in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς θα την βάλω στη θέση της;

Κάθε φορά κάτι θα βρει να μου πει

Καλησπέρα !! Διαβάζω τη στήλη σας ανελλιπώς και βρίσκω τις απαντήσεις πολύ εύστοχες. Έφτασε λοιπόν η ώρα να θέσω και ‘γω έναν προβληματισμό μου!!! Εδώ και 14 μήνες είμαι μαμά μιας αξιαγάπητης κορούλας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

e6d98d48df3db0aaf449aa78329a5770

Καλησπέρα !! Διαβάζω τη στήλη σας ανελλιπως και βρίσκω τις απαντήσεις πολύ εύστοχες ..έφτασε λοιπον η ώρα να θέσω και γω εναν προβληματισμό μου !!! Εδώ και 14 μηνες είμαι μαμά μιας αξιαγαπητης κορουλας ! Θεωρώ οτι την ανατρεφω όσο μπορω σωστά , με πολύ αγάπη , παιχνίδια , γέλια και πολλές βόλτες ! Είναι ενα ήρεμο και καλοβολο μωρο , γελαστο και επικοινωνιακο ! Στο φιλικό μας περιβαλλον υπάρχει η κοπελα ενος πολύ καλού μας φίλου που μου κανει συνεχώς παρατηρήσεις σχετικα με το παιδι , τύπου γιατί το πηγαίνεις κάθε μέρα θάλασσα, πρεπει να σκουπιζεις και να σφουγγαριζεις 2 φορες τη μέρα, μην το αφήνεις να παίξει με αυτά τα παιδιά , κάνε αυτό , κάνε εκείνο, κάποιος να το ξεματιασει , μέχρι που τις προαλλες ενώ προσπαθούσα να το ποτισω χυμό, μου το άρπαξε απο την αγκαλιά , μου λέει δε θέλει και το πήγε για μπάνιο στη θάλασσα ! Είμαι έτοιμη να την ξεμαλλιασω , αλλά συγκρατουμαι για να μη χαλασω την παρέα ! Πως αντιμετωπίζεται αυτή η κατασταση, πως θα τη βάλω στη θέση της μια και καλη , ευγενικά πάντα ( κοινως σφάξιμο με το βαμβάκι ?? ) Μέχρι τώρα κάνω τη χαζή , της απανταω ευγενικά και κάθε φορά που δεν κάνω αυτό που μου λέει ( ποτε όταν δε Συμφωνώ ) σχετικα με το παιδι, στραβωνει τα μούτρα της ! Να σημειωσω οτι είναι εντελώς αντικοινωνικη , μου κατηγορεί συνεχώς τις κοπέλες των άλλων φίλων μας στην παρέα , δε έχει καμια φιλη , είναι πολύ καχύποπτη και γενικά βγάζει μια πολύ αρνητικη ενέργεια ! Δεν τη θεωρώ σε καμια περίπτωση φίλη μου, αλλά καποιες φορες βρισκόμαστε στην ίδια παρέα λόγω αντρών και μου είναι ειλικρινά πολύ δυσάρεστο γιατί κάθε φορά κάτι θα βρει να πει ! Ο σύζυγος μου λέει να μην την παίρνω στα σοβαρά αλλά εμένα με χαλάει πολύ ! Δικά της παιδιά δεν έχει ακόμα …νιώθω ειλικρινά λες και την έχω κακιά πεθερά !!!! Περιμένω την συμβουλή σας επειγόντως !!! Ευχαριστώ και ελπίζω να μη σας κουρασα !

αγανακτισμενη μάνα

Δεν έχει χώρο το βαμβάκι, και μην συγκρατείσαι για να μην χαλάσεις την παρέα, χαλασμένη είναι. Είσαι μέρος της παρέας και σου την χαλάει. Βάλε την στη θέση της, μια και καλή, χωρίς να αγωνιάς αν είσαι ευγενική. Δεν χρειάζεται να την βρίσεις, αλλά με σταθερότητα και αυστηρότητα πρέπει να της πεις ότι αν δεν σταματήσει τις παρατηρήσεις χωρίς να τη ρωτήσεις για τη γνώμη της, δεν γίνεται να παραμείνετε παρέα. Δε νομίζω ότι θα σου λείψει αν δεν συμμορφωθεί, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει συμπάθεια, οπότε είναι εύκολο. Αν ο σύζυγος θέλει να βλέπει τον φίλο του, ας το κάνει χωρίς εσένα.

(Ο σύζυγος κάπως ωραία έβγαλε την ουρά του απ’ έξω. Δεν την παίρνει στα σοβαρά, γιατί δεν χρειάζεται να την παίρνει ούτε στα σοβαρά, ούτε στα αστεία. Εσύ έχεις το πρόβλημα.)

(Πρώτη φορά ακούω «να ποτίσω χυμό» για παιδί.)

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

18 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
dolores.p
dolores.p
5 χρόνια πριν

Συγνωμη Πώς πηρε το παιδι και το πηγε στη θαλασσα για μπανιο???μαλλον εισαι πολυ συγκαταβατικη,η κοπελα εχει παρει πολυ θαρρος κι οφειλεις να της το κόψεις….

Alex Rainers
Alex Rainers
5 χρόνια πριν

Αμα ήταν δικό μου παιδί και μου το έπαιρνε απ τα χέρια έτσι θα έφευγε χαστουκαρα παντως και δεν θα σκεφτόμουν ούτε μπρος μπιφορ χος ούτε τιποτα
Και τελοσπαντων από το δικό της το πέταξε η αλλη;

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alex Rainers

ε μα πραγματικά!

aeromango
aeromango
5 χρόνια πριν

Κι ενώ όσο διάβαζα το κείμενο ήμουν με το μέρος σου και σε συμπονούσα, αυτό το “να το ποτίσω χυμό” με εβγαλε εντελώς εκτός κλιματος, για παιδί μιλάμε ή για φίκο, μπερδεύτηκα

Κοντράριος
Κοντράριος
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  aeromango

“Σε πότισα ροδόσταμο, με πότισες φαρμάκι, της παγωνιάς αητόπουλο, της ερημιάς γεράκι.”
Δεν ποτίζουμε μόνο τα φυτά, όταν δίνουμε σε κάποιον κάτι να φάει τον ταΐζουμε, και όταν του δίνουμε να πιει τον ποτίζουμε. Είναι δόκιμος ο όρος.

Ο μπάμπουρας
Ο μπάμπουρας
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  aeromango

Υπάρχει μια περίπτωση να είναι Κύπρια, αν είναι να την συγχωρήσετε γιατι η φράση αυτή χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην κυπριακή καθημερινότητα, χωρίς ίχνος υποβιβασμού της οντότητας που ποτίζεται ή της διαδικασίας του ποτίσματος. 😋

Thundercats
Thundercats
5 χρόνια πριν

Αγανακτισμένη μάνα,δε μας φτάνουν λες όοοολα τα υπόλοιπα της καθημερινότητας, να βάλουμε και τσολιά στα..φρύδια μας κάθε τυχαία κουκλίτσα που πιστεύει,κατά πως φαίνεται, ότι υπάρχουν 2 απόψεις, η δική της και η λανθασμένη;;
Σχόλα το αυτό το στρες που έχεις κουμπώσει άδικα.

Peggy Olson
Peggy Olson
5 χρόνια πριν

Σου πήρε το παιδί από τα χέρια και το λες έτσι απλά; Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Να σου πω, από το να ψάχνεις διαρκώς τρόπους να τη βάλεις στη θέση της κόσμια, καλύτερα να παρεξηγηθεί για να γλιτώσεις άπαξ δια παντός. Στην ανάγκη, σκηνοθέτησε μια σύγκρουση. Αν και απ’ ότι καταλαβαίνω, θα σου δώσει αυτή την αφορμή.

Lola
Lola
5 χρόνια πριν

Έχω κουραστεί να προσπαθώ τόσα χρόνια να σφάξω με το βαμβάκι! Σκέψου το αλλιώς: τόσα πράγματα στη ζωή μας, μας ζορίζουν και μας καταπιέζουν (λεφτά, δουλειά, γονείς, παιδιά). Ε όχι άλλη καταπίεση από την κάθε τυχάρπαστη! Και όχι στο θέμα ανατροφής παιδιών, που όλες οι μαμάδες φοβούνται βαθιά μέσα τους ότι μπορεί να είναι ανεπαρκείς!
Γιατί να είσαι εσύ πάντα η καλή αγαπητή γράφουσα; Αφού βλέπεις ότι η “φίλη” σου, αν και θεόστραβη, έχει ήδη αποκτήσει συγχωροχάρτι από την παρέα.
Με τους καλούς, να είσαι καλή. Τους στραβούς, να τους πάρει και να τους σηκώσει. Ξέρεις εσύ ποιοι είναι ποιοι.

agathoklis
agathoklis
5 χρόνια πριν

Στο πως θα μεγαλώσετε το παιδί σας δεν έχει κανένας δικαίωμα να επαμβαίνει, μπορεί απλά να δώσει κάποια συμβουλή και μόνο αν τη ζητήσεις. Εγώ απλώς δεν θα πήγαινα σε καμία συνάντηση που θα ήταν παρούσα αυτή η κοπέλα. Εμένα στην ιστορία πιο πολύ εντύπωση μου έκανε ωστόσο ο άντρας σου. Μου θύμισε αυτό που παρατηρώ στυχνά στις παρέες παντρεμένων, ότι κατα κύριο λόγο ασχολούνται (και πάλι) κυρίως οι γυναίκες με τα παιδιά και η αντροπαρέα τα λέει χαλαρά και ανέμελα. Γι’αυτό ο άντρας σου να δεν έχει καν αντιληφθεί πόσο πολύ έχει ξεφύγει το θέμα μ’αυτήν την κοπέλα (γιατί… Διαβάστε περισσότερα »

J.Brian
J.Brian
5 χρόνια πριν

Συγγνώμη αλλά σου έχει πάρει τον αέρα. Μάλλον δεν μπορείς να διεκδικήσεις τα αυτονόητα. Το σφάξιμο με το βαμβάκι, για εμένα, είναι πολύ χειρότερος τρόπος χειρισμού, γιατί δείχνει ότι θέλεις να της την πεις πιο πολύ, παρά να λύσεις το πρόβλημα σου. Για μένα ο τρόπος είναι ένας. Ευθέως της λες ότι δεν θέλεις να ασχολείται με το παιδί σου και ότι το παιδί έχει μάνα. Νομίζω ότι το πρόβλημα, είναι περισσότερο ο σύζυγος σου, όμως.Λες πως θα χαλάσει η παρέα. Γιατί να χαλάσει δηλαδή; Επειδή αυτή δεν θα επεμβαίνει στην ανατροφή του δικού σου παιδιού, θα χαλάσει η παρέα;… Διαβάστε περισσότερα »

Αγριομολόχα
Αγριομολόχα
5 χρόνια πριν

Ρωτάς; Έπρεπε ήδη να την είχες βουτήξει από το μαλλί. Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να σου δώσω δίκιο. Ίσα ίσα που η στάση σου με εκνεύρισε. Αν είναι να έχεις τέτοια παθητική συμπεριφορά, να της το δώσεις να σου το μεγαλώσει κιόλας. Μας λες ότι σου άρπαξε το παιδί από την αγκαλιά κι εσύ τι έκανες; Το πρόβλημά σου δεν είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά μιας από την παρέα αλλά ότι εσύ δεν της βάζεις όρια. Κι αν δεν μπορείς να την βάλεις στην θέση της, ξεκοψε από την παρέα. Πρώτη φορά ακούω μια άσχετη να κάνει κουμάντο σε ξένο παιδί.

anta188
anta188
5 χρόνια πριν

Βαμβακι;;; τι βαμβακι;;; δεν θα το επετρεπα για κανενα μα κανενα λογο!!!! Το παιδι σου ειναι ευθυνη δικη σου και του αντρα σου. Μονο εσυ και εκεινος μπορειτε να επιτρεψετε να φαει, πιει, μπει στην θαλασσα. Ακου εκει το βουτηξε. Νευριασα με το που το διαβασα. Γενικα δεν αντεχω αποτομες κινησεις, αν το εκανε σε εμενα αυτο θα σηκωνομουν θα πηγαινα θα το επαιρνα και θα της ελεγα συγνωμη αλλα δεν εμπιστευομαι το παιδι μου σε ξενους και θα σε παρακαλουσα να μην το ξαναπαρεις ετσι. Τωρα για τις συμβουλες τυπου κακιας, απαντα της στο δικο σου το παιδι καντα… Διαβάστε περισσότερα »