in

Αγαπητή «Α, μπα»: Να την αφήσω στην άγνοια μιας «ευτυχισμένης» σχέσης;

Πιστεύω ότι θα με κατηγορήσει ξανά ότι τη ζηλεύω

Καταρχήν συγχαρητήρια για το σάιτ που κατάφερε να γίνει καθημερινή συνήθεια πάρα πολλών γυναικών και όχι μόνο! Ο προβληματισμός μου έγκειται στο εξής: μαθαίνω πως το αγόρι μίας πρώην φίλης μου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

009ae0ed4e85d80308b1e9861a9ae834

Καταρχήν συγχαρητήρια για το σάιτ που κατάφερε να γίνει καθημερινή συνήθεια πάρα πολλών γυναικών και όχι μόνο! ο προβληματισμός μου έγκειται στο εξής: μαθαίνω πως το αγόρι μίας πρώην φίλης μου (ήμασταν κολλητές για χρόνια και ξαφνικά σταμάτησε απότομα να μου μιλάει διατυμπανίζοντας ότι τη ζηλεύω και θέλω να της καταστρέψω την ευτυχία, αμέσως μόλις βρήκε το αγόρι της και χωρίς ποτέ να επιδιώξει να μου μιλήσει, βρίζοντάς με μάλιστα σε όλους τους κοινούς γνωστούς, έχουμε να μιλήσουμε πάνω από 1,5 χρόνο) την έχει απατήσει με το χειρότερο τρόπο. Από τη μία μπαίνοντας στη θέση της, θα ήθελα να ξέρω τι μου γίνεται από την άλλη φοβάμαι πως άμα της το πω τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, γιατί ήδη νομίζει ότι τη ζήλευα και θα συνεχίσει να το πιστεύει. Τα έχουν 2 χρόνια περίπου και το φλέγον περιστατικό εξελίχθηκε πριν από 8 μήνες περίπου όσο ήταν ήδη 1++ χρόνο μαζί. Το θέμα μου είναι πως γενικά ο τύπος από την αρχή ήταν φλου (τον έχω ακούσει μέχρι και προσβλητικά να μιλάει για την πρώην φίλη μου-όσο δεν ήμασταν πλέον φίλες- ενώπιόν μου, γιατί ξέρει ότι δεν μιλάμε και δεν πρόκειται να της τα πω!!) και προσπάθησα εξ αρχής να την προειδοποιήσω, αλλά αυτή του είχε και του έχει τεράστια εμπιστοσύνη. Ο μόνος λόγος που δεν θέλω να μιλήσω είναι ότι ξέρω ότι έχω μέσα αρκετή πικρία απέναντί της και κατά βάθος το θεωρώ καλή τιμωρία να είναι δίπλα σε έναν τέτοιο άνθρωπο. Είναι εκδικητικός ο τρόπος που σκέφτομαι αλλά φοβάμαι πως αν μιλήσω τότε είναι που θα με κατηγορήσει ακόμα και για ψέμματα γιατί καλώς κακώς δεν μπορώ να το αποδείξω, έτυχε να το ακούσω με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την παρέα του ίδιου. Μόνο οργή και αηδία μου προκάλεσαν τα όσα άκουσα. Το ερώτημα είναι γενικά πρέπει να μιλάμε σε τέτοιες καταστάσεις? να το πω ή να την αφήσω στην άγνοια μιας “ευτυχισμένης” σχέσης ή να της μιλήσω με ενδεχόμενο απλά να κλονιστεί κι άλλο η δική μου αξιοπιστία?

Πώς λες να της φανεί μια τέτοια πληροφορία από άνθρωπο που θεωρεί ότι την ζηλεύει και θέλει να της καταστρέψει την ευτυχία;

Βλέπω μεγάλες ποσότητες κουτσομπολιού, ζήλιας, απάτης, θαψίματος, πικρίας, οργής, αηδίας και θυμού στο άμεσο περιβάλλον σου. Μήπως θα έπρεπε να σε απασχολήσει κάπως αυτό;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

16 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
luckystrike
luckystrike
5 χρόνια πριν

Ποιος είναι ο χειρότερος τρόπος να απατήσεις κάποιον; και γιατί οι φίλοι του ξέρουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες; θέλεις να της το πεις για να της τρίψεις στη μούρη πόσο δίκιο είχες στην αρχή και για να την πληγώσεις. Όχι για να την προστατέψεις. Θα ‘λεγα να αντισταθείς στον πειρασμό γιατί μόνο χειρότερα θα νιώθεις μετά.
Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε αλλά είστε μία ωραία ατμόσφαιρα είστε.

Louk Ritia
Louk Ritia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  luckystrike

Κι εγώ αυτό αναρωτήθηκα, ποιος είναι ο χειρότερος τρόπος να απατησεις κάποιον; Έχει levels δηλαδή κι αυτός το τερμάτισε; Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κερατωσεις;

Marina
Marina
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Ε ναι βρε κοριτσια!
Καλυτερος τροπος: με μια αγνωστη, σε ενα αγνωστο μερος
Χειροτερος τροπος: με φιλη σου/συγγενη σου, μεσα στο σπιτι σου (εχω ακουσει να κοιμαται και στο διπλανο δωματιο)
;p

Lady Chatterley
Lady Chatterley
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Να υποθέσω ότι ο καλύτερος τρόπος είναι αν της τον ακουμπήσει λίγο στην είσοδο της πολυκατοικίας, ενώ ο χειρότερος είναι να απολαύσουν οργασμό και οι δύο και μετά να της πει οτι την αγαπαει; Τι να πω κι εγώ – προσπαθώ να βρω λύση στο μυστήριο!

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lady Chatterley

για να βρουμε το καλυτερο και το χειροτερο, πρεπει πρωτα να προσδιορισουμε το “για ποιον;;” για την συνεχεια της υφισταμενης σχεσης; για τον απατημενο; για τον απατεωνα; για τον τριτο; για την σχεση και για τον απατημενο, το καλυτερο ειναι να ειναι μια θλιβερη και επιφανειακη εμπειρια για τον αλλο και να μην επαναληφθει. το “θλιβερη” παει στο να μην του αρεσει το σεξ η στο να του βγει “νουμερο” ο τριτος και να μετανιωσει την ωρα και την στιγμη, οχι στο οτι θα εχει ενοχες ο καημενος… για τον απατεωνα ειναι να περασει σουπερ, να μην εκτεθει και να… Διαβάστε περισσότερα »

Αγριομολόχα
Αγριομολόχα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  luckystrike

Κι εγώ εκεί κόλλησα. Πώς απατάς με τον χειρότερο τρόπο; Βρε γράφουσα, μην μας αφήνεις στα σκοτάδια. Να ξέρουμε δηλαδή πότε να λέμε ευχαριστώ όταν τρώμε κέρατο και πότε να πέφτουμε στα πατώματα.

Mirka Janic
Mirka Janic
5 χρόνια πριν

Χμμμ..τι θυμήθηκα τώρα. Μετά από πολλά χρόνια έμαθα ότι μια πρώην συγκάτοικος και καλή μου φίλη με ζήλευε γιατί νόμιζε ότι γουστάρω τον γκόμενο της. Αυτά μου τα είπε η ίδια μετά από χρόνια. Και επίσης μου είπε ότι ο τύπος την είχε πεθάνει στο κέρατο. εσένα φοβόμουν αλλά από αλλού το βρήκα, μου είπε! (Στο μεταξύ δεν υπήρχε κάτι στη συμπεριφορά μου που να κινήσει έστω υποψίες αλλά άμα σκαλωσει ο εγκέφαλος,σκαλωσε).
Σκέφτομαι λοιπόν:μήπως κατά βάθος ξέρουν ότι κάτι σάπιο κάνει ο γκόμενος τους και το προβάλουν στις κολλητές τους;!

Marina
Marina
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mirka Janic

Θα συμφωνησω με αυτη την οπτικη, μου φαινεται να εχει λογικη αν και δεν ξερουμε καθολου τα προσωπα της ιστοριας και λειπουν πολλα στοιχεια.

Κι αν , αν, ο τύπος που τα έχει προσπαθησε και τα κατάφερε να την αποκόψει απο φίλους της? Καπως έτσι δεν λειτουργούν οι κακοποιητικές σχέσεις?

Και μια γενικη απορια, γιατί σχεδόν πάντα η πλειοψηφία είναι κατά του να πεις μια τέτοια αλήθεια σε κάποιον?
Ναι κάποιες περιπτώσεις ξέρουν κι εθελοτυφλούν. Δεν είναι όλες το ίδιο όμως.

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν

Πραγματικά, δεν αναρωτιέσαι τι δουλειά είχες με ένα άτομο (“κολλητή”) που ξαφνικά (και χωρίς λόγο) σταμάτησε να σου μιλάει και άρχισε να σε βρίζει πισώπλατα και αναρωτιέσαι αν πρέπει να της πεις για την απιστία του συντρόφου της, όχι για να την εκδικηθείς, αλλά γιατί στη θέση της θα ήθελες να ξέρεις, αλλά ταυτόχρονα αναρωτιέσαι αν είναι καλύτερη τιμωρία γι’ αυτήν να είναι με έναν… άπιστο διπρόσωπο (σου τα διηγήθηκαν όλα με ανατριχιαστικές λεπτομέρεις που προκαλούν οργή και αηδία). Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας (και εννοώ τον τρόπο σκέψης σας, όλων σας) κι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα… Διαβάστε περισσότερα »

Ηκυπρεα
Ηκυπρεα
5 χρόνια πριν

Εγώ δε θα έλεγα τίποτα. Πιστεύει ότι την ζηλεύεις οπότε με το να της πεις τέτοια πληροφορία είναι σαν να της επιβεβαιώνεις τα πιστεύω της.

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ηκυπρεα

ακριβως.

Lady Chatterley
Lady Chatterley
5 χρόνια πριν

Όχι, να μην της το πεις. Σενάριο 1: θα γίνει αυτό που υποψιάζεσαι – θα πει οτι τη ζηλεύεις. Σενάριο 2: έχει ήδη καταλάβει οτι κάτι πάει στραβά με τον τύπο, αλλά κάθεται για τους δικούς της λόγους. Πού ξέρεις, μπορείς κι αυτή να τον έχει κερατώσει με τον χειρότερο τρόπο και να την βολεύει αυτή η ιστορία. Σε κανένα σενάριο δεν θα χαρεί που θα σε ακούσει μετά από τόσα χρόνια και θα σου κάνει εικόνισμα που της άνοιξες τα μάτια και θα ξαναγίνετε φίλες. Σε κανένα. Νομίζω πως έχεις λίγο από το ‘συνδρομο του ψευδο-σωτήρα’, κατά το οποίο… Διαβάστε περισσότερα »

Φριζαρισμένο μαλλί
Φριζαρισμένο μαλλί
5 χρόνια πριν

Είναι δυνατόν να σε απασχολεί τι γίνεται με την ζωή ενός ατόμου, με το οποίο δεν έχεις κανία σχέση εδώ και παραπανω από 1μιση χρόνο? Τι εμμονή είναι αυτή? Συγγνώμη, αλλά για όλους τους άνθρωπους που έχεις αφήσει ή σε έχουν αφήσει πίσω, αποθηκευεις πληροφορίες για να τους ενημερώσεις σχετικώς μελλοντικά? Ή είναι μόνο για την συγκεκριμένη κοπέλα? Ποιος σου είπε ότι σου επιτρέπεται να ασκήσεις τέτοιον έλεγχο στην ζωή του άλλου? Και ενός άγνωστου άλλου πλέον, κιόλας. Εντωμεταξύ, όπως τα παρουσιάζεις, όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός στην γη φαίνεται να γνωρίζει ότι τα κερατώματα πάνε και έρχονται, εκτός από την… Διαβάστε περισσότερα »

Αγριομολόχα
Αγριομολόχα
5 χρόνια πριν

Αν το είχες δει με τα ίδια σου τα μάτια, να καταλάβω τον λόγο που θέλεις να της το πεις. Αλλά εσείς παίζετε το σπασμένο τηλέφωνο. Γνώμη μου, κάνε γαργάρα την εκδίκηση που θέλεις να πάρεις και μην πεις τίποτα. Πιθανόν να πας για μαλλί και να βγεις κουρεμένη. Και στο φινάλε αν σώνει και ντε θέλεις να κάνεις το κομμάτι σου, καλύτερα να την ρωτήσεις ήρεμα και πολιτισμένα, τον λόγο που χάλασε η φιλία σας, παρά να της τρίψεις στα μούτρα το κέρατο.

Φριζαρισμένο μαλλί
Φριζαρισμένο μαλλί
5 χρόνια πριν

Εν τω μεταξύ, επειδή δεν μπορείς να μιλήσεις και στον αέρα, (θα ταν σαν να τα έβγαζες απο το κεφάλι σου) κινδυνεύει η όλη κατασταση να γυρίσει μπουμερανγκ, να βγεις για μια ακόμα φορά η κακιά της παρέας, αλλά και να αποκλειστείς απο αυτήν την κατα τ άλλα χαρούμενη παρέα στην οποία είσαι…

Υπαρξιακό Ερώτημα
Υπαρξιακό Ερώτημα
5 χρόνια πριν

Δε χρειάζεται κάποια προειδοποίηση , όχι λόγω τιμωρίας, αλλά επειδή μάλλον δε θα υπολογίσει τη γνώμη σου. Πρόσεχε μόνο να μην πήρες κάποια θέση προσωπικά , όταν σχολιάστηκε μπροστά σου η πρώην φίλη σου, γιατί όπως και να’χει θα βγεις η κακή της υπόθεσης.