in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πιστεύω ότι μιλάω πολύ

Θέλω να το διορθώσω

Και όχι μόνο ότι μιλάω πολύ αλλά και ότι γράφω μεγάλα μηνύματα. Πάντα σε μια συζήτηση θα είμαι αυτή που μιλάει πιο πολύ. Δεν είναι όμως ότι μιλάω για εμένα ή ότι λέω μόνο τα δικά μου νέα , καμία σχέση. Όταν όμως θα μου ζητήσουν την άποψη μου θα πάρω πολύ χρόνο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 16

Αγαπητή Α,μπα Πιστεύω ότι μιλάω πολύ. Και όχι μόνο ότι μιλάω πολύ αλλά και ότι γράφω μεγάλα μηνύματα. Πάντα σε μια συζήτηση θα είμαι αυτή που μιλάει πιο πολύ. Δεν είναι όμως ότι μιλάω για εμένα ή ότι λέω μόνο τα δικά μου νέα , καμία σχέση. Όταν όμως θα μου ζητήσουν την άποψη μου θα πάρω πολύ χρόνο για να την αναλύσω ή ακόμα όταν μια φίλη μου με ρωτήσει την γνώμη μου για κάτι για το τι πρέπει να κάνει σε μια κατάσταση πχ θα φέρω παραδείγματα θα αναλύσω τα πάντα θα σκεφτώ και θα πω όλες τις πιθανές απαντήσεις θα πω τι θα έκανα εγώ στην θέση της. Μπορεί να ακούγεται ωραίο και μάλιστα να σκεφτεί κάποιος «τι καλή φίλη» αλλά εγώ πιστεύω ότι πλατιαζω ότι κουράζω τον συνομιλητή μου ότι τον κάνω να χάνεται στα λόγια μου. Επίσης γίνεται ακόμα πιο άσχημο όταν είναι να μιλήσω για εμένα γιατί όταν μιλάς με κάποιον για ένα θέμα που απασχολεί εκείνον το να μιλάς πολύ δείχνει και ενδιαφέρον αλλα όταν φτάνει η στιγμή να πεις τα δικά σου νέα να μιλήσεις για τα δικά σου προβλήματα; Κάνω μεγάλους προλόγους -καλή μου φίλη μου έχει κάνει και παρατήρηση για αυτό- λέω όλες τις λεπτομέρειες και περιγράφω τα πάντα πολύ αναλυτικά. Την ώρα που το κάνω δεν το καταλαβαίνω γιατί θέλω απλά να καταλάβει ακριβώς το συμβάν/την κατάσταση αυτός που μιλάω σαν να ήταν εκεί πχ αλλά πιστεύω ότι αυτό κουράζει και εκνευρίζει τους άλλους. Επίσης γίνεται ακόμα πιο έντονο σε καυγάδες αν μαλώσω με κάποιον θα λέω και θα λέω για ώρες.. Μετά είναι και τα μηνύματα.. μεγάλα μακροσκελές μηνύματα. Αν μου στείλει κάποιος μήνυμα «πες μου τι έγινε χθες στην βόλτα με τον τάδε» η απάντηση μου είναι τεράστια (λεπτομέρειες κλπ). Το χειροτερο από όλα είναι να μαλώνω με κάποιον μέσω μηνυμάτων με το αγόρι μου για παράδειγμα γράφω «εκθέσεις» ολόκληρες που στο τέλος της συζήτησης σκέφτομαι ποσό πολύ κουραστικό είναι να διαβάζεις όλα αυτά ποσό περιττά είναι όλα όσα είπα… Μπορεί να είναι αστείο όλο αυτό που λέω αλλά Νοιώθω παρά πολύ άσχημα! Θέλω να αποβάλλω όλη αυτή την περιττό-λόγια αλλά όποτε πάω να φιλτράρω τι θα πω σταματαω να είμαι αυθόρμητη Θέλω να το διορθώσω για να έχω μια καλύτερη ποιότητα επικοινωνίας με τους ανθρώπους και να μην Νοιώθω ότι τους έπρηξα

-Φλύαρη

Αφού θέλεις να το διορθώσεις, γιατί δεν το διορθώνεις;

Είναι σπάνιο να αναγνωρίζει κανείς ένα ελάττωμα του, οπότε αρχικά, τριπλό μπράβο. Νομίζω όμως ότι δεν κάνεις την αλλαγή μέσα σου επειδή για την ώρα δεν έχεις πειστεί εκατό τοις εκατό. Θέλεις να το αλλάξεις επειδή βλέπεις αντιδράσεις δυσαρέσκειας στους άλλους, όχι επειδή έχεις πειστεί ότι αυτό που κάνεις είναι λάθος. Επιμένεις ότι η ποσότητα φέρνει και ποιότητα. Ότι όσο πιο πολλά πεις, τόσο πιο καλά θα καταλάβει ο άλλος, και τόσο πιο καλή θα γίνει η επικοινωνία.

Λοιπόν, η επικοινωνία δεν είναι καλή όταν ο άλλος έχει σταματήσει προ πολλού να ακούει. Ούτε είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν πιο ακριβή την εικόνα, αλλά η επιλογή συγκεκριμένων λεπτομερειών. Δεν είναι όλες το ίδιο σημαντικές. Χρειάζεται ευφυία και αυτοσυγκράτηση για να ξέρεις ποιες να διαλέξεις όταν κάποιος σε ρωτάει «τι έγινε χθες με τον τάδε». Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να νιώσει ο άλλος ότι ήταν εκεί, μαζί σου. Δεν θέλει να ζήσει την ζωή σου λεπτό προς λεπτό, τα νέα σου θέλει να μάθει. Αλλά δεν είναι το ζητούμενο να πείσω εγώ εσένα, αλλά εσύ τον εαυτό σου. Αν πειστείς ότι less is more, ίσως κάποτε με μεγάλη προσπάθεια να καταφέρεις να περιοριστείς.

Ξέρεις όμως κάτι; Φοβάμαι ότι αυτοί που πλατειάζουν νομίζουν ότι αυτά που λένε είναι σημαντικά, και εκεί είναι που σκοντάφτουν οι προσπάθειες τους να περιοριστούν. Χρειάζεται λίγη παραπάνω ταπεινότητα. Είναι τόσο καίρια όλα όσα έχεις στο κεφάλι σου για να ακούσουν οπωσδήποτε και οι άλλοι; Τόσο ενδιαφέροντα; Υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε πολύ και οι άλλοι τους ακούνε με προσοχή γιατί έχουν χάρισμα ρήτορα, αν ήσουν από αυτούς όμως, θα το ήξερες. Δεν θα σου είχαν κάνει παρατηρήσεις, αντιθέτως θα σε παρακαλούσαν να πεις κι άλλα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

29 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
5 χρόνια πριν

αυτό που θαυμάζω στον μπαμπά μου είναι ότι καταφέρνει να επικοινωνεί αυτό που θέλει με μια φράση. Πραγματικά. Μπορεί να σε ακούει στωικά για κανά εικοσάλεπτο αλλά όταν έρθει η ώρα να πει τη γνώμη του θα την πει με μια φράση, τόσο to the point, που δεν θα χρειαστεί άλλη. Είναι χάρισμα.

hanomai giati remvazo
hanomai giati remvazo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμύριστο λουλούδι

Αυτό πραγματικά το ζηλεύω. Χάρισμα!

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμύριστο λουλούδι

Αχ.
Κάποτε ρώτησα τον μπαμπά μου τι θα ήθελε να είχε γίνει, αν είχε τη δυνατότητα. Περίμενα κάτι σε αρχιτέκτονας, μηχανικός, ζωγράφος, κάτι τέτοιο δημιουργικό που απαιτεί ευφυΐα. Επειδή τα είχε και τα δυο. Και απάντησε αφού σκέφτηκε για λίγο, χαμογελώντας αμήχανα, σαν παιδί που το πιάνεις στα πράσα για κάτι όχι κακό: Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ!

7 λέξεις που πάντα με κάνουν να δακρύζω για τον μπαμπάκα μου.

Νομίζω μιλάω τόσο πολύ, επειδή εκείνος μιλούσε ελάχιστα.

bella ciao
bella ciao
5 χρόνια πριν

Θεέ μου!!!τη φλυαρία τη βάζω στο τοπ 3 των πιο απαλευτων ελαττωμάτων!!!Σε γονατίζει, σε στιβει σε συνθλίβει!! 1 χρόνο κατάφερα να αντέξω σε μία κατά τα άλλα υπέροχη δουλειά, με απερίγραπτα φλύαρο διευθυντή!ήθελε να μου πει πως την Παρασκευή έχουμε meeting και μίλαγε 50 λεπτά!!!! Φλυαροι όλου του κόσμου λυπηθειτε μας και σωπαστε!!!!!!!!

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Αχαχαχαχαχα! 😀 Αυτο δεν ειναι τιποτα. Εγω ειχα πεσει σε φλυαρο αντρα.Ασε ασε! Κι εκανα και σχεση το χαζό! Αλλα δεν αντεξα. Καλα οταν τσακωνοταν δεν μπορουσα που μιλουσε 50 λεπτα για κατι που εφταιγε ας πουμε οτι δεν εφταιγε. 😀 Ασε ασε! Μεχρι που σκεφτομουν ωτοασπιδες για το στομα δεν υπαρχουν? Πιστευω οτι αυτη η ασταματητη φλυαρια δειχνει μια καποια ας το πουμε αναγκη προσοχης απο τον αλλον η οποια νομιζει οτι κερδιζεται με τη φλυαρια. Αφου οταν μου περιεγραφε κατι απλο , ελεγε ελεγε και στο τελος για να τελειωσει γρηγορα του ελεγα: και τελικα? που καταληγεις? Βεβαια… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν

“Μπορεί να ακούγεται ωραίο…” Φρικτό ακούγεται αγαπητή φίλη. Δεν έχω χειρότερο από τους φλύαρους ανθρώπους, πλέον τους διακόπτω χωρίς κανένα ενδοιασμό, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να γλιτώσω τον πονοκέφαλο. Μπράβο που το παρατήρησες και το αναγνώρισες, λυπήσου τους συνομιλητές σου και προχώρα και στο επόμενο βήμα αμεσα.

mongrel
mongrel
5 χρόνια πριν

θυμήθηκα το Ρος που τον πήρε ο ύπνος διαβάζοντας το γράμμα της Ρέιτσελ και για καιρό μετά δεν ήξερε σε τι είχε συμφωνήσει!

https://www.youtube.com/watch?v=jYFnoaYoAOY

We were on a break!

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν

Βαρέθηκα να το διαβάσω, όντως μιλάς πολύ 😉

Fractal
Fractal
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Νομίζω ότι ο τίτλος είναι όση περιγραφή χρειάζεται και το κείμενο από κάτω η περιττή ανάλυση

Ms.Lego
Ms.Lego
5 χρόνια πριν

Δεν αντέχω την κατά λέξη εξιστόρηση, δεν έχω χειρότερο!! (μέχρι και δύο θαυμαστικά εβαλα).
“Συναντηθήκαμε το Σάββατο, πρέπει να ήταν γύρω στις 9, μπορεί να ήταν 9 και τέταρτο,….” και πάει λέγοντας, και λέγοντας, και λέγοντας, και λέγοντας.

Mourmour
Mourmour
5 χρόνια πριν

“less is more” ! Λένα, ο αρχιτέκτονας ξεπήδησε από μέσα σου!

leas
leas
5 χρόνια πριν

Με τη σιωπή πώς τα πας; Υπάρχει περίπτωση, για παράδειγμα, να είσαι με κάποιον και να μη λέτε τίποτα για ώρα, γιατί ο καθένας διαβάζει το βιβλίο του ή εφημερίδα; Ή η σιωπή σού προκαλεί τρόμο και κάπως νιώθεις σαν ο άλλος να μην είναι εκεί και θέλεις να την σπάσεις οπωσδήποτε; Και μιλάς ακατάπαυστα για να μη βρεθείς ούτε ένα δευτερόλεπτο σε ένα κενό, σε ένα χάσμα; Μπορεί να μην είναι έτσι. Απλά λέω, μήπως.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  leas

Νομίζω τελικά θέλω στο μνήμα μου να γραφτεί αυτό:

“Κατάφερε να μη λέει τίποτα για ώρα.”
(το άλλο το έπιασε ο Morisson)

Από τότε που κατάφερα αυτό, άλλαξε η ζωή μου.

Jelly Roll
Jelly Roll
5 χρόνια πριν

Έλα να γίνουμε φίλες! Θα σε ακούω όσο θες! Μ’ αρέσει να ακούω!

Mirka Janic
Mirka Janic
5 χρόνια πριν

Εγώ έχω το ανάποδο ακριβώς πρόβλημα,δε λέω σχεδόν τίποτα και ο άλλος πρέπει να είναι σχεδόν γκουρού για να καταλάβει τι έγινε. Όλοι όμως ξέρουν αν ένα ραντεβού πήγε καλά ή όχι,πώς πάει η δουλειά,τι πρόβλημα έχω κτλ γιατί στην τελική ΑΜΑ θέλουν να μάθουν περισσότερα ή να καταλάβουν καλύτερα,κάνουν ερωτήσεις. Το ίδιο κάνω και γω:ρωτάω συγκεκριμένα και απαντάνε συγκεκριμένα και έτσι είμαστε όλοι χαρούμενοι.