in

«Α, μπα» classics: Που βαδίζει αυτός ο κόσμος;

Εκνευρίζομαι, στενοχωριέμαι, αναρωτιέμαι

Δεν το πιστεύω αυτό που γίνεται στον κόσμο. Μία αυτό με το παιδάκι στη Θεσσαλονίκη που δολοφονήθηκε, μία με την Grimmie που επίσης δολοφονήθηκε, μετά αυτό με το Orlando..Που πάει αυτός ο κόσμος? Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν ξέρω πως να αντιδράσω. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

tumblr m6r1oh8fwI1qz6f9yo1 500

Δεν το πιστεύω αυτο που γίνεται στον κόσμο. Μία αυτό με το παιδάκι στη Θεσσαλονίκη που δολοφονήθηκε, μία με την Grimmie που επίσης δολοφονήθηκε, μετά αυτό με το Orlando..Που πάει αυτός ο κόσμος? Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν ξέρω πως να αντιδράσω. Εκνευρίζομαι, στενοχωριέμαι, αναρωτιέμαι αν θα συνηθίσω ποτέ σε αυτά τα πράγματα. Ευχομαι να μην συνηθίσω ποτέ.. Και εύχομαι να μην τα συνηθίσει και κανένας άλλος ποτέ.. Θα σταματήσει ποτέ αυτή η τρέλα, αυτή η κατρακύλα της ανθρωπότητας? Λυπάμαι βαθιά, δεν ξέρω τι άλλο να πω.. Αγάπη μόνο 🙂

– εξοργισμένη

 

Αγαπητή εξοργισμένη, δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσεις ρεπορτάζ από μια χώρα που είναι σε απόλυτη ειρήνη με τις γειτονικές της, να πέσεις πάνω σε είδηση από μια οικογένεια που τα πράγματα είναι πάνω κάτω καλά και όλοι τα βγάζουν πέρα, ή να κάνεις κλικ σε τίτλο «τίποτα σπουδαίο δεν έγινε σήμερα στην Βόρεια Ντακότα». Για να είναι κάτι είδηση, πρέπει να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, και πλέον η μεταφορά των ειδήσεων είναι αστραπιαία, και η ταχύτητα δημιουργεί ψευδαίσθηση του κατεπείγοντος, και η ελευθερία μετακίνησης πληροφοριών ευνοεί τα ψέματα, τις υπερβολές, και την ανθρώπινη τάση για χολή.

Είναι πολύ ελκυστικό να αναρωτιόμαστε «πού βαδίζει ο κόσμος και που θα φτάσει η κατρακύλα» γιατί αισθανόμαστε ότι είμαστε παρόντες σε πολύ κομβικό σημείο της ιστορίας, κι επιπλέον νιώθουμε και μια ηθική ικανοποίηση που τουλάχιστον εμείς, προσωπικά, δεν έχουμε ακόμη βουτήξει στη λάσπη. Όμως, σύμφωνα με πολλούς και διάφορους μελετητές και παρατηρητές ζούμε σε μια από τις πιο ειρηνικές περιόδους της ανθρωπότητας. Μπορείς να διαβάσεις έναν από τους βασικούς υποστηρικτές αυτής της ερμηνείας εδώεδώ ομιλία του με ελληνικούς υπότιτλους, κι εδώ ωραία γραφήματα που υποστηρίζουν την ίδια άποψη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

5 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Felis
Felis
5 χρόνια πριν

Εγώ συμφωνώ με την Λένα και θα προσθέσω μάλιστα και το εξής: Σε παλαιότερες εποχές – καθόλου παλιά αν το σκεφτείτε, τα νέα/τα γεγονότα δεν μεταφέρονταν έτσι αστραπιαία, σχεδόν live, αλλά έκαναν ώρες ή και μέρες να φτάσουν και πολλές φορές αφού είχε λήξει το θέμα ή είχε παρθεί μία απόφαση. Αρκετές φορές δε, δεν μάθαινες ποτέ τι “συνταρακτικό” είχε συμβεί στις ΗΠΑ ή στην Γαλλία ξέρω γω ή ακόμα και σε κάποια πόλη άλλου νομού. Έτσι, πολλά που βλέπουμε τώρα να γίνονται, κυρίως τα άσχημα, πιθανότατα γίνονταν και παλιότερα, απλά δεν τα μαθαίναμε σε τέτοια κλίμακα, ταχύτητα και ποσότητα.… Διαβάστε περισσότερα »

Αυτό είναι ψευδώνυμο
Αυτό είναι ψευδώνυμο
5 χρόνια πριν

Μας έφερες τούμπα.

Gigi In Paradisco
Gigi In Paradisco
5 χρόνια πριν

Τι είχε γίνει με τον Ορλάντο, βρε παιδιά;!

IrisPrismatica
IrisPrismatica
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Gigi In Paradisco
Goxhi
Goxhi
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Gigi In Paradisco

Δεν εννοεί τον Ορλάντο Μπλουμ.#λολ