in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μόλις έδιωξα τον εδώ και 2 χρόνια σύντροφο μου από το σπίτι

Έστελνε μηνύματα με μια άλλη

Αγαπητή Α μπα, Καταρχάς σ ευχαριστώ που υπάρχεις! Κατά δεύτερον σου γράφω και τρέμουν τα χέρια μου γιατί είμαι ΕΞΑΛΛΗ!! Μόλις έδιωξα τον εδώ και 2 χρόνια σύντροφο μου από το σπίτι (μου αλλά δεν έχει σημασία) στο οποίο συγκατοικούμε. Να εξιστορήσω εν συντομία το συμβάν: Χθες το βράδυ και ενώ ετοιμαζόμασταν για ύπνο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

to pouli

Αγαπητή Α μπα, Καταρχάς σ ευχαριστώ που υπάρχεις! Κατά δεύτερον σου γράφω και τρέμουν τα χέρια μου γιατί είμαι ΕΞΑΛΛΗ!! Μόλις έδιωξα τον εδώ και 2 χρόνια σύντροφο μου από το σπίτι (μου αλλά δεν έχει σημασία) στο οποίο συγκατοικούμε. Να εξιστορήσω εν συντομία το συμβάν: Χθες το βράδυ και ενώ ετοιμαζόμασταν για ύπνο, τον έπιασα να στέλνει μηνύματα με κάπως συνωμοτικό ύφος (τον ξέρω πολύ καλά και σπάνια θα πέσω έξω σε τέτοια). Όταν τον ρώτησα αρχικά είπε μια χαζή δικαιολογία, και μόλις είδε ότι δεν πείθομαι μου έδειξε τη συνομιλία που είχε με μία τύπισσα συνάδελφό του από άλλη πόλη (που δε την ήξερε από κοντά) την οποία (συνομιλία) και διάβασα φυσικά από την αρχή ως το τέλος (και όχι δε ντράπηκα να το κάνω αν κάποιος έπρεπε να ντρέπεται είναι αυτός και ΜΟΝΟ αυτός). Για να μην πολυλογώ, η τύπισσα του έστελνε εδώ και 15 μέρες σχεδον καθημερινά μηνύματα ενδιαφέροντος από την πλευρά της (δεν κατηγορώ την κοπέλα φυσικά) και αυτός Α μπα μου ΔΕΝ το ξέκοβε. Υπήρχαν άσχετες συζητήσεις, πειράγματα με αποκορύφωμα το ότι θα «γνωριστούν» από κοντά σε ένα προσεχές meeting της εταιρείας στην πόλη της. Α μπα μου μόλις 15 μέρες μετά την αρχική τους συνομιλία αυτή τον ρώτησε αν έχει σχέση και τότε θυμήθηκε να ξεκαθαρίσει ότι ναι και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον πέρα από το συναδελφικό και λυπάται (!) αν έγινε παρεξήγηση (αυτό της το έστειλε από μόνος του, πριν ανακαλύψω δλδ εγώ τι παίζει.) Του είπα ή ακυρώνεις το ταξίδι ή χωρίζουμε και μάντεψε! Δεν μπορώ να το ακυρώσω λέει (επαγγελματικό γαρ) έλα μαζί μου κ εσύ αν έχεις αμφιβολία (είναι 500 χιλιόμετρα απόσταση με το αμάξι δεν μπορώ να πάω λόγω δουλειάς και το ξέρει). Οκ, καλά να περάσεις του είπα κλείνοντας του την πόρτα στα μούτρα. Μου φώναζε ότι δε θέλει να χωρίσουμε, ότι δεν έγινε τίποτα, ότι δεν την ξέρει καν και ότι η μόνη μαλακία ήταν ότι δε με ενημέρωσε εξαρχής κτλ κτλ και του απάντησα ένα «ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ» πίσω από την πόρτα καθώς κλείδωνα. Σας κούρασα με την περιγραφή, ειλικρινά είμαι πάρα πολύ απογοητευμένη, έχω χάσει τελείως την εμπιστοσύνη μου. Έχω και πρόβλημα σοβαρό με το στομάχι μου και όποτε στεναχωριέμαι τρέχω στα νοσοκομεία οπότε καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση είμαι! Μια ψύχραιμη ματιά θα ήθελα σας ευχαριστώ και συγγνώμη για το σεντόνι!

Η ερώτηση που κάνεις είναι «μια ψύχραιμη ματιά;»

Η ψύχραιμη ματιά είναι ότι ο φίλος σου φλέρταρε με μια άλλη, και πίστεψε ότι μπορεί να το κάνει με την ανοχή σου, δείχνοντας σου τα πειστήρια. Έκανε λάθος εκτίμηση. Δεν μπορεί κάποιος να σου πει κάτι άλλο. Είναι κάτι που δεν περίμενες, που περίμενες, που έχει ξανακάνει, που δεν έχει ξανακάνει, δεν ξέρουμε ούτε το παρελθόν σας, ούτε τη σχέση που έχετε. Είναι λόγος για χωρισμό, και ταυτόχρονα δεν είναι λόγος για χωρισμό: εξαρτάται από τα προηγούμενα, και από τον άνθρωπο και την κατάσταση και τα λοιπά.

Έχει μεγάλη σημασία ποιανού είναι το σπίτι, πάντως. Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας εδώ μέσα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

43 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Heidi_No2
Heidi_No2
5 χρόνια πριν

Λοιπόν θα πω την ιστορία μου και εγώ γιατί ορισμένες φορές η πολύ άνεση είναι δίκοπο μαχαίρι. Μια φορά και έναν καιρό ειχα σχέση με ένα άξιο παλικάρι. Αυτό το παλικάρι λοιπόν νοιαζόταν παρα πολύ για εμένα. Συγκατοικούσαμε δε και πραγματικά είχαμε μια πολύ όμορφη σχέση. Τελείως τυχαία μια μέρα ζητάω το κινητό για να στείλω στους γονείς μου ένα μήνυμα. Μου το έδωσε όλο άνεση. Στα εισερχόμενα λοιπόν είδα ένα όνομα που δεν γνώριζα. Τον ρώτησα αμέσως ποια είναι η τυπισσα και μου είπε μια από την δουλειά. Αστειεύτηκα τότε εγώ για να ρίξω άδεια και να πιάσω γεμάτα… Διαβάστε περισσότερα »

Alice
Alice
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Heidi_No2

Heidi,

Παρά πολύ λυπάμαι για αυτό που βίωσες. Ελπίζω να είσαι πολύ καλύτερα τώρα. ❤️

Heidi_No2
Heidi_No2
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alice

Σε ευχαριστώ πολύ! Είμαι πολύ καλύτερα! 3 χρονια ψυχοθεραπεία, καινούργιος συντροφος και ένα παιδί 2 ετών. Δεν μετανιώνω για τίποτα παρα μόνο για το γεγονός ότι δεν άκουσα το ένστικτο μου.ακουγεται κλισέ αλλά ορισμένες φορές είναι αλάνθαστο.

Chaotic Jester
Chaotic Jester
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Heidi_No2

Heidi, θεωρείς πραγματικά πως αυτό που περιγράφεις ήταν άνεση;

Άνεση είναι να μην σε τρώει από μέσα σου για κοντά δύο χρόνια το ότι ο σύντροφος ανταλλάζει μηνύματα με μια συνάδελφο. Άμα σε τρώει και δεν κάνεις τίποτα, μόνο άνεση δεν λέγεται.

Heidi_No2
Heidi_No2
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Εγώ δεν είπα πουθενά ότι ήμουν άνετη. Έβλεπα αυτόν τόσο άνετο και ήταν γιατί δεν έκανε κάτι κακό. Ανταλλαζε μηνύματα με μια συνάδελφο. Εγώ όμως τρωγομουν και κάτω από την πίεση του έλα μωρε υπερβάλεις, άντρας είναι θα παίξει λίγο. Δεν λέω προς θεού ότι παντού συμβαίνει το ίδιο. Αλλά γνώμη μου είναι ότι αν κάποιος έχει σχέση και ψάχνει αθώα επιβεβαίωση έξω από την σχέση τότε υπάρχει θέμα.

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν

“Έχει μεγάλη σημασία ποιανού είναι το σπίτι, πάντως. Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας εδώ μέσα.”

πεστα ρε Λενα

Goxhi
Goxhi
5 χρόνια πριν

Είναι λόγος αυτός για χωρισμό;
Ο άνθρωπος είπε ότι έχει σχέση και λυπάται αν έδωσε λάθος εντύπωση πιό πριν,και το είπε πριν τον “τσακώσεις”.
Για μένα είναι λόγος για να είστε τσακωμένοι,όχι χωρισμένοι.
Παραείμαι άνετη;

Wannabe
Wannabe
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Goxhi

Πόσο μα πόσο συμφωνώ!

Φλέρταρε ομολογουμένως αλλά λογικά δεν είχε κανένα σκοπό να το προχωρήσει αφού της είπε ότι είναι σε σχέση και τα λοιπά. Μπορεί να μην συνειδητοποίησε τι κάνει, μπορεί και το αντίθετο. Στην τελική όμως σου έδωσε να διαβάσεις τη συνομιλία.

Κατ’ εμέ αν δεν συντρέχει κάποιος άλλος λόγος χωρισμού και η σχέση και ο άνθρωπος είναι καλή, απλά τσακώνεσαι (γίνεται ο Γ’ Παγκόσμιος αν είσαι εγώ) ώστε να καταλάβει ποιά είναι τα δικά σου όρια πάνω σε αυτό το θέμα.

μιμόζα
μιμόζα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Goxhi

Χμ, χμ. Το πρόβλημα είναι πράγματι πως δεν ξέρουμε πως είναι η σχέση κατά τα άλλα. Έτσι είναι λίγο δύσκολο να κρίνουμε αν το περιστατικό που περιγράφεις έπρεπε όντως να έχει αυτήν την εξέλιξη.

Πάντως μένετε μαζί σε ένα σπίτι. Είναι το σπίτι σας, ακόμα και αν ανήκει σε σένα. Αλλά, σε περίοδο κρίσης το βλέπεις ως σπίτι ΣΟΥ και πετάς τον άλλον έξω. Αυτό από μόνο του το θεωρώ πρόβλημα. Έχεις εξουσία πάνω του.

Dana_Karadana
Dana_Karadana
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  μιμόζα

Συμφωνώ…ειδικά στο σχόλιο για το σπιτι….πολύ κακό ότι τον πέταξες από το σπιτι δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα από την στιγμή που λες ότι “συγκατοικείς”…..αν θες να φύγει το συζητάτε και στην συνέχεια ήρεμα και όταν βρει που θα παει φεύγει…

μιμόζα
μιμόζα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  μιμόζα

Για κάποιο λόγο το σχόλιο βγήκε σαν απάντηση στο σχόλιο της Goxhi, ενώ νόμιζα θα βγει σαν ξεχωριστό σχόλιο. Το λέω γιατί είναι λίγο ψιλοάσχετο με το σχόλιο της Goxhi. Γεια σου Goxhi!

Goxhi
Goxhi
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Goxhi

Γεια σου βρε Μιμόζα!
Παιδιά,μπορεί κάποιος να μου πεί, αν έρχονται κάπου ειδοποιήσεις αν κάποιος απαντήσει σε σχόλιό σου ή κάπου σε αναφέρει;Γιατί εγώ τα βλέπω μόνο αν κάποια στιγμή θυμηθώ ότι είχα σχολιάσει κάπου και μπώ για να δω την εξέλιξη.

Σπιτόγατα
Σπιτόγατα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Goxhi

Ακριβώς αυτό! Λόγος να τσακωθείς εννοείται, λόγος να χωρίσεις ίσως όχι. Έχει διαφορά τον δεν την έκοψε από το να φλερτάρει ενεργά. Σκέψου και γενικά αν έχει δώσει και άλλα τέτοια αντίστοιχα δείγματα ή αν είναι η πρώτη φορά.

ii-o
ii-o
5 χρόνια πριν

Είσαι λίγο κουλή. Next.

tempeloskylos
tempeloskylos
5 χρόνια πριν

Too. Much. Drama.

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν

Εντάξει είναι φανερό ότι η κοπέλα βρίσκεται σε σύγχυση. Πανω απ όλα να προσέχεις τον εαυτό σου, αυτό που αναφέρεις με το στομάχι σου μην το αμελείς!
Βλέποντάς το απ έξω θα του έδινα μία ευκαιρία, εξ άλλου της ανέφερε εγκαίρως (πριν τον τσακώσεις) ότι είναι δεσμευμένος και δεν έχει διάθεση για κατι παραπάνω.

Chaotic Jester
Chaotic Jester
5 χρόνια πριν

Πιστεύω πως ο φίλος σου ανέμενε ότι θα εστιάσεις στο ότι το ξέκοψε και μάλιστα τελείως ξεκάθαρα (όχι “είμαι δεσμευμένος αλλά δεν με καταλαβαίνει και με σένα είμαι ο εαυτός μου” που λέγαμε προχτές, αλλά “είμαι δεσμευμένος και μεταξύ μας μπορούμε να είμαστε μόνο συνάδελφοι”). Δεν ξέρω πόσο ψύχραιμη είναι η ματιά μου, ούτε μπορώ να σου πω πότε να νιώθεις προδομένη και πότε όχι, πάντως άμα από αυτό γίνεσαι ΕΞΑΛΛΗ!! και τον διώχνεις από το σπίτι, καλύτερα λήξτε το, φαντάσου να γίνει και τίποτα σοβαρό δηλαδή, θα πάει αυτός στο χώμα κι εσύ στη φυλακή…

nanakomsi komsi
nanakomsi komsi
5 χρόνια πριν

Κατ΄αρχήν φυσικά και έχει άπειρη σημασία του ότι το σπίτι είναι δικό σου. Αν ήταν δικό του θα τον έδιωχνες ? Εγώ πάντως θα κάνω το δικηγόρο του. ΠΡΙΝ μάθεις για τις συνομιλίες, είχε ήδη πληροφορήσει τη συνάδελφο από την επαρχία ότι είναι δεσμευμένος. Επίσης, μετά τον καυγά, μόνος του σου πρότεινε να πάτε μαζί στο συνέδριο. Και αυτά τα δεν μπορείς, δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις, αλλά ίσως και αν το ήθελες, να έβρισκες μια δικαιολογία και να πεταγόσαστε μαζί μέχρι τη Θεσσαλονίκη, να κάνετε και τις βόλτες σας στη παραλία. Εντάξει, μπορεί να φλέρταρε λίγο, άνθρωπος είναι, άστον… Διαβάστε περισσότερα »

dex_
dex_
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  nanakomsi komsi

Και κάπου εκεί, λιγωμένοι από τα γλυκά σιρόπια και την κρεμ-πατ των τρίγωνων πανοράματος του Ελενίδη, βρίσκαν την ευκαιρία οι Αθηναίοι συνέδροι να ρίξουν ένα κρύο με κάποια γραμματέα ή συνάδελφο, χαρίζοντας στην πόλη των τίτλο της ερωτικής.

Dana_Karadana
Dana_Karadana
5 χρόνια πριν

Συμφωνώ με την Λένα εξαρτάται και από το παρελθόν αν το έχει ξανακάνει τι τύπος είναι κτλ κτλ. Πολλοί ξεκαθαρίζουν ότι έχουν σχέση αλλά μετά τσιλιμουρδίζουν και λίγο ειδικά αν η άλλη επιμείνει…συν εδώ μιλάμε για πάνω από δύο βδομάδες συνομιλίες δλδ τι φάση δεν βαρεθήκανε τόσο καιρό δύο ενήλικοι άνθρωποι που δεν έχουν βρεθεί καν να μιλάνε με μηνύματα αν ήταν κυρίως συναδελφικό και γιατί σχόλια περί γνωριμίας?… άρα μάλλον υπήρχε κάτι στον αέρα…και αυτός μετά απο 15 μέρες (που μπορεί και να ψιλοβαρέθηκε η κάτι να τον χάλασε) της ξεφουρνίζει οτι έχει σχέση? Άρα λοιπόν για να συνοψίσουμε,… Διαβάστε περισσότερα »

cienfuegos
cienfuegos
5 χρόνια πριν

Το ότι είπε ότι έχει σχέση και δεν ενδιαφέρεται αλλά συγχρόνως φλέρταρε με την κοπέλα ίσως δείχνει πως δεν είναι και σίγουρος αν θέλει να κάνει κάτι μαζί της (ούτε που την έχει δει από κοντά) και αν κάνει κάτι ξεκαθαρίζει πως θα είναι μόνο για το ταξίδι (γιατί έχει σχέση). Ότι τον συμφέρει δηλαδή. Κι εγώ έξαλλη θα ημουν.