in

«Α, μπα» classics: Θέλω σγουρά μαλλιά

Τι προτείνεις;

Αγαπητή Α μπα, θέλω σγουρά μαλλιά, μόνιμες μπούκλες που ανεμίζουν, αδάμαστες και αέρινες. Το κανονικό μου μαλλί είναι ίσιο σαν Κινέζα ένα πράγμα! Τι προτείνεις? ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

silhouette beautiful woman curly hair monochrome abstract ornamental fashion illustration hand drawing doodle vector 84469057

Αγαπητη Α μπα, θελω σγουρα μαλλια, μονιμες μπουκλες που ανεμιζουν, αδαμαστες και αερινες. Το κανονικο μου μαλλι ειναι ισιο σαν κινεζα ενα πραγμα! Τι προτεινεις?

-μαρα

Να εκτιμήσεις αυτό που σου έχει χαρίσει η φύση, και να επενδύσεις ώστε να το αναδείξεις όσο καλύτερα γίνεται, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σταμάτα να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο για να ανοίξεις τρύπα, μόνο καρούμπαλα καταφέρνεις να κάνεις. Αυτή τη συμβουλή σου τη δίνω με όλες τις προεκτάσεις που έχει, γιατί φοβάμαι ότι αν κάνεις έτσι για τα μαλλιά, μπορεί να κάνεις έτσι και για άλλα πράγματα. Υπάρχει κόσμος και κοσμάκης που δίνει τα ωραία του λεφτουδάκια για να αποκτήσει ίσιο μαλλί Κινέζας που φριζάρει το δευτερόλεπτο που έρχεται σε επαφή με τον αέρα εκτός κομμωτηρίου (και αυτοί επίσης πρέπει να σταματήσουν να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο, πρέπει να βρουν άλλον τρόπο να κουμαντάρουν τα μαλλιά τους. Πάντα υπάρχει τρόπος).

Υπάρχουν πολλά κουρέματα που αναδεικνύουν τα ίσια μαλλιά, ειδικότερα αυτά που έχουν πολύ τεχνική μέσα. Βρες μια καλή κομμώτρια που πιάνει το χέρι της. Θα μπορούσες να ξεκινήσεις από ένα κλασικό, κομψό καρέ στο μήκος που σου ταιριάζει περισσότερο, με φράντζα ή χωρίς. Αν πετύχει, θα είσαι ‘λούζομαι και φεύγω’. Το μόνο που χρειάζεται συντήρηση είναι ένα καλό χρώμα και γυαλιστερά μαλλιά.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

20 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Cecilia Venier-Baffo
Cecilia Venier-Baffo
5 χρόνια πριν

Σγουρομαλλα εδώ. Ας σου πω μερικές αλήθειες για το φυσικό σγουρό μαλλί. α)Οι αέρινες, αδάμαστες μπούκλες διαρκούν μια-δυο μερες το πολύ μετά το λούσιμο, κι αυτό ΑΝ έχει πετύχει το σταιλινγκ (αφρος/ζελε) και αν πετυχεις την καταλληλη αναλογια χρονου φυσικου στεγνωματος/χρονος στεγνωματος με πιστολακι. Ειδάλλως αντι για τις υπεροχες μπουκλες των διαφημισεων κυκλοφορεις με φριζαρισμένη καουκα σαν την Ντολλυ το πρόβατο. β)Αφου περάσουν οι δυο πρωτες μέρες οι μπούκλες μαραζώνουν, αν τυχει δε και τα πιάσεις και καμία αλογοουρά ή κανέναν κότσο για να δροσιστείς, χαλάνε τελείως. Και θέλεις ξανά λούσιμο. Α προπο, το σγουρο μαλλί σε αλογοουρά σε κάνει… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cecilia Venier-Baffo

Πόσο δίκιο έχεις!

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cecilia Venier-Baffo

Πολλές καρδούλες για Γυναικάρα από Κιλκις

Να προσθέσω επίσης τις τεχνικές βαφής όπως ανταύγειες, μπαλαγιάζ και λοιπά όμορφα. Σε ίσια μαλλιά χαρίζουν, σε σγουρά σε δείχνουν κάτι μεταξύ κατσιβέλας και κεραμιδόγατας

flavors
flavors
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

μόλις γκούγκλαρα την κατσιβέλα 😂😂

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν

Μπορείς να κάνεις μπούκλες με το σίδερο ισιώματος που ειναι και πολύ τις μόδας. Να σου πω ένα μυστικό: αυτά τα αέρινα υπέροχα μαλλιά που βλέπεις σε περιοδικα, social media κλπ είναι ίσια μαλλιά στα οποία έχουν γίνει τεχνητές μπούκλες (με ρόλει, σίδερο κα). Τα φυσικά σγουρά μαλλιά ΔΕΝ είναι έτσι.

Σου μιλάει κάποια που ανακάλυψε ένα κομματάκι χαρτί κρυμμένο μέσα στις μπούκλες της πριν από λίγο.

G.BACHER
G.BACHER
5 χρόνια πριν

Παντα μισούσα τα σγουρά μαλλιά μου και πάντα ζήλευα τα ίσια στιλπνά μαλλιά που δεν χρειάζονται καμμία περιποίηση, κανέναν κοπο για να δείξουν όμορφα και περιποιημένα. Πάντα με θυμάμαι να τα τραβάω και να τα σπάω στις άκρες σαν να ήθελα να τα τιμωρήσω, μέχρι που κάποια στιγμή μια συνάδελφος μου είπε : “έχεις μια μεγάλη τρύπα στο κεφάλι σου” ΣΟΚ. Η διάγνωση είναι γυροειδής αλωπεκία. Το ανοσοποιητικό μου επιτίθεται στους θύλακες των μαλλιών σαν αντίδραση σε μια στρεσογόνα κατάσταση που βιώνω, με αποτέλεσμα την απώλεια μαλλιών σε εκτεταμένο βαθμό. Τα μαλλιά μου που τόσο μισούσα μου έκαναν την χάρη… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Louk Ritia
5 χρόνια πριν

Πριν μείνω έγκυος είχα σγουρό μαλλί, όχι μπούκλα δαχτυλίδι αλλα ήταν σγουρό. Στο δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης ξαφνικά το μαλλί μου πράσο. Σκεφτόμουν ότι θα επανέλθει μετά το πρώτο τρίμηνο. Τίποτα. Περνούσαν οι μήνες και είχα αποκτήσει μαλλιά που τα ένιωθα ξένα πάνω μου, έχασαν τον όγκο τους, το φριζάρισμα τους που ποτέ δε μ ενόχλησε, το σχήμα τους που το λάτρευα. Δεν ήξερα πώς να τα διαχειριστω. Είπα θα επανέλθουν όταν γεννησω. Τίποτα πάλι. 2 μήνες μετά τη γέννα αποφάσισα πια να βγάλω και τη φυσουνα απ το σεσουάρ και να αποδεχτώ ότι αυτό είναι το μαλλί από δω… Διαβάστε περισσότερα »

Angelika Papadakou
Angelika Papadakou
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

να ένας λόγος για να μείνω κάποτε έγκυος 😛 😛 😛 😛

Spaghetti
Spaghetti
5 χρόνια πριν

Έκανα μια περμαντ πριν δυο μήνες και θα παω και για δεύτερη σίγουρα, σωθηκα σου λέω, πως δεν τοξερα ποιο νωρίς οτι τα πράγματα ποια αλλάξανε και ότι δεν γινεσε σαν τις μαμάδες μας το 80 αφρο.

Κασσάνδρα
Κασσάνδρα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Spaghetti

Ωπ, αυτό δεν το ήξερα και έγραψα άλλα πράγματα για την περμανάντ στο άλλο μου σχόλιο. Καλό αν αλλάξανε τα πράγματα και σε κάποιες ταιριάζει και βολεύει!

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Spaghetti

Κι εγώ εχω κανει περμανάντ δις ,πολύ καλα βγήκαν ,ειδικά την πρώτη φορά που τα μαλλιά ήταν φυσικα.

Κασσάνδρα
Κασσάνδρα
5 χρόνια πριν

Είμαστε αρκετούτσικες οι σγουρομάλλες βλέπω! 🙂 Έμαθα με τα χρόνια να τα αγαπώ τα μαλλιά μου, αλλά ναι, πάνω κάτω σχεδόν ίδια τα είχα πάντα, έχουν μια δυσκολία στο να τους αλλάξεις στιλ και χτενίσματα. (Ακόμα και σε πιο επίσημες περιστάσεις μοιάζουν σχεδόν όπως τα έχω κάθε μέρα.) Και θαυμάζω πάρα πολύ τα ίσια στιλπνά μαλλιά! Έχεις πολλές δυνατότητες με αυτά και θα είναι πάντα υπέροχα ό,τι και να τους κάνεις, αρκεί να μην πέσεις σε κακή κομμώτρια. Η αλήθεια είναι πως μια στραβοψαλιδιά ας πούμε μπορεί να κρυφτεί πιο εύκολα στα σγουρά μαλλιά. Η περμανάντ νομίζω πως κάνει κακό… Διαβάστε περισσότερα »

Bomba
Bomba
5 χρόνια πριν

Για χρόνια είχα ενα απαίσιο λεπτο, χωρίς ογκο ισιο μαλλί που δεν ταίριαζε καθόλου στο πρόσωπό μου… Και τι δεν του έκανα: Ψαλίδι στρογγυλό για μπούκλες, κρεπάρισμα με απειρο ξύσιμο στις ρίζες και στο μηκος- τοσο που στο τέλος γίνονταν μια μπαλα μαλλιών που δεν μπορούσε να ξεμπλέξει με τίποτα- τονους λακ… Μεχρι που στο τελος κουράστηκα να παλεύω με τα μαλλιά μου. Τελικά επένδυσα σε καλά προϊόντα μαλλιών (σαμπουάν, conditioner, μασκα, κρέμα περιποίησης για στεγνά μαλλια-εχουν βγεί πολλες τελευταία) δινεις κατι παραπάνω (και ειδικά για προϊόντα που έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε πάμφθηνα, όπως τα σαμπουάν, σου κακοφαίνεται στην αρχή)… Διαβάστε περισσότερα »

Γοργονάκι
Γοργονάκι
5 χρόνια πριν

Αγαπητή μου κι εγώ είμαι φυσική σγουρομάλλα! Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να σιχτιρίζει για τις ατίθασες πλην γοητευτικές μου μπούκλες. Τα άλλα κοριτσάκια έρχονταν στο σχολείο καλοχτενισμένα, με κοτσιδούλες, με γαλλική πλεξούδα κλπ. Εγώ μια ζωή ένας στρογγυλός θάμνος! Για να μη θυμηθώ και το πρόβλημα με τις ψείρες, που για να περάσει εκείνο το εργαλείο βασανισμού (χτένι) από το θάμνο μου, έπρεπε να κάνω ό,τι ακροβατικό σβέρκου υπήρχε… Η μητέρα μου μου έλεγε πως οι άνθρωποι θέλουμε αυτό ακριβώς που δεν έχουμε. Να ευχαριστείς τη φύση για τα ευκολοχτένιστα και στιλπνά σου μαλλιά! Εμείς οι σγουρομάλλες δίνουμε… Διαβάστε περισσότερα »

Spaghetti
Spaghetti
5 χρόνια πριν

Κασσάνδρα καλημέρα όταν λέω αλλάξανε τα πραγματα εννοώ οτι αλλάξανε τα μπικουτι, ο τρόπος που χτιζουν ποια τις μπουκλες και φυσικά τα φάρμακα που χρησιμοποιούν οι κομμωτες, ποιο πολύ ψαλίδα και αγριαδα ειχαν τα μαλλιά μου απο το πιστολακι παρα τωρα που βάζω μια μασκα μόνο και στεγνωνουν μόνα τους με λίγο αφρο και ειναι πάντα όμορφα. Και σας το λεει μια που έχει μαλλια μέχρι την μέση και τα εχει ακόμα όλα.
Μια επίσκεψη ενημερωτική στον κομμωτη θα λύσει πολλές απορίες.

Κασσάνδρα
Κασσάνδρα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Spaghetti

Γεια σου Spaghetti! Ναι, το κατάλαβα πως κάτι τέτοιο θα ήταν, για την τεχνική δηλαδή, αλλά ίσως και για τις ύλες. Δεν το ήξερα, οπότε μάλλον αυτό που έγραψα για την περμανάντ αφορά το παρελθόν.

nanakomsi komsi
nanakomsi komsi
5 χρόνια πριν

Κάνε περμανάντ.