in

Αγαπητή «Α, μπα»: Αφού κάναμε σεξ η συμπεριφορά του άλλαξε και εξακολούθησε να είναι με την κοπέλα του

Τον θεωρώ από τους πιο ψεύτικους ανθρώπους

Πριν κάνα μήνα ξεκίνησε μια ερωτική περιπέτεια με το γιο του αφεντικού μου με τον οποίο κάναμε παρέα καιρό και κάποια στιγμή γεννήθηκε κάτι ερωτικό. Μέσα στην παρέα και αφού ξεκινήσαμε και να βγαίνουμε παρέλειψε να μου πει ότι έχει κοπέλα η οποία μένει στο εξωτερικό εδώ και 2 χρόνια αλλά για κάποιο ακατανόητο στο δικό μου κώδικα ζωής λόγο είναι ακόμα μαζί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

image 1

Πριν κανα μηνα ξεκινησε μια ερωτικη περιπέτεια με το γιο του αφεντικού μου με τον οποιο καναμε παρεα καιρο και καποια στιγμη γεννηθηκε κατι ερωτικο. Μεσα στην παρεα και αφου ξεκινησαμε και να βγαινουμε παρέλειψε να μου πει οτι εχει κοπελα η οποια μενει στο εξωτερικο εδω και 2 χρόνια αλλα για καποιο ακατανόητο στο δικο μου κωδικα ζωης λόγο ειναι ακομα μαζι. Οταν το ανακαλυψα απομακρύνθηκα αλλα με επεισε οτι νιωθει πράγματα και οτι εχει ουσιαστικα τελειωσει η σχεση απλα θελει να το πουν απο κοντά οταν ερθει Ελλάδα. Θεωρώντας λανθασμενα (εδω δε μου ειχε πει οτι εχει κοπελα) οτι τον ξέρω και αποκλειεται να με κορόιδευε αφου ετσι κι αλλιως ημουν ξεκάθαρη απο την αρχη οτι θελω αληθινα και ξεκαθαρα πραγματα, συνέχισα. Αφου κάναμε σεξ βεβαια η συμπεριφορά του αλλαξε και αρχισε να απονακρυνεται ενω μετα απο μια συζητηση που ειχαμε και στην οποία Του ζητησα ξεκαθαρα εξηγήσεις, μου ειπε οτι νιωθει ασχημα και σταμάτησε και να μου μιλαει. Προφανώς εξακολουθεί να ειναι με την κοπέλα του η οποια μαλιστα ήρθε και ελλαδα και εγω ημουν το συντομο χρονικο διάλειμμα. Το ερωτημα ειναι εγω πώς να ξεπερασω αυτη την κοροϊδία και να συνεργαζομαι μαζι του χωρις αυτο να διαταράσσει την επαγγελματικη μου ζωη. Για καιρο δεν ηθελα ουτε να τον βλεπω μπροστα μου ενώ και τωρα τον θεωρω απο τους πιο ψευτικους ανθρωπους που εχω γνωρίσει και εχει αμφισβητηθει μεσα μου και η επαγγελματική του ακεραιοτητα.

Boss

Θα ξεπεράσεις την κοροϊδία όταν αναλογιστείς και αναλύσεις τι έκανες εσύ σε αυτή την ιστορία, όχι τι έκανε αυτός. Τα δικά του θέματα με τα ψέματα, την απάτη, τις επαγγελματικές του σχέσεις, είναι όλα δικά του, ευτυχώς. Δεν σε βοηθάει σε τίποτα να τον βγάζεις άχρηστο και να στρέφεις όλη σου την ενέργεια προς τα εκεί, όπως βλέπεις.

Θα έλεγα ότι είναι κυρίως δύο οι κακές εκτιμήσεις που σε έφεραν εδώ που σε έφεραν. Η μια είναι ότι πίστεψες την πιο αρχαία δικαιολογία δεσμευμένου που ψάχνει εξτραδάκι: «δεν τα πάμε όμως καλά». Εναλλακτικό δόλωμα: «είμαστε στα χωρίσματα». «Με σένα είμαι ο εαυτός μου» για τους πιο κουλτουριάρηδες. «Δεν με καταλαβαίνει» για τις υποψήφιες νοσοκόμες. Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές, αλλά μια είναι η ουσία της ατάκας: υπάρχει κι άλλη, και θα συνεχίσει να υπάρχει κι άλλη. Δέχεσαι;

Δέχεσαι, γιατί εκείνη την ώρα νομίζεις ότι το ελέγχεις, αλλά κυρίως επειδή πιστεύεις ότι όταν σε γνωρίσει καλύτερα, σιγά μην κάτσει με την άλλη. Γι’αυτό είναι τόσο πετυχημένη δικαιολογία. Χτυπάει σε πολύ ευαίσθητο σημείο του ανθρώπινου εγωισμού. Στον ανταγωνισμό με έναν άγνωστο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντισταθείς και να αναλογιστείς ότι δεν είναι με την άλλη επειδή είναι απαραίτητα καλύτερη από σένα (καλύτερη σε τι ακριβώς; ) Είναι με την άλλη για δικούς του λόγους, που σου είναι άγνωστοι. Δεν υπάρχει καν ανταγωνισμός. Είναι τα γούστα κάποιου ανθρώπου. Είναι σα να εξαρτάται η αξία σου από το αν του αρέσουν τα γεμιστά με κιμά ή όχι.

Και τώρα, η δεύτερη κακή εκτίμηση, και η πιο σοβαρή, γιατί η πρώτη είναι κοινή όσο η γρίπη. Νομίζεις ότι επειδή «ήσουν ξεκάθαρη από την αρχή» μπορείς να διασφαλίσεις κάτι στη συνέχεια. Νομίζεις ότι το δικό σου ξεκαθάρισμα δεσμεύει τον άλλον επειδή λάμπει με την αλήθεια του.

Εκτός από αφελές, δεν είναι ρεαλιστικό, και είναι επικίνδυνο. Δεν ξέρω καν αν είναι καλή ιδέα να ανοίγεις τόσο πολύ τα χαρτιά σου από την αρχή. Αν ο άλλος έχει ανίερες προθέσεις, ξέρει ακριβώς τι να σου πει για να σε χειραγωγήσει. Και εδώ επιστρέφουμε στο ίδιο λάθος: νόμιζες ότι επειδή είπες σε κάποιον «μη με κοροϊδέψεις», αποκλείεται να σε κορόιδεψε. Από πού έχει προκύψει τέτοια άγνοια κινδύνου;

Σου λείπουν βασικές ικανότητες διαβίωσης, γι’αυτό θα σου τα πω λιανά και εύκολα, για να τα θυμάσαι. Όταν κάποιος «παραλείπει» να σου πει ότι έχει κοπέλα, το κάνει γιατί θέλει να κάνει σεξ μαζί σου μια φορά για να δει πώς είναι. Αν θέλεις το ίδιο, προχώρα. Σε διαφορετική περίπτωση άσε τις εξηγήσεις και τα ξεκαθαρίσματα και φύγε. Υστερόγραφο: δεν θέλω να σε στενοχωρήσω άλλο, αλλά ως επαγγελματίας μπορεί να είναι μια χαρά ικανός. Έτερον εκάτερον.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

29 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
5 χρόνια πριν

Χαχαχα λοιπόν “με σένα μπορω να είμαι ο εαυτός μου ” το έχω ακούσει και εγώ και μάλιστα η γαρνιτουρα ηταν πιο πικαντικη αφου η πρωην ηταν ψηλη και νοστιμη (μη φανταστείτε και καμιά Νονη Δουνια ,απλως ψηλη αδυνατη και ομορφουλα) .Πάρτε μάτι μπάσιμο : με την πρωην μου ( που ήταν κουκλάρα) καταπιεζομουν να είμαι πάντα άψογος, ενώ με σένα (που είσαι σαν το Βουτση με κομπινεζον) νιωθω πολύ πιο ανετα και ο εαυτός μου.Να σαι καλά φίλε μου,χαίρομαι που εξυπηρετώ! Τέλος πάντων φίλη μας ,ο μονος λόγος να μάθεις την υπαρξη της άλλης είναι να συμβιβαστείς με την… Διαβάστε περισσότερα »

Melissa
Melissa
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μίλτος Παπάρας

Ε λοιπόν “Μίλτο Παπάρα” είσαι γυναίκα;;; 🙂

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Melissa

Ναι.

Λουκρητί@
Λουκρητί@
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Melissa

😂😂😂, το ρωτάς τρελά ωραία!!!

Καραβάν
Καραβάν
5 χρόνια πριν

“ημουν ξεκάθαρη απο την αρχη οτι θελω αληθινα και ξεκαθαρα πραγματα, συνέχισα. Αφου κάναμε σεξ βεβαια η συμπεριφορά του αλλαξε και αρχισε να απονακρυνεται ενω μετα απο μια συζητηση που ειχαμε και στην οποία Του ζητησα ξεκαθαρα εξηγήσεις, μου ειπε οτι νιωθει ασχημα και σταμάτησε και να μου μιλαει. ” Πόσο μπλεγμένο είναι αυτό, νοητικά, δεν λέγεται…Σκέψου να μην σου άρεσαν και τα ξεκάθαρα. 1.Ήσουν ξεκάθαρη από την αρχή ότι ήθελες να μην είναι μια ξεπέτα, επειδή αν ήταν μια ξεπέτα θα ένιωθες φθηνή και χρησιμοποιημένη (πατριαρχία alert #1) 2.Κάνατε σεξ με την ιδέα ότι θα ενθουσιαζόταν τόσο που θα… Διαβάστε περισσότερα »

Mrs Shelby
Mrs Shelby
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Καραβάν

Καραβάν είστε υπέροχη.

Καραβάν
Καραβάν
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mrs Shelby

Σας μερσώ κυρία Shelby μου.

Neverlander
Neverlander
5 χρόνια πριν

Αγαπητή φίλη, θα σου πω μια ιστορία: είχα κι εγώ έναν τύπο σε κοινό περιβάλλον (αθλητικό αντί εργασιακό, αλλά τα λέγαμε κάθε μέρα). Με φλέρταρε, εγώ χωρισμένη και χαμένη και έγινε το μοιραίο, παρόλο που κάτι δεν μου πήγαινε καλά, αλλά αγνόησα τα σημάδια. Κατόπιν εορτής έμαθα ότι έχει κοπέλα και αμέσως τον πήρα τηλ να τον ξεχέσω. Μου είπε ”μην αγχώνεσαι γι’αυτήν, έλα να κάνουμε σχέση παράλληλη και όλα καλά” [wtf?]. Του είπα όχι, συνέχισε να με κυνηγάει, στο τέλος αναγκάστηκα να του πω το μεγαλύτερο μου κόλπο γκρόσο για να ξεφορτωθώ ενοχλητικούς: ‘αν συνεχίσουμε θα σε ερωτευτώ και… Διαβάστε περισσότερα »

Dana_Karadana
Dana_Karadana
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Neverlander

εγω νομιζω μερικοί δεν το βλεπουν ώς “ανάλωση” αλλά ίσα ίσα που το βρίσκουν κ συναρπαστικό….το διασκεδάζουν….κυρίως μιλάμε για ανασφαλείς τύπους που το παίζουν γ…..δες αλλά έχουν κ το λιμανάκι τους….

Huntress of Trolls
Huntress of Trolls
5 χρόνια πριν

Μ.Ο. ηλικίας σημερινών ερωτήσεων, μέχρι τώρα: 20 και να καίει. Χρυσή μου boss, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προχωρήσεις, να αδιαφορείς πλέον για εκείνον ή ακόμα καλύτερα να τον κατοχυρώσεις ως μία κατάκτηση. “Πήγα με τον γιο του αφεντικού”. Όταν ηρεμήσεις και σου περάσει ο εγωϊσμός της εκμετάλλευσης, θα το δεις αλλιώς. Για το επαγγελματικό δεν μπορείς να πεις κάτι, πέραν από το ότι – εύλογα – δεν τον εμπιστεύεσαι. Αλλά μπορείς εύκολα να λες ότι πήγες μαζί του και ήταν καλός-χάλιας-μέτριος, κυρίως για το πόσο πιστός είναι! Έτσι μπορείς να προστατέψεις άλλες κοπέλες από τα χέρια… Διαβάστε περισσότερα »

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Huntress of Trolls

Ας μην κάνουμε καλύτερα αυτα που κατηγορούμε τους αντρες οτι κάνουν.Η κοροιδια πονάει πάντα αλλά το καλύτερο πυο εχουμε να κάνουμε είναι να την προσπεράσουμε και να πάμε παρακάτω με το κεφαλι ψηλα.

SailorMouna
SailorMouna
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Huntress of Trolls

Διαφωνώ με το τελευταίο κομμάτι της απάντησής σου. Δεν ξέρουμε τι χώρος εργασίας είναι και λόγω της θέσης του καλύτερα να σταματήσει να ασχολείται μαζί του και να λέει οτιδήποτε αρνητικό ή θετικό για αυτόν στον επαγγελματικό χώρο.

Dana_Karadana
Dana_Karadana
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Huntress of Trolls

Να προστατέψεις άλλες κοπέλες από τα χέρια του και ειδικά στον επαγγελματικό χώρο? Τι είναι η μητέρα Τερέζα….εδώ δεν μπορούμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας καλά καλά θα γίνουμε μανάδες για τους άλλους? αυτή η συμβουλή είναι καθαρά απλά για να ικανοποιήσουμε τον δικό μας εγωισμό και την εκδίκηση που θέλουμε να πάρουμε…. γιατί στην ουσία δεν θα το κάνει από μεγαλοκαρδία αλλά για δική της προσωπική ευχαρίστηση οτι να “θα τιμωρηθείς θα σε κάνω βούκινο”….Νομίζω είναι καλύτερα να σταθεί στο δικό της επίπεδο και να μην πέσει τόσο χαμηλά….συν να τονίσω ότι το ότι συμπεριφέρθηκε έτσι σε εκείνη δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Μανδάμ Φρου Φρου
Μανδάμ Φρου Φρου
5 χρόνια πριν

Πάντως, ο κιμάς στα γεμιστά, ειναι μεγάλη ύβρις.

Holly Golightly
Holly Golightly
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μανδάμ Φρου Φρου

Ε όχι ντάξει άμα τους ρίξεις και αυγολέμονο από πάνω έχουν το γούστο τους!

Μανδάμ Φρου Φρου
Μανδάμ Φρου Φρου
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Holly Golightly

Ε τότε παύουν να γεμιστά καλέ! Φαε εναν ντολμα να νιωσεις.

Κασσάνδρα
Κασσάνδρα
5 χρόνια πριν

Έχω την αίσθηση, χωρίς βέβαια να είμαι και σίγουρη, πως η κοπέλα της ερώτησης (και όσες άλλες υπήρξαν θύματα εξαπάτησης, μικρής ή μεγάλης) θα ήθελε να ακούσει και ένα “τι μ@λ@κ@ς” από εμάς. Όπως ίσως θα της έλεγε και μια καλή της φίλη που θα της το εμπιστευόταν. Και διαβάζοντας αυτή την ιστορία, το είπα από μέσα μου, ναι, “τι μ@λ@κοπ@π@ρ@ς”! Ελπίζω αυτό να κάνει την κοπέλα της ερώτησης να αισθανθεί λίιιιιγο καλύτερα, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτή η ουσία. Υπάρχουν και τέτοιοι τύποι, δυστυχώς, και δεν είναι λίγοι. Οπότε το τι κάνουμε εμείς έχει σημασία. Το πόσο εύπιστοι ή… Διαβάστε περισσότερα »

Holly Golightly
Holly Golightly
5 χρόνια πριν

“Αγαπητή Αμπά, έκανα κάτι που εξαρχής ήξερα ότι είναι λάθος τόσο από επαγγελματικής όσο και από συναισθηματικής άποψης και τελικά αποδείχτηκε ότι όντως ήτανε λάθος από κάθε άποψη κι εγώ τώρα νιώθω άσχημα γιατί με έχει επηρεάσει και επαγγελματικά και συναισθηματικά και δεν το περίμενα παρόλο που το ήξερα. Τι να κάνω για να μη νιώθω άσχημα;”

Mrs Shelby
Mrs Shelby
5 χρόνια πριν

Don t mix business with pleasure. Τόσο κοινό και παράλληλα τόσο σοφό. Άντε και πες πήγαινε καλά δηλαδή και να μην ήταν απόγονος του Πινόκιο, τι θα γινόταν στον εργασιακό χώρο? όπως τώρα επηρεάστηκε η κρίση σου για το αν είναι σωστός επαγγελματίας, μετά από κάθε βράδυ αχαλίνωτου σεξ θα τον έβλεπες Steve Jobs.

Alice
Alice
5 χρόνια πριν

Όπως σε μια από τις 6 ιστορίες στην ταινία Wild Tales 😊 υπέροχη ταινία by the way

Chaotic Jester
Chaotic Jester
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alice

Με τον κίνδυνο να μου πει κάποιος την ειλικρινή του άποψη πως το γούστο μου είναι χαμηλού επιπέδου:

Το προσκλητήριο μου έπεσε απ’ τα χέρια, όχι δεν γίνεται δεν είναι δυνατοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοόν…

Tokyo
Tokyo
5 χρόνια πριν

Συμπάσχουσες ενωθείτε!

Εμένα μου είχε πει ότι δεν είχε ξανακάνει τόσο ειλικρινείς και σε βάθος συζητήσεις με άλλον άνθρωπο στη ζωή του και ότι είμαι μια σπάνια κοπέλα! Πόσο είχα ψαρώσει το ούφο..

Υ.Γ Είναι ελαφρυντικό το ότι είχαμε πάει και στο Παρίσι και μου τα έλεγε αυτά;
Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να κάνει τη θέση μου ακόμα χειρότερη.

Neverlander
Neverlander
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tokyo

Στο Παρίσι; Μια χαρά είσαι, είχες και ρομαντικό ταξιδάκι, τι να υποθέσεις δηλαδή; Εμένα με είχε πάει μέχρι τον καναπέ με τη δικαιολογία ότι το κρεβάτι του ήταν μόνο για τον ίδιο, τι να λέμε τώρα #megalo_ufo

Tokyo
Tokyo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Neverlander

Α καλά!
Μιλάμε για Νταλαροειδές δηλαδή.

Dana_Karadana
Dana_Karadana
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tokyo

ελαφρυντικό σίγουραααα…..εμένα στο Παρίσι έστελνε κ κάτι ξέμπαρκα μηνύματα σε γκόμενες αχαχαχ….αλλά τον φωτισμένο τον πύργο τον είδαμε….παράπονο δεν είχα δεν την έβγαλα σε καναπέδες…τουλάχιστον γύρισα την μισή Ευρώπη με τον τύπο….να ναι καλά