in

Αγαπητή «Α, μπα»: Κι αν δεν βρω κάποιον;

Αυτή η σκέψη με αγχώνει

Καλησπέρα! Μόλις έγινα 27 χρόνων. Έχω σπουδάσει, έχω κάνει μεταπτυχιακό, και εδώ και ένα χρόνο έχω κάνει δικιά μου εταιρία που πάει πολύ καλά. Παρ’όλα αυτά δεν είναι αυτό που θέλω. Αυτό που ήθελα από μικρή είναι οικογένεια, παιδιά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

f2c885007d43e3f398701b8a762ac276

Καλησπέρα! Μολις εγινα 27 χρονων.Εχω σπουδασει,εχω κανει μεταπτυχιακο,και εδω και ενα χρονο εχω κανει δικια μου εταιρια που παει πολυ καλα. Παρ όλα αυτα δεν ειναι αυτο που θελω. αυτο που ηθελα απο μικρη ειναι οικογενεια,παιδια. οχι επειδη υπηρχε πιεση απο τους γονεις μου ή το περιβάλλον μου, καμια σχεση, δεν μου ανεφεραν ποτε κατι σχετικο. επειδη απλα αυτο ηθελα. ολοι μου λενε οτι ειμαι μικρη και να μη βιαζομαι. δεν νοιωθω οτι βιαζομαι, νοιωθω οτι απλα ξερω τι θελω. μεχρι τωρα ειχα 3 σχεσεις των 2-3 χρονων, και ενδιαμεσα διαφορα dates. εζησα και δεσμευμενη εζησα και single. και τα δυο ειχαν τα καλα και τα κακα τους. ποιο ειναι το προβλημα λοιπον; αγχωνομαι παρα πολυ οτι δε θα βρω καποιον , με τον οποιο θα χω κοινο οραμα,κοινες αναγκες επικοινωνια και ελξη , ωστε να προχωρησουμε μαζι στη ζωη. βλεπω ζευγαρια εξω που πανε για γαμο και αυθορμητα νοιωθω φοβο και αγχος. και θυμωνω με τον εαυτο μου που νοιωθω ετσι αλλα ειναι αυθορμητο. οριστε σε σας που δε σας ξερω θα το ξεφουρνισω χωρις ντροπη. φοβαμαι πολυ. κι αν δεν βρω καποιον ; ναι θυμαμαι και ενα ποστ εδω που ελεγες κι εσυ οτι οσο να ναι οταν φτανεις σε πιο μεγαλη ηλικια και εισαι μονη ειναι πιο δυσκολο να βρεις καποιον (οχι αδυνατο βεβαια) γιατι ποσοστιαια οι περισσοτεροι παντρευονται στα 30-35. ε λοιπον στη σκεψη να ειμαι 38 και μονη, τρεμω. για να μη παρεξηγηθω, δεν θεωρω καθολου κακο μια γυναικα να μη παντρευτει ποτε ή να μην κανει παιδια ποτε.ο καθε ανθρωπος εχει αλλα θελω και αναγκες και πρεπει να ζει την ζωη του οπως αυτος θελει.live and let live. απλα για εμενα που ξερω οτι οι αναγκες μου ειναι αυτες, αυτη η σκεψη με αγχωνει. Ηθελα να ρωτησω λοιπον, υπαρχει καποιος τροπος να χαλαρωσω και να μην φοβαμαι τοσο γι αυτο το θεμα ; Τι να σκεφτομαι οταν παω να βυθιστω στο αγχος ;

zumbo

Θα έλεγα ότι είναι απαραίτητο να καταλάβεις γιατί πανικοβάλλεσαι, όπως και το γιατί ντρέπεσαι να το παραδεχτείς. Το «θέλω παιδιά και οικογένεια» ακούγεται απλό, σα να μην χρειάζεται εξήγηση, αλλά δεν είναι απλό. Γιατί το θέλεις τόσο πολύ, και μάλιστα από μικρή, και μάλιστα χωρίς να σου το έχουν εμφυσήσει οι γονείς σου, όπως λες; Δεν είναι αρκετά καλή απάντηση «απλά ήθελα». Άλλο το θέλω, γενικώς, και το έχω στο μυαλό μου, και το γυροφέρνω, και ενδεχομένως φοβάμαι και μήπως δεν γίνει, και άλλο να νιώθεις φόβο και άγχος κάθε φορά που ένα ζευγάρι κάπου έξω το πάει για γάμο. Οι ανάγκες σου δεν είναι η δημιουργία οικογένειας και ο γάμος. Έχεις άλλες ανάγκες, που δεν συνειδητοποιείς, και πιστεύεις ότι θα ικανοποιηθούν αν παντρευτείς και κάνεις παιδιά.

Δεν λέω ότι αυτές οι ανάγκες είναι κακές, ή είναι λάθος, ή είναι πρόβλημα. Πρόβλημα είναι αν δεν ξέρεις ποιες είναι, γιατί τότε κινδυνεύεις να παντρευτείς τον πρώτο που θα θελήσει να σε παντρευτεί, πολύ πριν ανακαλύψεις τον εαυτό σου και τι χρειάζεται από έναν άλλον άνθρωπο, τι μπορεί να αντέξει και τι όχι, ώστε να δημιουργήσεις μια ισότιμη σχέση που έχει προοπτικές μακροημέρευσης.

Πιστεύω ότι θα σε βοηθούσε πολύ αν έκανες θεραπεία και αποκρυπτογραφούσες αυτόν τον φόβο, γιατί έτσι αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες να γίνει αυτό που εύχεσαι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

16 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
5 χρόνια πριν

Μπράβο σου που ξέρεις τι θέλεις από τη ζωή σου, και για την εταιρεία σου που πάει καλά και για το πλάνο σου να θέλεις οικογένεια και παιδιά. Παρόλα αυτά, οι ανησυχίες σου ειναι λίγο ανώριμες και θα έλεγα αφελείς. Πρέπει να μάθεις να είσαι καλά μόνη σου, δεν είναι ένα κουτάκι ο γάμος και τα παιδιά που άμα το κάνεις τικ τελειωσε. Η ζωή είναι τόσο απρόβλεπτη που αυτά τα προβλήματα ακούγονται λίγο αστεία. Η μητέρα μου έκανε ακριβώς αυτό που ήθελε στη ζωή της όπως κι εσύ. Βρήκε τον τέλειο άντρα, έκανε και τα παιδια. Στα 50 της… Διαβάστε περισσότερα »

DrStrange
DrStrange
5 χρόνια πριν

Στη θέση σου πιο πολύ θα με ανησυχούσε ο ΕΦΚΑ και η εφορία, παρά το εάν θα βρω το σύντροφό των ονείρων μου…

brightbird
brightbird
5 χρόνια πριν

Αυτό που έφτασες από τα 27 στα 38 και σε έπιασε πανικός το καταλαβαίνεις ότι δεν είναι λογικό. Όχι δεν ξυπνάς 11 μεγαλύτερος από τη μια μέρα στην άλλη. Όχι δεν έρχονται τα παιδιά κατά παραγγελία όποτε θέλουμε, ούτε οι άνθρωποι από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε ξεφυτρώνουν σχέσεις με προοπτική και κοινό πλάνο. Όσο συνεχίζεις να σκέφτεσαι εμμονικά την απόκτηση οικογένειας τόσο δεν θα την αποκτάς. Είναι νόμος. Και δηλαδή τι θα πει παντρεύονται τα ζευγάρια;; Οι τσιγγάνοι παντρεύονται στα 15 τους χρόνια , ο Βουτσάς έκανε παιδί σε ηλικία που θα μπορούσε να έχει δισέγγονο…Το τι κάνουν… Διαβάστε περισσότερα »

Ηκυπρεα
Ηκυπρεα
5 χρόνια πριν

Δε τη βοηθας ομως. Με το να της λες οτι εισαι 36 και εχεις αποδεχτει την κατασταστη θα την πανικοβαλεις οτι και εκεινη ετσι θα ειναι. Δε λεω να της πουμε οτι θα βρει το πριγκηπα και να την στολισουμε με χρυσοσκονη αλλα οχι και να την τρομοκρατησουμε κι αλλο.
Οντως χρειαζεται θεραπεια για να καταλαβει τα κινητρα πισω απο τα θελω της και να δει τους φοβους της και τα αγχη της. Αυτο που ξεχναει ειναι οτι πριν μπει ενας ανθρωπος σε μια σχεση πρεπει πρωτα να λυσει τα θεματα με τον εαυτο του.

TheOrangeblue22
TheOrangeblue22
5 χρόνια πριν

Είσαι πολύ νέα να αγχώνεσαι για το πότε θα κάνεις και συ οικογένεια. Είναι ωραία η επιθυμία σου να παντρευτείς και να δημιουργήσεις έναν όμορφο κόσμο με αυτόν που θα επιλέξεις. Να θυμάσαι πάντα όμως πως όταν κάτι το κυνηγάς πολύ, αυτό καθυστερεί να έρθει. Πιο πολύ θεωρώ ότι φοβάσαι μήπως μείνεις ενδόμυχα στο ράφι. Ως μεγαλύτερή σου κάποια χρόνια, θα έπρεπε λογικά να είχα πανικοβληθεί που είμαι ακόμη ελεύθερη και να βρίσκομαι σε μια αρρωστημένη κατάσταση. Πραγματικά με ανησυχεί το θέμα αλλά όχι σε μόνιμη κατάσταση άγχους που κάνει κακό γενικά στην υγεία μου. Πιο πολύ όταν αισθανθώ έτοιμη… Διαβάστε περισσότερα »

💔broken heart💔
💔broken heart💔
5 χρόνια πριν

Δεν είναι λογικό να ξέρεις σίγουρα ότι θέλεις στ ´αλήθεια παιδιά και γάμο και τις ευθύνες που απορρέουν , τις αλλαγές , το ρίσκο αλλα και τις δυσκολίες με μόνο στοιχείο το ότι το ήθελες απο παιδί. Τα παιδιά είναι εύπλαστα στις ιδέες των μεγάλων και της κοινωνίας. Ακόμη , τα παιδιά μιμούνται , ξεπατικώνουν συμπεριφορές και φτιάχνουν πρότυπα στο μυάλό τους που βλέπουν στο άμεσο περιβάλλον τους όπως έκανες κι εσύ οταν ήσουν μικρή που θεωρούσες συνεπώς αυτονόητη τη δημιουργία πυρηνικής οικογένειας με άντρα και τουλάχιστον δύο παιδιά . Οι περισσότεροι μεγαλώνοντας βάζουμε φίλτρα στα παλιά παιδικά μας όνειρα… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
BabyDoll
5 χρόνια πριν

Πόσο αγχωτική ειναι αυτή η σκέψη! Δηλαδή με το που γνωρίσεις κάποιον αυτόματα σκέφτεσαι αν θα μπορούσε να είναι ο πατέρας των παιδιών σου. Το να θέλεις να κάνεις οικογένεια μου φαίνεται φυσιολογικό. Ομως αυτο το άγχος για το αν θα βρεις κάποιον οχι. Εχεις κανει σχέση, θα ξανακάνεις, τώρα αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα είναι ή οχι ο πατέρας των παιδιών σου δεν το ξέρει. Κανένα ζευγάρι με παιδιά δεν νομίζω να το ήξερε από την αρχή. Oι σχέσεις εκτός από θέληση χρειάζονται και τύχη όμως το άγχος σε εμποδίζεις ίσως να χαρείς και να κάνεις μια σχέση. Το… Διαβάστε περισσότερα »

Αριάδνη Δετ.
Αριάδνη Δετ.
5 χρόνια πριν

Ελπιζω να μη θες γαμο κ οικογενεια επειδη εχεις δει πολλες διαφημισεις του βιταμ. Η οικογενεια εχει μεγαλο βαθμο δυσκολιας κ δεν ειναι απλα μια επιθυμια,παει περα απο αυτο. Κ πώς μπορεις να ξερεις οτι θες τοσο πολυ κατι που δεν εχεις ιδεα πως ειναι – trust mw δεν εχεις κανείς δεν εχει μεχρι να μπει στη διαδικασια. Η αμπα τα λεει αριστα. Κατι αλλο συμβαινει…

Pengu no2
Pengu no2
5 χρόνια πριν

Κορίτσια εγώ πάντως ήθελα πολύ περισσότερο να κάνω παιδιά στα 27 μου απ’ ότι τώρα που είμαι 35! Τότε ήθελα σιγουρα από δύο και πάνω, ενώ τώρα ακόμα αμφιταλαντεύομαι για το ένα.. οπότε άσε τη ζωή να κυλήσει με το να νιώθεις καλά σε όλες σου τις φάσεις και μην αφήνεις το άγχος να σε τρώει!

bittergirl
bittergirl
5 χρόνια πριν

Είχα κι εγώ ένα παρόμοιο άγχος που ξεκίνησε όταν τελείωσα το μεταπτυχιακό μου, στην ηλικία σου, κι έτσι το επόμενο πρότζεκτ στη ζωή μου ήταν ο γάμος. Πλέον περίμενα τον πρίγκιπα να έρθει και να μου λύσει όλα μου τα ζητήματα. Τον βρήκα στα τριάντα μου και τον παντρεύτηκα στα λίγα χρονια αργότερα, αλλά δεν ήταν κ τόσο πριγκιπας (κανεις δεν μπορεί κ δεν πρέπει να είναι, φυσικά). Τα ζητήματα που είχα μέσα μου κι έκαναν τόσο επιτακτικό για τη ζωή μου να παντρευτώ με οδήγησαν σε έναν άνθρωπο με διαφορετικά μεν, αντίστοιχα δε ζητήματα. Η σχέση δεν ήταν ισότιμη… Διαβάστε περισσότερα »