Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, άνοιξε χθες ο «Φούρνος Θεόφιλος» ένας γαστρονομικός προορισμός που υμνεί τον πλούσιο πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις της Ελλάδας μέσω της κουζίνας και της λαογραφίας.
Το πρότζεκτ αυτό είναι έμπνευση και δημιουργία του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κορρέ και του Νικόλα Πασχαλάκη ο οποίος προέρχεται από τον κλάδο της τεχνολογίας.
Oι New York Times, το νεοϋορκέζικο eater.com και αρκετά αμερικανικά μίντια έχουν υποδεχθεί ήδη τον «Θεόφιλο» γράφοντας για την άφιξη του.
Το μενού του Fournos Theophilos που είναι εκτός από εστιατόριο και μπακάλικο έχουν επιμεληθεί οι σεφ Γιάννης Τσιάκος και Διονύσης Λιακόπουλος.
Το εσωτερικό εμπνέεται από τα ελληνικά αρτοποιεία με λευκό κεραμίδι, φυσικό ξύλο και διακόσμηση από μαύρο μέταλλο.
Το διώροφο εστιατόριο θα προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, καθώς και γρήγορα σνακ.
Πρωταγωνιστές του μενού είναι σίγουρα οι ελληνικές πίτες, όπως η σπανακόπιτα με σπανάκι, κρεμμύδι και άνηθο αλλά και κάποιες αποδομημένες εκδοχές τους.
Πολλά γλυκά, αλλά και παραδοσιακά πιάτα θεωρούνται ήδη τοπ επιλογές.
Στις ευχάριστες εκπλήξεις είναι σίγουρα και το ότι κανένα πιάτο δεν κοστίζει πάνω από 12 δολάρια.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News
Φαίνεται πολύ προσεγμένη δουλειά και με πολύ μεράκι. Τρελαίνομαι για τα σεμεδάκια στα τυπωμένα σουβέρ και τα μαξιλάρια στις καρέκλες, καθώς και για τους στίχους του Ομήρου στα πλακάκια!
Κι εννοείται ότι ένα brand πρέπει να διαφημίζεται άριστα στις σακούλες που δίνει, διαλαλούν παράδοση και ελληνικό στοιχείο συνδυασμένα με οικολογικές ευαισθησίες, μπράβο.