in

Αγαπητή «Α, μπα»: Κάνουμε σεξ μόνο όταν θέλει εκείνος

Φοβάμαι να ανοίξω κουβέντα για αυτό το θέμα

Αγαπητή Α,μπα, Καλημέρα! Εδώ και ένα χρόνο είμαι με κάποιον (45), πλέον σχεδόν μένουμε μαζί, και γενικά είναι πολύ καλός. Το θέμα που ήθελα να θέσω είναι ότι κάνουμε σεξ μόνο όταν θέλει εκείνος. Άλλες φορές στέλνω εγώ τα σήματά μου, οκ, είναι γλυκός, με αγκαλιάζει λίγο, και μετά -εάν δεν έχω ήδη αποχωρήσει- λέει κάτι του στυλ “εσύ τι θα κάνεις τώρα;” ή “να κοιμηθούμε;”. Προφανώς, δεν πρόκειται να ξεκινήσει κουβέντα για το θέμα ο ίδιος, άρα προκύπτουν τα ερωτήματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ello optimized ebe3192a

Αγαπητή Α,μπα, Καλημέρα! Εδώ και ένα χρόνο είμαι με κάποιον (45), πλέον σχεδόν μένουμε μαζί, και γενικά είναι πολύ καλός. Το θέμα που ήθελα να θέσω είναι ότι κάνουμε σεξ μόνο όταν θέλει εκείνος. Άλλες φορές στέλνω εγώ τα σήματά μου, οκ, είναι γλυκός, με αγκαλιάζει λίγο, και μετά -εάν δεν έχω ήδη αποχωρήσει- λέει κάτι του στυλ “εσύ τι θα κάνεις τώρα;” ή “να κοιμηθούμε;”. Προφανώς, δεν πρόκειται να ξεκινήσει κουβέντα για το θέμα ο ίδιος, άρα προκύπτουν τα ερωτήματα: Να θίξω ένα τόσο “ευαίσθητο” θέμα, και πώς;; Θα αλλάξει κάτι αν το συζητήσουμε; Γενικά μιλάμε και συνεννοούμαστε, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορώ να φανταστώ ούτε πώς θα γίνει συζήτηση χωρίς να νοιώσει άσχημα ούτε πώς θα μπορούσε να αλλάξει κάτι χωρίς να νοιώθει κάθε φορά “κάπως”…βασικά ούτε πώς θα μπορούσε να αλλάξει κάτι, διότι ή θέλεις ή δεν θέλεις. Από την άλλη, νοιώθω κάθε φορά “κάπως” εγώ… Θα μπορούσα να πω κι άλλα, αλλά το βασικό νόημα είναι αυτό. Τι λες; Ευχαριστώ

-σε δύσκολη θέση-

 

Δεν είναι ευαίσθητο θέμα, είναι ένα κανονικό θέμα, ούτε είσαι σε δύσκολη θέση. Δεν πειράζει αν νιώσει άσχημα, καλώς θα νιώσει άσχημα, γιατί δε νομίζω ότι δεν ξέρει τι κάνει στα 45 του. Είναι πολύ σημαντικό θέμα και δεν ξέρω αν ισχύει ότι είναι «γενικά καλός» αν κάνει την πάπια σε κάτι τόσο σοβαρό. Δεν είναι τόσο ασπρόμαυρο το «θέλεις ή δεν θέλεις». Πώς γίνεται το μαγικό να μην θέλει ποτέ όταν θέλεις εσύ, κι εσύ να θέλεις πάντα όταν θέλει αυτός; Απίθανη στατιστική σύμπτωση, δε νομίζεις;

Ελπίζω να μην φοβάσαι τόσο πολύ μήπως τον δυσαρεστήσεις και σε άλλα θέματα, γιατί αυτό θα εξηγούσε και τη στάση του στο συγκεκριμένο. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι αν το συζητήσετε, αλλά αν δεν καταλαβαίνει, αν δεν αλλάξει, αν δεν κάνει καν προσπάθεια να αλλάξει, θα σημαίνει κάτι για την σχέση που έχετε – και όχι, δεν είναι ένα θέμα ξέχωρο από τα υπόλοιπα. Λέει πάρα πολλά για την συνολική σας σχέση.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

40 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Alexandros S
Alexandros S
5 χρόνια πριν

Δεν υπάρχει “γενικά καλός” αλλά ειδικά όχι, όπως επίσης δεν υπάρχει γενικά ανιδιοτελής, ειδικά παρτάκιας του κερατά.
Και σκίζω τα πτυχία μου, ότι μέχρι στιγμής δεν έχετε ουσιαστικά προβλήματα ώστε να σου δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alexandros S

κι εμένα μου ήρθε ένα ξεροβόρι με το “γενικά καλός”
Μου θύμισε πτυχίο Λίαν καλώς

Just Snooping
Just Snooping
5 χρόνια πριν

Ε αν δεν θέλει πως θα γίνει να θέλει; Αν το έστελνε το μύνημα άντρας σίγουρα θα ήταν διαφορετική η απάντηση της Αμπα. Μήπως απλά έχετε το πρόβημα οτι αυτός έχει χαμηλότερη λίμπιντο απο σένα; Ειναι πολύ δύσκολο αυτό, και χρειάζεται συζήτηση. Για μερικούς άντρες το σεξ δεν έρχεται τοσο εύκολα οσο εχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε απο την πλειοψηφία. Οπως συζητάτε τα πάντα, σε μια στιγμή ηρεμίας να το συζητήσετε και αυτό.

ρόδο αμάραντο
ρόδο αμάραντο
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Just Snooping

Μα δεν είπε πως ο τύπος δεν θέλει σεξ γενικά, ούτε ότι περνάει κάποια ψυχικά/συναισθηματικα, τέλος πάντων δύσκολα θέματα που του “ρουφουν” την ενέργεια ώστε να μην μπορεί να αποδώσει. Ουτε την αποφεύγει εντελώς, απλώς κάνει σεξ μόνο όποτε το θέλει αυτός, πόσο πιο ξεκάθαρο;

Καραβάν
Καραβάν
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ρόδο αμάραντο

O χριστιανός πιθανολογώ παίρνει κάποια φαρμακευτική υποστήριξη όταν θέλει να κάνει σεξ και υπάρχουν κι οι προϋποθέσεις να γίνει (χρόνος, χώρος, διάθεση) Και γειώνει τη σύντροφο όταν δεν.

Η σύντροφος εν τω μεταξύ ολοκληρη γαϊδούρα (σε ηλικία εννοώ, σόρρυ) δεν κάνει τις κινήσεις εκείνες που θα ανταπαντούνταν από μια ξεκάθαρη άρνηση εκ μέρους του που θα προκαλούσε συζήτηση, ώστε να γίνει η ανάλογη εξομολόγηση περί της σχετικής “δυσκολίας”, και βασίζεται να το παίζει πεταλουδίτσα της νύχτας διαιωνίζοντας την κατάσταση. Όχι ότι την κατηγορώ, προς θεού, λέω όμως ότι εδώ χρειάζεται άλλου είδους αντιμετώπιση αν είναι να βρεθεί κάποια λύση.

IrisPrismatica
IrisPrismatica
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ρόδο αμάραντο

Ομολογώ ότι σκέφτηκα αμέσως αυτό που λέει η Καραβάν, για πιθανότητα φαρμακευτικής αγωγής, πριν δω το σχόλιό της.

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ρόδο αμάραντο

Πολύ καλή προσπάθεια Γούοτσον.

Mia idea
Mia idea
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ρόδο αμάραντο

Κι εμένα στο βιάγκρα πήγε ο νους μου αμέσως. Αλλά γενικά δεν κατάλαβα πως γίνεται να κολώνει τόσο πολύ να του πει έτσι απλά “έλα μωρό μου δεν έχεις όρεξη; θέλω πολύ…” πχ κάτι τέτοιο. Εκτός αν κι αυτή έχει καταλάβει ότι παίζει σοβαρό πρόβλημα στύσης και γι αυτό δυσκολεύεται τόσο πολύ. Βρέθηκα κι εγώ σε παρόμοια θέση κάποτε αλλά μίλησα άμεσα. Μόλις πήγαμε το πρώτο σκ ταξίδι και είδα ότι δεν, όχι δλδ τελείως γιοκ αλλά ή κρατούσε ελάχιστα, ή δεν έφτανε καν να γίνει διείσδυση ε και κάπου απηύδησα και στην επιστροφή το ξεφούρνισα, λέω ρε συ, εγώ… Διαβάστε περισσότερα »

Κοντράριος
Κοντράριος
5 χρόνια πριν

Έχω πέσει σε ντροπαλή κοπέλα, που όταν ήθελε σεξ απλά με κοίταζε λίγο πιο έντονα, και μετά όταν την προσέγγιζα αντιστεκόταν γιατί ήθελε εγώ να το ξεκινήσω, πράγμα που δεν έκανα για να μην πιέσω, και μετά ζήταγε και τα ρέστα επειδή δεν επέμενα αρκετά. Και επειδή μου χτυπάνε παρόμοιες καμπάνες με το “στέλνω τα σήματά μου” και μετά με το “εάν δεν έχω ήδη αποχωρήσει” μετά την αγκαλιά, που μάλλον μου λέει ότι κάνεις τα ίδια, θα ήθελα να εξηγήσεις τι σήματα είναι αυτά που στέλνεις, και γιατί αποχωρείς από την αγκαλιά ενώ θέλεις σεξ.

Κοντράριος
Κοντράριος
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοντράριος

Ναι ρε Mitsi, (και) γι’ αυτό λέει η Λένα ότι η πατριαρχία βλάπτει και τα δύο φύλα. Η κοπέλα μάλλον θεωρούσε ότι αν με καβαλήσει θα την κακοχαρακτηρίσω ή θα είναι κακό κορίτσι, δεν ξέρω. Όταν της ζήτησα πια εξηγήσεις, και της είπα “τι γίνεται, μόνο όταν το ξεκινάω εγώ θα κάνουμε σεξ, εσύ δεν θες ποτέ από μόνη σου;” μου είπε, “θέλω, αλλά δεν επιμένεις κι εσύ”. Και όταν τη ρώτησα πότε ήθελε, τις πιο πολλές φορές δεν είχα καταλάβει τίποτα, και από τις φορές που είχα ψυχανεμιστεί το σήμα, τις πιο πολλές αντιστεκόταν, οπότε μετά σταμάτησα και να… Διαβάστε περισσότερα »

Tonia Giovani
Tonia Giovani
5 χρόνια πριν

Στυτικη δυσλειτουργια λέγεται και είναι ταμπού τρομερό για τους αντρες, γι αυτό μάλλον δε διακινδυνευει να… ρεζιλευτει (στο μυαλό του βέβαια) αν ενδώσει σε στιγμή που… δεν είναι σίγουρη η επιτυχία! Αν δυο ανθρωποι γνωριζονται καιρό και αγαπιούνται και νοιάζονται και εμπιστεύονται αλληλους το συζητάνε και κανουνε και υπομονη και πλακα με το θέμα. Αν σε ενοχλει τρομερά και δεν εχετε και ανοιχτη επικοινωνια δεν εχει τυχη η σχεση. Αν υπαρχουν αισθήματα και επικοινωνία και οταν και οποτε γινεται σεξ περνας καλα, δοκιμασε να το κουβεντιασεις μαζι του και να το απομυθοποιησεις, οι ανθρωποι οταν χαλαρωνουν αλλαζουν και συμπεριφορα. Μου… Διαβάστε περισσότερα »

acantholimon
acantholimon
5 χρόνια πριν

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι διάθεση για σεξ με την ίδια συχνότητα.Προφανώς κι όταν έχει κέφια,το διεκδικεί.Αυτονόητο δεν είναι;Όταν δεν,τι να κάνει;Μπορεί και να παρακαμφθεί,αλλά συνήθως συμμετέχει και κάτι,που άμα δεν του κάνει κούκου,δε γίνεται δουλειά.Κι ακόμα κι αν δεν είμαστε στο 100%,για να μπούμε στη διαδικασία,έστω κι αν το κάνουμε επειδή το θέλει περισσότερο το άλλο πρόσωπο,απαιτείται μια μίνιμουμ διάθεση,για να προσφέρουμε ευχαρίστηση.Νομίζω,ότι είναι αλλού το θέμα κι όχι,όπως τίθεται.Έχω την εντύπωση,ότι δεν αισθάνεσαι αρκετά επιθυμητή.Τον προκαλείς ερωτικά κι εκείνος σε απορρίπτει.Όταν δε γουστάρει από μόνος του,δεν μπορείς να του ξυπνήσεις την επιθυμία.Είναι ζήτημα αυτό.Θέλουμε να αρέσουμε.Και μάλλον πιστεύεις,ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Souko
Souko
5 χρόνια πριν

Δεν κάνετε σεξ όταν θέλει εκείνος, κάνετε σεξ όταν κάνει τα βήματα εκείνος.
Τι ”σημα” μετά απο ένα χρόνο? Εαν θες σεξ, κάνε εσύ το βήμα.
Προχώρα το φιλί, ”καβάλησε” τον, κάνε την “επίθεση” κάνε κάτι. Πρέπει μόνο αυτός να κάνει το βήμα? Τι θες?
Εαν πάλι, το κάνεις ξεκάθαρα και αρνείται, τότε , μα τότε υπάρχει πρόβλημα.

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν

Ευαίσθητο θέμα το σεξ ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που σχεδόν συζεί;
Ο τύπος επαναπαύεται ακριβώς επειδή καταλαβαίνει ότι έρχεσαι σε δύσκολη θέση να το συζητήσεις. Τι σημαίνει κάνετε σεξ μόνο όταν θέλει αυτός; Η δική σου επιθυμία γιατί αγνοείται και από τους δυο σας; Έχεις σιωπηλά δώσει τη συγκατάθεση σου να γίνονται πράγματα όπως ορίζει ο άλλος. Σε ποια άλλα θέματα άραγε το έχεις κάνει αυτό;

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν

Ναι κοίταξε να δεις τώρα… Αυτό το προβληματάκι το είχα κι εγώ στην αρχή. Βέβαια εγώ ήθελα συνέχεια σεξ και εκείνος απλά όχι συνέχεια. Εγώ, όμως, είχα συνηθίσει από τους προηγούμενους που ήθελαν αν όχι περισσότερο, τουλάχιστον τόσο όσο εγώ. Ομως δεν είναι όλοι οι άντρες ίδιοι, όπως δεν είναι κι όλες οι γυναίκες ίδιες, δηλαδή κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Εγώ το συζητούσα και πολύ μάλιστα, ενίοτε τσακωνόμουν κιόλας. Το προβληματάκι πάντως τακτοποιήθηκε. Τώρα, σε κανένα παραστράτημα, λέω απλώς τι-θα-γίνει-θα-πιάσουμε-αράχνες και γελάμε. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να φοβάσαι να το συζητήσεις, μπορεί να συντρέχουν χίλιοι δυο λόγοι που δεν… Διαβάστε περισσότερα »

ρόδο αμάραντο
ρόδο αμάραντο
5 χρόνια πριν

Θέλω να το πω όσο πιο καλόκαρδα μπορώ, αλλά καλή μου συναναγνωστρια, ο σύντροφός σου απλά ΔΕΝ ενδιαφέρεται να ικανοποιησει τις ανάγκες σου. Δεν μπορεί να είναι 45 κ μην ξέρει να αποκωδικοποιησει το σήμα που στέλνεις! Ο άνθρωπος απλώς δεν προτίθεται να προσπαθήσει παραπάνω σε το κομμάτι, παρά μόνο όταν τον βολευει αυτόν. Περισσοτερο θα βοηθησει ο κανονικος διαλογος, χωρις υπεκφυγες, χωρις “σηματα” Πόσο πιο σαφή σήματα να δώσεις κ εσυ! σε λίγο θα βγει ο αρχηγός των Απατσι και θα στέλνει σήματα καπνού!

Clocloudaki
Clocloudaki
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ρόδο αμάραντο

Δεν είναι σκληρό και απόλυτο το σχόλιο ότι δεν ενδιαφέρεται; Έτσι στεγνά;
Μας λείπουν πολλά στοιχεία της ιστορίας και δεν εξηγεί γιατί δεν νιώθει άνετα να το συζητήσει. Θεωρώ πως εκεί είναι το κλειδί.
Επίσης επειδή παλαιότερα το θέμα αυτό είχε εξαντληθεί στις συζητήσεις μου για παρόμοιες ιστορίες, απεδείχθη ότι το ζητούμενο ήταν η επιβεβαίωση χωρίς να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες. Πχ τι και αν κουρασμένος, πρέπει να αποδώσει, μα τι σόι άντρας είναι;
Δε ξέρω το γιατί αλλά νιώθω μια συμπόνοια για τους άντρες ακούραστα όντα, έτοιμα συνεχώς για δράση.

ΛιλούκοΝαυαρχούκο
ΛιλούκοΝαυαρχούκο
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Clocloudaki

Πολύ σωστά τη νιώθεις τη συμπόνια, είναι άλλος ένας τρόπος που ο σεξισμός βλάπτει και τους άντρες εκτός από τις γυναίκες: οι άντρες πρέπει να είναι ακούραστες, αναίσθητες μηχανές του σεξ. Τα συναισθήματα (αγχος, κούραση, στεναχώρια κλπ) είναι γυναικεία δουλειά και υποχρέωση. Ο αντρας ο σωστός οφείλει να είναι πάντα ετοιμος να πηδήξει. Και ούτε έχει ιδιαίτερο δικαίωμα να νιώσει(πόσο μάλλον να μοιραστεί) τις δυσκολίες και τις ανασφάλειές του. Εκεί. Γκουζγκούνης.

tomato soup
tomato soup
5 χρόνια πριν

Εγω νομίζω οτι φοβάσαι να του μιλήσεις γιατι στο μυαλό σου το σεξ ειναι ένα λεπτό θέμα όταν στην ουσία ειναι βασικό κομμάτι της σχέσης σου και της επικοινωνίας που έχεις χτίσει με τον άνθρωπο σου. Μίλησε του και δες τι έχει να σου πει. Η σεξουαλικη ζωή του κάθε ζευγαριού ειναι ξεχωριστή και έχει τους δικούς της παράγοντες. Αν φοβάσαι να του μιλήσεις για κάτι τόσο βασικό τότε στο πρωτο μεγάλο πρόβλημα πως θα αντιδράσεις ;