα με αυτον τον τρόπο αποζητά την επιβεβαίωση της.

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chublis

Να διαφοροποίησω τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των γονέων στα παιδιά, που είναι άλλο πράγμα απο το να μιλανε ελευθερα για το τι και πως το κανει στο κρεβάτι του ο καθένας. Το πάω αλλου. Με το ίδιο σκεπτικό της ελευθερίας αυτή τοτε οι γονεις να κάνουν σεξ μες στο σπίτι κι ας τους δουν τα παιδιά, παρα να κλειδωνονται στο υπνοδωμάτιο.

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Τα υπνοδωμάτια είναι εξω απο το σπίτι; Σε ποια εξωτική άγνωστη χώρα του εξωτερικού;

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Origami Lover διακρινω μια ελαφρά ειρωνεία. Δεκτή η αποψή σου αλλά δεξου οτι και κάποιος μπορεί να έχει αντίθετη άποψη απο τη δική σου. Και μιας και είστε τόσο “φιλελεύθεροι ” στο σεξ όπως γράφεις, και αφού σας αρέσει καλα κάνετε και κάνετε οτι κάνετε , ρωτώ λοιπον, αφού με ειρωνευεσαι: Οταν αυνανιζεστε εσείς ως γονεις, γιατί επόμενο είναι να αυνανιζεστε όπως κανουν όλοι, κι επειδή γράφεις πιο πανω οτι κυκλοφορειτε γυμνοί μέσα στο σπίτι, άρα να υποθέσω οτι κι όταν αυνανιζεστε σας βλέπουν τα παιδια σας ε? Αλλιώς γιατί εκεί να κρυβεστε τότε? Για να δω τι θα πεις.… Διαβάστε περισσότερα »

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Τι σχέση έχει ο αυνανισμός με τον γυμνισμο; Νudity and sexuality are two different things.

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

Βλαχακι, δεν της πρότεινα να αυνανιστει μπροστά στα παιδιά της. Απλα επειδή μιλούσε για άκρατη ελευθεριότητα, εκανα μια υπόθεση, αυτό.

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Άκρατη ελευθεριότητα να νιώθεις καλά με το σώμα σου και να μιλάς ελεύθερα με τους γονείς σου για το σεξ. Μάλιστα, ενώ να φθάνεις 18 χρονών και να νομίζεις ότι αν το κάνεις ενώ στέκεσαι όρθια δεν μένεις έγκυος και ότι τα ΣΜΝ ειναι εξωτική χωρα του εξωτερικού επειδή δεν τολμάς να μιλήσεις στους γονείς σου είναι Τάξις και ηθική. Καλά λέω ότι ζούμε ανάμεσά σας.

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Δεν θα έλεγα ότι αυτό είναι “υπόθεση”, περισσότερο για πλάνη του αχυρανθρώπου μου κάνει ή εσφαλμένη αναλογία. Το ένα άτομο υποστηρίζει το x (i.ακομπλεξάριστη επικοινωνία γονέων και παίδων για θέματα που αφορούν την σεξουαλικότητα και ii. γυμνισμό ) και το άλλο άτομο, για να μας πείσει ότι ειδικώς το xii είναι κακό βγάζει απ’ το τσεπάκι το y (αυνανισμός γονέων μπροστά στα παιδιά ή σεξ). Το y φαντάζει και είναι -σαφώς- extreme …άρα ακόμη και συνδέοντας το x με το y σε μία πρόταση, δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις και είναι πιο εύκολο για το δεύτερο άτομο “επιτεθεί” στο x. Παρεμφερές παράδειγμα,… Διαβάστε περισσότερα »

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

Το οποίο κάνουμε εμείς εδώ και χρόνια και δεν αναγκαστηκαμε να μετακομίσουμε την κρεβατοκάμαρά μας στον κήπο.

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

Βλαχακι εκανα μια υπόθεση που ειναι αδύνατο να υπάρξει γιατί ποτέ κανένας γονέας δεν αυνανίζεται live μπροστά στο παιδι του κι αν αυτο γίνει τοτε μιλάμε για κακοποίηση.
Απλα ήθελα να βρω ενα σημείο να κάμψω τη θεωρια της περί ακρατης ελευθερίας και γυμνού. Είμαι υπέρ του να μιλάμε ανοικτά αλλά όχι να ξεγυμνωνομαστε μπροστά στα παιδιά μας.

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Βλαχακι λοιπον αυτο που ήθελα να επισημανω στην Origami Lover και γενικά ειναι οτι ναι να δώσουμε ελευθερία στα παιδιά και αυτοπεποίθηση και να αγαπήσουν και να αποδεχτούν τα σώματα τους όπως ειναι και να αναπτύσσονται ελεύθερα όπως θέλουν. Αυτο όμως γνωμη μου δεν επιτυγχάνεται με το να δει το παιδι γυμνό τον γονέα του. Αυτο θέλω να πω. Να μαθει το γυμνό αλλά όχι μέσω απο το γυμνό του γονέα.

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Αυτό το πράγμα συνήθως έγκειται στα εκάστοτε κατασκευασμένα cultural norms και δεν έχει να κάνει με το ότι το παιδί παθαίνει, per se, ζημία αν αντικρίζει τον γονέα γυμνό (όπως και με τα άτομα που φιλάν τους οικείους τους, συγγενείς και φίλους στο στόμα αντί για το μάγουλο, its a very normal thing for all of them, άσχετο που αρκετοί από εμάς δεν έχουμε μάθει και δεν εφαρμόζουμε κάτι τέτοιο). Αν ήταν να παθαίνουν per se ζημία τα άτομα, με το nudity ένα σωρό κουλτούρες θα παρήγαγαν “βλαμμένα” παιδιά. Η φυσικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται επίσης αυτό το θέμα είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Θέλεις να δεις τι θα πω ; Όταν οι κόρες μας ξεκίνησαν να πειραματίζονται με το σώμα τους μας ρώτησαν αν αυτό που κάνουν είναι καλό . Απαντήσαμε και οι δύο ναι . Είναι καλό και φυσιολογικό και μπορούν να το κάνουν. Αλά επίσης τους εξηγήσαμε πως στο πολύ κόσμο δεν αρέσει να βλέπει τους άλλους να παίζουν με τον εαυτό τους άρα καλό είναι να το κάνουν στο δωμάτιο τους . Αναπόφευκτα μας ρώτησαν αν το κάνουμε και εμείς. Επίσης απαντήσαμε ναι και επίσης είπαμε πως δεν είναι κακό να νιώθεις ευχαρίστηση από αυτό. Σημειωτέον η μεγάλη μου κόρη… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Βρε εσύ καλα κανεις, απλα ήθελα να δω την ολοκληρωμένη σου σκέψη👍. Καλα κανεις και μιλάς στα παιδιά όπως πρεπει και μπράβο👍. Δεν έχω κάτι με αυτό ουτε ενστερνίζομαι την άποψη του παιδοψυχολογου που παρεθεσα. Απλα το έβαλα σαν γνώμη ενος ειδικού. Καλα κανεις και κανεις μπανιο τα παιδιά όπως λες👍. Λοιπον εμένα η σκέψη μου, για να τη διατύπωσω καλυτερα, γιατί πριν μπορεί να μην την έγραψα καλα, έχει ως εξης: Καλό αυτό να μιλάμε στα παιδιά για το σεξ και να τα κάνουμε απελευθερωμένα και παράλληλα ελεύθερα να επιλέγουν αυτό που θελουν. Όμως ο ενδοιασμός μου έχει να… Διαβάστε περισσότερα »

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Οι γνώμες είναι σαν τις…..μύτες, όλοι έχουν από μία. Η επιβολή της….μύτης σου πάνω στις απόψεις των άλλων ως θέσφατο και καλύτερης ποιότητας γνώμη από τις υπόλοιπες, καρυκευμένη με δήθεν “επιστημονικές” παραθέσεις είναι σαν το περιεχόμενο της μύτης. Δε θέλεις να εκφρασεις την “γνώμη” σου, θες να την διασπείρεις νομίζοντας ότι είναι πιο ωφέλιμη. Όπως και το περιεχόμενο της μυτης, δεν είναι. Μπορείς να την έχεις και με γεια σου με χαρά σου και να την εφαρμόσεις στα παιδιά σου αλλά δεν μπορείς να απαιτείς να την κολλήσουν και οι υπόλοιποι

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Origami Lover νομιζω αρπαχτηκες χωρίς να υπάρχει λογος. Δεν ξέρω ίσως να μην εχεις μάθει πως ειναι ο διάλογος. Ο διάλογος ειναι λέω εγώ ας πούμε την Α γνώμη μου, λες κι εσύ τη Β γνώμη σου και γίνεται μια αλληλεπίδραση ιδεών, κι εγώ μέσα απο τη γνώμη σου βλέπω καποιες αλλες απόψεις κι εσύ μέσα απο τη δικιά μου καποιες αλλες. Έτσι παει. Δεν είπα για θεσφατο και ουτε το έπαιξα ποτέ μου θεσφατο. Το οτι ανέφερα καποιες επιστημονικές απόψεις ηταν καθαρά επειδή αυτοι ειναι εξειδικευμένοι πανω στο αντικείμενο τους, μονο για αυτο το ανέφερα, κι όχι για να… Διαβάστε περισσότερα »

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Δεν αμφιβάλλω ότι δεν θα σε ξαναδούμε. Το προφιλ σου ειναι πολύ πρόσφατο. προφανώς κάποια που είδε την κοινοποίηση στο facebook και όρμηξε να υπερασπιστεί τα χρηστά ηθη. Με από ψεις “ειδικών” που όμως όταν είδες ότι ειναι σαχλαμαρες ξαφνικά “δεν τις ενστερνιζεται” αλλά τιν έβαλε γιατί “είναι ειδικοί” αλλά είναι η “Γνώμη μου” (Τρισάθλια έκφραση που μπαίνει στο τέλος οποιασδήποτε φράσης για να δικαιολογήσει την “ιερη αγανακτηση” για τα “χριστά ήθη” . Ξέρις τι διαπιστώνω από αυτό, ότι οποιοσδήποτε σου λέει κάνεις λάθος αυτομάτως γίνεται εξώλης που ακσει “ακρατη ελευθεριότητα” και “αυνανίζεται μπροστά στα παιδιά του” Ευτυχως που δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Λάθος παλι καταλαβες. Το οτι θα φύγω, δε συνάγεται απο το πρόσφατο προφίλ αγαπητή, κι ουτε εξαιτίας εσένα. Και δεν είμαι καινούρια, σχολιαζω στη λίφο αρκετό, υπεραρκετό θα έλεγα διαστημα, υπαρχουν παιδιά που με ξέρουν κιόλας κι έχουμε μιλήσει(οποιος/α είδε τη φωτο προφιλ θα θυμηθεί). Απλα στο άμπα μπήκα πρωτη φορά, όχι για να διατυμπανισω ηθική και τάξη, αλλά επειδή μου αρέσει αυτή η “αλληλεπίδραση ιδεών”. Πως να το κάνουμε, γνώμη μου είναι οι γονεις να μιλάνε ανοικτά στα παιδι τους για το οτιδήποτε, αλλά να μη ξεβρακωνοται μπροστά τους, για να στο γράψω αλλιως. Λοιπον θα στο πω με… Διαβάστε περισσότερα »

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

…άρτσι μπούρτσι και λουλάς, Consciousness.

μ’ αρέσει που ‘λεγα για εσφαλμένο reasoning, πριν.
(επεστράφησαν αυτά τα σφάλματα επί 100: ξύλο, κακοποίηση, βιαιότητα, ζούγκλες, πρωτόγονες κοινωνίες …).

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

Βλαχακι τι εννοεις?

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

ότι το παράδειγμα που έφερες δεν έχει καμία θέση στην συζήτηση, δες και το παραπάνω σχόλιο αν θες. [….Αυτό το πράγμα συνήθως έγκειται στα εκάστοτε κατασκευασμένα cultural norms (…)]

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

Ειναι παράδειγμα γυμνού γονέα που επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία των παιδιών, κι ας αφαιρέσουμε τη βία, το γεγονος αυτό καθεαυτό που τα παιδιά σε μια ήρεμη ας πούμε στιγμη και δεν είχαν δει ποτέ γυμνό τον πατερα τους τον είδαν ξαφνικα γυμνό και σοκαρίστηκαν. Και να σου πω και κάτι, δηλαδή η Origami lovers ειναι τόσο μα τόσο αυθεντία και κορυφη που η γνώμη της δε χωράει αμφισβήτηση? Ας σοβαρευτουμε. Δεχτειτε οτι μπορεί να υπάρχει το δεδομένο Α (γονεις που εμφανίζονται γυμνοί μπροστά στα παιδιά τους), όπως και το γεγονός να υπάρχει το δεδομένο Β(γονεις που δεν εμφανίζονται γυμνοί) και… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

Δες εδώ: “Για να μιλήσω από τα χωράφια μου λοιπόν, από παιδαγωγικής άποψης η γνώση του ανθρώπινου σώματος σαν εικόνα αλλά και των λειτουργιών του (ναι, καλά καταλάβατε, τη χρήση της τουαλέτας εννοούσα) είναι απαραίτητη στα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού. Και όταν μάλιστα δοθεί με φυσιολογικό τρόπο από την οικογένεια, υποστηρίζεται και η επίτευξη της ομαλής μετάβασης από την πάνα στην τουαλέτα αλλά και η ανάπτυξη της υγιούς σεξουαλικότητας, το να βρει δηλαδή αργότερα το παιδί την αληθινή σεξουαλική ταυτότητά του. Η ιδιωτικότητα είναι κάτι που ασφαλώς και έχει τη θέση του σε όλα αυτά και είναι το… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

Δες κι αυτο: “Ένα αγόρι πότε πρέπει να σταματήσει να βλέπει τη μητέρα του γυμνή στο μπάνιο; -Μετά το 3ο έτος της ηλικίας του παιδιού, τότε που αρχίζει να συμμαχεί με τη αναζήτηση του εαυτού του και αυτό είναι σημαντικό για την ανάπτυξή του. Το παιδί ναρκισσιστικά και με περιέργεια ψάχνει μέσα από το δικό μας σώμα. Με λίγα λόγια ο γυμνός γονιός αποτελεί αρνητικό παράδειγμα γι αυτό και η γονική γύμνια είναι λάθος μήνυμα, συγχέει και προκαλεί περίεργες αναζητήσεις στο παιδί που ψάχνει το δικό του σώμα. Η γύμνια δεν πρέπει να προβάλλεται, να προκαλείται όταν τα παιδία αρχίζουν… Διαβάστε περισσότερα »

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

3; Αχά. Η αλήθεια είναι, και δεν θα πω ψέματα, πως θεωρώ ότι ο Ασκητής (και ο Γιωσαφάτ), βάσει αυτών που λένε σε φάσεις, πιστεύω πως έχουν το επιστημονικό κύρος της Λίτσας Πατέρα. Ας βγούμε λίγο εκτός θέματος: “Η γυναίκα πλέον γινόταν δεκτή σε κολέγια και μπορούσε να σπουδάσει, άρα και να δημιουργήσει μια επαγγελματική πορεία. Το πρόβλημα εδώ είναι γνωστό. Το φεμινιστικό κίνημα, άθελά του, καθώς οι γυναίκες αποκτούσαν κοινωνικούς ρόλους που πριν δεν είχαν (εκτός από καλή μητέρα, καλή σύζυγος, καλή νοικοκυρά), κυρίως λόγω της επαγγελματικής ανέλιξης ξαφνικά μετέτρεψε τις γυναίκες σε άντρες!” (ουάου!) https://avmag.gr/62649/apantisi-se-misoginistiki-propaganda-askitis/ + Χορταστικό και… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

Βλαχακι δεν είπα οτι βλάπτουν τα παιδιά τους. Αφού τους αρέσει ας κανουν οτι θέλουν στην τελική. Εγώ ανέφερα κάποια άρθρα που τείνουν προς τη δική μου άποψη, οτι για να κρατάμε ισσοροπιες ψυχικές κυρίως, καλό ειναι να υπαρχουν κάποια όρια. Στο γυμνό μεταξύ γονιων παιδιών. Αυτο. Τόση εμμονή πια οτι εγώ όλα τα παραδείγματα και όλα οσα ανέφεραα ειναι off the topic , οκ ενταξει. Δεν το έχω ξαναδει να υπερασπιζεστε με τόσο πάθος μια άποψη και να μη δεχεστε οτι οκ ο άλλος μπορεί να πιστεύει κάτι άλλο διαφορετικό. Είστε με παρωπιδες δεν ξέρω, και όλοι μα όλοι… Διαβάστε περισσότερα »

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

“Πες μας απο την αρχή οτι εισαι φανατικός του γυμνισμού να το καταλάβουμε” Δεν θα στο πω, διότι -πάρα πολύ απλά- δεν ισχύει. Όχι μόνο δεν είμαι φανατικ@ αλλά (surprize, surprize!) δεν έχω κάνει και ποτέ. Δεν το ‘πιασες το λεχθέν, πριν, περί του πώς έχει μεγαλώσει, κανείς, και συνηθίσει (modesty wise). Βέβαια, είναι πολύ εύκολο για σένα να υποθέτεις ότι αφου υπερασπίζομαι την origami στο εν λόγω, θα πρέπει κι εγώ να μοιράζομαι ακριβώς την ίδια οπτική/ πρακτικές, ε; Τhats not the case. “Δεν το έχω ξαναδει να υπερασπιζεστε με τόσο πάθος μια άποψη” Σιγά το πάθος. Με πολύ… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

Βρε παιδιά😃, καλα τα γράφεις Βλαχακι και συμφωνώ σε ολα. 👍Το οτι σε είπα υπερμαχο του γυμνισμού, ηταν επειδή υποστήριξες την άποψη της origami, δεν είναι λόγω των στερεοτύπων που μεγάλωσες, εξάλλου δεν είμαστε ουτε γινόμαστε οι γονείς μας και τα περιβάλλοντά τους, ειναι σαφες αυτο. Κι εγώ μεγάλωσα σε αυστηρα συντηρητικό περιβαλλον, πουριτανικό θα έλεγα, όμως δεν έγινα καθόλου έτσι. Είμαι openmind ατόμο και μαρεσουν ατομα τέτοια. Που δεν έχουν κολληματα και ταμπού. Και έχω κανει γυμνισμό αλλά στο απιτι μου, οχι σε δημόσια θεα. Και με την origami δεν την κατηγορώ, ίσα ίσα αυτο που λες, να πετύχεις… Διαβάστε περισσότερα »

Chublis
Chublis
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

νομίζω τα έχεις μπουρδουκλώσει λίγο…

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chublis

Στην κοινωνία μας, χονδρικά, υπάρχουν οι γονιοί που είναι: 1. γενικώς αυστηροί με την έκφραση της σεξουαλικότητας στα παιδιά τους ανεξαρτήτως φύλου, 2. αυτοί που είναι cool και υπάρχουν και αυτοί που 3. είναι cool μόνο με τα αγόρια. Ναι, υπάρχουν ακόμη γονιοί που θα πουν στην κόρη τους: “αγόρι; α πα πα, μόνο όταν μπεις στο πανεπιστήμιο”, ενώ φεύγουν τα ΣΚ απ’ το σπίτι για να ζαχαρώσει ο 16ρης την φιλεναδίτσα του, στο διπλό κρεβάτι των γονιών με τις ευλογίες τους (τα αγόρια άλλωστε έχουν ορμές μην μας βγουν και τίποτε πούστηδοι και τρέχουμε). Η φωτεινή δεν λέει κάτι… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Louk Ritia
5 χρόνια πριν

Μα μπαμπουλης;;;

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

ναι, γιατί;
: )))

Tokyo
Tokyo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Μπαμπούλας ήθελε να πει.

The scientist_91
The scientist_91
5 χρόνια πριν

Νομίζω πως μία μητέρα είναι πιο ειδική στο να συμβουλεύσει την κόρη της περί σεξ, για τον απλούστατο λόγο το ότι είναι και οι δύο γυναίκες! Και δε νομίζω να αναλύουν πολλοί/ες τη σεξουαλική ζωή με τους γονείς τους.

Εμένα, η μάνα μου όταν συνειδητοποίησε ότι έχω σχέση (ψιλοσοβαρή στο λύκειο), μου πήρε προφυλακτικά. Ένιωσα τόσο άβολα που το facepalm μου άνετα θα διαπερνούσε το κρανίο μου!

Ικμάδα
Ικμάδα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  The scientist_91

..

Ικμάδα
Ικμάδα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  The scientist_91

Αυτό καλλιεργείται δεν προκύπτει από τη μια στιγμή στην άλλη..

Εμείς τους λέμε 6 & 3 ετών, πως δε λέμε πιπί/τσουτσούνι που μπορεί να ακούν στο νηπιαγωγείο.. αλλά αιδοίο/πέος όπως λέμε χέρι, πόδι, μάτι, κλπ.

Τους μιλάμε για τον κανόνα του εσώρουχου..

Θα τύχει να μας δουν να αγκαλιαζόμαστε, φιλιόμαστε.

AllesGoed
AllesGoed
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ικμάδα

Ικμάδα,πως η λέξη πιπι/τσουτσουνι έναντι πεους/αιτίου επηρεάζει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα παιδιά και τους γονείς τους;

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AllesGoed

AllesGoed μηπως λόγω ρεαλιστικής απεικόνισης?
Δηλ το παιδι το ξέρει όπως είναι, άσπρο μαυρο. Λεω εγώ τωρα 😉 Απλα εκανα μια υπόθεση.
Τωρα για τα περί εμπιστοσύνης ας μας πει η Ικμάδα τι ακριβως εννοεί .

Ικμάδα
Ικμάδα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AllesGoed

Δεν είναι κάτι σπουδαίο, προφανώς άθελά μας γιατί έτσι μας μιλούσαν και εμάς, είναι από τα λίγα σημεία του σώματος που δεν λέμε με το όνομά τους, σαν να τα ενοχοποιούμε για κάτι..

Από μια απλή duckduckgo αναζήτησή:

https://internus.gr/milontas-sta-pedia-gia-to-sex/
https://www.pillowfights.gr/miss-kiwi/yparxei-swstos-tropos-na-milhseis-sto-paidi-sou-gia-to-sex/

hanomai giati remvazo
hanomai giati remvazo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  The scientist_91

Μπράβο στην μαμά σου!!!! Σωστή!

Vasilis
Vasilis
5 χρόνια πριν

Τίποτα απολύτως δεν θα κάνεις. Δεν θα του πάρεις και την άδεια. Ο μπαμπούλης ας πιει ξύδι.

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν

Φίλε της κοπέλας αν μας ακούς, τρέχα

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Αχαχαχαχαχα! 😃 Να τρέξει γιατί καλε? Λόγω πεθερού? Αφού αυτός την κοπέλα θέλει και αγαπάει. Όλοι οι άλλοι είναι εκτός.

Αγριομολόχα
Αγριομολόχα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Όχι βρε Aloutero, κουρέλι με έκανες. Αν είναι έτσι δεν πρόκειται ποτέ να μείνει άντρας δίπλα μου. Πόσο να τον κρύβω πια; Τον πατέρα μου.

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αγριομολόχα

Χεχε! Δεν έχει σημασία τι είναι ο μπαμπάς. Σημασία έχει πως τον αποκαλείτε ενώ σας κάνει τα νεύρα κρόσσια. Αν είναι “μπαμπουλης”, δώστε μου τα τηλέφωνα των γκομενων να τους ειδοποιήσω 😂😂😂