in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μόλις του είπα ότι μπορεί να είμαι έγκυος, εξαφανίστηκε

Νιώθω τρομερό θυμό και δεν ξέρω τι να κάνω

Αμπα μου αγαπημένη, Μέχρι να μου απαντήσεις θα έχω σταματήσει να κλαίω. Είμαι 24 χρονών, μένω εδώ και 2 μήνες στη Γερμανία, μετανάστευσα σαν νέα γιατρός για να ξεκινήσω την ειδικότητα μου. Έχω έναν φίλο Γερμανό που μένει δυο ώρες μακριά από την πόλη μου, με τον οποίο κρατάω φιλικές σχέσεις από τότε που έκανα εράσμους πριν δυο χρόνια εδώ. Όταν ήρθα εδώ βρεθήκαμε μια δυο φόρες και την τελευταία φορά (πριν ένα μηνά) ήρθαμε λίγο πιο κοντά, κάναμε σεξ και περάσαμε ένα ωραίο ΣΚ. Από τότε μιλούσαμε χαλαρά όπως πριν. Εδώ και δυο βδομάδες έχω καθυστέρηση ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 12

Αμπα μου αγαπημενη, Μεχρι να μου απαντησεις θα εχω σταματησει να κλαιω. Ειμαι 24 χρονών, μένω εδω και 2 μηνες στη Γερμανία, μεταναστευσα σαν νεα γιατρος για να ξεκινήσω την ειδικότητα μου. Εχω εναν φίλο γερμανό που μενει δυο ωρες μακρια απο την πολη μου, με τον οποιο κραταω φιλικες σχεσεις απο τοτε που εκανα ερασμους πριν δυο χρονια εδω. Οταν ηρθα εδω βρεθηκαμε μια δυο φορες και την τελευταια φορα (πριν ενα μηνα) ήρθαμε λίγο πιο κοντά, καναμε σεξ και περασαμε ενα ωραιο σκ. Απο τοτε μιλαμε χαλαρα οπως πριν. Εδω και δυο βδομαδες εχω καθυστέρηση. Το απεδωσα αρχικα στο αγχος που εχω με τη νεα δουλεια και την καθημερινη πιεση( παλευω ειλικρινα να ανταποκριθώ στις απαιτησεις σαν άπειρη σε ξενη γλωσσα). Χθες ομως ξυπνησα και εκανα αμεσως εμετο. Χθες με πηρε ο φιλος τηλεφωνο να δει τι κανω. Του το ειπα. Σιωπή. Του ειπα οτι δεν χρειάζεται να ανησυχεί, θα κανω ενα τεστ πρώτα και μετα βλέπουμε. Μου ειπε οτι δεν ανησυχει, δεν εχει σχεση με αυτο, το προβλημα ειναι μαλλον το σωμα μου που δεν εχω περιοδο. Γιατρος ειμαι, ας παω να το κοιταξω. Εμεινα αναυδη, ψέλλισα κάτι του τυπου θα το δω. Μου είπε οκ να εχεις μια καλη μερα! Κι απο τότε δεν ξαναεστειλε να δει τι έδειξε το τεστ. Νιώθω τόσο μονη, μακρια απ ολους τους φιλους και συγγενεις. Στις νεες παρεες μου δεν μπορω να μιλησω, γνωριζομαστε εναμιση μήνα. Κρατουσα το τεστ στα χερια μου χθες ωρες και δεν μπορουσα να το κανω. Ετρεμα στην ιδεα να ειναι θετικο. Αυτος εκανε ξεκαθαρο οτι δεν ειναι δικη του υποθεση. Βγηκε αρνητικό. Νιώθω ομως ενα απιστευτο κενό. Ισως υπερβάλλω στην αντιδραση μου καθώς ειμαι μακρια απο το οικειο μου περιβάλλον. Σε εκεινον δεν εχω ξαναμιλησει. Ολο το βραδυ σκεφτόμουν: Ίσως δεν δικαιουσουν να τον ενοχλησεις, δεν ειναι το αγορι σου.. Σημερα ομως νιωθω απεραντο θυμο. Προς εμενα που δεν κατάλαβα ποιον θεωρουσα φιλο μου, με εμενα που κοιμηθηκα μαζι του.. Και μετα μια αηδια για εκεινον. Μια ερωτηση εχω μονο: αν ησουν στη θεση μου, τι θα εκανες? Θα του έστελνες, θα τον εβριζες, δεν θα κανες τίποτα? Απαντα μου αν μπορεις, ολα ειναι ενας αχταρμας στο κεφαλι μου…

 

Δεν έχει σημασία τι θα έκανα εγώ στη θέση σου, ούτε τι θα έκανε οποιαδήποτε άλλη στη θέση σου. Δεν υπάρχει σωστή και λάθος αντίδραση σε αυτό. Δεν είναι λίγο αυτό που σου συνέβη. Όμως δεν είσαι τόσο μακριά από όλους όσο νομίζεις. Το τηλέφωνο λειτουργεί όπως όταν ήσουν στην Ελλάδα. Πάρε τους φίλους σου και πες τους τι έγινε. Δεν χρειάζεται να το λες εδώ. Αν μπορείς, ξέκλεψε ένα σαββατοκύριακο και πήγαινε να τους δεις. Νομίζω ότι σε έχει τρομάξει πολύ το νέο μέρος και δεν μπορείς να σκεφτείς καθαρά. Μην υποβιβάζεις την πίεση που νιώθεις για να τα καταφέρεις, αυτό μπερδεύει πολύ την ικανότητα σου να σκεφτείς καθαρά.

Όταν νιώσεις καλύτερα με το πού είσαι, θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις με αυτόν. Φίλος σου πάντως, δεν είναι. Αυτό είναι βέβαιο. Κρίμα που το έμαθες με αυτόν τον τρόπο, αλλά το σεξ ανοίγει πόρτες σε πολλά υπόγεια και αποκαλύπτει κρυμμένες συμπεριφορές. Το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης φέρνει ανατροπές απρόβλεπτες ακόμα και σε παντρεμένα ζευγάρια. Τώρα το ξέρεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

61 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Chaotic Jester
Chaotic Jester
5 χρόνια πριν

Δεν ξέρω τι έγινε και πώς στο σεξ μιας και δεν το αναφέρει η γιατρός, πάντως οι υπόλοιποι που θεωρείτε εαυτούς σούπερ ενημερωμένους, φαίνεται να πιστεύετε πως υπάρχει αντισυλληπτική πρακτική που εγγυάται 100% επιτυχία. Σας έχω νέα, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, ούτε χάπια ούτε καν το προφυλακτικό. Μπορείς βέβαια να πιάσεις 98% προστασία, AN τα κάνεις όλα σωστά, αλλά αυτό το 2% που απομένει δεν είναι απλά ένας αριθμός, σημαίνει πως σε κάποιες γυναίκες προκύπτει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη παρά τις προφυλάξεις. Ίσως η γιατρός επειδή είναι γιατρός έχει την αυταπάτη πως αυτά τα ξέρουν όλοι, γι’ αυτό και δεν έκανε διευκρινήσεις.… Διαβάστε περισσότερα »

dex_
dex_
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Θένξ! Διάβασα το κείμενο 5 φορές και από πουθενά δεν προκύπτει το απροφύλακτο σεξ. Μετά το διάβασα άλλες 5 φορές για να καταλάβω τη χρονική σειρά. Επειδή δεν σε πήρε τηλ τη μέρα που έκανες το τεστ (την επομένη της συζήτισης δλδ) χωρίς να του πεις πότε θα το κάνεις, πιστεύεις πως εξαφανίστηκε; Άσε που αυτός ήταν σίγουρος ότι δεν είσαι. Οπότε γιατι δεν τον πήρες εσυ; Γειά! Αρνητικό τελικά. Μιλάμε τα χω παίξει με τη μετανάστευση! Πάμε για καμια μπύρα να ξελαμπικάρω;

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Αν θες οπωσδήποτε να σοκάρει κάτι δες κι αυτό: ‘Stealthing’ Is A New Sex Trend Where Men Remove Condoms Without Partner’s Consent huffingtonpost.ca/2017/04/24/stealthing-removing-condom_n_16209510.html Κατά τ’ άλλα μην σοκάρεσαι καθόλου. Δυστυχώς νέες και μορφωμένες γυναίκες κάνουν casual sex (και καλά κάνουν), αλλά το κάνουν απροφύλακτα και με όρους μονογαμικής σχέσης (και πολύ κακώς κάνουν). Μετά τρώνε ταλαιπωρία, άγχος και λεφτά στους γυναικολόγους, επειδή ο εκάστοτε μπαγλαμάς ΔΕΝ θέλει να φορέσει καπότα και ασκεί passive aggressive πίεση. Αλλά έλεος κάπου, δεν είμαστε και στην εποχή των γιαγιάδων μας, για να λέμε “αχ …δεν ήξερε η καημένη”. Όσοι θέλουν να χαϊδέψουν αυτιά ας… Διαβάστε περισσότερα »

Chaotic Jester
Chaotic Jester
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

Έκανα ένα λάθος που οφείλω να διορθώσω. Το 98% προστασία ισχύει με τη χρήση μόνο προφυλακτικού. Ταυτόχρονη χρήση προφυλακτικού και λήψη αντισυλληπτικών αυξάνει κι άλλο το ποσοστό – 100% όμως δεν μπορείς να πιάσεις ποτέ και με τίποτα, εκτός κι αν απέχεις από το σεξ. Συμφωνώ απόλυτα πως το “αχ, δεν ήξερε”, δεν είναι δικαιολογία για κανέναν, γυναίκα, άντρα ή ό,τι θεωρεί καθείς εαυτόν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά *για όλα* τα θέματα θεωρώ πως είναι καλύτερα ο οποιοσδήποτε να στεναχωρηθεί, να θιχθεί, να θυμώσει και να κλάψει, από το να μείνει αδαής και να επιμένει σε πρακτικές επιζήμιες για… Διαβάστε περισσότερα »

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
5 χρόνια πριν

Γιατί το πρώτο σου σχόλιο ειναι καπως επιθετικό και δασκαλίστικο, λέω εγώ την αποψαρα μου. Θεωρώ ότι εδώ μέσα δεν πρέπει να πιάνουμε τους ανθρώπους που ρωτάνε από τα μούτρα. Πιστεύω ότι πρέπει να απαντάμε καλοπροαίρετα στην ερώτηση τους, όπως θα κάναμε με μια φίλη μας. Εδώ δεν ειναι κάποιος διαγωνισμός για τον πιο γαματο και κουλ τύπο που ΠΟΤΕ δεν θα έκανε τέτοια λάθη. Όλοι αυτοί, (που ειναι κάποιοι από εμάς, έτσι;) έχουν μια αγωνία και θέλουν να ακούσουν κι άλλες οπτικές. Η απάντηση μου αναφέρεται κυρίως στο ποστ με τον χημικό και τον γιατρο. Και κει κάποιοι δείξανε… Διαβάστε περισσότερα »

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν

Απροφύλακτο σεξ με κάποιον που δεν ξέρεις καθόλου καλά.
Βασίζεσαι στην τύχη να μην τσιμπήσεις σμν
βασίζεσαι στην τύχη να μην μείνεις έγκυος
και είσαι και γιατρός
και το πρόβλημά σου είναι τι λέει (ή τι δεν λέει) ο κάθε μπαγλαμάς

Mrs Shelby
Mrs Shelby
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

Πώς είναι ο μπαγλαμάς στα γερμανικά?

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mrs Shelby

Baglamas

charlise
charlise
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

Εχεις δίκιο βλαχάκι για το οτι ειναι καπως απαράδεκτο γιατρος πράμα να μην προσέχει ουτε στα απαραίτητα.
Τί συμβουλές θα δινει στους ασθενείς της μεθαύριο;;
Θα νόμιζε κανείς οτι οι γιατροί ειναι πολυ πιο σοβαροι στο κρεβάτι τους απο το μέσο άνθρωπο λόγω της επίγνωσης των κινδύνων που ελλοχευουν στο σεξ .

Μανδάμ Φρου Φρου
Μανδάμ Φρου Φρου
5 χρόνια πριν

Ας πω κι εγώ την αποψαρα μου που βασίζεται φουλ σε αβάσιμες υποθέσεις. Εικάζω οτι κανανε σεξ μς προφυλακτικό. Η κοπελιά είναι γιατρός, το αγόρι Γερμανός (όπως ειπα και αλλού, οι Γερμανοί χρησιμοποιούν κατά συντριπτική πλειοψηφία προφυλακτικο). Το μυαλό της γραφουσας πήγε κατ ευθειαν σε εγκυμοσύνη λόγω συμπτωματολογίας. Σου λέει, κι άμα εσπασε το προφυλακτικό κι αυτός δε χαμπαριασε/ δε μου το είπε; Ο λεγαμενος από την άλλη, μετά το σεξ θα διαπίστωσε οτι το προφυλακτικό ήταν οκ. Οπότε ειπε αυτο ακριβως που πιστευε: μάλλον ειναι θέμα του οργανισμού σου, δεν εχω σχέση με αυτό. Δε θα του δώσουμε βραβειο… Διαβάστε περισσότερα »

nanakomsi komsi
nanakomsi komsi
5 χρόνια πριν

Ευτυχώς που τελικά ήταν αρνητικό. Στο εξής να παίρνεις αντισύλληψη ή να απαιτείς προφυλακτικό. Δεν παίζουμε ρώσικη ρουλέτα με το σώμα μας. Γιατί να μπεις σε τέτοια αγωνία ? Για τον υποτιθέμενο φίλο, τίποτα δεν είχατε, δεν έδειξε και κανένα ενδιαφέρον, καλύτερη η σιωπή. Πάντως και οι κακές εμπειρίες, τόσο σε ανθρώπους όσο και σε καταστάσεις, τελικά είναι διδακτικές, αρκεί να καταλάβουμε το μάθημα.

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  nanakomsi komsi

Αυτό με το προφυλακτικό (με τη μη χρήση του βασικά) και μάλιστα από γιατρό με σόκαρε! Τι θα γινόταν αν το τεστ της εγκυμοσύνης ήταν τεστ για HIV? Οι συνέπειες και η ψυχική φθορά θα ήταν πολύ διαφορετική. Δεν καταλαβαίνω σε ποιον αιώνα πρέπει να φτάσουμε για να μας μπει στον εγκέφαλο η χρήση του προφυλακτικού. Τώρα όσο για την εγκυμοσύνη, δεν ξέρω τι περίμενε. Είναι ένας άγνωστος, με τον οποίο είχε μια χλιαρή σχέση φιλική και έτυχε να κάνει σεξ. Εγώ δεν θα έλεγα σε κάποιον με τον οποίο είχα μια φορά σεξ ότι ΙΣΩΣ είμαι έγκυος. Αν έκανα… Διαβάστε περισσότερα »

Vasilis
Vasilis
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Μα ναι, τι ακριβώς περίμενε να της πει από τη στιγμή που δεν ήταν σίγουρη; “Αχ τι καλά που ίσως είσαι έγκυος, έλα να παντρευτούμε και να ζήσουμε ευτυχισμένοι”;

BabyDoll
BabyDoll
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Του το είπε γιατί ήταν ο μοναδικός φίλος που είχε. Οταν είσαι σε μια ξένη χώρα μόνος πιάνεσαι απο οσους φίλους έχεις, ειδικά οταν σου συμβαίνει κάτι τόσο σοβαρό. Δεν ήταν μόνο ο τύπος που έκανε μια φορά σεξ, ήταν οτι κοντινότερο σε φίλο είχε. Κι αυτό που περίμενε Βασίλη ήταν να της πει οτι αν χρειαστείς κάτι εγώ θα σε βοηθήσω γιατί το να νομίζεις οτι είσαι έγκυος από κάποιον που είστε φίλοι σε γενικές γραμμές μην έχοντας μια φυσική παρουσία ενός δικού που μπορεί να σε καθυσηχάσει δεν είναι οτι καλύτερο. Και αν ήταν έγκυος δεν θα είχε… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Babydoll το γεγονός ότι αποφάσισε να στραφεί σε έναν άγνωστο για στήριξη, είναι λίγο αφελές. Το τελευταίο που λέει ότι ένιωσε αηδία κιόλας αποδεικνύει πόσο μεγάλες ήταν οι προσδοκίες της για κάποιον που γνώριζε σχεδόν καθόλου. Δεν της το λέμε για να νιώσει άσχημα. Της το λέμε για να δει το θέμα στην πραγματική του διάσταση. Η συμπεριφορά του τύπου ναι, είναι ψυχή. Τίποτα παραπάνω όμως και τίποτα λιγότερο.

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Ψυχρή*

BabyDoll
BabyDoll
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Αλουτερο αυτός ο άγνωστος θα μπορούσε να είναι ο πατέρας του παιδιού της και φίλος της για δυο χρόνια (όχι κολλητός αλλά φίλος). Ενιωσε αηδία γιατί δεν ενδιαφέρθηκε καν να δει αν ήταν έγκυος ενώ τον θεωρούσε φίλο της, δεν νομίζω να είχε μεγάλες προσδοκίες, γιατί η ίδια μπορεί να ήθελε να το ρίξει. Και νομίζω οτι βλέπει την πραγματική διάσταση του πράγματος, καταλαβαίνει οτι ήταν σκάρτος και αυτό που ρωτά είναι αν θα πρέπει να τον πάρει και να τον βρίσει ή να το αφήσει όπως είναι. Αν είχε προσδοκίες ή δεν είχε καταλάβει την πραγματική διάσταση του πράγματος… Διαβάστε περισσότερα »

Ms.Lego
Ms.Lego
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  nanakomsi komsi

Ας μην υποθέτουμε αυτομάτως ότι η κοπέλα και ο τύπος δεν πήραν προφυλάξεις, και το προφυλακτικό δεν είναι 100% εγγύηση.

Επίσης, ιδανικά, εγώ περίμενα να της πει κάτι του τύπου “κι εσύ μην ανησυχείς, κάνε το τεστ και ό,τι και να γίνει θα το αντιμετωπίσουμε”. το ίσως μπορεί να μην τον αφορά, αλλά το να ξέρει τι έγινε τελικά τον αφορά.

luckystrike
luckystrike
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ms.Lego

Παιδιά το προφυλακτικό από την αρχή αν δε σπάσει μία χαρά 100% εγγύηση είναι

Καραβάν
Καραβάν
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  nanakomsi komsi

Xρησιμοποίησαν κάποια μέθοδο αντισύλληψης (μάλλον προφυλακτικό), πράγμα που γίνεται εμμέσως φανερό από την απάντηση του νεαρού: “μα δεν ανησυχώ, μάλλον σχετίζεται με το σώμα σου, πήγαινε σε κάποιο γιατρό” (επειδή είναι σίγουρος ότι δεν την γκάστρωσε ΑΦΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ*).

*με το caveat emptor ότι η προστασία δεν είναι 100%

Η ερώτηση είναι κλασσική περίπτωση “αδικοσκοτωμένου Κωνσταντάκη” (το ζευγαράκι στο πρώτο του ραντεβού ονειροπολεί στο παγκάκι κλπ κλπ.)

Καραβάν
Καραβάν
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Καραβάν

Γιατί έχω χάσει το δικαίωμα τροποποίησης σχολίων; (συνέβη αμέσως μετά το αίτημα διαγραφής του σχολίου που επεσήμανα στο τελευταίο άρθρο περί housekeeping)

Μανδάμ Φρου Φρου
Μανδάμ Φρου Φρου
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Καραβάν

Ρε συ Καραβάν,
ακριβώς αυτό σκέφτηκα. Πρώτον, από τη σιγουριά του λεγάμενου. Δεύτερον, οι Γερμανοί είναι πολύ φρονιμοι σε αυτά (οπως και σε πολλά άλλα): το προφυλακτικό είναι γι αυτούς απαραίτητος εξοπλισμός στις συνευρέσεις.

Δηλ. το σενάριο “μπήκα ακαπωτος και κάνω την παπια” δε μου κολλάει καθόλου. Αν μας βλέπει η γράφουσα, ας μας λύσει την απορία!

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Καραβάν

Όχι ότι έχει σημασία η εθνικότητα, αλλά μια φίλη μου, προσφάτως, από Γερμανό τσίμπησε σμν, αποτέλεσμα πόνος, ενόχληση και γυναικολόγοι. Ο κύριος δεν επιθυμούσε επαφές με προφυλακτικό και είχε πείσει την κοπέλα ότι είναι καθόλα υγειής.

Εκείνος τράβηξε το ζόρι; Όχι βέβαια. Χέστηκε και με την επόμενη έτσι θα κάνει.

tsatsara
tsatsara
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Καραβάν

Κι εγώ ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα και αυτό είναι το πιο λογικό.
Εκτός αν αυτός είναι το απόλυτο γαϊδούρι και αυτή η τελείως τραγικη.
Αλλά ένα πράγμα που μου φαίνεται πολύ υπερβολικό είναι η αντίδραση της κοπέλας.Λεει ότι αυτό συνέβη χθες,που μπορεί πραγματικά να μην έχει περάσει καν 24ωρο.
Ή λοιπόν η κοπελα είναι drama queen ή είναι υπερβολικά στρεσαρισμενη από τις αλλαγές που δεν μπορεί να διαχειριστεί και αντιδρά έτσι.Γιατι στο μυαλό μου το ατελείωτο κλάμα και οι χαρακτηρισμοί για τον τύπο μετα,είναι αδικαιολογητοι.

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Καραβάν

Αλήθεια ρε παιδιά; σας φαίνεται ολοφάνερο ότι πήραν προφυλάξεις; μάλλον γι αυτό 20φευγα χρόνων γιατρός δεν χρησιμοποίησε προφυλακτικό.
Εμένα μου φαίνεται πολύ κουλό να έχεις χρησιμοποιήσει προφυλακτικό, να έχεις πέσει στο 3% της αποτυχίας του προφυλακτικό και να μην το αναφέρεις καν.
Εμένα η αδιαφορία του τύπου μου βγάζει ακριβώς αυτό. Έναν άνθρωπο που γενικά Αδιαφορεί και για αυτό δεν θα φορούσε προφυλακτικό

luckystrike
luckystrike
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Καραβάν

Γιατί να σε πείσει κάποιος πως είναι υγιής και να παίξεις με την υγεία σου; δεν υπάρχει δικαιολογία.

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Καραβάν

Γιατί ήταν “serious” dating? Γιατί η στιγμή του σεξ δεν γίνεται σε lab conditions και περιλαμβάνει από μόνη της μια ευαλωτότητα; Επειδή ο άλλος γκρινιάζει και την κάνει την άλλη να νιώθει άσχημα; Επειδή πουλάει φούμαρα; (tested for std κ.λπ)

Ναι, ίσως δεν υπάρχει “δικαιολογία” για μία ενήλικη συνειδητοποιημένη γυναίκα, αλλά κάποιοι προσπαθήσουν να “bypass” το προφυλάκτικό και, ναι, κάποιες πάνε με τα νερά τους. Its a fact.

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Καραβάν

Οι Γερμανοί χρησιμοποιούν προφυλακτικό όπως οι Έλληνες είναι απατεώνες και τεμπέληδες;
Τι άλλο θα ακούσουμε ρε παιδιά……

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Καραβάν

Kαθόμουν και σκεφτόμουν αν αναλογιστουμε ποσοι ανθρωποι καθημερινα χρησιμοποιούν προφυλακτικό απο την αρχή της συνευρεσης ως το τέλος και δεν τους σπάει ή δεν προκύπτει εγκυμοσύνη ,οι πιθανότητες ειναι τοσο μα τοσο μικρές που πραματικα δεν ειναι επιχειρημα το ”τα προφυκακτικα δεν μας προστατευουν πάντα”.Σκεφτείτε 30 γυναικες που ξέρετε.Καθε φορα που αυτες θα ειχαν σεξ η μια θα επρεπε να την πατάει.Αλλά ετσι θα γέμιζε ο τοπος κατα τη γνωμη μου. Το να λεμε οτι ενα δειγμα εκατομμυριων παρουσιαζει ενα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ειναι καπως γελοιο.Ειναι εκατομμυρια.Δεν λεμε ”οι κάτοικοι του λιχτενσταιν ειναι τυπικοι’. Βλαχακι επειδη εχεις αναπτυξει αυτό το θεμα… Διαβάστε περισσότερα »

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Καραβάν

Μίλτο, συγνώμη δηλαδή, αλλά όταν έχω ήδη δηλώσει, εμφατικά, ότι η γράφουσα δεν θα πρέπει να ακούει τι λέει ή τι δεν λέει ο καθένας που κοιτά την “βολή” του, όταν λέω ότι καλύτερα να στεναχωρηθεί τώρα, αλλά από εδώ και στο εξής να βάλει το θέμα της προφύλαξης ψηλά για να μην τρέχει με σμν και εκτρώσεις, εσύ καταλαβαίνεις ότι ρίχνω την ευθύνη (μόνο) στους άνδρες; ή ότι “κατακεραυνώνω”, δήθεν, την γράφουσα και “κάνω πλάτες” στην φίλη μου;. Διότι αν το καταλαβαίνεις έτσι, είσαι λάθος. Ίσα, ίσα που θεωρώ ότι, πρωτίστως, ευθύνη για το σώμα του (όταν υπάρχει συναίνεση,… Διαβάστε περισσότερα »

luckystrike
luckystrike
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Καραβάν

Ναι βρε βλαχάκι όλα αυτά που λες είναι λόγοι. Απλά δεν είναι σωστοί, δίκαιοι λόγοι για να αμελήσεις την υγεία σου. Σε κανέναν δεν αρέσει το σεξ με προφυλακτικό έίναι δεδομένο. Και το τί έχουμε ακούσει από αγόρια για να το αποφύγουν ήταν το κάτι άλλο. Δεν μου σηκώνεται, με πονάει, μην ανησυχείς είμαι υγιής, αφού δέ θές χωρίς πάει να πει δε με θέλεις… ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Αλλά οι ασθένειες είναι εκεί και είναι ανθρώπινες. Εμένα ο τρόμος μου ήταν πάντα ο έρπης. Οπότε δεν έπαιζε να μη χρησιμοποιήσω προφυλακτικό πύτε μία στο δις. Εν πασει περιπτώσει δεν… Διαβάστε περισσότερα »

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Καραβάν

“Ναι βρε βλαχάκι όλα αυτά που λες είναι λόγοι. Απλά δεν είναι σωστοί, δίκαιοι λόγοι για να αμελήσεις την υγεία σου.” Διαισθάνομαι ένα “ναι, μεν αλλά” και ίσως είναι λάθος τα σχόλια να διαβάζονται τμηματικά, γιατί τότε μόνο “τμηματικά” αντιλαμβάνεται κανείς το συνολικό πνεύμα του άλλου. Δεν ξέρω αν υπάρχει, επί της ουσίας, κάποια διαφωνία. Όμως, υπάρχουν, άραγε -σύμφωνα με μία “αντικειμενική” και “αποστασιοποιημένη” λογική- “σωστοί” και “δίκαιοι” λόγοι για να αμελήσεις την υγεία σου; Όχι, δεν νομίζω πως υπάρχουν τέτοιοι (Ας μην πάμε σε “εξτρήμ” παραδείγματα τύπου εκδιδόμενες στην Αφρική που δεν έχουν λεφτά ούτε για προφυλακτικά) Υπάρχουν, μόνο,… Διαβάστε περισσότερα »

Μανδάμ Φρου Φρου
Μανδάμ Φρου Φρου
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Καραβάν

welt.de/newsticker/news1/article164802995/Bundeszentrale-So-viele-Deutsche-wie-noch-nie-nutzen-Kondome-zum-Schutz-vor-HIV.html. Το 91% άνω των 16 χρησιμοποιούν προφυλακτικό για αποφυγή ΣΜΝ. Δεν είναι ούτε εθνικό χαρακτηριστικό, δεν είναι όμως ούτε στερότυπο για να το συγκρίνουμε με την τεμπελιά των Ελλήνων (τελείως άτοπος παραλληλισμός). Είναι αποτέλεσμα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το κρατικό κέντρο εκπαίδευσης σε θέματα υγείας, σε δείγμα 3000 ερωτηθέντων. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΕΓΑΜΕΝΟ. Σε ιντερνετική κουβέντα όμως για ανθρώπους και συνθήκες που δε γνωρίζουμε, επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι οι αυθαίρετες υποθέσεις και συμπεράσματα είναι μέσα στο πρόγραμμα.Αν δεν το διατύπωσα σωστά λοιπόν, επαναδιατυπώνω: Βάσει στατιστικών… Διαβάστε περισσότερα »

luckystrike
luckystrike
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Καραβάν

Βλαχάκι, μιλάς για τη φίλη σου που κόλλησε σμν από έναν Γερμανό γιατί αυτός της είπε πως είναι υγιής. Γράφω εγώ δεν υπάρχει δικαιολογία. Παραθέτεις εσύ ένα σωρό λόγους για τους οποίους κάποιος δε θέλει προφυλακτικό και κάποιος άλλος το αποδέχεται. Σου λέω εγώ καταλαβαίνω τους λόγους αλλά δεν είναι δικαιολογία. Για μένα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την παράλειψη του προφυλακτικού. Σε κανέναν δεν αρέσει το προφυλακτικό που λέω εγώ διαφέρει από το έχουν πρόβλημα να το φορέσουν που λες εσύ. Σαφώς και οι περισσότεροι βάζουν την κοινή λογική και την υγεία τους πάνω από την μεγαλύτερη απόλαυση που… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν

Νομίζω δεν βλέπεις πολύ ψύχραιμα την κατάσταση, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό, δεδομένης της ταραχής που πέρασες, ούσα μόνη σου στο εξωτερικό. Ας τα βάλουμε όμως κάτω. Είχες ένα “φίλο” από το εράσμους, με τον οποίο, κοίτα πως τα φερε η ζωή, κάνατε κάτι παραπάνω. Ωραία. Υπήρξε μία υποψία εγκυμοσύνης. Του το είπες. Δεν είπε τίποτα. Είπε να δούμε πρώτα τι είναι. Λογικό. Είπε, μπορεί να είναι μία προβληματική κατάσταση με τον κύκλο σου, όπως και ήταν τελικά. Πανικοβλήθηκες, γιατί από μόνη της μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι … ανεπιθύμητη. Και γιατί είσαι μόνη σου. Η αλήθεια είναι ότι το ελάχιστο… Διαβάστε περισσότερα »

Vasilis
Vasilis
5 χρόνια πριν

Ρε παιδιά, υπάρχει κάτι που λέγεται προφυλακτικό. Είσαι γιατρός, βρε κοπέλα μου. Θα έπρεπε να ξέρεις ότι το να έχεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη μετά από κάτι τέτοιο θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσες να πάθεις μπροστά στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που θα μπορούσες να είχες κολλήσει. Κάπου έλεος.

Φριζαρισμένο μαλλί
Φριζαρισμένο μαλλί
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Vasilis

Αν οι ευθύνες του σταματούν στα εξής υποχρεωτικά: να αναγνωρίσει το παιδί, και να πληρώνει διατροφή. Κατα τ άλλα δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν να γίνει γονιός

varaw_myges
varaw_myges
5 χρόνια πριν

Η επιλογή συντρόφου για δημιουργία οικογένειας δεν βασίζεται σε απαντήσεις σε θεωρητικά ερωτήματα αλλά σε πολλά άλλα βασικά πράγματα. Ασέ το γεγονός ότι το πώς αντιμετωπίζεις μια εγκυμοσύνη εξαρτάται απο τη φάση της ζωής σου και το άτομο που έχεις απέναντι σου.

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  varaw_myges

“Εδώ έχουν γίνει γονείς έφηβοι στα ξαφνικά.”
Αυτό μας το αναφέρεις σαν παράδειγμα προς μίμηση για να καταλάβω!

Bakaliaros
Bakaliaros
5 χρόνια πριν

Ρε Φωτεινή.. αλήθεια τώρα? ?

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν

Γιατί δεν ωφελεί πουθενά η αναφορά του γεγονότος στον οποιονδήποτε επόμενο σύντροφο. Όπως τα είπε ο varaw myges πιο πάνω. Πετας σε άτομο που έκανες σεξ ΕΝΑ Σ/Κ μπορεί να είμαι εγκυος και περιμένεις να πετάξει τη σκούφια του απο τη χαρά του;;
Η συμπεριφορά του είναι σίγουρα ανώριμη αλλά όχι και να την κάνουμε σημαία και να την χρησιμοποιούμε ως μέτρο αρνητικής σύγκρισης.