in

Τι διαβάσαμε αυτήν την εβδομάδα

Η Α,μπα και οι συντάκτριες του Α,μπα μοιράζονται μαζί σας κάτι από όσα διάβασαν τις τελευταίες μέρες

Η Α,μπα και οι συντάκτριες του Α,μπα μοιράζονται μαζί σας κάτι από όσα διάβασαν τις τελευταίες μέρες. Άρθρα, βιβλία, φανζίν και φυσικά πολλά λινκ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

lo loubeach 23

Από Μερόπη Κοκκίνη

Ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο Women Who Run With the Wolves: Myths and Stories of the Wild Woman Archetype (Οι Γυναίκες που Τρέχουν με τους Λύκους: Μύθοι και Ιστορίες για το Αρχέτυπο της Άγριας Γυναίκας) της Clarissa Pinkola Estés. Πρόκειται για ένα βιβλίο που εμβαθύνει στις πολιτισμικές ρίζες των «άγριων γυναικών» σε όλη την ιστορία. Αν και βρίσκομαι ακόμα στις πρώτες σελίδες η Estés έχει ήδη ξεκινήσει να μου δείχνει τι σημαίνει να είσαι αληθινή, ισχυρή γυναίκα.

ad1e965886fde0b6ecf595b138444151

 

Από Ευαγγελία Σχοινά

Το ξέρατε ότι το τσάι είναι το δεύτερο σε παγκόσμια κατανάλωση ρόφημα μετά το νερό;
Στο σύντομο αυτό TEDEx βίντεο παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες πληροφορίες, μεταξύ άλλων το πώς έγινε ευρέως αγαπητό, αλλά και το πώς οι Βρετανοί “έκλεψαν” το μονοπώλιο από τους Κινέζους.
history of tea

 

Από Άννα Κόκορη

Λυπητερό, γλυκό και με έναν σπάνιο λυρισμό το «The cakemaker» πιστεύει σε έναν έρωτα που ούτε η εθνικότητα, ούτε ο σεξουαλικός προσανατολισμός, ούτε οι θρησκευτικές πεποιθήσεις μπορούν να αποτρέψουν.  Κριτική της Jannette Catsoulis για την ταινία «Τhe cakemaker» του Ισραηλινού Οφίρ Ραούλ Γκράιτσερ
F 1

 

Από Μαρίνα Μπουζή

Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα ότι ο άλλαξε η νομοθεσία για το βιασμό στη Σουηδία:

Με το νέο νόμο διευρύνεται το αξιόποινο του ποινικού αδικήματος του βιασμού, αφού στην νομική έννοια του περιλαμβάνονται πλέον και πράξεις που δεν ενέχουν βία. Αυτός ο συλλογισμός οδηγεί στο επόμενο καίριο ερώτημα: πώς θα αποδεικνύονται δικαστικά. Μήπως αυτή η διεύρυνση οδηγήσει σε χαλάρωση ποινών με δυσμενή αποτελέσματα. Θα παρακολουθήσω με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη.

Σουηδία

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

2 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Loella
Loella
5 χρόνια πριν

Γι αυτό αγαπώ αμπα site! Πού αλλού θα έβλεπα τέτοια βιβλιοπροταση. Ειμαι στα τελειώματα του και νοιώθω ότι έχω περάσει από μια μίνι ψυχανάλυση. Πολύ θα ήθελα ένα άρθρο αφιέρωμα όταν το τελειώσει και η Μερόπη .

τοστογιεφσκι
τοστογιεφσκι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Loella

πράγματι εξαιρετικά ενδιαφέρον και χαίρομαι που μου το θύμισε το μπλογκ