in

Αγαπητή «Α, μπα»: Θα προτιμούσα να μου πει ότι κάτι δεν πήγε καλά μαζί μου παρά να με χωρίσει γι’αυτό το λόγο

Μου είπε πως θέλει να μείνει μόνος του

Αγαπητή Α, μπα, πριν λίγο χώρισα με το σύντροφό μου. 35 εγώ, 37 εκείνος. Δεν ήμασταν πολύ καιρό μαζί (6 μήνες περίπου) αλλά ήταν πολύ όμορφα καθώς είχαμε κοινά ενδιαφέροντα, παρόμοια αισθητική και κάναμε καλό σεξ. Δεν είχαμε τσακωθεί ποτέ και ήταν πολύ τρυφερά και ήρεμα. Κάποια στιγμή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αγαπητή Α, μπα, πριν λίγο χώρισα με το σύντροφό μου. 35 εγώ, 37 εκείνος. Δεν ήμασταν πολύ καιρό μαζί (6 μήνες περίπου) αλλά ήταν πολύ όμορφα καθώς είχαμε κοινά ενδιαφέροντα, παρόμοια αισθητική και κάναμε καλό σεξ. Δεν είχαμε τσακωθεί ποτέ και ήταν πολύ τρυφερά και ήρεμα. Κάποια στιγμή, εκείνος άρχισε να αντιμετωπίζει επαγγελματικά και οικονομικά προβλήματα, λόγω μισθολογικών περικοπών στη δουλειά του και άρχισε να πέφτει ψυχολογικά. Ήταν συνέχεια σκεφτικός, αμίλητος, καθόταν όλη τη μέρα στο κρεβάτι και γενικά δεν είχε όρεξη για τίποτα. Προσπάθησα να τον προσεγγίσω αλλά η μόνη απάντηση που έπαιρνα ήταν ότι ήταν δυσαρεστημένος με τη δουλειά και μου έκοβε την κουβέντα. Μέσα σε 2-3 εβδομάδες άρχισε να γίνεται απόμακρος και ψυχρός. Δεν συζητούσαμε πλέον καθόλου και όταν βρισκόμασταν ακόμα και το παραμικρό άγγιγμα του προκαλούσε δυσφορία. Για σεξ, ούτε λόγος. Τελικά μου είπε, το προφανές, ότι δεν έχει όρεξη για τίποτα και ότι θέλει να μείνει μόνος του. Από τότε δεν μπορώ να ηρεμήσω. Αυτό που με στενοχωρεί περισσότερο είναι ότι δεν χωρίσαμε εξαιτίας μεταξύ μας προβλημάτων αλλά λόγω εξωτερικών παραγόντων (?). Θα προτιμούσα να μου πει ότι κάτι δεν πήγε καλά μαζί μου. Θα ήταν απελευθερωτικό. Είναι δυνατόν κάποιος να εγκαταλείπει κάτι όμορφο εξαιτίας άλλων προβλημάτων ή, όντως, για να το εγκαταλείψει δεν του φαινόταν και τόσο σημαντικό εν τέλει..??

Kit Kat

Δεν χωρίσατε λόγω εξωτερικών παραγόντων. Χωρίσατε επειδή δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη θλίψη του. Δεν τον ξέρεις αρκετά καλά, μπορεί αυτό να είναι ένα μόνιμο πρόβλημα στη ζωή του που δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα, και αν του δημιουργεί σταθερά πρόβλημα στην καθημερινότητα του και στις σχέσεις του με τους άλλους, πρέπει να ανατρέξει στο μάντρα του ‘Α μπα’. Αλλά δεν έστειλε αυτός την ερώτηση.

Θα προτιμούσες να σου πει ότι κάτι δεν πήγε καλά μαζί σου; Μάλλον θα προτιμούσες να μην είχε γίνει καν όλο αυτό και να ήσασταν ακόμα μαζί. Φυσικά και είναι δυνατόν να εγκαταλείπει κανείς μια σχέση όταν δεν έχει κουράγιο να σηκωθεί από το κρεβάτι, γιατί τότε αυτή η σχέση δεν του φαίνεται «κάτι όμορφο» αλλά ένα τρομερό βάρος που δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Δε νομίζω ότι κατάλαβες πόσο βαθύ ήταν ή είναι το πρόβλημα του όταν είναι τόσο στενοχωρημένος. Είσαι κάπως τυχερή που δεν κατάλαβες, γιατί δείχνει ότι σε έχει προστατέψει η ζωή ως τώρα. Μακάρι να είσαι πάντα έτσι. Διάβασε αυτό για να είσαι πιο υποψιασμένη αν ξανασυναντήσεις τέτοιο άνθρωπο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

14 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Cobalttürkis
Cobalttürkis
5 χρόνια πριν

Δηλαδή κοπέλα μου,ο ανθρωπος αυτός βουλιάζει στη θλίψη του και εσένα ο καημός σου είναι που σε χώρισε και όχι το οτι αυτό το άτομο που υποτίθεται οτι θέλεις να εχετε “κάτι όμορφο” αποτραβιέται απο τη ζωή του υπο το ψυχολογικό βαρος?Ε τοτε καλύτερα που χωρίσατε γιατι δεν θα μπορούσες να τον νιώσεις. Δεν είναι δικαιολογία το οτι δεν έχει όρεξη για τίποτε και οτι θέλει να μείνει μόνος του.Μια σχεση απαιτεί ψυχικο απόθεμα που αυτη τη στιγμή αυτό το ατομο δεν έχει.Αντιλαμβάνεται τη σχεση σαν εναν εξτρα (ματαιο) κοπο.Ενα βαρος.Άν το κινητό σου έχει 5% μπαταρία λες να είναι… Διαβάστε περισσότερα »

zero-gravity
zero-gravity
5 χρόνια πριν

‘Ισως να ήταν πιο άσχημο να σε είχε στο περίμενε για κάτι που ούτε εκείνο ξέρει πόσο θα του πάρει. Τουλάχιστον είναι τίμιος.

Αφροδίτη
Αφροδίτη
5 χρόνια πριν

Το πως νιώθει και τι συμβαίνει στη ζωή του είναι εξωτερικός παράγοντας; Δε νομίζω. Είσαι (ήσουν μάλλον) ένα μέρος της ζωής του, ευχάριστο μεν όχι τόσο σπουδαίο δε. Όσο έντονη και βαθιά σχέση να είχατε ήσασταν μαζι΄6 μήνες. Συγκρίνεις την επιρροή και τη βαρύτητα που έχει μία επαγγελματική/οικογενειάκη/φιλική επιπλοκή; Το επάγγελμά του θεωρητικά τον απασχολεί σχεδόν όλη του την ενήλικη ζωή. Πως είναι αυτό εξωτερικός παράγοντας. Ή μήπως θεωρείς ότι η σχέση ενός ανθρώπου είναι το κέντρο της ζωής του; Επιπλέον, είναι θέμα προτεραιοτήτων και δυναμικής. Η σχέση σας επηρεάστηκε τόσο γιατί δεν ήταν όσο ισχυρή έπρεπε. Μπορεί αν ήσασταν… Διαβάστε περισσότερα »

lonely old dog
lonely old dog
5 χρόνια πριν

Αγαπητή φίλη, δεν μας λες αν τους 6 μήνες που ήσαστε σχετικά καλά, υπήρχαν στιγμές που έβγαζε κάποια θλίψη. Οι καταθλιπτικοί περνούν εξάρσεις και υφέσεις αλλά και ανάμεσα από τα μείζονα καταθλιπτικά επεισόδια μπορείς αντιληφθείς ότι είναι πιο απαισιόδοξοι ή αυτοσαρκαστικοί από το μέσο όρο. … “άρχισε να αντιμετωπίζει επαγγελματικά και οικονομικά προβλήματα, λόγω μισθολογικών περικοπών στη δουλειά του”. Αν εργαζόταν πολλά χρόνια, υπερβαίνοντας το ωράριο και τις υποχρεώσεις της θέσης του και αν οι σπουδές του είναι καλές σε συνδυασμό με τα χρόνια και χρήματα που ξόδεψε γι αυτές, τότε, το να του γίνουν μισθολογικές περικοπές (δεν ξέρουμε το… Διαβάστε περισσότερα »

Mrs Shelby
Mrs Shelby
5 χρόνια πριν

Θα προτιμούσες την εξήγηση : “Μωρό μου δεν έχω λεφτά να σε πάω για καφέ ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο”? Να έχει το θέμα του, να είναι σε αδιέξοδο και παράλληλα να νιώθει ότι δε μπορεί πιθανώς να προσφέρει αυτά που θέλει. Μια σχέση πιο πολύ πίεση είναι, παρά βοήθεια αν το σκεφτείς (στην ψυχολογία). Επαναδιατυπώνω. Μια φρέσκια σχέση. Είστε ακόμη σε φάση γνωριμίας, δεν το καταλαβαίνεις? Νομίζω κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Θα περίμενα να πεις στεναχωριέμαι που δεν είναι καλά, θέλω να βοηθήσω… Εσύ ασχολείσαι με τον αν ήσουν κάτι δευτερεύον? Δεν βλέπω και πολλή κατανόηση και υποστήριξη.

BabyDoll
BabyDoll
5 χρόνια πριν

Δεν θέλω να προσθέσω κάτι παραπάνω σε αυτά που σου είπε η Λένα όμως θέλω να σχολιάσω το “Από τότε δεν μπορώ να ηρεμήσω. Αυτό που με στενοχωρεί περισσότερο είναι ότι δεν χωρίσαμε εξαιτίας μεταξύ μας προβλημάτων αλλά λόγω εξωτερικών παραγόντων ” Τα προβλήματα ήταν εσωτερικά, είχε προβλήματα με τη δουλειά του και δεν μπορούσε να διαχειριστεί την σχέση σας. Πολλές σχέσεις περνάνε από εξωτερικές δυσκολίες αλλά αν έχουν γερές βάσεις ή αν ο άλλος πραγματικά θέλει να είναι μαζί σου σε βλέπει σαν στήριγμα κι όχι βάρος. Εντάξει, δεν είσασταν πολύ καιρό μαζί και ίσως αν δεν είχε προβλήματα… Διαβάστε περισσότερα »

Πατερας Ιερωνυμος
Πατερας Ιερωνυμος
5 χρόνια πριν

Ο τύπος εχει κατάθλιψη … Προχώρα.

αγριοκέρασο
αγριοκέρασο
5 χρόνια πριν

Αγαπητή φίλη, ποιος σου είπε ότι οι εξωτερικοί παράγοντες που αναφέρεις δεν αποτελούν και αυτοί προβλήματα μεταξύ των μελών ενός ζευγαριού; Σε χώρισε γιατί όντως δεν πήγαινε κάτι καλά μαζί σου. Ήρθε μια δυσκολη στη στιγμή στη ζωή του και ένιωσε πως η σχέση του ήταν περισσότερο βραχνάς για τον ίδιο παρά στήριγμα. Σκληρό το ξέρω, αλλά είναι μάλλον η αλήθεια! Νομίζω πως δεν έχεις την δύναμη να τον βοηθήσεις τώρα πια και ας έχεις την θέληση. Είχατε λίγους μήνες σχέση και πλέον δεν είστε μαζί οπότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι παρ’όλο που ο πρώην φίλος σου παρουσιάζει πολλά… Διαβάστε περισσότερα »

Open S
Open S
5 χρόνια πριν

Όταν περνάμε δύσκολα διαλέγουμε να βρισκόμαστε με ανθρώπους που μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα. Είτε γιατί μας αγαπάνε, είτε γιατί μας κάνουν να γελάμε στα χειρότερά μας, είτε γιατί είναι από αυτούς που ξέρουν να πουν το σωστό πράγμα την σωστή στιγμή. Μπορεί να τους γνωρίζουμε 6 μέρες, 6 μήνες ή 6 ζωές δεν έχει σημασία. Να είμαστε καταθλιπτικοί ή να μην είμαστε. Το σίγουρο είναι πως όταν νιώθουμε πως παίρνουμε ενέργεια από την σχέση αυτή (ακόμα και αν αυτό γίνεται με μη υγιή τρόπο βλ. καταθλιπτικός που “ρουφάει” ενέργεια από κάποιον που θέλει να τον “σώσει”) δεν… Διαβάστε περισσότερα »

verve de vie
verve de vie
5 χρόνια πριν

Η αντίδρασή του στο πρόβλημα είναι πιθανώς ενδεικτική του τρόπου που αντιδρά γενικώς στα προβλήματα. Απομόνωση και θλίψη. Τέτοιον άνθρωπο θες δίπλα σου; Αν όχι προχώρα. Και στο επόμενο πρόβλημα το ίδιο θα κανε. Δεν βγαίνει έτσι η ζωή