in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μήπως δεν φαίνομαι στυλάτη επειδή έχω παραπάνω κιλά;

Η απλά δεν έχω φαντασία;

Έχω παρατηρήσει κάποιες -αδύνατες από όσο έχω προσέξει- κοπέλες που φοράνε μερικές φορές συνδυασμούς ρούχων που φαίνονται σαν να έχουν διαλέξει κάθε ρούχο εντελώς τυχαία κι ανεξάρτητα από τα άλλα. Εγώ (επιεικώς στρουμπουλή) αν φορούσα τα ίδια, θεωρώ θα φαινόμουν σαν τον Τζόι όταν φόρεσε όλα τα ρούχα του Τσάντλερ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5a953c882fcfa74a2bcbc5931d8

Έχω παρατηρήσει κάποιες – αδύνατες από όσο έχω προσέξει – κοπέλες που φοράνε μερικές φορές συνδυασμούς ρούχων που φαίνονται σαν να έχουν διαλέξει κάθε ρούχο εντελώς τυχαία κι ανεξάρτητα από τα άλλα. Εγώ (επιεικώς στρουμπουλή) αν φορούσα τα ίδια, θεωρώ θα φαινόμουν σαν τον Τζόι όταν φόρεσε όλα τα ρούχα του Τσάντλερ ( εδώ, αν δεν το έχετε δει). Οι κοπέλες, αφού ξεπεράσω το πρώτο εσωτερικό “εεε…;”, φαίνονται στυλάτες κι όμορφες. Έχει όντως κάποια σχέση αυτό με τα κιλά, ή εγώ είμαι βαρετή και χωρίς φαντασία;

Μονότονη

 

Δηλαδή σε κάθε περίπτωση εσύ θα βγεις χαμένη;

Αχ βρε παιδί μου, γιατί γιατί γιατιγιατιγιατι.

Κοίτα, αυτό που εσένα σου φαίνεται τελικά στυλάτο και όμορφο, σε άλλον μπορεί να εξακολουθούσε να φαίνεται τυχαίο και ανεξάρτητο. Δεν ξέρω τι θα έλεγε η Βίκυ Καγιά, ας πούμε (εντελώς σοβαρά πιστεύω ότι έχει γούστο στη μόδα). Δεύτερον, νομίζω ότι ο λόγος που τις θεωρείς όλες αδύνατες είναι ότι θυμάσαι μόνο τις αδύνατες γιατί κοιτάς μόνο τις αδύνατες γενικότερα. Τρίτον, πιστεύω ότι δεν είσαι στρουμπουλή, πιστεύω ότι είσαι κανονική αλλά θεωρείς κανονικές τις πολύ αδύνατες γυναίκες και το κανονικό σου έχει μετατοπιστεί. Τέταρτον, δεν είναι θέμα κιλών, είναι θέμα προσωπικής αισθητικής και στυλ, και θα επαναλάβω τον εαυτό μου άλλη μια φορά, αλλά ειλικρινά ΚΑΙ η προσωπική αισθητική και το στυλ είναι θέμα μελέτης για διαβάσματος. Όσο περισσότερα ερεθίσματα λάβεις, τόσο περισσότερο θα οξύνεται το κριτήριο σου. Εκτός αν μένεις στη Φλωρεντία ή στο Τόκυο, εκεί δεν χρειάζεται να διαβάσεις τίποτα, απλώς βγαίνεις στο δρόμο και τα μαθαίνεις όλα έτσι.

Αν θέλεις να μάθεις για πηγές μελέτης σχετικά με τη μόδα δεν μπορώ να φανταστώ καταλληλότερο άτομο από την Αλίκη μας.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

35 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Souvi
Souvi
5 χρόνια πριν

Εδώ λοιπόν κι εγώ που νιώθω ακριβώς έτσι αυτή τη περίοδο ,δηλαδή χαζεύω τις αδύνατες που φοράνε πολύ ωραία ρούχα και μου φαίνεται ότι τους πάνε ΌΛΑ τέλεια ότι και τα ρούχα στα καταστήματα δε βοηθάνε καθόλου μα καθόλου τη κατάσταση. Είμαι κανονική σε βάρος με έξτρα περίπου 5 κιλά μετά από εγκυμοσύνη.Βγαίνω που λες στα μαγαζιά να ψωνίσω για καλοκαίρι ,ε λοιπόν όλα τα ρούχα είναι για αδύνατες παιδιά.Και δε μιλάω για μέγεθος .Μέγεθος θα βρεις. Είναι έτσι φτιαγμένα έτσι ώστε και να σου κάνει π.χ το L να μη σου πηγαίνει όμως .Στην αδύνατη να φαίνεται ριχτό και… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Souvi

Δεν φταίει η κατασκευή των ρούχων για αυτό. Έχω 7 παραπανίσια κιλά από φαγητό. Ασφαλώς και δεν μπορώ να φορέσω αυτά που θα φορούσα χωρίς τα κιλά. Έχω κάποια jumpsuits μεταξωτά κοντά που τα φορούσα πρόπερσι και ήταν υπέροχα. Φέτος, παρόλο που μου μπαίνουν, μοιάζουν με πιτζάμες πάνω μου. Δεν είναι όλα τα ρούχα για όλα τα σώματα. Προσωπικά δεν είμαι της άποψης “φόρα ότι είναι της μόδας κι ας μη σου πάει”. Όταν ήταν της μόδας τα χαμηλοκαβαλα παντελόνια και τα φορούσαν κοντοστρουμπουλες που ξεχυλιζαν σαν κέικ πάνω από το παντελόνι, μου φαινόταν αστείο. Καλα έκαναν και τα φορούσαν… Διαβάστε περισσότερα »

IrisPrismatica
IrisPrismatica
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Souvi

Souvi σε καταλαβαίνω απόλυτα! Το small και το large είναι το λιγότερο, όλα τα ρούχα είναι φτιαγμένα για ένα συγκεκριμένο σωματότυπο, κι οι υπόλοιπες στριμωχνόμαστε ή πλέουμε σε όσα ρούχα αυτού του σωματότυπου μας ψιλομπαίνουν. Πχ. εγώ, όποτε πάω να δοκιμάσω ένα απλό φόρεμα pencil που είναι το απόλυτο απωθημένο μου, πάντα σκοντάφτω στο ίδιο πρόβλημα: είναι φτιαγμένα για γυναίκες 100% κλεψύδρες, το στήθος τους δηλαδή πρέπει να είναι να είναι ολόιδιο με την περιφέρεια. Σ’εμένα λοιπόν πλέουν όλα από τη μέση και πάνω. Σε μια γυναίκα-μήλο, αντιστοίχως, το στήθος θα ασφυκτιά ενώ η περιφέρεια θα πλέει. Κανονικά, αντί κάθε… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  IrisPrismatica

Είναι μάλλον αδύνατον τα μαγαζιά μαζικής παραγωγής να φτιάχνουν ρούχα για κάθε σωματοτυπο ξεχωριστά. Πάρε το πενσιλ φόρεμα και δώσε να στο στενεψουν στο πάνω μέρος.
Δεν είναι λογικό να θέλουμε να υπάρχει ένα παντελόνι medium σε 20 διαφορετικα μήκη έτσι δεν είναι;
Ένα παντελόνι medium, για ύψος 1,67 και σώμα μήλο παρακαλώ; Μόνο η μοδίστρα ☺️

IrisPrismatica
IrisPrismatica
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  IrisPrismatica

Σωστό μεν αυτό Aloutero, αλλά από την άλλη θεωρείται λογικό όλα τα μαγαζιά να έχουν σε 128 ψιλοδιαφορετικές παραλλαγές το ίδιο πράγμα. Δλδ αν είμαι καρμπόν η Τζίτζι Χαντίντ μπορώ να διαλέξω ανάμεσα σε άπειρες εκδοχές της ίδιας μπλούζας, σε κίτρινο, σε πράσινο με μπλε ρίγες, σε κόκκινο με στάμπα, σε μωβ με μεγάλο φραμπαλά στο μανίκι, σε ροζ με μικρό φραμπαλά στο μανίκι… Αλλά μια κοπέλα με πιο ανοιχτή περιφέρεια ή πολύ αγορίστικη περιφέρεια, ή πολύ μεγάλο στήθος για το ύψος της ή που δεν «κόβει» στη μέση πρέπει να τρέχει συνεχώς στους ράφτες; Είναι τόσο απαγορευτικό αν μη… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  IrisPrismatica

Ίριδα πάντα θα μείνει κάποιος παραπονεμένος. Κάποια που έχει κωλο και στήθος αλλά πολύ λεπτή μέση. Κάποια που δεν έχει καθόλου κωλο, κάποια που δεν έχει στήθος, κάποια που δεν έχει τίποτα από τα δύο, κάποια που έχει κοντή ταλια και μακρυά πόδια, κάποια που έχει κοντά πόδια και μακρυά ταλια, κάποια που έχει μακρυά ταλια, κοντά πόδια, μεγάλο στήθος και καθόλου κωλο. Καταλαβαίνεις που το παω. Οι σωματοτυποι είναι περίπου όσοι και οι γυναίκες. Αν έχεις συγκεκριμένο θέμα διαλέγεις τα ρούχα που ταιριάζουν στον τύπο του σώματος σου. Και αν οπωσδήποτε θες να φορέσεις κάτι που δεν σου ταιριάζει,… Διαβάστε περισσότερα »

Granita Lemoni
Granita Lemoni
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Souvi

Εγώ πάλι τρελαίνομαι που στην ίδια εταιρία, σε αντίστοιχης γραμμής φορέματα, έχει τύχει σε ένα σχέδιο να μην μου χωράει το large και σε άλλο να μου είναι οκ το medium. Επίσης, επειδή έχω περάσει και τη φάση “κορμάρα” και την φάση “στρουμπούλω”, επειδή ακόμη και στα πιο αδύνατά μου έχω ανοιχτές πλάτες και κοιλίτσα (ακόμη κι αν κοπανιέμαι στο γυμναστήριο και ο κ@λος φτάσει στο θεό) πάντα μα πάντα ξοδεύω ώρες στα μαγαζιά για να βρω ρούχα που να μου στέκονται ωραία. Με παραπάνω κιλά, δε, δεν το συζητώ καν, πρέπει να διανύσω χμ για να βρω αυτό που… Διαβάστε περισσότερα »

KonstantinaS
KonstantinaS
5 χρόνια πριν

Αυτό το «δεν είναι θέμα κιλών, είναι θέμα προσωπικής αισθητικής και στυλ» , δεν μπορώ να το ακούω πλέον! Μια γυναίκα που έχει στυλ, ξέρει τί είναι σικ και τί της πάει είτε έχει παραπάνω κιλά είτε όχι. Το πρόβλημα είναι πως όταν έχει παραπάνω κιλά αυτή η συγκεκριμένη κομψή γυναίκα, τότε δεν μπορεί να φορέσει αυτά που θέλει για να υποστηρίξει το στυλ της. Π.χ. η σικάτη αυτή γυναίκα τρελαίνεται να φοράει ψηλόμεσα παντελόνια ή φούστες και γνωρίζει πόσο πολύ πάνε με στενά τοπ από μέσα. Όταν όμως έχει παραπάνω κιλά, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς , τότε κάτι… Διαβάστε περισσότερα »

loglady
loglady
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  KonstantinaS

Konstantina λες ότι “Μια γυναίκα που έχει στυλ, ξέρει τί είναι σικ και τί της πάει είτε έχει παραπάνω κιλά είτε όχι”. Οπότε αν ξέρεις τι σου πάει, γιατί να θέλεις να φορέσεις κάτι που δεν σου πάει; Δεν καταλαβαίνω τον συλλογισμό.

Επίσης, τα ψηλόμεσα που λες δεν ταιριάζουν μόνο με στενά τοπ. Μια χαρά πηγαίνουν και με ανδρικά πουκάμισα, π.χ.

KonstantinaS
KonstantinaS
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  loglady

Εγώ δεν καταλαβαίνω πως οδηγήθηκες σε αυτόν το συλλογισμό. Μια γυναίκα που είναι σικάτη, είναι σικάτη. Είναι ένα ταλέντο. Το πώς εκδηλώνεται είναι άλλο θέμα. Και εδώ είναι το πρόβλημα. Η κοπέλα με τα παραπάνω κιλά ξέρει πως το παντελόνι που έχει στην ντουλάπα της θα ήταν τέλειο αν μπορούσε να το συνδυάσει με κορμάκι από μέσα (τυχαίο παράδειγμα). Ξέρει όμως πως εφόσον έχει κοιλίτσα ή στήθος ή οτιδήποτε, δεν μπορεί να το φορέσει γιατί δεν την κολακεύει. Οπότε αναγκάζεται να το φορέσει με ένα απλό μπλουζάκι. Τι κάνει; Υποχωρήσεις στο στυλ της. Το θέμα είναι πως μια κοπέλα με… Διαβάστε περισσότερα »

Απαστράπτουσα
Απαστράπτουσα
5 χρόνια πριν

Να προσθέσω ότι μια αδύνατη γυναίκα μπορεί εύκολα να βρει ρούχα και εσώρουχα σε διάφορες τιμές, ενώ μια υπέρβαρη γυναίκα δυσκολεύεται να βρει ρούχα σο μέγεθός της και να μπορέσει να ντυθεί όπως θέλει. Μια γυναίκα δε που βρίσκει ρούχα σε μαγαζιά που έχουν μεγάλα μεγεθη, αν έχει στυλ θα πρέπει να το ξεχάσει και να συμβιβαστεί με ότι της μπαίνει. Τα αξιοπρεπή ρούχα σε μεγάλα μεγέθη είναι ακριβά.

Franny
Franny
5 χρόνια πριν

εχω την εντυπωση οτι απλα αναφερεσαι στο mix and match style, που ειναι περισσοτερο θεμα match, παρα mix, και οχι ο’τι του φανει του λολοστεφανη που πολλοι νομιζουν, και φορουν..
φυσικα σε ενα ωραιο σωμα, οι αστοχιες συγχωρουνται περισσοτερο απο ενα σωμα με προβληματα, γι αυτο και δεν εμπιστευεσαι τον εαυτο σου να φορεσει ενα τετοιο στυλ, ενω στους αλλους τις συγχωρεις..

nanakomsi komsi
nanakomsi komsi
5 χρόνια πριν

Δε ξέρω πόσα κιλά είσαι αλλά
1. τώρα με το internet υπάρχουν τόσα σάϊτ που μπορείς να πάρεις ιδέες στυλ και ιδέες του τι να φοράς ή να αποφεύγεις ανάλογα με το σωματότυπό σου.
2. ψάξε να βρεις μαγαζιά που σε καλύπτουν σε μέγεθος, ποιότητα, γούστο και τιμή. Μη ψωνίζεις γενικά από φτηνά νεανικά brand, απευθύνονται σε πολύ αδύνατες, πολύ νέες κοπέλες και είναι σαβούρες, το πολύ για μια σεζόν.
3. μπορείς να “αλλάξεις” και να προσαρμόσεις ανάλογα με το τι σου πάει, ρούχα στη μοδίστρα.
4. τα αξεσουάρ είναι το α και το ω του στυλ.

MagosTouOzz
MagosTouOzz
5 χρόνια πριν

Μια παλιά συνάδελφος Ολλανδή (με την χαρακτηριστική ειλικρίνεια που σπάει κόκκαλα) έλεγε ότι δεν έχει νόημα να αγοράσει κανείς ρούχα για να κρύβει τα παραπάνω κιλά, γιατί απλά δεν γίνεται (το ίδιο ισχύει και για την ηλικία). Οπότε αγόραζε αυτά που τις άρεσαν στο νούμερο της, τα φόραγε και γουσταρε, και παίζει να μην έχω δει πιο καλοντυμένη γυναίκα.

bal isra
bal isra
5 χρόνια πριν

Πρόσφατα έχω γνωρίσει μια κοπέλα, φοβερή fashionista. Πραγματικά ευχαριστιέμαι να τη βλέπω, το πώς συνδυάζει ρούχα, αξεσουάρ, πώς φροντίζει να κάθονται καλά επάνω της, με πολλούς πειραματισμούς, διαφορετικά στυλ – σκέτη απόλαυση. Καμιά φορά θα κάνει και αστοχίες, τις σημειώνει μάλιστα και μόνη της. Φαντάζομαι είναι μέρος της διαδικασίας. Σημειωτέον είναι αρκετά στρουμπουλή. Οπότε όχι, το λέω απόλυτα, τα κιλά δεν είναι εμπόδιο. Αλλά σίγουρα το στυλ είναι υπόθεση που θέλει μελέτη και ψάξιμο και αφιέρωση χρόνου.

Σερσέ λα φαμ
Σερσέ λα φαμ
5 χρόνια πριν

Τα κιλά δεν παίζουν ρόλο για το αν θα παρατηρήσουμε ή όχι ένα ασυνάρτητο στυλ. Τι σημασία έχει αν όλα τα ρούχα του Τσαντλερ τα φορούσε ο Τσιβιλίκας ή ο Κραουνάκης; Οι μόνοι που απαλλάσσονται από τέτοιου έιδους παρατηρήσεις είναι άντρες σαν τον Αντώνη Φραγκάκη…που σα να μην έφτανε που είναι σαν άγγελοι, έχουν από πίσω και επαγγελματίες που τους ντύνουν κούκλους! Αλλά σ’αυτή την περίπτωση περνάμε σε άλλα επίπεδα. Είναι άδικο για τους υπόλοιπους αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλοί Φραγκάκηδες και πολλές Καγιάδες. Όντως μάλλον παρατηρείς τις εξαιρετικές περιπτώσεις. Είναι σίγουρο πως υπάρχει ένα στυλ που σε κολακεύει! Κι… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σερσέ λα φαμ

πού τον θυμήθηκες καλέ τον αντώνη φραγκάκη;

Alex Rainers
Alex Rainers
5 χρόνια πριν

Διάβασε και μάθε. Δες μπλογκ εκπομπές διάφορες μπλογκερ που είναι στρουμπουλες-χοντρες
Και υπάρχουν τύποι και τύποι ρούχων. Αλλά τα ψηλομεσα παντελόνια αλλά τα τζιν αλλά τα boyfriend αλλά τα straight αλλά τα slim. Πρέπει να μάθεις τύπους και υποτυπους (Εχετε βιβλία να διαβάσετε περιοδικά ν ανοίξετε!).(Καγια)

Mrs Shelby
Mrs Shelby
5 χρόνια πριν

Baaden-Meinhof ή όντως τελευταία παίζει πολύ ¨Φιλαράκια¨σε ετούτο τον ευλογημένο τόπο αγαπητοί?