in

Α,μπαρ-tending no1: Η barwoman του Clumsies μας δίνει συνταγή για σπιτίσιο κοκτέιλ

Που φυσικά έχει τζιν και φτιάχνεται σε πέντε λεπτά

Που φυσικά έχει τζιν και φτιάχνεται σε πέντε λεπτά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

75291134 160217928687455 1149858005905720316 n
Η barwoman Γεωργία Γεωργακοπούλου

Γράφει η Γεωργία Γεωργακοπούλου

 

Και επειδή είμαστε κλεισμένοι μέσα;

Όπως και στην προηγούμενη καραντίνα, μπορούμε ακόμα να πιούμε ένα σούπερ ποτό, έστω και εάν το φτιάξουμε εύκολα μόνοι μας στο σπίτι.

 

71001593 2697602980466388 7999404965611971896 n
‘Metamorphosis’ διά χειρός Γεωργίας Γεωργακοπούλου

 

Έτσι ακριβώς ξεκίνησε και η δική μου ιστορία με τα κοκτέιλ. Πριν από εφτά ακριβώς χρόνια, αφού είχα τελειώσει τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο, ήρθε η πρόταση να σταθώ πίσω από ένα μπαρ της πόλης που μεγάλωσα για πρώτη φορά. Γιατί μου έγινε η πρόταση; Επειδή είχα ξεκινήσει να φτιάχνω σπιτικά κοκτέιλ με ότι μου πρόσφερε η αυλή μου, κοιτώντας συνταγές στο ίντερνετ.

 

Πάνω από όλα είναι η θέληση για δημιουργία και εξέλιξη για μένα, για αυτό μετά από 2 χρόνια δούλεψα σε ένα από τα πιο γνωστά μπιστρό-μπαρ της Ελλάδας στην Καλαμάτα στο Bistroteca, με την ομάδα του οποίου βρέθηκα και στον τελικό του διαγωνισμού της Skinos το 2016. Ύστερα ακολούθησε ένα καλοκαίρι πίσω από το μπαρ της πολυεθνικής του Hakkasan Group στην Μύκονο, και μετά από αυτό για 3 χρόνια έως σήμερα, αποτελώ το μοναδικό γυναικείο μέλος της ομάδας του πολύ γνωστού παγκοσμίως ‘The Clumsies’.

 

73414127 964439873921281 2222893490495416120 n
‘Upside Down Collins’-διά χειρός Γεωργίας Γεωργακοπούλου

Μπαίνοντας στο ψητό για την συνταγή που θα σας δώσω σήμερα, θα πω ότι σαν γνήσια gin lover (έως τώρα έστω), η συνταγή είναι παραλλαγή του κλασικού Moscow Mule το οποίο φτιάχνεται με βότκα.

Το London Mule λοιπόν είναι δροσερό και ελαφρώς καυτερό κοκτέιλ καθώς περιέχει τζίντζερ. Στην σπιτική του εκδοχή χρειαζόμαστε μόλις 5 υλικά, που μπορούμε άνετα να τα έχουμε ήδη στο σπίτι μας, όπως Gin, Ginger, Λεμόνια, Ζάχαρη και Σόδα.  Αρχικά φτιάχνουμε ένα σπιτικό σιρόπι τζίνζτερ, βάζουμε στο μπλέντερ 300 γρ φρέσκο τζίνζερ ελαφρώς κομμένο, μετά με ένα διπλό τούλι πιέζουμε το τζίντερ και παίρνουμε το νερό του. Στα 100 μλ νερού από το τζίντζερ, βάζουμε 100 γρ ζάχαρης και τα βράζουμε για να γίνει το σιρόπι μας. Η συνταγή γίνεται στο ποτήρι αμέσως χωρίς δυσκολίες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Γεμίζουμε με πάγο ένα ψηλό ποτήρι και βάζουμε μέσα:

50 ml Gin (όποιο αγαπάτε)

20 ml Φρέσκο Χυμό Λεμονιού

15 ml Σπιτικό Σιρόπι Ginger

Ανακατεύουμε ελαφρώς, γεμίζουμε με πάγο εάν χρειαστεί, απογεμίζουμε με σόδα και ανακατεύουμε πάλι. Μπορούμε να το γαρνίρουμε με μια φέτα ή φλούδα λεμονιού και είναι έτοιμο για κατανάλωση.

ΥΓ: Για πολύ καλύτερα αποτελέσματα, προτιμήστε όλα τα υλικά να είναι παγωμένα και το τζιν κατεψυγμένο. #yamas

 

Σας αρέσουν τα  κοκτέιλς και σας έχει λείψει το έξω; Ακολουθήστε τη Γεωργία στο instagram για ματιές στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας.

Αν φτιάξετε το κοκτέιλ της Γεωργίας, μην ξεχάσετε να μας το δείξετε στο insta του Α,ΜΠΑ.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

1 Comment
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ponemenosspourgitis
Ponemenosspourgitis
3 χρόνια πριν

Ωραία συνταγή. Το σπιτικό σιρόπι τζίντζερ είναι απίστευτο. Είναι γλυκό αλλά ταυτόχρονα δίνει ένα υπέροχο καψιματάκι, τέλειο για κοκτέιλ.
Ευχαριστώ για την συνταγή.