in

Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν ξέρω πως να διαχειριστώ την κοπέλα του αδερφού του αγοριού μου

Είναι αγενής και αδιάκριτη

Αγαπητή Α,μπα. Είμαι 21 χρόνων και είσαι στη καθημερινότητά μου από τα 16 μου. Είναι η πρώτη φορά που σου στέλνω. Με έχεις βοηθήσει σε πολλές φάσεις της ζωής μου και στοιχεία των απαντήσεων σου με έχουν βοηθήσει να πάω παρακάτω. Στο δια ταύτα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

646d4652ef343c816767c4081aa154de

Αγαπητή Α,μπα. Είμαι 21 χρόνων και είσαι στη καθημερινότητά μου από τα 16 μου. Είναι η πρώτη φορά που σου στέλνω. Με έχεις βοηθήσει σε πολλές φάσεις της ζωής μου και στοιχεία των απαντήσεων σου με έχουν βοηθήσει να πάω παρακάτω. Στο δια ταύτα…Δεν ξέρω πως να διαχειριστώ την κοπέλα του αδερφού του αγοριού μου. Ακούγεται αστείο, το ξέρω. Είναι ο πιο αδιάκριτος, αγενής άνθρωπος που έχω γνωρίσει , δεν υπερβάλλω. Θα μου έλεγε κανείς , δεν σου είναι τίποτα η κοπέλα, απέφευγε την. Έλα που είναι σχεδόν αδύνατο…Όταν είμαι σπίτι τρέμω στην ιδέα ότι είναι εκεί μιας και έχει γίνει μόνιμος επισκέπτης του σπιτιού πλέον. Τρέμω όταν ξυπνήσω και φάω πρωινό ή απλά μείνω έστω και για δευτερόλεπτα στον ίδιο χώρο και ακούσω σχόλια του τύπου “Πώς είσαι έτσι σήμερα;” “Που θα πας διακοπές; Εκεί; Α είναι χάλιααα” “Πώς πάει η σχολή; Πόσα χρωστάμε;” “Πήραμε κιλάκια;” “Τι διαβάζεις; Να διαβάσω κι εγώ;”. Έχει πει πολλές χοντράδες κατά καιρούς που δεν τις αναλύω τώρα γιατί θα έπαιρνε πολλη εκταση για να περιγράψω τα περιστατικά. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Να αλλάζω χώρο, να κάνω την ηλίθια/χαζή, να απαντάω αστεία-οσο μπορώ, να την ειρωνευτώ μια φορά σε μια κλασική σκηνή ειρωνίας της. Ακόμα και να το εξηγήσω κανονικά ότι δεν μπορώ αυτή τη συμπεριφορά έχω προσπαθήσει. Δεν πιάνει τ ι π ο τ α!!! Αυτό που κάνουμε με τον φίλο μου, μιας και αντίστοιχη συμπεριφορά έχει και προς αυτόν , είναι απλά να φεύγουμε από το σπίτι όταν είναι αυτή εκεί. Εξοργίζομαι που απλά είναι λες και αυτή είναι η βασίλισσα και μας μειώνει και κάνει όλο το κλίμα δυσάρεστο. Δεν ξέρω τι να κάνω πΧια η έρμη!!

sos

Χμ, δύσκολα τα πράγματα. Η απάντηση εξαρτάται από το πόσο προβλέπεται να είναι στις ζωές σας. Ο αδερφός σου τα πάει καλά μαζί της; Σε έχει ρωτήσει πώς σου φαίνεται αυτή ως άνθρωπος; Υπάρχουν άλλοι που του λένε πόσο ανυπόφορη είναι; Υπάρχει ελπίδα να γλιτώσετε δηλαδή;

Δυστυχώς, αν δεν υπάρχει ελπίδα, αυτό που κάνετε τώρα με το φίλο σου, είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε χωρίς να προκαλέσετε ρήξη. Υπάρχει τρόπος να σταματήσει, αν κόψεις κάθε επικοινωνία, ούτε στα τυπικά, αλλά αυτό θα σημαίνει μουγκαμάρα και παγωμάρα όταν συναντιόσαστε. Ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσετε εκεί.

Στην καλύτερη περίπτωση, ζύγισε αν πρόκειται για προσωρινή παράνοια του αδερφού του, αν πρόκειται να συνέλθει, του τα λες μετά. Φαντάζομαι ότι πολλοί θα προτείνετε να μιλήσει στον αδερφό της. Δεν είναι κακή ιδέα, αλλά δεν θέλω να το προτείνω χωρίς να ξέρω τι σχέση έχουν τα αδέρφια και τι είδους σχέση έχει το ζευγάρι. Υπάρχει περίπτωση να την υποστηρίξει ο αδερφός, κάνοντας τα πράγματα ακόμη χειρότερα, αν της δώσει το πράσινο φως να φέρεται σα να είναι στο σπίτι της, με τη κακή έννοια.

Θα ήθελα να σου πω κάτι πιο ενθαρρυντικό, αλλά δυστυχώς όταν οι κοντινοί μας άνθρωποι βάζουν στην ζωή τους – και στη ζωή μας – ανυπόφορους για εμάς ανθρώπους, είναι πολύ συνηθισμένο να χαλάσει πρώτα η σχέση μας με τους κοντινούς ανθρώπους. Χρειάζεται υπομονή για να διαπιστωθεί αν είναι κάτι μόνιμο ή κάποιο λάθος συγκεκριμένης περιόδου. Αν έχουμε εμπιστοσύνη στον κοντινό μας άνθρωπο, είναι πολύ πιθανό να ξυπνήσει και να καταλάβει τι διάλεξε. Ή τέλος πάντων αυτή είναι η ελπίδα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

28 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Open S
Open S
5 χρόνια πριν

Έχω βρει έναν άλλο τρόπο τελευταία που παραδόξως μου λειτουργεί. Όταν δέχομαι επιθέσεις ρωτάω τον άλλον αν είναι συμβαίνει κάτι άσχημο στην ζωή του με πραγματικό ενδιαφέρον. πχ μετά από 2-3 ερωτήσεις «Πώς είσαι έτσι σήμερα;» «Που θα πας διακοπές; Εκεί; Α είναι χάλιααα» «Πήραμε κιλάκια;» που συνήθως πέφτουν απανωτές ρωτάω: “βρε Σούλα μου, σου συμβαίνει κάτι τελευταία;” (συνήθως κοιτάζεται σαν να ψάχνει κάποιο ελάφι πάνω της) και αφότου το αρνηθεί ή όχι συνεχίζω “γιατί ενώ δεν πιστεύω ότι είσαι έτσι, τον τελευταίο καιρό, λειτουργείς κάπως επιθετικά, και ξέρω ότι αυτό το παθαίνουν τα ευαίσθητα άτομα (ψυχολογία του κώλου) όταν… Διαβάστε περισσότερα »

idril
idril
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Open S

Πολύ ωραίο και πιάνει, κι αν δεν οδηγήσει σε εξομολογήσεις, στη δεύτερη-τρίτη φορά το βουλώνει @ αγενής. Γιατί τι να πει, όχι τα λέω από κακία; 😀

Kassand52988817
Kassand52988817
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Open S

Φοβερή ιδέα μου έδωσες….ευχαριστω!!!!

Louk Ritia
Louk Ritia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Open S

Πολύ σωστή!

J.Brian
J.Brian
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Open S

Κάνεις την καλύτερη τακτική και συγχρόνως βοηθάς κι έναν άνθρωπο, μπας και καταλάβει τι του φταίει και πάει σε κανέναν ψυχολόγο. Έχω παρατηρήσει, ότι αν δεν υποκύψεις στο θυμό και το “γυρίσεις” σε αυτόν που το κάνει έχεις πολύ καλά αποτελέσματα. Αυτός ο τρόπος όμως πιάνει κυρίως σε περιπτώσεις ευκαιριακών τοξικών. Αν τον έχεις μέσα στο σπίτι σου, όπως καταλαβαίνουμε, θα πιάσει μια φορά ή και κάθε φορά, αλλά δεν θα κόψει το χούι. Απλά κάθε φορά θα πρέπει να τον ανέχεσαι και να τον ταχταρίζεις…… εγώ προτείνω πλήρη αποχή και πάτημα ποδιού στο αγόρι της , τύπου δεν την… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν

Ο Γκέκας.
O γιος του Γκέκα.
Tο παιδί του γιου του Γκέκα.
O ανιψιός του παιδιού του γιου του Γκέκα.
O ξάδελφος του ανιψιού του παιδιού του γιου του Γκέκα.
O θείος του ξαδέλφου του ανιψιού του παιδιού του γιου του Γκέκα.
Tο γαϊδούρι του θείου του ξαδέλφου του ανιψιού του παιδιού του γιου του Γκέκα.
Tο σαμάρι του γαϊδουριού του θείου του ξαδέλφου του ανιψιού του παιδιού του γιου του Γκέκα.
Tο λουρί του σαμαριού του γαϊδουριού του θείου του ξαδέλφου του ανιψιού του παιδιού του γιου του Γκέκα.

Jelly Roll
Jelly Roll
5 χρόνια πριν

Ρε πόντια 🤣🤣🤣

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
5 χρόνια πριν

Εντάξει, αγαπάμε Πόντια.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν

Ένας παππούς απ’το χωριό, δεν τον ξέρεις; Σε ποιο χωριό πήγαινες δημοτικό εσύ, και πότε; 😛
[ήταν στη Γλώσσα (ή στο Ανθολόγιο?), στα νοσταλγικά ελληνικά ’80ς και το ζητούμενο είναι να το πεις απ’ έξω χωρίς να μπερδευτείς. Οι από μεγάλα σόγια το ‘χουν άνετα.]

Clumsie
Clumsie
5 χρόνια πριν

και όμως…ήταν και στην τελευταία φουρνιά των παλιών βιβλίων γλώσσας 1ης δημοτικού το 2002!!!!! Το θυμάμαι από τότε που πήγαινα κι εγώ και το λέω ακόμα ΛΟΛ

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
5 χρόνια πριν

αντεπίθεση ίσως; -Πώς είσαι έτσι σήμερα; Μια χαρά είμαι ευχαριστώ! Εσύ; Φαίνεσαι λίγο κομμένη, δεν κοιμήθηκες καλά; -Που θα πας διακοπές; Εκεί; Α είναι χάλιααα: Με καλή παρέα παντού καλά είναι, δεν είχες καλή παρέα, έ; Πώς πάει η σχολή; Πόσα χρωστάμε; όλο και λιγότερα, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Εσύ; ακόμα στην ίδια δουλειά και στην ίδια θέση έτσι; Πήραμε κιλάκια; Ναι μωρέ, με θέλει με πιασίματα και το παλεύω. Και συ δεν πας πίσω όμως ε; Τον μπαγάσα τον αδερφό μου, πάντα του άρεσαν οι γυναίκες με καμπύλες. Τι διαβάζεις; Να διαβάσω κι εγώ; Ευχαρίστως αλλά δεν θέλω να… Διαβάστε περισσότερα »

aiyo
aiyo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμύριστο λουλούδι

δεν είναι ανάγκη να γινόμαστε κομπλεξικοί για να δείξουμε στον άλλο ότι δεν πρέπει να είναι

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  aiyo

άμα ο άλλος δεν χαμπαριάζει…εξάλλου, εξαρτάται από την οπτική. Αν τα παραπάνω τα δεις καλοπροαίρετα, δείχνουν απλό αθώο ενδιαφέρον ;))

Muse
Muse
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  aiyo

Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να κάνεις αυτό που δεν θέλουν. Όταν συναντώ άτομο που κάνει πως δεν με βλέπει, επίτηδες το σταματώ, χαιρετώ, πιάνω λίγο κουβέντα..

J.Brian
J.Brian
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμύριστο λουλούδι

Λουλούδι, αν απαντάς σε κάθε μαλλ…… γίνεσαι κι εσύ, Αυτά τα άτομα έχουν πάντα κάτι χειρότερο να πουν

no-no
no-no
5 χρόνια πριν

Μα δεν είναι αδερφός της, είναι αδερφός του αγοριού. Η συννυφάδα δηλαδή, όχι η νύφη 🙂

δε σου λέω!
δε σου λέω!
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no-no

Ναι, έγινε παρανόηση. Το θέμα εδώ ειναι τι σχέση έχουν οι δυο αδερφοί μεταξυ τους. Τα πάνε καλά; Ο αδερφος του αγοριού έχει συναίσθηση αυτής της κακής ατμόσφαιρας μεταξύ της κοπέλας του και των υπολοίπων; Επίσης τα αδερφια συγκατοικουν ή μενουν στο πατρικό τους; Ενδεχεται καποια στιγμή στο αμεσο μέλλον το αγόρι σου να μεινει σε δικο του χώρο;

Αγριομολόχα
Αγριομολόχα
5 χρόνια πριν

1. Έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας. Ποντάρω στο συνυφάδα.
2. Αφού δεν πιάνει τίποτα, να την πάτε για εξορκισμό.
3. “Είμαι 21 χρόνων και είσαι στη καθημερινότητά μου από τα 16 μου”.
Παιδιά μην τα πετάτε έτσι αυτά. Το επόμενο στάδιο είναι να μας πείτε ότι με εμάς μεγαλώσατε. Κουρελι έγινε η αυτοπεποιθηση μου.

Georgia_Ds
Georgia_Ds
5 χρόνια πριν

Η κοπέλα μιλάει για την “συννυφαδα” της. Όχι για τη νύφη τής. Δεν υπάρχει αδερφός της. Υπάρχει ο αδερφός του αγοριού της, και η κοπέλα του, η οποία είναι και το πρόβλημα.

flavors
flavors
5 χρόνια πριν

Ο αδερφός της κοπέλας πως μπήκε στην όλη φάση; έχει αδερφό; αδερφό-blackout

La Usurpadora
La Usurpadora
5 χρόνια πριν

Προβλέπω τρελό μπέρδεμα στα σχόλια με το ποιος είναι ποιος και τι έκανε πού.

BiggerOnTheInside
BiggerOnTheInside
5 χρόνια πριν

Αρχικά, υπάρχει πιθανότητα να είναι χοντράνθρωπος γενικότερα ή μόνο εσείς έχετε την τιμή; Αν συμπεριφέρεται έτσι σε όποιον μιλάει Ελληνικά, δε μπορεί, ο αδερφός του αγοριού σας μπορεί να έχει παρατηρήσει τη μαζική φυγή φίλων/συγγενών/αθώων κατοικιδίων του κύκλου του. Διαφορετικά, είναι ξεκάθαρο ότι έχει θέμα μαζί σας. Επειδή η θέση σας είναι περίεργη, στη θέση σας θα συνέχιζα την τακτική της αδιαφορίας. Ανώτερο βλέμμα και καμία απάντηση/απαντήσεις από άλλο σενάριο: “πήραμε κιλάκια;” – “αχ, χάλασε πάλι ο καιρός, Γιώργο, έχεις πουθενά ομπρέλα;” / “πόσα μαθήματα χρωστάμε;” – “Καλά, Μιχάλη, τα μελομακάρονα της μητέρας σας εκπληκτικά”. Από κει και πέρα, ανάλογα… Διαβάστε περισσότερα »

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
5 χρόνια πριν

Εγώ απλά θα έριχνα ένα τρικούβερτο καυγά και θα την έβριζα για όλες τις μαλακίες που μου λέει μπροστά στον φίλο, τον αδερφό του φίλου και όλη την οικογένεια του φίλου μη σου πω. Μπορεί όντως να χρειαστεί πάντα να φεύγεις όταν έρχεται, αλλά τουλάχιστον θα ξεσπάσεις βρε παιδί μου.